Annem beni delirtecek!

sarigul16

Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
28
0
16
Bursa
Merhaba arkadaslar.ben annemle cok ıyı anlasan,arkadas gıbıydım gecen seneye kadar.bu sene artık gecınemıyoruz ya.bı mısafır gelsın gıtsın dunya laf soyluyo.ne yapsam yaranamıyorum.ıyı hızmet etmedın de konusmadın da.cok konussam ne cok cenen ottu der.bı mısafırlıkten gelelım,soyle demedın de boyle yapmadın da vallahı delırecem ya.27 yasındayım,evın en kucuguyum dıye hala bana cocuk muamelesı yapıyo,ınsanların yanında asagılıyo.elalem kızını savunuyo,methedıyo,bızımkı benı ezıklıyo,benı ınsanlardan da soguttu,nefret te ettırdı.zaten evlenme ıstegım yok,hepten gıdıyo boyle oldukca.ogretmen oldum ama aılemın gozunde daha bebegım...!
 
Evet canım ya! Annelerin pek çoğu, evlatlarını kendi kalıplarına sokmaya çalışır.
Sanki baskı ve eleştirileri bırakırlarsa annelik vasfını kaybedecekler.
Evlatlarına hükmedebildiği ölçüde annedirler.
Ben de 25 yaşındaki kızımı her kararında desteklediğim ve ona kısıtlama
getirmediğim için çok rahat bir anne olarak eleştiriliyorum.
Bir tarafta çocuk gelinler, diğer tarafta yetişkin bebekler. Çok garip... :31: :54:
 
Evet canım ya! Annelerin pek çoğu, evlatlarını kendi kalıplarına sokmaya çalışır.
Sanki baskı ve eleştirileri bırakırlarsa annelik vasfını kaybedecekler.
Evlatlarına hükmedebildiği ölçüde annedirler.
Ben de 25 yaşındaki kızımı her kararında desteklediğim ve ona kısıtlama
getirmediğim için çok rahat bir anne olarak eleştiriliyorum.
Bir tarafta çocuk gelinler, diğer tarafta yetişkin bebekler. Çok garip... :31: :54:

sorma kulıttacım ya.annem hala benı ınsanların yanında ezıklıyo,ınsanların da bana ıstedıklerı gıbı davranmasına musade edıyo.ben de tum akrabalardan,ınsanlardan kacar oldum.onun cenesınden bana laf etmeye sıra gelmıyo.ben ele nasıl karısırım boyle.kaynananın yanında bıle boyle yapar bana!
 
Her insanın, yüceltilmeye ve şımartılmaya ihtiyacı vardır.
Evlatlarının midesini doyurup, ruhunu aç bırakarak sorumluluğunu
yerine getirdiğini sanmak annelerin en büyük yanılgısı mallesef.
Onun evladı olsan da, ondan farklı özelliklerde bir birey olduğunu
anlamasını sağlamalısın canım.
Annelere özgü olduğu vurgulanan karşılıksız sevgi de, her koşulda
evlatlarını kanatlarının altına alıp, onların kendilerini iyi hissetmesini
sağlamak değil midir?
 
Annenizle hic konustunuzmu peki sakin bi sekilde bak anne artik kac yasima geldim böyle yapma insanlarin icinde gibisnden?
 
artık tavrını koyma vakti gelmiş.ona çocuk olmadığını göstermen gerekir. boyunduruğu altındasın,sana hükmediyor.kendi kişiliğinin olduğunu anlamalı.önce güzel bir dille anlat anlamazsa sert çıkarsın.
 
sorma kulıttacım ya.annem hala benı ınsanların yanında ezıklıyo,ınsanların da bana ıstedıklerı gıbı davranmasına musade edıyo.ben de tum akrabalardan,ınsanlardan kacar oldum.onun cenesınden bana laf etmeye sıra gelmıyo.ben ele nasıl karısırım boyle.kaynananın yanında bıle boyle yapar bana!

sakınn annende olsa izin verme kendimden biliyrumm benim annemde benii ezdi konuşturmadıı şimdii evlendimm eşiminde arkadaşlarında karşısında konuşamamm yanii bana can sıkıcı laf söylediklerinde hazır cevap olamamm ve çok üzülürümm
 
anladığım kadarıyla annen 55üstü genellikle bu yaşlardan sonra yavaş yavaş artan eleştiriler,beğenmemeler,kusur bulmalar,laf söylemeler başlıyor,tahammül azalıyor.öncelikle kızgınlığınız annenizden daha çok kendinize.kendinizi savunamadığınız ve özgüveninizin tam olmamasından kaynaklı.annenize birşey diyemem ama başkasının sizi ezmesine,hor görmesine izin vermeyin.
 
