Annem beni aslında hiç istememiş...

merhabalar...

Bugün annemle yaşadığım bir konuşma üzerine çok canım yandı.
Babamla annem ben 3 yaşındayken boşanmışlar. Sebep, babamın annemi aldatması. Annem bir daha evlenmedi. Bütün hayatı ben oldum. Annemle ilişkimizden de bahsedeyim, o benim şu hayattaki en değerli varlığım. Onun da beni çok sevdiğini biliyorum, ama...

Bugün, yine sarılıp sıkıştırıyordum annemi. O da her zamanki gibi "üff aylin, çekil!" diyordu. Hoşlanmaz fiziksel temastan pek. Ve sonra bir anda bana dedi ki: "aslında ben babanla daha evlenmeden boşanacağımı biliyordum. çünkü sorumsuz ve güvenilmez bir adamdı. Ama ailemin baskısından kurtulmak için baban bir kaçıştı. Sana hamile kaldığımda aldırmak için doktora gittim; fakat bir yıl içerisinde düşük yapmış olduğum için doktor bu işlemin riskli olacağını söyledi. Aslında ben istememiştim seni, annem çok ısrar etti, doğur kızım dedi. Oysa ben hayatımda en azından bir kez aşık olmayı isterdim ve yurtdışında yaşayabilmeyi..."

nasıl anlatsam... Boğazımdaki yumru hala geçmiyor. Bunları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum. Nasıl da oturmuşum hayatının tam ortasına, nasıl da mahvetmişim annemin hayatını... 24 yıl bunu fark etmeden yaşamışım. Yazık...

Peki ben bu vicdan azabından nasıl kurtulacağım? Yalvarırım yardım edin...

canım yaa neden sen mahvetmişsin bakalım annenin hayatını?

Kimse sana fikrini sormadı ki...

Aklına yatmayan biriyle bile bile evelenen o...

Demek ki aşk ferman dinlemiyor...

Babanla geçinimeyip boşanan onlar...

Hamile kalıp annesi istdi diye doguran annen...

Bırakıp gitseymiş seni anneannene hayallerinin peşinden...

Menapozdadır muhtemelen.hayatını kritik edince verdigi kayıpları düşünüyordur bir bir...

Ve fatura sana kesilmemiş sen üzerine almışsın...

Herkes kendi hatalı seçimlerinin bedelini öder unutma!!! Ve sakın üzülme...

Bende aldırılmak üzere hastaneye gidilip korkudan annem kaçınca hayata gelmiş 3. çocugum...

çocukluğum aslında biz bunu aldıracaktık lafını duymakla geçti..nasıl içime işlemişse ben çocugumu planlayarak hamile kalmıştım.aylar öncesinden beslenmeme dikkat ettim,diş dolgularımdan,kan testlerime kadar torch grubu testlerimi yaptırmıştım.çoğu kimse senin çocugun mu olmuyor demişti bu kadar hazırlıga:))

yani seni en iyi ben anlarım da ...boşa üzülüyorsun...ben kendi üzüntümü kızımı çooook isteyerek dünyaya getireceğim istedigim sevilen bir çocuk olması hayalimi gerçek yaparak yendim...

Darısı başına...üzülme ablacığım...üzülme...

Canımı yakan nokta aldırmaya gitmesi değil. Benim yüzümden hiçbir hayalini gerçekleştirememiş olması. Elbette bir anne olarak evladını seviyordur; fakat bir kadının hayallerinden planlarından vazgeçmesi çok acı. Ve benim için mahvolmuş o hayaller...

Canım bazen hayat öyle bir şey çıkarır ki karşına yıllarca hayal ettiğin şeyleri telafi eder. Eminim annene secenek olarak sunsalar, sana hiç sahip olmamış olup hayallerini yaşadığı bir hayat ile sana sahip olduğu hayatı eminim hayallerini bırakır yine seni seçerdi. Bir zamanlar bir hayalim vardı diye aklından geçirebilir. Hangimiz istediğimiz hayatı yaşıyoruz? Seni görünce hayalleri için canı yanmaz. Ayrıca çocuğu olduğu halde hayallerini peşinde koşan bir sürü kadın var. Tek başına koşanlardan daha başarılılar çünkü bir çoğundan daha kararlılar. Annen hayalleri için o kadar kararlı olsaydı, her şeye rağmen bunun için uğraşırdı. O yüzden üzme sen canını. Annen seni seviyor.

Merhabalar...

