anneligin sorgulanması:(

çocuk yalnız senin çocugun sanki.. hastasın nolmus bakıverse... o ne biçim baba? sen hem çalışıyorsun hem evle ilgileniyorsun hem çocukla... o napıyor ?
O napiyo ailesinin sorunları problemleri borclari onların isi kendi isi vs vs onlarla ugrasiyo gerçi biraz düzeldi son tartismamizdan sonra ama bugün söylediği cümle çok canini skti hala aklima gelince sinirleniyrm

Selam arkadaşlar canim çok Sikkin sabahtan beri ağlamaktan basima agri girdi:KK43:
Bir kaç gündür belin çok agriyordu öyle ki sabah yataktan kalkarken gözümden yas geliyordu.bu sabah da oğlum uyandi kalktm kahvaltisini filan yaptirdim tekrar uzandim. Anne kalk diye yanima geldi ben de esimi kaldirip çocukla biraz ilgilensen iyi değilim dedim. Demez olaydim benim nasil bir anne olduğumu zaten biliyormus çocukla ilgilenmiyormusum annesigil daha iyi bakiyormus cocuga-calistgm için KV bakiyo oğluma-daha neler neler o kadar zoruma gitti ki ben elimden geldiği kadar bakiyorum evime isime ogluma yetişmeye calisiyorum yorgunluktan öldüğüm zamanlarda dahi herşeye kosturuyorum yeri geliyor beş saatlik uykuyla günü geciriyorum oğlumu uyutup ertesi günün yemeğini yaparm evi toplarim temizlerim oğlumun yiyeceğini bile hazırlar KV te veririm anne bunlati yiyecek bugün diye ben kotu bir anne miyim:KK43:çok zoruna gitti eşime nasil bir tavir almaliyim sizce
Sen kötü anne değilsin canım. Eşine çocuk bakmak zor gelmiş seni böyle vurmuş.

Selam arkadaşlar canim çok Sikkin sabahtan beri ağlamaktan basima agri girdi:KK43:
Bir kaç gündür belin çok agriyordu öyle ki sabah yataktan kalkarken gözümden yas geliyordu.bu sabah da oğlum uyandi kalktm kahvaltisini filan yaptirdim tekrar uzandim. Anne kalk diye yanima geldi ben de esimi kaldirip çocukla biraz ilgilensen iyi değilim dedim. Demez olaydim benim nasil bir anne olduğumu zaten biliyormus çocukla ilgilenmiyormusum annesigil daha iyi bakiyormus cocuga-calistgm için KV bakiyo oğluma-daha neler neler o kadar zoruma gitti ki ben elimden geldiği kadar bakiyorum evime isime ogluma yetişmeye calisiyorum yorgunluktan öldüğüm zamanlarda dahi herşeye kosturuyorum yeri geliyor beş saatlik uykuyla günü geciriyorum oğlumu uyutup ertesi günün yemeğini yaparm evi toplarim temizlerim oğlumun yiyeceğini bile hazırlar KV te veririm anne bunlati yiyecek bugün diye ben kotu bir anne miyim:KK43:çok zoruna gitti eşime nasil bir tavir almaliyim sizce
esin hanzonun tekiymis. Ayip. Kendi ne yapiyormus ? Sanki anne olunca cocugun tum ihtiyaclarini sen gidermek zorundasin.
Sinirlendim bak simdi.
Ailesinin borclarini odemedin ya, senden acisini cikartiyor boyle boyle.
Hic Allah'tan korkusu yok bu erkeklerin valla.

O napiyo ailesinin sorunları problemleri borclari onların isi kendi isi vs vs onlarla ugrasiyo gerçi biraz düzeldi son tartismamizdan sonra ama bugün söylediği cümle çok canini skti hala aklima gelince sinirleniyrm
e haklısınnn.... kendi ailesini kurdu şuan, biraz da çocuguyla ilgilensin..

Canim öğretmenim ben isten cikma bi luksum yok biliyor bunu ama aksam evin halini görünce bi tuhaf oldu bende hic umursmadm oğlumu uyuttum simdi de TV basinda elimde tel buraya girdim her taraf her yerde ama umrumda degil

Biraz daha sık dişini. En az bir hafta hiç bir şeye elini sürme.
Sadece sen ve oğlun olarak yaşa.
Söylenmeye başlarsa ipleme. Yaltaklanmaya gönlünü almaya çalışırsa da tepkisiz kal.

