Annem bunu hak etmedi...

Tebrik ederim çok güzel cevap verdiniz:KK9: :KK9:

32 yaşına kadar cenazeye katılmamış olmanız etrafınızda kimsenin ölmediği ile alakalı değil.

Olamaz.Sizin insani ilişkilerinizin zayıf olduğunu gösterir.( yurtdışında yaşamak istisnai bir durum)

Hiç mi komşunuz ölmedi, arkadaşlarınızın ebeveynleri , aile büyükleri ... v.s.

Mesela benim 22 yaşındaki oğlum kendi dedesinin cenazesinde 15 yaşındaydı.Geçen sene

arkadaşını dedesi vefat etti ona da gitti.

Tebrikler cenazeye gitmememden insani ilişkileri zayıf bir insan analizine ulaştınız, altın madalyayı hak ettiniz.

Büyük ebeveynlerimin dördü de ben doğmadan ölmüş. Anne ve baba tarafından da kimseyi kaybetmedik babama kadar. Eşimin anne babası ben tanıyamadan vefat etmişler. Arkadaşlarımdan ebeveynini kaybeden 1 kişi oldu, 15 yaşındaydık ben ailemle şehir dışındaydım cenazeye gidemedim. Komşum yok. Ama bugün yakın bir arkadaşımın annesinin cenazesinde bulundum, az önce eve döndüm.

İlk babamın cenazesini gördüm, keşke daha önce bir cenazede bulunsaydım. Belki bazı şeyler daha kolay atlatılırdı. Ama bulunmadım. Bu benim insan ilişkilerimle değil etrafımda cenazeye katılabilecek yakınlıkta kimsenin ölmemesiyle alakalı. Dediğim gibi insanları zorla öldüremeyiz, ya da ölenlere tekrar cenaze düzenleyemeyiz.

32 yaşına kadar cenazeye katılmamış olmanız etrafınızda kimsenin ölmediği ile alakalı değil.

Olamaz.Sizin insani ilişkilerinizin zayıf olduğunu gösterir.( yurtdışında yaşamak istisnai bir durum)

Mesela benim 22 yaşındaki oğlum kendi dedesinin cenazesinde 15 yaşındaydı.Geçen sene

Çok saçma bir tespit. Ne kendi yakınlarımın ne de arkadaşlarımın yakınlarının cenazelerine gitmedim çünkü kaldıramıyorum. Ama onlar cenazedeyken taziye evini temizlediğim de oldu. İnsani ilişkilerin kuvvetiyle bir alakası yok yani

Mutlaka aralarında ciddi bir kırgınlık olmuştur yoksa mümkün değil cenazede bile tavırlı olsunlar çok saçma geldi bana . Kimse kimseye bana iyilik yapıyor diye küsmez. Ya anneniz size eksik anlatmış bişeyleri ya da siz eksik anlatiyorsunuz. Bir de karşı tarafı dinlemek lazım tabi. Ayrica siz gitmediniz mi teyzenizin cenazesine, anneniz ve kız kardeşiniz mi gitti sadece?

:KK57: Nasıl ya????Kaç yaşındasın? Nasıl hiç cenazede bulunmamış olabilirsin?

Merak ettim:işsiz:

liseyi yatılı okudum babamın bazı akrabaları vefat etti ama küçüktüm okuldab çıkıp gidip katılmadım. şu an da yurt dışında yaşıyorum büyük ihtimalle cenaze olsa da gidemem. yakın çevremde daha kayıp yaşamadım o yüzden bulunmadım cenazede hiç.

Çok saçma bir tespit. Ne kendi yakınlarımın ne de arkadaşlarımın yakınlarının cenazelerine gitmedim çünkü kaldıramıyorum. Ama onlar cenazedeyken taziye evini temizlediğim de oldu. İnsani ilişkilerin kuvvetiyle bir alakası yok yani

Hiç saçma değil.

Ben 13 yaşındaydım annemin cenazesini kaldıramadım ama katıldım.

