annem bazen sabrımı tüketiyor

masal30

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2015
36
19
8
çok fazla söyleniyor, yanına gittiğim an şunu topla şunu yap bilmem ne, özellikle odamda kulaklık takıp bilgisayarıma gömülme kararı aldım ama içerden de bağırıyor, sen ne biçimsin benim kızım olamamışsın... o kadar sessiz saygılı kardeşimi bile söylene söylene çileden çıkarttığı oluyor yeter artık söylenme diye çıkıştı ama devam ediyor, o ağzından bir tane iyi laf çıkmaz onun için önemli olan bir tek ev işleri ve gezmeleri. geçen gün o söylenirken ben odamda kafamı yumrukladım ben şehir dışında yaşıyorum ama sürekli gidip gelmemizi telefon etmemizi istiyor ve onun istediği herşey mutlaka olur. onu sevmiyorum o da bizi sevmiyor kendi de söyledi. ama uzaklaşmama da izin vermiyor. annesi de böyleymiş daha beter versiyonuymuş kızlarına sürekli küfür hakaret eder ev işleri yaptırır söylenir dururmuş teyzem nefretle hatırlıyor o kadını. annem annesi kadar değil sadece söyleniyor ev işlerini de genelde kendisi yapıyor ama söylenmesi bile yetiyor. demin makineden kirli bulaşıkları çıkarttı elinde yıkadı, bardağımı koyduğumu görse elinde yıka diye tutturuyor belki de o lanet makineyi bir uçurumdan aşağı yuvarlarsam mutlu olur, bana güya iyilik yapıyor yardım ediyor yardım da etme yeterki söylenme. atanamadığım sene bir sene daha atanamazsam intihar etmeye karar vermiştim herşeyi planlamıştım beni çileden çıkartmıştı bir ömür boyu ona katlanamayacağımı düşünmüştüm. bir hafta kendimi aç bırakmıştım bana zıkkım ye dediği için. eleştirilere katlanamayan çok çekingen kişiler olduk kardeşlerim de. sosyal hiçbir hayatım yok yalnızım ve sadece yalnızken huzurluyum. beni o büyüttü böyle sorunlu biri olmamın onun suçu olduğunu düşünüyorum. ben temizliği olabildiğince az yaparım bulaşıkları makineye atarım sadece rahatımı umursuyorum keyfim yerindeyse o zaman kalkar 1 saatimi temizliğe ayırırım annemse hergün temizlik yapar bazen camları, duvarları, dolapları elinden gelse tavanı da siler, kahvaltı yapmaz temizlik yapar geçen gün öğlen 1 e doğru peynir ve zeytinle kahvaltımızı yaptık, kendi başıma olsam kalkar 9 -10 gibi çok güzel bir kahvaltı hazırlarım ama onun olduğu yere gitmek istemiyorum mutfağa veya salona bana iş çıkarır elime bez verir. başkalarına karşı çok iyi canımlı cicimli konuşur güler herkes onu sever. bize her türlü konuda laf sokar yapamazsınız edemezsiniz ne işiniz var gezmeyin.. ben sadece evimde huzurluyum tek huzurlu olduğum yerde de huzurumu kaçırıyor. belki de en iyisi gidip gelmeyi olabildiğince azaltmak ama ne yapar ne eder gene gidip gelmeye mecbur bırakır

şehir dışında okuyor musun?
okuduğun şehirde iş bak gelmemek için bahanen olur....

hayatta tercih yapamdığımız tek şey ailelerimizdir..annen kendi annesinden gördüklerini size uygulayarak yanlış yapıyor..çünkü oda bundan rahatsızmış..bu şekilde güzel bir dille anlatsan belki biraz etkili olur..ben seni seviyorum ve ilerde seni kendi anneni andığın gibi anmak istemiyorum iyi geçinelim falan diyebilirsin..

