Annelik için ideal yaş var mı ?

3 yil beklemek iyi. Calismalara baslayin derim eger sartlariniz uygunsa. 25 yas erken degil.

Merhabalar :KK54:
Önce kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. Mart ayına evliliğimizin 3.yılını dolduracağız. Kendi halinde huzurlu bir evliliğimiz var. Ve artık tam anlamıyla oturduğunu hissediyorum. Gezmeyi çok seven bir çiftiz. Günü birlik şehir dışı turları vs yapıyoruz. Baya yer gezdik gördük.
Gezgin ve özgür ruhlu olmanın verdiği hislerle anneliği hep sonralara erteliyordum. Ta ki hormonlarım kendini bana tanıtana kadar. Son zamanlarda içimde çok fazla istek var. Çevremde çok fazla hamile ve anne var. Sanırım biraz bunun etkisi oldu. Bazen içim eziliyor özlemden. Çocukları çok sever ve çok iyi anlaşırım. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldırabileceğimi sanıyorum fakat,
Henüz erken mi bilemiyorum. Artıları eksileri ne olur? Karar ver, dene, doğsun vs ortalama yine 26-27 yaşını bulacak. Bu konu kafamda bir türlü oturmuyor.
Tecrübeli annelerden yardım istiyorum :KK51:
Sevgiler Hoppa
Merhabalar, evliliğiniz ister 3 yıllık olsun ister 5 yıllık çocuk her türlü durumu etkiliyor. Yani ben kendimi anlatayım siz ordan çıkartın ne demek istediğimi; 26 yaşındayım 10 aylık kızım var.

Mesleğe ve kariyere göre: 1.5 yıl aradan sonra işe dönmeye çalışıyorum kolay oluyor çünkü 26 yaşındayım.

Evlilik: Söylediğim gibi ister mükemmel çift olun ister eşsiz.. Evlilik her türlü etkileniyor. Sınırlarınız ve sorumluluklarınız artıyor. Ben 10 aydır hiç tiyatroya gidemedim sinemaya da. Bunu yapan da var anane babaneye bırak git gibi ama benim içime sinmiyor. Bu da eşinizle yaptığınız ve zevk aldığınız şeyleri kısıtlıyor. Çok gezip eğlenip eve geldiğiniz günleri özler oluyorsunuz. Bu sebeplerle evlilil etkileniyor. Cinsel kısımda da problemler olabiliyor. Bazısı psikolojik bazısı fiziksel bazısı yorgunluktan. Ama tüm bunları toplamak için zaman var çünkü 26 yaşındayım.

Fiziksel: Alınan kilolar daha kolay verilebilir. Çünkü yaş :halay:

Peki olumsuz tarafı: 26 yaşındasın ama 45 yaşında hissediyorsun ahahaha iki ucu b.klu değnek anacım :olamaz: ben yine de erken yapıp hayata daha erken yaşta geri dönme taraftarıyım o_O

Anne olmadan önce yapmak istediğin herşeyi yaptıysan hazırsındır :) okulu bitirmek işe başlamak vs...
Anne olmaya hazır olunmaz zaten bence. O gelir ve sana anneliği öğretir. Benim oğlum 1 buçuk yaşına geldi ama ben hala kendimi tam olarak anne gibi hissedemiyorum :D

Yas 35 yolun yarisi eder o hesap.. benim de 2.5 yasinda kizim var 2.cocugu da istiyorum hatta idealim 3 benim ama yaslandik benim yasimdakilerin ortaokula giden cocuklari var kizimin genc bir annesi yok ona uzuluyorum.esinizden evliliginizden eminseniz yavrunuza mutlu bir yuva verebilecekseniz gecikmeyin.

35 yaşındayım henüz çok yeni hamileyim. Hala hazırmıyım diye düşünüyorum. Sanırım hiç bi zaman tam hazır olamıyoruz. Bence biraz daha zaman tanıyın kendinize 25 yaş birazcık erken sanki. Allah istediğinizde aratmasın.

Merhaba. Belki hatirlamazsiniz beni ama onceki senelerde Dua topiginde cok dua ettik sizinle. Gorunce selam vermek istedim. Rabbim daha fazla bekletmesin insallah.

