annem beni üzüyor

cayvekahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
951
5
96
İzmir
arkadaşlar ilk bşta kendımden bahsedyım gyet nrmal giyinen 19 yasında okuyan nrmal bi kızım asklıymış,straplezmış mini etek,şort falan o tip seyler hiç giymem en kısa gydgım sey dizimn hizasında kapri veya kot etektir ama annem hep benım uzerime gelıp bana kapanmamı söyluyor babam ve annem hacca gtmek istiyorlar bnde gtsnler istioyrm ama bana böle baskılar yapınca cok bunalıyorum allah affetsın ama gitmesnler diorm zaten cıkmıyorda. eskiden böle degildi ama simdi ustume gelıp duruyor ve uzuluyorum nıe annem böle yapıyor diorum annemınde ailesi böle biraz tutcular ama ben böle kendimi mutlu hssdiorm ben kapanmam kapanmıcam diorm snrada kwga ediorz napcam blmıyrm dert olmayablır belki bazı arkdşlar içn ama belki bnm gbi yaşamış arkdşlar wardr içimi dökmek istedm saolunmafoldumben

bu yaptıının ne kadar gunah oldugunun farkında değil demekkı annen kımse kımseyı zorlayarak kapanmaya yada herhangı bır ibadetını yerıne getırmeye zorlanamaz bu annen bıle olsa...insanın içinden gelmeli herşey

baskıyla yapılan şeyden asla hayır gelmezmiş öyle yaparak sizi dahada soğutuyolar ama farkında değiller.ama onların açıcından bakarsanız sizi uyarmak zorundalar anne baba olarak
insan içinden gelerek kendi isteyerek yapmalı herşeyi.

bnde diorum ama anlamıyor :( senın hesabını bana sorcaklar diyip duruo bnde ben ergnlge grelı cok oldu diorum ama nafile :(:(

canım bende tesettürlüyüym ama tesettüre girmek öyle başkasının baskısıyla gönül rızası olmadan yapılacak iş değil.. sen ailenin baskısıyla kapansan o eşarp senin için sadece aksesuar olucak... çünkü içinden gelmeyerek yapmış olucaksın..annenle madem konuşmalarınız kavgaya dönüyor başka birinden yardım iste.. annenin dinleyeceği biri... anne tarafımda tutucu demişsin asıl onların bilmeleri lazım dinimizde baskı olmadığını...

asıl günah, dinle ilgili konularda baskı yapılmasıdır. anne baba komşu arkadaş fark etmez. bu konu Kitabımızda açıkça yazar. annen Arapçasını mı biliyor acaba sadece? Türkçesini de okusa keşke.

şimdi küçüksün sandım ben önce seni ama 19 muşsun yani küçük sayılmazsın birincisi gitmesinler inşallah diyerek ne kadar günaha girdiğinin farkında mısın acaba hem öyle o kadar açık giyip noluyo yani anlamadım seni şimdi:umursamaz:çok açık giyme sende benim annemlerde hacıya gittiler ama bana hiç baskı yapmazlar çok şükür benim anlatmak istediğim çok açık giyme onlar istemiyosa madem ama kapanman için baskı yapamazlar o ayrı

Son düzenleme:
cnm bnm ya annenle konus bence bu konuyu bunun senın hayatın oldugunu soyle herkesın kendı ozgur ıradesı var ister kapanırsın ıster kapanmassın sana baglı olmalı bu cok uzuldum senın ıcın okuyo musun pekı?

şimdi küçüksün sandım ben önce seni ama 19 muşsun yani küçük sayılmazsın birincisi gitmesinler inşallah diyerek ne kadar günaha girdiğinin farkında mısın acaba hem öyle o kadar açık giyip noluyo yani anlamadım seni şimdi:umursamaz:çok açık giyme sende benim annemlerde hacıya gittiler ama bana hiç baskı yapmazlar çok şükür benim anlatmak istediğim çok açık giyme onlar istemiyosa madem ama kapanman için baskı yapamazlar o ayrı[/QUOTE
ben kendımı acık bulmuyorum benm yastımdakı ınsanlar unıversıteye gögsleri gözüke gözüke gelıyor ben kısa kollu gıyerım sadce sort mını etekde gymem asla dedgım gbi siz sanırım yazdıklarımı yanlş okudunz

cnm bnm ya annenle konus bence bu konuyu bunun senın hayatın oldugunu soyle herkesın kendı ozgur ıradesı var ister kapanırsın ıster kapanmassın sana baglı olmalı bu cok uzuldum senın ıcın okuyo musun pekı?

sölüyorum ama dinlemıyor okuyorum cnm istdeyım belki burda yaşayanlar nası gıyınenlerin oldgunu bılır benım cok acık olup olmadıgımı tahmın edebılırler anlattıklarımdan.ama ben hç kapanmak istemıyorum böyle mtluyum napcam blmıyorummafoldumben

zıtlaşırsan annende sana zıtlaşır.kendimden biliyorum annenin iyi bir günüde sohbete başla anlat deki bırak kndi isteğimle kapanayım de.hatta espri ile uyar bak böyle yaparsan kapanırım ama ters teper haberin olsun de öp.sen söylemesende ben zaten çok açık giyinmem benim tarzım o değil de.aslında annenede hak ver tartışma devir bozuk göze gelen kız isen korkuyordur.biran önce evelenip yuva kurmanı ister o yüzden korkar.senin hesabın benden sorulur demesi bence ikna çabası.yoksa hacca gidecek koskoca kadın herkesin kendinden mesul olduğunu bilir.

