Annelik ne kdr zooor

Beyazask25

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2015
525
256
23
kizlar salo günü dogum yaptim ve bugün ilk defa bebegimle evde tekim ve bakmadığımi dusunuyorum sütüm hala gelmedi.mama veriyorum onu da aninda kusuyo aglayinca napcami sasiryorum acmi tokmu anlamıyorum kisaca kafayi yiyorum

Canim normal mi oldu sezeryanmi neden teksin yaninda kimse yokmu sutun hic.mi yok :KK43:
zorunlu sezeryan oldu annem ve kaynanam vardi ama bugün mecbur gittiler eşimleyiz evde oda yardimci oluyorda oda bnm gibi iste bisey anladığımız yok :) süt geliyo ama ck az yani yarin sagmak icin makine alacam

Canim hic oyle dusunme. Ilk bebegin anladigim kadariyla. Kimse ona senden daha iyi bakamaz. Sen, o iyi olsun diye 9 ay boyunca elinden geleni yaptin. Evet sutun gelmeyebilir ama onemli olan senin onun ihtiyaclarini gidermen eminim ki sende esinde elinden geleni yapiyorsundur. Bebegin emdikcede sutun artar. Oldu ki hic sutun olmadi bebegi sana veren de allah , o sutu verip vermicek olanda. Mamayi bebek cok kusuyorsa ya fazla veriyorsundur yada kullandigin mamayi degistir. Bebegin agladigida panik yapma. Aglamayan bebek olmaz. Gogsune al yatir bebegini sirtini sivazla bak aglamasi hemen gecer. Senden yeni ayrildi ona ne kadar yakin oldugunu goster.

15.günden önce gaz olmuyormuş, çılgınca ağlamaları açlıktanmış, mama takviyesi öneriyor doktorlar, ben de mamaya başladım, önce anne sütü, en son mama, doktor kontrolünüz ne zaman? Zaten kilo vermiş olacak, seni yönlendirecekler, sarılık olmaması için kilo kaybetmemesi gerekiyormuş, tam doyurmak lazımmış, Allah yardımcımız olsun hepimizin, tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

zorunlu sezeryan oldu annem ve kaynanam vardi ama bugün mecbur gittiler eşimleyiz evde oda yardimci oluyorda oda bnm gibi iste bisey anladığımız yok :) süt geliyo ama ck az yani yarin sagmak icin makine alacam

Canim bende yalnizdim kimsem.yoktu bir kac.gun eltim geldi sonra.yine tek kaldim.cok zordu gaz sut oyle.iyi anljyorum ki senin birde sezeryan ama.olsun kendini oyle dusunerek üzme elbetteki kaygilarjn olucak surekli.emzirmeye.calis emzirdikce gelicek sutun sut yapan gidalar tuket bol su ic ve uyursa hemen uyumaya calis dinlen isi.gucu evi bırak ben yapmadim bunlari cok.cektim inan moralini bozma baknbu sutune en buyuk.engel Allah yardimcin olsun insallah :(

kizlar salo günü dogum yaptim ve bugün ilk defa bebegimle evde tekim ve bakmadığımi dusunuyorum sütüm hala gelmedi.mama veriyorum onu da aninda kusuyo aglayinca napcami sasiryorum acmi tokmu anlamıyorum kisaca kafayi yiyorum
Canım öncelikle tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün bebişinizi. Sütün inmemiş normaldir sezaryen öyle olabiliyor. Benim 3. Gün inmişti sütüm. O da sürekli sıcak havlu koydum, duşta sıcak su masajı yaptım başlıkla bir de makine pompası göğüs ucunu tahriş ediyor diye el pompası kullsndım. Çok şükür 3. Günün sonunda sütüm indi. Bebişinizi beslemeye çalış sarılık olmasın. Hayırlı uğurlu olsun canım.

