• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem bana hakkını helal etmiş midir?

darlingsoap

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2016
64
32
3
27
Ben annemi 10 temmuzda trafik kazasında çok ani bir şekilde kaybettim.Annemle son kez helalleşemedik.Kendimi çok kötü hissediyorum...Gerçekten ne yapacağım bilemiyorum.Ben daha on beş yaşındayım ve belki de anneme en çok ihtiyaç duyduğum zamanlardı onu o kadar özlüyorum ki.Hastalıktan olsa helalleşirdik.Şimdi çok ani oldu.

Benim ergenlik dönemlerim çok sorunlu geçti.En ufak şeyi büyütür de büyütürdüm..Annemle son dakikalarımız çok mutlu bir şekilde geçiyordu ama işte düşünmeden duramıyorum.Annemi üzdüğüm her saniye aklımdan çıkmıyor.Öyle bir vicdan azabı çekiyorum ki.Annem beni affetmiş olsa bile ben kendimi affetmem onu az da olsa üzdüm diye..

Bir de kuzenlerim,çok anlayışsız davranıyorlar.Küçük kardeşim var ve şu an ilgi üzerinde diye fazla şımarıyor,durduramıyoruz.Güzel bir dille anlatmak gerek zaten psikolağa falan da gidiyoruz ama özellikle benden bir yaş küçük olan kuzenim resmen bağırıyor küçük çocuğa.Babam annemin vefatından sonra kendi ailesine çok bağlandı iyice,aramızın kötü olmasını istemiyor zaten altlı üstlü oturuyoruz babamın akrabalarıyla.O sebeple bir şey diyemiyorum.

Daha dört yaşında olan çocuğa bu kadar kızılmaz ki,annemizin yokluğunu hissetmesin diye çok çabalıyorum.Ben de yeni ameliyattan çıktım yürüyüşüm falan hiç iyi değil yani hani biraz iyi olsam zaten kardeşimi onlara bırakmam ama bu halimle bakamıyorum maalesef.Kuzenlerimin anne babası - yani amcam ve yengem - bizle çok ilgileniyor,kuzenlerim de sanki biz onlara muhtaçmışız gibi davranıyor.Oysa ben kimsenin ilgisine muhtaç değilim ki.

Ayrıca sanki mutlu olduğumda,güldüğümda suç işlemiş gibi hissediyorum.Annem orda üzülüyor mudur,kızım beni unutmuş diyor mudur diye çok korkuyorum.Evet annem üzülmemi istemezdi belki ama yine de korkuyorum onu unuttum sanarsa diye.Zaman nasıl geçecek bilmiyorum.Herkese güçlü gözükmeye çalışsam da,ben de neticede daha genç bir insanım.Benim için çook zor ama kimseye belli etmiyorum.Geceleri uyuyamıyorum.Annemin mezarına gittiğimizde akrabalarım babannem yengem çok ağlıyor.Ben ağlamak istemiyorum çünkü güçlü durmam gerek kardeşim var diyorum zor tutuyorum kendimi.Ve beni en çok üzen olay babamın ağlaması.Babam hep güçlü bir karakter benim için,benim kafamda.O sebeple onu ağlarken görünce ben kendimi o kadar kötü hissediyorum ki.

Lütfen yardım edin bana hepinize çok ihtiyacım var..

Allah sabirlar versin oncelikle guclu durmaya calisma agla yasini tut zaten gucleneceksin.

Yeri gelince guleceksin yeri gelince aglayacaksin annen senin hep gulmeni isterdi degilmi o yuzden gul agla kahkaha at ama kendini sıkma o ani yasa.

Helallik konusuna gelince hicbir anne hakkini helal etmemezlik yapmaz her ergen gibi davrandin normal bunlar anneler arkasini dondugunde unuturlar sen daha cok kucuksun hareketlerin fevri olabilir.

Kendine iyi bak uzulme her aci gecer ozlem kalir geriye.

Oyyy ağlattın beni minik kuzu.. Allah mekanını cennet eylesin anneciğinin.. anneciğin helal etmiştir sana hakkını böyle güzel bi evlat yetiştirmiş daha ne olsun.. kardeşine sahip çık ama duygularını bastırma. Ağla acını akıt.

4 yaşındaki çocuğa bağırmalarına da ayrı sinir oluyorum. Muhtemelen yeni yetmeler kendilerini bi şey sanıyolar..

Kocaman sarılasım geldi kardeşin ve sana.. Allah yolunu bahtını hep iyi etsin inşallah ikinizin de.. anneciğine bol dua et. Dualarından haberdar olur Allah ın izniyle o ve çok mutlu olur..