Anneler hep öyle güzelim yapılacak birşey yok. İmkanın varsa kendi evine çıkmayı dene, kendi başına birşeyleri başardığını görünce biraz kendi haline bırakıyorlar seni. Ayrıca madem başkalarının yanında sana kötü davranıyor sen de aynısını yap, şakayla karışık evdeki komik anılarını filan anlat öyle yapınca önce yalnız kaldığınızda biraz kızar sonra durumu açıklarsın hatalarını farkeder öyle alışır yavaş yavaş, benimki de biara çocukluk anılarımı anlatırdı sürekli başkalarının yanında çok utanırdım :9:
 
canım annelerın genelı boyle .genel de hep kendı ıstedıklerı kalıplara sokuyorlar bızı .

benım annem de ,dahamısafır adımı atmadan baslar kas goz ısaretlerıne bana .

ben de uyuz olurum sankı ben akıl edmeıyormusum gıbı muamele yapar bana .

annemın kas goz ısaretlerı cok meshurdur .

bıgun benı ınanılmaz sınır ettı ,tutamadım actım cenemı ben de :1:

mısafırlerın yanın da yıne goz kas ısaretlerı ben de dedım

"anne ne oluyor anlamıyorum neyın ısaretını yapıyorsun acık acık soyle" dedım .

annem sekılden sekıle gırdı :1:
 
Şu çok kıymetli sözü yazmadan edemeyeceğim. Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar...
Sinirlenmekte, kızmakta haklı sebeplerin vardır, ama anneye küsülmez. O ne yaparsa yapsın annedir, haklıdır.
Bende eskiden annemle çok çatıştım, hırçın ergenliğimde en büyük derdim annemdi. Sonra annem çok büyük bir rahatsızlık geçirdi, ölümden döndü. O günden beri annem beni ne yapsa kızdıramaz. Hayatımdaki herkes bir tarafa, annem bir tarafa. Allah benim ömrümden annemle babamın ömrüne katsın işallah.
Bide ben 1 senedir iş yüzünden annemden çok uzak bir şehirde yaşıyorum. Evlendimde. Annemi toplasan ayda bir kere, oda toplasan 3-4 saat görüyorum. O kadar özlüyorumki, bazen diyorum niye geldim buralara, niye evlendim, rahatmı battı? Bir kadının en rahat edebileceği yer annesinin babasının yanıymış. Evlendiğim için mutsuz değilim, çok şükür kendimden daha çok güvendiğim biriyle evliyim. Ama annemin evi gibisi yok. Ordaki rahatımı, güven duygumu hiçbiyerde hissedemiyorum. Ne de olsa el oğlu derler ya. Aynen öyle.
Sen bidaha düşün, ne yaparsa yapsın annemdir de geç.Çocuk büyütmek zulum. Düşünki seni bu yaşına getirene kadar peygamber sabrı göstermiş. Onun senelerce gecesini gündüzüne katmışsın, ne uyku uyutmuş, ne iki dakika dinlenmesine fırsat vermişsin. E haliyle sana şimdi ne yapsa yeridir:)
 
biraz onlardan ayrı kalmaya ihtiyacınız var gibi. onların gözündeki yerinizi değiştirin. mesela tek başına tatile çıkmak belki onlarında düşünmesini sağlayabilir.
 
benim annemde babamda beni ezmeye küçük düşürmeye kötülemeye çok merakldır. beni milletle kıyaslamalrı yaptğm şeylerden menun olmamalrı bana karşı sebepsz güvensizlkleri eve hapsetmeleri fln çok saçma soğudum artık biran önce okul bitsede ayrı eve çıksam kurtulsam şu evden. her günüm kabus gibi hayattan soğudum yaa
 
canım maalesef bnde 25 yaşındayım ama aynı dertlerim var bnmde.. Hele bir de üniversiteyi farklı bir şehirde okuyup geldim okadar zorlanıyorumki şuan bu evde yaşamaktan anlatamam.. lisedeyken arkadaş gibiydik ne güzel şimdi hiç öyle değil oyzden kendimi yalnız da hissediyorum bir de okadar sıkıntım var şuara onları küçümsüyor iyice deliriyorum ama elimden hiçbişe gelmio, aylardır herşeyi içime atıyorum ama eskiye göre okadar durgunlaştımki bu halimi hiç sevmiyorum ama değiştiremiyorumda... ah ah Allah ihtiyacı olan herkese yardım etsin..
 
Back
X