annem boşan diyor ne yapmalıyım ?

elfidatm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
94
1
46
İstanbul
kızlar devamlı konu açıyorum bıktınız belki ama inanın kimseye anlatamıyorum bi arkm var anlattığım o kadar eşimin bana saygısızlıkları ailemle görüşmemesi onları yıldırdı annem ayrıl diyo sabretmek zorunda deilsin diyo eşim çocuk istemiyo hiç bi zaman istemiyorum diyo bana karşı çok ilgisiz hakaret bağırış kavga hep böyle gidiyo ailesinin bize karışması sonucu çıkan kavgalar çok sebep var yani sizce ne yapıyım ailemimi dinliyim yoksa bu adama sabredip bekliyimmi düzelir diye konuşuyorum faydası yok bu arada terapist falan kabul etmiyo

bence düzelmez..ayrıca çocuk istemeyen bi adam neden evlenmiş..onuda geç..sen bu adamla bu şekilde bi gelecek görüyomusun?

bence düzelmez..ayrıca çocuk istemeyen bi adam neden evlenmiş..onuda geç..sen bu adamla bu şekilde bi gelecek görüyomusun?

açıkçası göremiyorum ama hep bi umudum var düzelirmi herşey iyi olurmu diye o yüzden bitirmiyorum ama ailemde haklı onlar biliyolar bişeyleri tecrübeden olsa gerek umudumun nedenide eşim başta çocuk istiyodu ve iyiydi bana karşıda aileme karşıda ne zaman aileler girdi kavgalarımıza onun ailesi bnm ailem derken işler çığırından çıktı ve eşim bende soğudu şu anda o sevdiğim tanıdığım adam deil yine eskisi gibi olursa diye bekliyorum ama düzelmeyede niyeti yok bilmiyorum

Sen burada yaptığın tek hata nedir biliyor musun? Bu konuyu realinde çözmek varken çareyi sanalda hiç tanımadığın insanlarda buluyorsun. Çoğunluğu boşan dese anneni mi desteklemiş olacak ve sende boşanacak mısın?

Yapma!

Sen burada yaptığın tek hata nedir biliyor musun? Bu konuyu realinde çözmek varken çareyi sanalda hiç tanımadığın insanlarda buluyorsun. Çoğunluğu boşan dese anneni mi desteklemiş olacak ve sende boşanacak mısın?

Yapma!

kimse bişey dedi diye yapmam fikir alıyorum sadece zor bi durum karar verebilseydim şak diye verirdim zaten bin defa düşündüğüm bi konu reailinde çözmek diyosun seni dinlemeyen bi eşin olsa napardın ne terapistten yardımı kabul eder ne oturur konuşur kimseyi üzmeyim diye anlatamıyorum napmamı önerirsin??

Yapma!

kimse bişey dedi diye yapmam fikir alıyorum sadece zor bi durum karar verebilseydim şak diye verirdim zaten bin defa düşündüğüm bi konu reailinde çözmek diyosun seni dinlemeyen bi eşin olsa napardın ne terapistten yardımı kabul eder ne oturur konuşur kimseyi üzmeyim diye anlatamıyorum napmamı önerirsin??

Çaresiz olduğunun farkındayım. Ama hayatın şu gerçeğini unutmadan yaşa. Ben bunu geçte olsa farkettim. Önce kendi mutluluğun için yaşa. Sen mutluysan hayatında mutlu olur.

bende öyle yapabilmek istiyorum kendimi düşünmek kendi mutluluğumu düşünmek istiyorum uyguluyomusun dersen evet diyemem ama bunun için uğraşıyorum.bu konuda yaptığım hatam sabrımı zorluyorum fazlasıyla, gittiği yere kadar diye, o beni yıpratıyo zorlamak uğraşmak, bakalım nereye kadar gidicek hiç bilmiyorum bekliyorum sadece..

kızlar devamlı konu açıyorum bıktınız belki ama inanın kimseye anlatamıyorum bi arkm var anlattığım o kadar eşimin bana saygısızlıkları ailemle görüşmemesi onları yıldırdı annem ayrıl diyo sabretmek zorunda deilsin diyo eşim çocuk istemiyo hiç bi zaman istemiyorum diyo bana karşı çok ilgisiz hakaret bağırış kavga hep böyle gidiyo ailesinin bize karışması sonucu çıkan kavgalar çok sebep var yani sizce ne yapıyım ailemimi dinliyim yoksa bu adama sabredip bekliyimmi düzelir diye konuşuyorum faydası yok bu arada terapist falan kabul etmiyo

Önceki konuları bilmiyorum ama sanırım eşin ailesine karşı korumuyor seni. Sen haklı da olsan haksız da olsan kötüsün onun gözünde. Bu psikolojiyi biliyorum ben, benim babamda çok düşkündür anne-babasına. Annemle boşanıyorlar şimdi..