S
Sutun az olsada emzir.bebegini 2 saatten fazla uyutma.doymuyor diye asiri besleme belkiondan kusuyordur.birde besledikten sonra hemdn yatirma biraz kucagina al dik tutarak yada basi midesinden yukarda olarak

Bu arada kac gunluk bilmiyorum ama cay kasigiyla su ver gun icinde 3 defa falan 1 cay kasigi.sarilik icin

Benim de annem yanımdan erken ayrıldı malesef ama olsun şuan anlamaman normal zamanla anlarsın zaten süt içinde kuru incir ve havuç ye bol bol pompaylada sağınca gelicektir zaten süt.Hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini

Geçmiş olsun canım allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğini inşallah
Canım öncelikle sakin ol bakamıyorum düşüncesine girme sık sık emzirmeni tavsiye ederim yarım saatte bir
Bu dönemde öyle çok süt olmaz zaten kolostum denen sarı süt vardır bunu sık sık emzir bebeğine
Bende Doğum yaptıktan bir ay sonra yapayalnız kaldım bebeğimle etrafımda kimsede yoktu ilk başta korktum sonra kendi kendimi rahatlatıp kimler çocuk bakıyo senmi yapamıcaksın deyip kendi kendime verdim gazı ve çok iyi baktım çok şükür
Sabırlı olmalısın bu aralar biraz uykusuz kalmayı göze almalısın gece gündüz sürekli emzir senin yapman gereken tek şey bu göbeği düşene kadar banyo yaptırmaya gerek yok zaten emzir koy yatağına bu kadar yapacağın tek şey bu sende bol bol protein ve su tüket canım sütünün artmasında yardımcı olacaktır
Kusmasını dert etme mamayı fazla veriyorsundur belki fazlasını atıyordur mamadan ziyade lütfen emzir çok Rabat edersin
Doktorum bana kusmayan bebekte sorun olduğunu düşünürüz demişti az yada çok muhakkak kusarlar rengi önemli yeşil olması tehlikeliymiş
Bebeğini besledikten sonra yan yatır canım ve gözünün önünden pek ayırma kusmuğunu yutmasın
Bi iki hafta sonra tecrübeli bi anne olacaksın keyfini çıkart canım

Benimde ailem 3 gün yanımda kaldılar 4. Günü yalnız kaldım senin gibi hissettim boşluğa düştüm Birden afallıyor ne yapacagını ınsan baştan ama su an hepsı gectı 11 günlük oldu bıle oglum sağ mutlaka sütünü ben hiç mama vermedim azda olsa emzirdim sütünün yetmedıgını düşünme sakın Allah'a şükür sarılığı bıle hafıf atlattık zamanla herseye alışacaksın

hepinize cok teşekkür ederim gerçekten bütün yazdiklariniz iyi geldi aksam cok kötüydüm dokunsalar ağlayacaktim sanki böyle iyi bakmicam beceremicem gibi geldi ve cok aglayinca derdini de anlamayinca cok kötü oldum suan cok şükür doyurdum yatiyor yorumlariniz o kdr iyi geldiki kendime güvenim geldi insanoğlu hamile kalmak icin ugrasiyor o güzel haberi bekliyor ve sonra oluyor doğuyor bu defada ben nasil yapacam becerecem diyoor

İlk 3 ay bebeklerde anne rahmini özleyen bir hal olduğunu düşünen çok sevgili bir doktor var.. Harvey Karp diye.. Güzel kitapları yazıları var.. Tavsiye ederim.. Kundaklamak ve anne karnı sesi dinletmek de sakinleştirme refleksini geliştirdiği için daha sakin bir bebişiniz olabilir.. telefonda uygulamalar var anne karnı sesiyle ilgili.. nst lerde duyduğumuz ses.. umarım faydası olur..

İkisinin de gitmesi iyi olmamis.yardim istemekten cekinmeyin.kimi cagirabiliyorsaniz cagirin
Lohusa kadin yalniz kalmamali..dunya bu kalindi gozunde buyutmeyeye calis.agla ben cok agladim bakan oldugu halde...
İlk 1 sene nefes aliyor mu diye evham..uyanirsa kahvalti edemem diye erkenden yerdim..neler neler...
En zor dogum atlatmissiniz annesi..bebisi sar sarmala ..rabbim yardim eder ins ..bizlere de dua et hayirlisi ile dogum yapip kucagimiza alalim ins

Cnm ilk bebekte oyle oluyor. Benimki kabiz ve reflulu bebekti. Beslerken yanlis kaciyordu inan korkuyordum yanimda biri yokken beslemeye. Sut bebekleri zamanla alisacaksin. Hele 3 ay bitsin zamanla daha kendine guvenin geliyor. Unutuyorsun bile. Simdi tekrar hamileyim.

Back
X