Anne olarak soyluyorum canim. Cocuklarim mutlu olsun gulsun mahzun olmasin isterdim ve ergenlik doneminde varligimla onlara destek olmak isterdim... :KK200:Diger seylerin hic bir onemi olmazdi. Kuzenini de uygun sekilde uyar. Cok simartmak dogru degil ama bagirmak da dogru degil. Henuz 4 yasinda cocuk.

Canım benim, Allah rahmet eylesin öncelikle. Bir anne olarak asla çocuklarıma hakkımı helal etmiyorum gibi düşünmem bi ergenlik krizinden dolayı.

Ne kadar güzel bi kalbin var annen seninle gurur duyuyordur ve her zaman yanında. Gülsende ağlasanda sakın annenin sana kırılacağını düşünme olur mu?

O herzaman senin yanında olacak, görmesinde eli hep üzerinde olacak.

Ve sakın ağlamamak için kendini sıkma, ağla ki sıkıntını at. Güçlü olmak zorundasın ama ağlamayarak güçlü olunmaz sakın içine atma.

Kardeşin içinde çok üzüldüm, sen kuzenlerinle gereken dille konuş umarım anlarlar.

Allah yardımcın olsun bebeğim, Allah güç kuvvet mutluluk versin size...

Oyyy kuzum beniiim.
Allah rahmet eylesin anneciğine.
Anneler hep hakkını helal eder miniğim üzme sen kendini sakınnn.. Bundan sonra baban ve kardeşlerinle annesiz evet biryanınız eksik olsada acısı geçmyecek biliyorum ama , Allah içinize su serpecek , hafifleyecek.
Benide üzdün burda . Sarılasım geldi sana şuan. Kardeşin için düşündüklerin falan senin nekadar aklı başında bir genç kız olduğunu gösteriyor. Rabbim bundan sonra size acı yaşatmasın mutlu ol herzaman. Ve okuyup çok başarılı ol.

Allah sabirlar versin oncelikle guclu durmaya calisma agla yasini tut zaten gucleneceksin.

Yeri gelince guleceksin yeri gelince aglayacaksin annen senin hep gulmeni isterdi degilmi o yuzden gul agla kahkaha at ama kendini sıkma o ani yasa.

Helallik konusuna gelince hicbir anne hakkini helal etmemezlik yapmaz her ergen gibi davrandin normal bunlar anneler arkasini dondugunde unuturlar sen daha cok kucuksun hareketlerin fevri olabilir.

Kendine iyi bak uzulme her aci gecer ozlem kalir geriye.

çok tesekkur ederim :KK200:

Oyyy kuzum beniiim.
Allah rahmet eylesin anneciğine.
Anneler hep hakkını helal eder miniğim üzme sen kendini sakınnn.. Bundan sonra baban ve kardeşlerinle anneisz evet biryanınız ekaik olsada acısı geçmyecek biliyorum ama , Allah içinizr su serpecek , hafifleyecek.
Benide üzdün burda . Sarılasım geşdi sana şuan. Kardeşin için düşündüklerin falan senin nekadar aklı başında bir genç kız olduğunu gösteriyor. Rabbim bundan sonra size acı yaşatmasın mutlu ol herzaman. Ve okuyup çok başarılı ol.

çok mutlu ettiniz ve cok rahatlattınız beni tesekkur ederim..:KK15:

Anne olarak soyluyorum canim. Cocuklarim mutlu olsun gulsun mahzun olmasin isterdim ve ergenlik doneminde varligimla onlara destek olmak isterdim... :KK200:Diger seylerin hic bir onemi olmazdi. Kuzenini de uygun sekilde uyar. Cok simartmak dogru degil ama bagirmak da dogru degil. Henuz 4 yasinda cocuk.

cok rahatlattiniz beni..tesekkur ederim :KK45:

Canım benim, Allah rahmet eylesin öncelikle. Bir anne olarak asla çocuklarıma hakkımı helal etmiyorum gibi düşünmem bi ergenlik krizinden dolayı.

Ne kadar güzel bi kalbin var annen seninle gurur duyuyordur ve her zaman yanında. Gülsende ağlasanda sakın annenin sana kırılacağını düşünme olur mu?

O herzaman senin yanında olacak, görmesinde eli hep üzerinde olacak.

Ve sakın ağlamamak için kendini sıkma, ağla ki sıkıntını at. Güçlü olmak zorundasın ama ağlamayarak güçlü olunmaz sakın içine atma.

Kardeşin içinde çok üzüldüm, sen kuzenlerinle gereken dille konuş umarım anlarlar.

Allah yardımcın olsun bebeğim, Allah güç kuvvet mutluluk versin size...

