Annelik hissi ne zaman oluşur ?

saskinleyley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2013
739
824
53
Merhaba,

Ben 15 haftalık hamileyim, bebegimin olmasını cok istiyordum ama hamile kalinca cok zor bir 3 ay geçirdiğimden midir nedir kendimi hamile değilde hasta gibi hissediyorum ve bebeğe karşı hiçbir hissim yok. Ekrandan seyredince bile film gibi geliyor, hiçbir mutluluk kıpırtı yok bende :( cocuklara ilgimde soğudu , bebekte hissedecek bu durumu diye cok korkuyorum, sizinde basınıza böyle birsey geldi mı ?

Hiç bu endişeye kapılma aynısı ablamda da oldu.
Mide bulantısından,iştahsızlıktan,ağrılardan bebeğin olduğunu bile unutmuştu.
Televizyonda görmek bile istemiyordu o derece.
Bizde şaşırıyorduk ama hamilelik psikolojisi sanırım.
Şuan 4.5 aylık olduk bebişimiz. Ablam da o davranışlardan eser kalmadı.
Tulumlar,patikler alıyor hevesle seçiyor hepsini şimdi. Bebek gördüğünde yüzü gülüyor.
Yani demem o ki bu bir süreç sanırım, bebişin doğunca eminim ki gözünün önünden bile ayırmak istemeyeceksin.
O mis kokusu sana her şeyi unutturacak :16:

İlk hareketlerini hissettiğin de :)
Ben uzanırdım karnıma plastik şişe koyardım oda tekmeleyip düşürürdü :) Oynardım resmen , tabi bu 7 . aylardan sonrasıydı sanırım .
Yemek yediğim de hareketlenmeye başlardı , rabbim isteyen herkeze tattırsın hamilelik gerçekten mucizevi bir şey.Sonrasın da kucağına aldığın da ilk emmeye başladığın hepsi ayrı ayrı güzel...

İlk hareketlerini hissettiğin de :)
Ben uzanırdım karnıma plastik şişe koyardım oda tekmeleyip düşürürdü :) Oynardım resmen , tabi bu 7 . aylardan sonrasıydı sanırım .
Yemek yediğim de hareketlenmeye başlardı , rabbim isteyen herkeze tattırsın hamilelik gerçekten mucizevi bir şey.Sonrasın da kucağına aldığın da ilk emmeye başladığın hepsi ayrı ayrı güzel...

Yine gece 3 te kalktım mesajlara bakiim derken cookkkkk guldum , plastik sise olayı cok komikmis, ben de denemek isterim 😉etrafimdaki herkes ben hariç cok heyecanlı, görümcem ve kayınvalidem biz bakarız biz de kalsın mı deyip duruyorlar, ben de otomatik tepki, ammannn dogsunda sizin olsun diyorum. Dün görümcem 'bak sen böyle deyip bizi heveslendiriyorsun sonra birden cok ısınırsın vermek falan istemezsen biz onceden rezervasyon yaptık walla bu bizim, cok istiyorsan kendine bir tane daha yap deriz' deyincede cok gülmüştüm. Allah saglikla kucağıma almayı nasip etsin ins...

Yine gece 3 te kalktım mesajlara bakiim derken cookkkkk guldum , plastik sise olayı cok komikmis, ben de denemek isterim etrafimdaki herkes ben hariç cok heyecanlı, görümcem ve kayınvalidem biz bakarız biz de kalsın mı deyip duruyorlar, ben de otomatik tepki, ammannn dogsunda sizin olsun diyorum. Dün görümcem 'bak sen böyle deyip bizi heveslendiriyorsun sonra birden cok ısınırsın vermek falan istemezsen biz onceden rezervasyon yaptık walla bu bizim, cok istiyorsan kendine bir tane daha yap deriz' deyincede cok gülmüştüm. Allah saglikla kucağıma almayı nasip etsin ins...

bu sözler bebeğin doğduğunda söylendiği zaman sinirden ağlarsın
ben anneyim okurken bile sinir oldum
o bir doğsun kokusunu içine çek bakalım vazgeçebiliyormusun
10 dakka görmesen bnuurnunda tüter

Ne güzel işte etrafı kalabalık bir bebek olucak çok şanslı ,yerin de olsam sakınmam görümcemden kayınvalidemden ,kalabalıkta sevgiyle büyüyen bir çocukla tek kişinin ilgisiyle büyüyen bir çocuk bir olur mu ?

Merhaba,

Ben 15 haftalık hamileyim, bebegimin olmasını cok istiyordum ama hamile kalinca cok zor bir 3 ay geçirdiğimden midir nedir kendimi hamile değilde hasta gibi hissediyorum ve bebeğe karşı hiçbir hissim yok. Ekrandan seyredince bile film gibi geliyor, hiçbir mutluluk kıpırtı yok bende :( cocuklara ilgimde soğudu , bebekte hissedecek bu durumu diye cok korkuyorum, sizinde basınıza böyle birsey geldi mı ?

bu duyguları bende yaşadım halen yaşıyorum bir gün artık doktora ben hastamıyım diye gittim ve doktorum hamilelikten dedi bu yaşadıkların hormonların sen artık anne olmaya hazırlanıyorsun normal bu duyguları yaşaman dedi,bebeğin ilk tekmelerini duydgumuzda eminim bu duygularımızdan eser kalmayacaktı şimdi ortada bişey yok gibi geliyordur inşallah gecicek canım.

Insallah tekmelerle ben de kendimdeki degisimi gorurum. Suan 16. haftadayim. Eskisi gibi bulantilarim kalmadi, cok zor bir 3 ay gecirdim bulantinin gecmesi bile benim ruh halimi degistirdi resmen. Ilk tekmeleri sabirsizlikla bekliyorum :)

Merhaba,

merhaba.çoğunluğun söylediği gibi ilk tekmeden sonra herşey bambaşka oluyor ,tekmeyi yiyince kendine geliyorsun yani:)))o zaman daha net idrak ediyor insan ve herşeyden öncelikli hale geliyor bebeğin.Emin olabilirsin:)Benim 2.olduğu için tecrübeyle sabit yani:)

Back
X