Konu sahibi annelik hissedilen yasta idealdir. Ama ha dedinmi olmayabilir onuda goz onunde bulundur. Bende evliligimin 3. yilinda cocuk icin hazirim artik dedim. Fakat 10. yilda geldi kendileri.
hatırlıyorum tabi. o kadar çok dua ediyoruz ki o topiklerde, bi gün kabul olduğunuda görürüz inşallah. sizinki kabul olmuş ne mutlu.Allah bağışlasın

hatırlıyorum tabi. o kadar çok dua ediyoruz ki o topiklerde, bi gün kabul olduğunuda görürüz inşallah. sizinki kabul olmuş ne mutlu.Allah bağışlasın
Sukurler olsun. Zamani geldiginde Rabbim verdi hamd olsun. Bizim tek yapabilecegimiz dua edip vaktini beklemek

Doktorum ideal dogum yasinin 26 oldugunu soylemisti. Nedenini sormadim :) ama bence en azindan 30 yasina kadar hamile kalinmali tabi sartlar elveriyorsa.

bence acele etmemelisin tatlim, bir cok anne acele ettikten sonra bunalima giriyor. baski altinda hissetme, cok cok istedigin zaman zaten karsi koyamazsin :)))
ama yukari da yazilanlar dogru, ha diyince olmuyor bu isler... seneye tekrar degerlendirirsin cnm.

Önce kendimi tanıtayım. 25 yaşındayım. Mart ayına evliliğimizin 3.yılını dolduracağız. Kendi halinde huzurlu bir evliliğimiz var. Ve artık tam anlamıyla oturduğunu hissediyorum. Gezmeyi çok seven bir çiftiz. Günü birlik şehir dışı turları vs yapıyoruz. Baya yer gezdik gördük.
Gezgin ve özgür ruhlu olmanın verdiği hislerle anneliği hep sonralara erteliyordum. Ta ki hormonlarım kendini bana tanıtana kadar. Son zamanlarda içimde çok fazla istek var. Çevremde çok fazla hamile ve anne var. Sanırım biraz bunun etkisi oldu. Bazen içim eziliyor özlemden. Çocukları çok sever ve çok iyi anlaşırım. Fiziksel ve ruhsal olarak kaldırabileceğimi sanıyorum fakat,
Henüz erken mi bilemiyorum. Artıları eksileri ne olur? Karar ver, dene, doğsun vs ortalama yine 26-27 yaşını bulacak. Bu konu kafamda bir türlü oturmuyor.
Sevgiler Hoppa
3 yil yeterli evliliginizi yasamissiniz . Ve bence 25 yas cocuk icin hic de erken degil!!!
3 yil daha bekleyecen de ne olcak? Bir de sanki deneyince hemen olcak mi cocugunuz??? Hic dusunme insanlar cocuk icin yuva kurmak icin evlenir

kendini gerçekten hazır hissediyorsan yapmalısın yaşın küçük felanda degil uzmanlar bile evliligin 3. yılına çocuklu olarak girilmesi gerektigini söylüyor ben çocuk işinin ertelenebilir bir şey oldugunu düşünmüyorum nekadar ertelersen okadar zorlaşıyor belli bir yaştan sonrada zor ayrıca isteyince olacagının garantiside yok sağlık prob yoksa çocuk işini fazla ertelemeden erken yaşta yapmak lazım

bence ne kadar erken o kadar iyiymiş onu fark ediyorum;32 yaşındayım ve çocuğum yok olacak mı bilmiyorum da...Ama şunu biliyorum ki ona enerjim sabrım yetmeyecek çokk çokkk uzun yıllar geçiremiycem belki onunla,o yüzden imkanın varsa erkenden bebek sahibi olup onunla büyü sen de...

Sevgiler Hoppa

Canım süper bi yaşdasın ! Zaten iş yaşda değil senin hazır hissedip hissetmemende... sen hazırsan herşey çok güzel olur ....
Bebeği geciktiren biri olarak keşke daha önce yapsaydım dedim...
Çocuğunlada gezebilirsin o sana engel değil zaten olsun yüreğinin üstünde taşıcaksın nefesini hissetmek isticeksin yaka çiçeğin olacak...

Back
X