Annelik için ideal yaş var mı ?

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.041
6.754
158
Merhabalar :KK54:
Önce kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. Mart ayına evliliğimizin 3.yılını dolduracağız. Kendi halinde huzurlu bir evliliğimiz var. Ve artık tam anlamıyla oturduğunu hissediyorum. Gezmeyi çok seven bir çiftiz. Günü birlik şehir dışı turları vs yapıyoruz. Baya yer gezdik gördük.
Gezgin ve özgür ruhlu olmanın verdiği hislerle anneliği hep sonralara erteliyordum. Ta ki hormonlarım kendini bana tanıtana kadar. Son zamanlarda içimde çok fazla istek var. Çevremde çok fazla hamile ve anne var. Sanırım biraz bunun etkisi oldu. Bazen içim eziliyor özlemden. Çocukları çok sever ve çok iyi anlaşırım. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldırabileceğimi sanıyorum fakat,
Henüz erken mi bilemiyorum. Artıları eksileri ne olur? Karar ver, dene, doğsun vs ortalama yine 26-27 yaşını bulacak. Bu konu kafamda bir türlü oturmuyor.
Tecrübeli annelerden yardım istiyorum :KK51:
Sevgiler Hoppa

25 yaş erken bence. 28 ideal diye düşnüüyorum. 30a kadar yolu var.
ha bazısı kendini hazır hisseder daha küçükken de anne olur ama sizin durumunuzda geç kalmış değilsiniz asla. ben 32 yaşında doğum yaptım. daha erken yapmış olmayı isterdim çünkü 2. bebeği de istiyorum

bebek isteyince hemen gelmiyo malesef. yani bizim için öyle. inşallah sizi bekletmez. istediğinize göre daha fazla beklemeyin. 3 yılda doya doya gezmişsindir. bebeğin olduktan snora ona uygun gezersiniz

Önce kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. Mart ayına evliliğimizin 3.yılını dolduracağız. Kendi halinde huzurlu bir evliliğimiz var. Ve artık tam anlamıyla oturduğunu hissediyorum. Gezmeyi çok seven bir çiftiz. Günü birlik şehir dışı turları vs yapıyoruz. Baya yer gezdik gördük.
Gezgin ve özgür ruhlu olmanın verdiği hislerle anneliği hep sonralara erteliyordum. Ta ki hormonlarım kendini bana tanıtana kadar. Son zamanlarda içimde çok fazla istek var. Çevremde çok fazla hamile ve anne var. Sanırım biraz bunun etkisi oldu. Bazen içim eziliyor özlemden. Çocukları çok sever ve çok iyi anlaşırım. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldırabileceğimi sanıyorum fakat,
Henüz erken mi bilemiyorum. Artıları eksileri ne olur? Karar ver, dene, doğsun vs ortalama yine 26-27 yaşını bulacak. Bu konu kafamda bir türlü oturmuyor.
Sevgiler Hoppa

Bilmiyorum
Ve sorunun cevabını merak ediyorum

Ben de 6 senelik evliyim, yaşım 27
Acaba hazır mıyım
Eşim çok özlem duyuyor
Ben de onu mutlu etmek istiyorum ama çok da özlemim yok sanki

Sevgiler Hoppa

3 yıllık evliyseniz 25 uygun olabilir bence. ben 25te evlenip 28de doğurdum bence ideal sayılırdı. kinciyede rahat rahat zmn kalıyor biylece eger düşünürseniz. 35 sonrası bana zor geliyor biraz ikinci için bile.

Ideal yaş diye birsey yok bu evlilik, cocuk konularinda. Herkes kendi evlendigi, kendi cocuk dogurdugu zamani ideal gösteriyor. Bu konu cok tartisildi. Şartlariniza ve yasaminiza göre idealinizi kendiniz belirlersiniz.

Evliliğiniz oturduysa vakti gelmiş demektir.Biz de 4 yıldır evliyiz 4 yıldır istedik olmadı.yani 22 yaşımızdan beri.İyki ertelememişiz.Şu son 8 ayda 3 kez hamile kaldım şükür olsun inşallah sonu da gelir.Yaş geçti mi istersen Zaman uzayabilir,bu yaşlarda kolay hamile kalınıyorken evlilik de oturmuşken deneyebilirsiniz.Biz de 4 yıl sürekli gezdik zaten tatil beldesindeyiz.Çocuk engel degil,şimdi de her yere çocuğumuzla gitmenin hayalini yaşıyorum şimdiden.Bence bir düşün.