Anneni psikolojik destek almak icin bir yerlere yonlendirseniz ? Belliki annesinden gorduklerini uyguluyor

Bir an acaba bunu ben mi yazdım , benim annem mi diye düşündüm . Annem de annesinden sevgi görmemiş bize karşı sevgisiz değil ama bir gün ev işi yapmıyım surat asıyor söyleniyor özellikle başkalarının yanında. Aynı şekilde kardeşimi de bıktırdı bende şuan 1 yıldır evdeyim sırf aramız bozulmasın diye sürekli bişiler yapıyorum çünkü bu sorunu ergenlik dönemimde çok yaşadım her kavga ettiğimizde küstüm o da babamı doldurdu evi cehennem etti . ondan kurtulmak için saçma sapan bi yerde okul okudum. Her başarısızlığımdan sanki zevk alıyo , ben ona kötü bişi desem o bana 10 katı laf söylüyo içten bizi sevdiğini biliyorum ama ben unutmuyorum hep anneme karşı mesafeli oldum. Birde en sevmediğim huyu hemen beddua ediyor aşırı soğuyorum . hep annesiyle arkadaş gibi olan insanlara özenmişimdir . Çok şükür şuan bi sorun yok aramızda ama bunun nedeni benim onun istediği şeyleri yapma. Hep annem gibi olmakan çok korktum ama göre göre bende etkieniyorum öyle olmaktan koktukça aynı annem oluyorum . Aynı evdeysen yoluna gitmek en iyisi çünkü huzursuzluk çıkınca ev durulacak yer olmuyor

şehir dışında okuyor musun?
okuduğun şehirde iş bak gelmemek için bahanen olur....
çalışıyorum, zaten gelmeyi düşünmüyorum bu kadarı bile bana yetiyor
hayatta tercih yapamdığımız tek şey ailelerimizdir..annen kendi annesinden gördüklerini size uygulayarak yanlış yapıyor..çünkü oda bundan rahatsızmış..bu şekilde güzel bir dille anlatsan belki biraz etkili olur..ben seni seviyorum ve ilerde seni kendi anneni andığın gibi anmak istemiyorum iyi geçinelim falan diyebilirsin..
bilmem, duygularımı ifade etmekte çok zorlanıyorum en büyük sorunlarımdan biri de bu, ama haklısın güzelce konuşabilseydik belki daha iyi anlaşırdık
Anneni psikolojik destek almak icin bir yerlere yonlendirseniz ? Belliki annesinden gorduklerini uyguluyor
bence annesi gibi olmamaya karar vermiş ama içten içe annesi, ne yazık ki ben de onlar gibi sevgisini gösteremeyen dediğim dedik biri oldum, kardeşleri de sinirlerinin yıprandığını yardım alması gerektiğini düşünüyor, zor bir hayatı oldu ama benim için de zordu
Bir an acaba bunu ben mi yazdım , benim annem mi diye düşündüm . Annem de annesinden sevgi görmemiş bize karşı sevgisiz değil ama bir gün ev işi yapmıyım surat asıyor söyleniyor özellikle başkalarının yanında. Aynı şekilde kardeşimi de bıktırdı bende şuan 1 yıldır evdeyim sırf aramız bozulmasın diye sürekli bişiler yapıyorum çünkü bu sorunu ergenlik dönemimde çok yaşadım her kavga ettiğimizde küstüm o da babamı doldurdu evi cehennem etti . ondan kurtulmak için saçma sapan bi yerde okul okudum. Her başarısızlığımdan sanki zevk alıyo , ben ona kötü bişi desem o bana 10 katı laf söylüyo içten bizi sevdiğini biliyorum ama ben unutmuyorum hep anneme karşı mesafeli oldum. Birde en sevmediğim huyu hemen beddua ediyor aşırı soğuyorum . hep annesiyle arkadaş gibi olan insanlara özenmişimdir . Çok şükür şuan bi sorun yok aramızda ama bunun nedeni benim onun istediği şeyleri yapma. Hep annem gibi olmakan çok korktum ama göre göre bende etkieniyorum öyle olmaktan koktukça aynı annem oluyorum . Aynı evdeysen yoluna gitmek en iyisi çünkü huzursuzluk çıkınca ev durulacak yer olmuyor
biz de mesafeliyiz ve ben de annesiyle arkadaş gibi olan sarılan gülen iyi anlaşan kişileri kıskanıyorum, bizi sevdiğini biliyorum kimseye yapmayacağı fedakarlıkları yaptı, beni üzen birbirimize yabancı gibi oluşumuz ben de ne derse yapıyorum ama giderek ondan uzaklaşıyorum

Back
X