Dayanamaz atarlanmaya başlar mutlaka. O zaman da "ben senin annen değilim oğlumun annesiyim. kendi işini kendin gör ben yetişemiyorum" dersin.

Eşimin hakkını yiyemem çok yardımcıdır ama arada bir ev konusunda boşlayıp rahat davranmaya başlayınca sık kullandığım bir laftır bu.

Ama asıl önemli olan bu olay soğuduktan sonra takınacağın tavır. Bence evin içinde bir revizyona gitmen gerekiyor.
Bunu da arkadaşların dediği gibi zorunlu empati kurdurarak yapabilirsin.
Aklım çocukta kalır deme bunu mutlaka yap.

Söylenmeye başlarsa ipleme. Yaltaklanmaya gönlünü almaya çalışırsa da tepkisiz kal.

Dayanamaz atarlanmaya başlar mutlaka. O zaman da "ben senin annen değilim oğlumun annesiyim. kendi işini kendin gör ben yetişemiyorum" dersin.

Eşimin hakkını yiyemem çok yardımcıdır ama arada bir ev konusunda boşlayıp rahat davranmaya başlayınca sık kullandığım bir laftır bu.

Ama asıl önemli olan bu olay soğuduktan sonra takınacağın tavır. Bence evin içinde bir revizyona gitmen gerekiyor.

Sevdim bu yontemi.

Yine kadında bitiyor iş. Doğduğundan itibaren bebeğin sorumluluğunu paylaşsaydınız bunun sadece sizin göreviniz olmadığını anlayacaktı. Her işe koş, çocuğa bak, yemeği yap, bulaşık-çamaşır yıka, evi temizle üstüne bir de çalış. Sonre bunlardan birini yapmadın diye kötü anne kötü kadın ol.
Evde yemek falan yapmayın, çocuğu eksik bırakmayın yine ama eşinizin hiç bir ihtiyacını karşılamayın. Söylediği zaman da yetişemiyorum, ya iyi anne olucam ya da iyi ev kadını ya da iyi çalışan kadın hepsi bir arada olmuyor tek başıma deyin.
Gerçekten çok güzel söylemişsiniz..sanki biz robocopuz bitmek b,lmeyen bi enerjimiz var herşeye yetişebiliriz :KK14: erkeklerde biraz elini taşın altına koymalı..ohhh ne güze dünya ye iç yat arada çocuğu pış pışla tamam süper baba oldu..bizler napalım o_O

Haklisin nasilsa herşeye yetişen biri var adam neden kilini kipirdatsin ki dmi artik taviz vermeyi düşünmüyorum bu konuda kendime zaman ayircam dedim dun aksam yetisemiyorum dedim ikinci çocuk istiyordu ben birine yetisemiyrm iyi anne değilim ikisine nasil bakacagm dedim hic sesi cikmadi

Yok dokunmuyorum hic biseye dünden beri dokunmucam da şikayet ettiği anda da ksb ben iyi bir anne olmadgm gibi iyi bir ev kadini da değilim dicem

Sevdim bu yontemi.

Sen de dene bence.
Erkekler gibi düşünmeye bile üşenen bir cinsi bile bir kaç saniye düşündüren bir laf.
O an ki surat ifadesini görmek bile yetiyor. :KK66:

Haklisin nasilsa herşeye yetişen biri var adam neden kilini kipirdatsin ki dmi artik taviz vermeyi düşünmüyorum bu konuda kendime zaman ayircam dedim dun aksam yetisemiyorum dedim ikinci çocuk istiyordu ben birine yetisemiyrm iyi anne değilim ikisine nasil bakacagm dedim hic sesi cikmadi

Derli toplu biri için dağınık ev çok huzursuz eder ama dayanabildiğin kadar artık. Herşeye yetişmeye çalışmak hiç mantıklı bir hareket değil ki.

Bu şartlarda ikinci çocuk yapmak mantıklı değil zaten.

Back
X