Çocuk istememesi de ayrı bir problem zaten. Çocuk istemeyen bir adamdan çocuk sahibi olmak büyük hata olur. Önemli olan sadece çocuk sahibi olmak değil, aynı zamanda o çocuğa iyi bir gelecek ve mutlu bir yuva verebilmek..

Siz evlenmeden önce ve aileler evliliğinize dahil olmadan eşinizin iyi olduğunu söylüyorsunuz ama yaşananlardan dolayı eşinizin değişmesi sizin için uygun olmadığını gösteriyor. Sorunlar karşısında gerçek karakteri ortaya çıkmış. Sizi, evliliğinizi önemsemiş olsaydı kimseye ezdirmez, arkanızda durur ve sizinle kurduğu aileye sahip çıkardı.

Bence ayrılın. Bu tip evlilikler yürümüyor zaten. Şimdi gençliğin verdiği sabır var içinizde, aşıksınız belki ama aynı yastığa baş koymak için bunların yetmediğini düşünüyorum. Sabır gösterdiğiniz bir eşinizin olmasını mı istersiniz, hatasıyla doğrusuyla kabullendiğiniz ve sevdiğiniz bir eşinizin mi?

Şimdi sabretseniz de ilerde dayanamaz yine ayrılırsınız. Bence kendinize, ailenize, size verilen emeklere yazık etmeyin. Erkekler bir kendilerinin evlat olduğunu, bir tek kendi annelerinin sıkıntı çektiğini sanıyor galiba ama kim bilir neler çekti anneniz sizi büyütürken. Size de yazık.

Kişi neyse odur. Değişmez. Değişmişse, gerçek karakterine, özüne dönmüştür bence.. Umarım sizi üzecek şeyler söylememişimdir ama bunları yazmak istedim. Ne kadar sabretseniz de bitiyor, ister 2 yıllık evli olun ister 25 yıl.. Sabır bitti mi evlilik yürümüyor..

Son düzenleme:
yorumun için sğl ben her sene düzelcek ümidiyle dvm ediyorum 4 sene oldu nerdeyse bilmiyorum daha ne kadar dvm edebilcem hiç bi tahminim yok bi kararımda yok hep düşünüyorum dediğin doğru biyerde ben onu düşünmemiştim gerçek yüzü çıktı dedinya ben hala aşık olduğum adam beni seviyodu düzelcek die bekliyorum o ihtimali düşünmedim belkide o özünde öyle biriydi zor bu evllk olayı ya 20 senede geçse tanıyamassın 4 senede deişik bi olay sabrım bitince dediğin gibiolcak heralde herşeyin hayırlısı

yorumun için sğl ben her sene düzelcek ümidiyle dvm ediyorum 4 sene oldu nerdeyse bilmiyorum daha ne kadar dvm edebilcem hiç bi tahminim yok bi kararımda yok hep düşünüyorum dediğin doğru biyerde ben onu düşünmemiştim gerçek yüzü çıktı dedinya ben hala aşık olduğum adam beni seviyodu düzelcek die bekliyorum o ihtimali düşünmedim belkide o özünde öyle biriydi zor bu evllk olayı ya 20 senede geçse tanıyamassın 4 senede deişik bi olay sabrım bitince dediğin gibiolcak heralde herşeyin hayırlısı

Sen aşktan sabrediyorsun, annem biz mutlu olalım babasız büyümeyelim diye sabretti.. Ama olmayınca olmuyor, gemileri yak git.. Haketmiyor seni işte belli.

Ama ayrılırken elimden gelen her şeyi yaptım diyebilmelisin, için rahat olmalı.

Kendini tart, düşün. Sosyalleş, kendi paranı kazan, gez toz, dünyanın farkına var.

Hayatın eşinden ve o evden ibaret değil..