Bugün annemle yaşadığım bir konuşma üzerine çok canım yandı.
Babamla annem ben 3 yaşındayken boşanmışlar. Sebep, babamın annemi aldatması. Annem bir daha evlenmedi. Bütün hayatı ben oldum. Annemle ilişkimizden de bahsedeyim, o benim şu hayattaki en değerli varlığım. Onun da beni çok sevdiğini biliyorum, ama...

Bugün, yine sarılıp sıkıştırıyordum annemi. O da her zamanki gibi "Üff Aylin, çekil!" diyordu. Hoşlanmaz fiziksel temastan pek. Ve sonra bir anda bana dedi ki: "Aslında ben babanla daha evlenmeden boşanacağımı biliyordum. Çünkü sorumsuz ve güvenilmez bir adamdı. Ama ailemin baskısından kurtulmak için baban bir kaçıştı. Sana hamile kaldığımda aldırmak için doktora gittim; fakat bir yıl içerisinde düşük yapmış olduğum için doktor bu işlemin riskli olacağını söyledi. Aslında ben istememiştim seni, annem çok ısrar etti, doğur kızım dedi. Oysa ben hayatımda en azından bir kez aşık olmayı isterdim ve yurtdışında yaşayabilmeyi..."

Nasıl anlatsam... Boğazımdaki yumru hala geçmiyor. Bunları yazarken gözyaşlarımı tutamıyorum. Nasıl da oturmuşum hayatının tam ortasına, nasıl da mahvetmişim annemin hayatını... 24 yıl bunu fark etmeden yaşamışım. Yazık...

Peki ben bu vicdan azabından nasıl kurtulacağım? Yalvarırım yardım edin...

takma kafana
benide annem istememişti, babamda istememişti
herkesi kandırarak doğdum ben taaa o zamanlardan beri çakal carlostum

Kızımı doğurmadan önce defalarca tedavi ve düşük yaşadım.
İte kaka giden çok sorunlu bir evlilikte nasıl olduğunu anlayamadan, mucize gibi oğluma hamile kaldım.
Önünde sonunda boşanacağımı da biliyordum.
Doğurmaya karar verdim ama iki ay boyunca düşündüm ne yapsam ne etsem diye.
Bebeğimi doğumda kucağıma verene kadar yeni bebek fikri tuhaftı.
Hem kızıma haksızlık yaptığımı düşünüyordum.
Hem evliliğim yolunda değildi.
Doğumda getirip omuzuma koyduklarındaki mutluluğumu anlatamam.
Aylarca vicdan azabı çektim.
Nasıl oldu da bu pamuk oğlumu aldırmayı düşündüm diye..
Şimdi iki çocuk elbette ki çok zor ..
Üstelik çalışıyorum.
Şimdi hayatımda verdiğim en doğru kararın oğlumu doğurmak olduğunu düşünüyorum.
Bin kere de sorsalar bu cevap değişmeyecek.
Şimdi oğlum büyüdüğünde ben seni aldırmayı düşünmüştüm desem bana da gücenir diye düşünüyorum.
Ama iyi ki doğurmuşum.
Eminim anneniz için de geriye dönülse...
O yine sizi doğurduğu için mutluluk duyudğunu söyleyecektir.

Siz biraz abartmışssınız gibi geldi.Benim annem de keşke hemen evlenmeseydim,çocuk sahibi olmasaydım okusaydım hayatımı yaşasaydım der.Hatta bazen kızınca bana baş belası bile söyler.Annelerin ağızları başka kalpleri başka konuşur emin olun.Annenizin size olan sevgisinden şüphe etmeyin.O an canı sıkılmıştır demiştir.Herkes her gün mutlu olamaz ki.Kafaya takılacak sorun değil.Zaten sizi sevmese sizi döver,insan yerine bile koymazdı.Ben bu tarz anneler çok gördüm.Eğer bu sözleri dışında aranızda başka problem yoksa hiç uzatmayın konuyu sarılıp öpün annenizi iyiki senin çocuğun olmuşum deyin.Çalışıyorsanız da annenizin yurtdışı hayalini gerçekleştirin :)

çocuğun nasıl yapıldığını bilmiyor sanırım madem aşık olmak istiyormuş kondom taksaymış .sende kimseyi hayatının merkezine koyma yıkılırsın bencil insanlardan nefret ediyorum:ssz:

ben de aynı hissi annem "ben aslında başkasını seviyordum, evlenecektik, hala onu seviyorum" diye itiraf ettiğinde hissetmiştim.
ama annem için ne kadar değerli olduğumu biliyorum aslında.
yine de yaşayamadıklarını hatırlattığımı düşünmüştüm ona.
bence üzülme, annen illaki seni çok seviyordur. sadece baban canını çok acıttığı için öyle söylemiştir.

Son düzenleme:
Back
X