Cok tesekkur ederim buraya iyiki yazmisim cok rahatladim gercekten :KK15:

Nur icinde yatsin annen :(
Sıkma kendini icinden geldigi gibi davran neticede acin buyuk
Annen senin herseyini affetmistir emin ol
Ikilemde bile kalma...o kuzenleri de ciddiye alma...seni anlayacak kapasiteleri yok

Emin ol anneciğin seninle gurur duruyordur. Hiç bir anne evladına hakkını helal etmemezlik yapmaz.

Ağlamak istiyorsan ağla içine atma. 15 yaşındasın. Önünde uzun yıllar var güçlü durmanı gerektirecek. Acını yaşa ki daha güçlü durabilesin.

Kardeşin için de babanı devreye sok. Güzelce anlat babana o uyarsın kuzenlerini.

Rabbim sizlere sabır versin, anneciğine de rahmet eylesin. Kıyamam ben sana.

Bir anne hiç yavrusuna hakkını helal etmez mi ? Onun için ölümü bile göze alır. Ayrıca ben 27 yaşında koca insanım Hale'n annemle tartışıyorum. O da ne demek??? Ne yani şimdi sen ve ben annelerimizi sevmedik mi? Deli gibi seviyoruz. Üzmedik mi? Deli gibi üzdük yeri geldi. Ama onun bize karşı sevgisi değişir mi? Asla değişmez. Onu kötü anılarla hatırlayıp kendini üzmeyi bırakır mısın? Hemen şimdi!!! Mutlu, güzel anlarınızı hatırla. Mutluluk dolu, sevgi dolu anıları. Çünkü gerçek olan onlar. Bu meselede anlaştık degil mi?

Kardeşin çok küçük. Sen tabiki kimseye muhtaç değilsin. Koca kızsın. Ama tabiki yengen ve amcan ilgi gösterecek. O daha küçük canımın içi. Çok normal bir durum. Kuzenlerin de haliyle size verilen ilgiyi kıskanıyor. Bu da çok normal. Zamanla büyüdükçe hepsini aşacaksınız. Kardeşin bugünleri hatırlamayacak kadar küçük. Şakın kendini acınacak biri olarak görme. Sen güçlü ol, özgüvenli ol ki yıkılma.

Yürüyüş bozukluğunu da kafaya takma. Ben bu konuda abarttığını düşünüyorum. O yaşlarda çok normal. Bende heryerime takardım. Dişlerimi kırmıştım iğrenç olduklarını düşünürdüm. Yaşım küçük olduğu için o halde gezdim senelerce. Hemde ön dişlerim. Teknoloji çok ilerledi. Sen sağlığın ile ilgilen. Hepsi geçecek. Çok çok güzel hissettiğin günler gelecek emin ol.

Baban boşlukta olduğu için etrafında sarılacak insanlar arıyor. Hem onlar da ailesi. Siz bir ailesiniz. Güçsüz diye düşünme. Aksine annene olan sevgisinden dolayı gurur duy.

Ve son olarak bence anneler asla ölmez.

Nur icinde yatsin annen :KK43:
Sıkma kendini icinden geldigi gibi davran neticede acin buyuk
Annen senin herseyini affetmistir emin ol
Ikilemde bile kalma...o kuzenleri de ciddiye alma...seni anlayacak kapasiteleri yok

evet ne yazık ki kafa yapımız çook farklı hiçbir ortak noktamız bile yok yeni görüşlere çok saygısızlar hiç anlaşamıyoruz onlarla :63: Aynı ortamdayız surekli eskiden onlarla pek muhattap olmazdım şimdi annem vefat edince amcam ve yengem özellikle sürekli bizle ilgileniyorlar onlar da anneme ve babama muhtaçsın gibisinden davranıyorlar:63: ya da ben cok alinganim bilemedim

Emin ol anneciğin seninle gurur duruyordur. Hiç bir anne evladına hakkını helal etmemezlik yapmaz.

Ağlamak istiyorsan ağla içine atma. 15 yaşındasın. Önünde uzun yıllar var güçlü durmanı gerektirecek. Acını yaşa ki daha güçlü durabilesin.

Kardeşin için de babanı devreye sok. Güzelce anlat babana o uyarsın kuzenlerini.

Rabbim sizlere sabır versin, anneciğine de rahmet eylesin. Kıyamam ben sana.