Öyle güzel evlilikler var ki, seni haketmeyen bir adam için yıllarını heba etme. Seni hakeden, doğuracağın yavrunuzu hakeden birini seç eş olarak. Şimdi düşün sana karşı böyle, çocuğunuz olsa bir de o çocuk üzülecek. Yazık değil mi? İnan bana çocuk düzeltmiyor hiçbir şeyi, eğer bir erkek iyi huylu değilse, çocuğunu da önemsemiyor.

Son düzenleme:
Sen aşktan sabrediyorsun, annem biz mutlu olalım babasız büyümeyelim diye sabretti.. Ama olmayınca olmuyor, gemileri yak git.. Haketmiyor seni işte belli.

Ama ayrılırken elimden gelen her şeyi yaptım diyebilmelisin, için rahat olmalı.

Kendini tart, düşün. Sosyalleş, kendi paranı kazan, gez toz, dünyanın farkına var.

Hayatın eşinden ve o evden ibaret değil..

Öyle güzel evlilikler var ki, seni haketmeyen bir adam için yıllarını heba etme. Seni hakeden, doğuracağın yavrunuzu hakeden birini seç eş olarak. Şimdi düşün sana karşı böyle, çocuğunuz olsa bir de o çocuk üzülecek. Yazık değil mi? İnan bana çocuk düzeltmiyor hiçbir şeyi, eğer bir erkek iyi huylu değilse, çocuğunu da önemsemiyor.

dediklerin bişeylerin farkına varmamı sağladı ondan pekde bi ümidim olmamalı yani, artık ona kaldı herşey ben artık son olaylardan snra onada dedim ben herşeyi yaptığımı düşünüyorum çabaladım uğraştım. artık o karar versin ben artık bıktım üzülmektende düşünmektende bi sonuca ulaşmak istiyorum ya iyi ya kötü pskljk sorunları olduğu için hep destek olmak istedim ama kabul etmeyen bi insana daha napabilirimki yinede sonuna kadar uğraşıyorum vicdanımı rahatlatmak için bakalım nereye kadar gitcek bu olay hiç bilmiyorum

Sen ne hissediyorsun peki esine karsi? Seviyor musun? Onun kurallarina göre yasamayi/ cocuk yapmamayi kabul ediyor musun?

dediklerin bişeylerin farkına varmamı sağladı ondan pekde bi ümidim olmamalı yani, artık ona kaldı herşey ben artık son olaylardan snra onada dedim ben herşeyi yaptığımı düşünüyorum çabaladım uğraştım. artık o karar versin ben artık bıktım üzülmektende düşünmektende bi sonuca ulaşmak istiyorum ya iyi ya kötü pskljk sorunları olduğu için hep destek olmak istedim ama kabul etmeyen bi insana daha napabilirimki yinede sonuna kadar uğraşıyorum vicdanımı rahatlatmak için bakalım nereye kadar gitcek bu olay hiç bilmiyorum

Ben seni çok iyi anlıyorum. Sadece yaşadığın bazı şeyleri benim annemde yaşadı ve emin olduğum bir şey var ki bir çocuk mutlu bir aile de büyümeyecekse anne baba boşanmalı.

Senin çocuğun yok, ben ilerisini düşünerek yorum yapıyorum. Eğer eşin hatalarının farkına varıp kendini düzeltmezse senin için çok zor olacak onu biliyorum.

Umarım çabalarının karşılığını alırsın ama olmazsa da üzülme. Senin gibi düşünceli bir kadını kaybeden eşin üzülsün..

inanın bende ne hissettiğimi bilmiyorum seviyomuyum yoksa bağlılıktanmı ayrılamıyorum bilmiyorum ona karşı aşırı bi vicdanım var. herşey geçebilir, düzelir, iyi bi insan olur diye ama biliyorumki benim bu tozpembe hayallerimin gerçekleşmesi zor mantıklı düşünürsem 1 dk bile duramam yanında ama düşünemiyorum annemde haklı çok üzülüyo bana dayanamıyo babam bile çok istemezdi ayrılmamı o da bana ayrıl bu adamdan dedi. bende herşey şok etkisi yaratıyo bu ara kendime gelemiyorum ondan istediğim evlliğimiz için çabalaması ama onun bana dediği bi lafı unutamıyorum biz aile deiliz dedi sebebi onun annesi olmadan aile olamazmışız. demekki onun gözünde herşey bi heves ve yalan dolandı o yüzdende çabalamıyo artık sonuca ulaşmak istiyorum ya bilmiyorum belkide sona yaklaştım ona bıraktım herşeyi ya düzelir herşey iyi olur yada hakkımızda hayırlısı