35 ten sonrasi zorluo insani hemde cok.. eski sabir yok bi kere.. fiziksel olarakta zorlaniyosun.. 30 dan once olsa iyi olur aslinda..biyolojik olarak 38 den sonra riskleri fazlaymis..

20 35 yaş uygun olanı sanırım. Öyle 30 u falan bekleme oluyorsa yap derim sonra infertilite bölümlerinde sürünürsün

Evliliğiniz oturduysa vakti gelmiş demektir.Biz de 4 yıldır evliyiz 4 yıldır istedik olmadı.yani 22 yaşımızdan beri.İyki ertelememişiz.Şu son 8 ayda 3 kez hamile kaldım şükür olsun inşallah sonu da gelir.Yaş geçti mi istersen Zaman uzayabilir,bu yaşlarda kolay hamile kalınıyorken evlilik de oturmuşken deneyebilirsiniz.Biz de 4 yıl sürekli gezdik zaten tatil beldesindeyiz.Çocuk engel degil,şimdi de her yere çocuğumuzla gitmenin hayalini yaşıyorum şimdiden.Bence bir düşün.
8 ayda nasıl üç kez hamile kaldınız üçüz mu oldu ben mi yanlış anladım

Sevgiler Hoppa
25 ERKEN BENCE
ama şöyşe birsey var
cocuk yapmayın henüz ancak eşiniz de siz de dr a gidip tüm testlerinizi yaptırın
birinizde sıkıntı varsa en azından gecen zamanda o sorunlaru halledersınız

biz de istemedik 3 yıl
eş,imde sıkıntı varmıs mesela
şimdi bir sürü zaman gecıyor
bu işler zor işler

Teşekkür edrim herkese. Devam eden bir ev borcumuz var ama çocuk olana kadar rahatlarız umarım. Maddiyatı çok fazla düşünüyorum pişman olmamak adına.
Kimisi erken yap enerjin olsun diyor kimisi 30'dan önces çocuk sahini olmanın akıl işi olmadığını söylüyor :)

8 ayda nasıl üç kez hamile kaldınız üçüz mu oldu ben mi yanlış anladım
İlki boş gebelik oldu kürtaj oldum.Ertesi ay da kimyasal gebelikle düştü.4 ay sonra tekrar hamile kaldım bu kez bebegi görebildim inşallah saglıklı ilerler diyorum.:) Hamile kalmakla bitmiyor iş yani.Sonuna gelene kadar bazen seneler geçiyor.Gençken kolay hamile kalınabiliyor ama önemli olan hayırlısıyla tamamlamak.

İlki boş gebelik oldu kürtaj oldum.Ertesi ay da kimyasal gebelikle düştü.4 ay sonra tekrar hamile kaldım bu kez bebegi görebildim inşallah saglıklı ilerler diyorum.:) Hamile kalmakla bitmiyor iş yani.Sonuna gelene kadar bazen seneler geçiyor.Gençken kolay hamile kalınabiliyor ama önemli olan hayırlısıyla tamamlamak.
Ay inşallah canım yaa. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın umarım. Evet çok zorlu süreç insanı her açıdan çok fazla yoruyor.

Benim kuzenim 40inda dogum yapti ona gore ideal yas, bence gencken dogum yapmak en iyisi enerjin var sabrin var. Sana kalmış birsey bu

Ay inşallah canım yaa. Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın umarım. Evet çok zorlu süreç insanı her açıdan çok fazla yoruyor.
Malesef öyle.Herkesten uzak geçiriyorsun bu şekilde hamileliği de.Çünkü çok çok yıpratıyor çevre de haberi olunca.İnşallah 5 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum kimseye ben de:) Durum iyi olsa da borç hepimizde var.Allah inşallah fazla bekletmeden isteyen herkese tez zamanda nasip etsin .

Sevgiler Hoppa
tek cocuk dusunuyorsanız ideal yas 30 ama 1+ ise ilkini 27-28 de doğurmuş olun derim, bire ha deyince olmayadabilir bunu da göz önünde bulundurun..
artıları eksılerı kısmında tek söyleyeceğim özellikle ilk 2 yıl herşeyi çocuğa göre planlamak zorundasınız, sonrası zamanla yerine oturuyor...
ama iyiki dediğim belkide ender şeylerden biri anne olmak bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

Back
X