Annelik Neydi, Aile Ne Demekti?

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba hanımlar iç dökmeye geldim. Boşanalı beş ayı geçecek. Eski eşe ne bir özlemim ne bir keşkem yok. Çok mutlu ve özgür hissediyorum. Bir kızım var 3 yaşında. İyi bir anne olmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Bu yaşıma kadar hep tek başıma hissettim hep bir şeylerle mücadele ettim. Babam bizi hiç sevmedi çok küçükken ayrılmışlardı kısa süre sonrada göçüp gitti. Annem deseniz sevgilisiyle yatar kalkar kafasi atar evi terk eder sorumsuz devamlı icralık. Dayak küfür asagilama. Sonrada gecip ben iyi bir anne degilim diyerek ağlayıp sonra ev bulamadim eski es olacak insan da çık evden çık evden diyince geçici sureligine annemin yanina geldim. Gelmez olsaydim bir gün huzur gormedim devamli uyuyan tembellikten baska birsey bilmeyen devamli kavga cikartan biri. İletisim kurmuyorum gerekmedikce ama cok cok bunaldim suan bir eve cikacak imkanim yok malesef anca bir yila kadar toparlarim kendimi. Su hayatta tek varligim kizim. Tek basima mucadele ediyorum ama inanilmaz yorgun ve sevgiye ac hissediyorum. Sevgi acligimi bile acizlik olarak görüp kendime kiziyorum.

Son düzenleme:
Bu dünyada ailenin boşluğunu hiçbir şey dolduramıyor. Bir de insanın kendi çocuğu olduktan sonra ebeveynlerinin bencilliklerini, sevgisizliklerini tokat gibi buluyor yüzünde. Bunda utanılacak bir şey yok. Her çocuk sevilmeye değerdir ve sevilmeyi hakeder. O yüzden lütfen kendinize kızmayın. Sevmek, sevilmek en temel ihtiyaç.
Öyle ki bir grup bebek üzerinde 1940’larda bir araştırma yapılıyor. 40 bebek sanırım. Büyüm beneklerin fiziksel ihtiyaçları müthiş bir dikkatle ve özenle karşılanıyor. Ama en ufak ilgi ve sevgi olmadan. Bebekler başta çok fazla ağlıyorlar, zamanla ağlamayı bırakıyorlar ve ardından teker teker vefat etmeye başlıyorlar. Yarısı vefat ediyor. Deneyi hemen sonlandırıp bebekleri evlat edindirmelerine rağmen o bebeklerin de vefat ettiği kayıtlara geçmiştir.
Yani sevgisizlik gerçekten öldürür. O yüzden kendinize lütfen kızmayın. Kızınızın sizi çöl sevdiğine adım gibi eminim.

Back
X