şimdi küçüksün sandım ben önce seni ama 19 muşsun yani küçük sayılmazsın birincisi gitmesinler inşallah diyerek ne kadar günaha girdiğinin farkında mısın acaba hem öyle o kadar açık giyip noluyo yani anlamadım seni şimdi:umursamaz:çok açık giyme sende benim annemlerde hacıya gittiler ama bana hiç baskı yapmazlar çok şükür benim anlatmak istediğim çok açık giyme onlar istemiyosa madem ama kapanman için baskı yapamazlar o ayrı[/QUOTE
ben kendımı acık bulmuyorum benm yastımdakı ınsanlar unıversıteye gögsleri gözüke gözüke gelıyor ben kısa kollu gıyerım sadce sort mını etekde gymem asla dedgım gbi siz sanırım yazdıklarımı yanlş okudunz

hmm o zaman yanlış yapıolar tabi ben tam okumamışım zaten eğer o kadar açık değilse kızmakta çok haklısın canım baskı yapmamalılar:umursamaz:

sölüyorum ama dinlemıyor okuyorum cnm istdeyım belki burda yaşayanlar nası gıyınenlerin oldgunu bılır benım cok acık olup olmadıgımı tahmın edebılırler anlattıklarımdan.ama ben hç kapanmak istemıyorum böyle mtluyum napcam blmıyorummafoldumben

tatlım benım tabıkı acık falan gıyınmıosun ben senı anlıyorum cok uzuldum senın adına ne yapılabılırkı bılmıyorum aılem cok katı dıyosun akannehir ben bunu bı erkek arkadasıma sorcam cunku o bana cok yardımcı olur cok mantıklı bırıdır hep ona danısırım ınsallah bı cozum buluruz cnm bnm sıkma sen canını dert varsa caresı de vardr

aılende senden buyukler varsa onlara danıs canım boyle mantıklı konusabılcegın senden buyuklerle cunku cogu zaman bıze en guzel sekılde yol gosterıyo onlar ben hep ablamla konusurum o hep onumu acmıstr benım ablan abının kuzenın teyzen vs.varsa sana yardımcı olabılır tatlım

zamanla alışırlar bence
daha doğrusu iki taraf da alışır
sen annenin söylenmelerine bir süre sonra alışıp tepki vermezsin
onlar da senin kıyafetlerine karışmaktan vazgeçerler.
biraz kulaklarını tıkayıp sabretmen gerekecek sanırım.

Aileler evlatlarını yönlendirmekle sorumludur.
Ama sadece yönlendirmekle.
Bu konuda size asla baskı yapamazlar.
ıstemiyorsanız, zorla size birşey yaptıramazlar.
Eğer sadece uyarıyorlarsa, ailenize çok kızamayacağım.
Ama yok illa olacak, yapacaksın diyorlarsa, işte o kötü.
Böyle mutluyum diyorsan, kimse sana zorla birşey yaptıramaz, onlarda anlayacaktır bir süre sonra.
Biraz sabır.

valla öyle zorla kapatılanlar gördümki dışarda açık saçık dolaşıyorlar.bence aile büyüklerinizden birini bu işe sokun.seni dinleyeceğini pek sanmıyorum.ben de tesettürlüyüm ama bu işler zorla olmaz olursa da dışarda poposuna yapışan daracık pantolonlar giyen ama başına başörtü(!) takan ve onu lekeleyen insanlarla dolacak sokaklar.bu arada sözüm sana değil canım genelleme yaptım.

sende anneni üzüyorsun

kavga edecek bir durum yok

o konuşmaya başladığında sadece sus

kendi bildiğin gibi davran

ama aşırıya kaçma

Son düzenleme:
sen zaten normal bir şekilde giyiniyorsun...bende yaşamıştım bu tip şeyler biraz...halen ailemin memleketinde rahat giyinemem ..ama oraya gidincede oraya uyuveriyorum üzülmesinler diye kolları çok kısa olmayan şeyler felan giyiyorum ya da kısa etek giymiyorum...sende öyle yaparsın..
zaten üniv.e felan giddersen durum değişir merak etme zamana bırak...

biraz baskıyla kapatılan 3 tanıdığım var. 3 ü de açıldılar üniversiteye gelince. hem de ne açılmak! bi karış etek giyiyor bi tanesi. yani ters tepti o baskı. bence istemediğin şeyi yapma. ama istediğini belirtirken kavga etme, bağırma, kendini haklıyken haksız duruma düşürme canım....

Back
X