inanın bende ne hissettiğimi bilmiyorum seviyomuyum yoksa bağlılıktanmı ayrılamıyorum bilmiyorum ona karşı aşırı bi vicdanım var. herşey geçebilir, düzelir, iyi bi insan olur diye ama biliyorumki benim bu tozpembe hayallerimin gerçekleşmesi zor mantıklı düşünürsem 1 dk bile duramam yanında ama düşünemiyorum annemde haklı çok üzülüyo bana dayanamıyo babam bile çok istemezdi ayrılmamı o da bana ayrıl bu adamdan dedi. bende herşey şok etkisi yaratıyo bu ara kendime gelemiyorum ondan istediğim evlliğimiz için çabalaması ama onun bana dediği bi lafı unutamıyorum biz aile deiliz dedi sebebi onun annesi olmadan aile olamazmışız. demekki onun gözünde herşey bi heves ve yalan dolandı o yüzdende çabalamıyo artık sonuca ulaşmak istiyorum ya bilmiyorum belkide sona yaklaştım ona bıraktım herşeyi ya düzelir herşey iyi olur yada hakkımızda hayırlısı

Canım onun annesiyle değil siz ikiniz bir aile olacaksınız. Ailenin anlamı budur..

Sizin aile anlayışlarınız çok farklı..

Canım onun annesiyle değil siz ikiniz bir aile olacaksınız. Ailenin anlamı budur..

Sizin aile anlayışlarınız çok farklı..
benim değil onun aile anlayışı bu. bana göre tabiki biz bir aileyiz, her zamanda birbirimize destek olmamız lazım ama o annesini benden önce görüyo ona göre biz aile deiliz zaten beni benimseseydi hiçbiri olmazdıki bunların beni benimsemedi evlliğimize destek çıkmadı hepsi bu yüzden aile kavramını malesef bilmiyo eşim yada işine geldiği gibi davranıyo

x in matematikteki degeri gibi bilinmez aslinda durumun bence ...Gercekten hersey beklenmedik sekilde yoluna da girebilir Allah in isi belli olmaz bir bakmissin hersey yoluna girmis kucaginda bir melek ama tam tersi de olabilir zamani nda bitirseydim keske lerle de yasanmaz hayat bir yandan da bende sorunlar yasadim zamaninda ama sans verdim evliligime simdi iyi ki vermisim diyorum :)ama su da bir gercek annen sana destekci ise radikal karar almaktan da korkmamalisin cunku annen her zaman iyiligini ister mutlaka:)ve ayrica senin kotulugunu de asla istemez bunu sana soylemesi hic de kolay olmamistir zaten hic bir anne kizina bunlari demek istemez demek ki bunu soylettiren agir durumlar yasanmis olmali yazik :(ama karari sen vereceksin biz ancak fikir verebiliriz sana umarim hersey yoluna girer ve cok mutlu olursun kabuslar da sona erer....

eğer bu adamı bırakmazsan zannediyorumki daha zor günler ve daha acı şeyler yaşayacaksın..bu adamdan ne koca olur ne baba olur..değmez hayatını söndürmeye..

hazır çocuğunda yokken boşan tatlım..karşına neleri çıkacak..hayat süprizlerle dolu..

anneni babanı üzmeye hayatını mahfetmeye değmez..çünkü bu adam seni asla mutlu edemez..karakteri ortada..

2mizde büyük sorunlar yaşadık o da yaşadı bende ben ona destek olmaya çalıştım tedavi ol iyi deilsin dedim istemedi ve gitgide uzaklaştı benden sanki yaşadığı olayların acısını benden çıkarır gibiydi bana göre aile birbirine destek demek ondanda bana bekledim aynı desteği göremiyorum o herşeyi koyvermiş bi halde biterse biter diyo aylar öncesinde tartışınca biterse seni unutamam demişti ama hiç bi çabası yok şu anda tamamen koptu benden hakaretler uzaklaştırmalar kedi köpek gibi didişiyoruz ancak konuşmayarak huzurlu oluyoruz konuşamıyoruz çünkü karşıma alıyorum konuşmak için yüzüme bile bakmıyokendi bilir sonuda o hazırlıyo aslında ben yapabilceğim herşeyi yaptım ve yapıyorum

sadece boşanma süreni uzatırsın sanırım sonunuz ayrılık sen hiç istemesen boşanmak sormazdın diye düşünüyorum ama hayırlısı

Back
X