Babama dedim ama kuzenlerim kardeşimle az da olsa ilgileniyor diye ses çıkarmıyor :KK43: Oysa iki dakika baksalar iki saat azarlıyorlar.Mesela onların da iki yaşında bir kız kardeşleri var,benim dört yaşındaki erkek kardeşim oyuncağını vermek istemeyince bile çocuğa bağırıp kendi kardeşlerine oyuncağı veriyorlar kanıma dokunuyor

Canim benim, anneler evlatlarinin kalbini bilirler senin kalbinde tertemiz.O yuzden hic uzulme.Allah'im annene rahmet eylesin sizlere de sabir versin.Bundan sonra senin annene en buyuk hediyen dualarin.Kuzum benim kiyamam sana

Bir anne hiç yavrusuna hakkını helal etmez mi ? Onun için ölümü bile göze alır. Ayrıca ben 27 yaşında koca insanım Hale'n annemle tartışıyorum. O da ne demek??? Ne yani şimdi sen ve ben annelerimizi sevmedik mi? Deli gibi seviyoruz. Üzmedik mi? Deli gibi üzdük yeri geldi. Ama onun bize karşı sevgisi değişir mi? Asla değişmez. Onu kötü anılarla hatırlayıp kendini üzmeyi bırakır mısın? Hemen şimdi!!! Mutlu, güzel anlarınızı hatırla. Mutluluk dolu, sevgi dolu anıları. Çünkü gerçek olan onlar. Bu meselede anlaştık degil mi?

Kardeşin çok küçük. Sen tabiki kimseye muhtaç değilsin. Koca kızsın. Ama tabiki yengen ve amcan ilgi gösterecek. O daha küçük canımın içi. Çok normal bir durum. Kuzenlerin de haliyle size verilen ilgiyi kıskanıyor. Bu da çok normal. Zamanla büyüdükçe hepsini aşacaksınız. Kardeşin bugünleri hatırlamayacak kadar küçük. Şakın kendini acınacak biri olarak görme. Sen güçlü ol, özgüvenli ol ki yıkılma.

Yürüyüş bozukluğunu da kafaya takma. Ben bu konuda abarttığını düşünüyorum. O yaşlarda çok normal. Bende heryerime takardım. Dişlerimi kırmıştım iğrenç olduklarını düşünürdüm. Yaşım küçük olduğu için o halde gezdim senelerce. Hemde ön dişlerim. Teknoloji çok ilerledi. Sen sağlığın ile ilgilen. Hepsi geçecek. Çok çok güzel hissettiğin günler gelecek emin ol.

Baban boşlukta olduğu için etrafında sarılacak insanlar arıyor. Hem onlar da ailesi. Siz bir ailesiniz. Güçsüz diye düşünme. Aksine annene olan sevgisinden dolayı gurur duy.

Ve son olarak bence anneler asla ölmez.

Çok mutlu ettiniz beni..Ne desem bilemedim.Çok tesekkur ederim.Artik basima en ufak bir olay gelince bile annem olsaydı gelmezdi gibi düşünüyorum maalesef :olamaz:

Canim benim, anneler evlatlarinin kalbini bilirler senin kalbinde tertemiz.O yuzden hic uzulme.Allah'im annene rahmet eylesin sizlere de sabir versin.Bundan sonra senin annene en buyuk hediyen dualarin.Kuzum benim kiyamam sana

cok tesekkur ederim umarım öyledir umarımm :KK200:

Babama dedim ama kuzenlerim kardeşimle az da olsa ilgileniyor diye ses çıkarmıyor :KK43: Oysa iki dakika baksalar iki saat azarlıyorlar.Mesela onların da iki yaşında bir kız kardeşleri var,benim dört yaşındaki erkek kardeşim oyuncağını vermek istemeyince bile çocuğa bağırıp kendi kardeşlerine oyuncağı veriyorlar kanıma dokunuyor
Mümkün olduğunca sen ilgilen kardeşinle. Biliyorum ameliyatlısın ama oturduğun yerden oynayabileceğiniz oyunlar kur mesela. Ne kadar az muhattap olursa onlarla o kadar iyi. Bir an evvel iyileşmen dileğiyle canım benim.

Canım benim tabiki kıskançlık olucak. Ama bunlar doğal duygular. Yengenle konuşabilirsin. Üzülüyorum diyebilirsin. Ayrıca şakın kendini sıkma, tabiki de üzüleceksin. Ağlamaktan çekinme. Ağlamak eziklik ya da küçümsenecek birşey değil.

Anneni hep güzel anılarla an tamam mı? Sonuçta annen tamamen gitmedi. Hale'n kalbi sizinle. Hissedebilir. Bir insanı hangi anı ile çok anarsan, ama hangisi ile anarsan, bak bu çok önemli. Yıllar sonra onu o ses tonu ve koku ile hatırlayacaksın. Güzel şeyleri düşün ki güzellikler doğsun hayatına.

Back
X