Çocukluk travmamdır.Sonrasında da kaldıramadım ama sevdiğim insanların yakınlarını

yanlız bırakmamak için katıldım.

bi an konuyu ben mi açtım dedim. benim de ananemin kardeşi öldü aramız açıktı senelerdir hep bizi kıskanıp laf sokarlardı artık dayanamadık uzaklaştık. ama yedi kat uzak akrabayı bile kaç kez aramışlar bize haber bile vermediler ananem çok üzüldü. üstelik saçma sapan şeyler için hep ararlardı.

yapacak bişey yok. öldü gitti ama bu ortamı hazırlayan da biraz kendisiydi. çocuklarını doldurmasaydı böyle olmazdı. siz de üzülmeyin boşuna.

Hem vefat eden teyzenizle arası iyi değil (kızlarını yetiştirme tarzından yorum yaptım) hem de cenazeye katılan ve sizinkileri soğukta bekleten teyzelerle arası iyi değil. Annenizin bu kadar çok kardeşi ile arasının iyi olmamasının sebebini merak ettim.

Ayrıca, kişisel fikrim; cenazeye ölenin yakınlarına destek olmak için gidilir. Ölüp gittikten sonra açıkçası ben benim cenazeme kim gelmiş kim gelmemiş fark etmem ki. Ölen için bir anlamı yok.
E sizin durumda ölen teyzenin kızları/diğer yakınları da annenizden destek talep etmemiş. Zorla gitmenin veya kapıda beklemenin anlamı ne? İçeri alınmadılarsa neden hemen geri dönmemişler? Evden bir yasin okuyup yollasalarmış keşke.

Basınız sagolsun Allah rahmet eylesın teyzenıze.Ne demısler ıyılık yap denıze at.Balık bılmezse Halık bılır.Bılemem elbette tamamen sızın soyledıgınıze ıstınaden soyluyorum ortada bır haksızlık olduguna ınanıyorsanız Allah a havale edın.O herseye Vekıldır.

bi an konuyu ben mi açtım dedim. benim de ananemin kardeşi öldü aramız açıktı senelerdir hep bizi kıskanıp laf sokarlardı artık dayanamadık uzaklaştık. ama yedi kat uzak akrabayı bile kaç kez aramışlar bize haber bile vermediler ananem çok üzüldü. üstelik saçma sapan şeyler için hep ararlardı.

yapacak bişey yok. öldü gitti ama bu ortamı hazırlayan da biraz kendisiydi. çocuklarını doldurmasaydı böyle olmazdı. siz de üzülmeyin boşuna.
Si

Sizi kiskandiklarini nasıl anladınız ?

Si

Sizi kiskandiklarini nasıl anladınız ?

biz çok yakındık hani torunu gibiydik. annem de nerdeyse annesi gibi görürdü. ablam üniversiteyi kazandığı yıl ben de okul 1. si olmuştum plaket vermişlerdi annem de görsün diye plaketimi de alıp bir gün teyzeme gitmiştik (annemin teyzesi ama ben bile teyzem derdim o kadar yakındık) hani bunlara sevineceğine sürekli bana ve ablama laf soktu ben umursamadım ama ablam banyoya kapanıp ağlıyordu. teyzem gelince üzüldü dediklerine ağlıyor dedim daha da kötü laflar etti. annem de çok gücendi bu duruma o günden beri mesafe koyduk. zaten sürekli laf sokarlardı bize hiçbişeyimizi beğenmezlerdi. ne zaman onlara gitsek eve gelince hep niye öyle dedi diye aramızda mevzu olurdu. ananemi bile evine almazlardı kaç kere kapıda bıraktılar açmadılar ben şahidim.

bu arada çocukları da kendi gibiydi. daha 9-10 yaşlarımdaydım teyzemin kızı kendi obez, bana koca popolu diyip dururdu ki sıska bi çocuktum ben kendi halbuki teyzemin benden az küçük kızı baya kiloluydu. yani sürekli psikolojimize oynadılar.

Son düzenleme:

Kadın babasının öldüğünü belirtmiş siz de insani ilişkilerin zayıflığından vurmuşsunuz.

İlk önce bir Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun, demediniz diye siz de insani yönünüzü kaybetmiş mi oluyorsunuz?

Hiç saçma değil.

Ben 13 yaşındaydım annemin cenazesini kaldıramadım ama katıldım.

Çocukluk travmamdır.Sonrasında da kaldıramadım ama sevdiğim insanların yakınlarını

yanlız bırakmamak için katıldım.
Başınız sağ olsun ama hala insanlarla güçlü bağ ile cenazeye katılmak arasında kurduğunuz ilişki bana mantıklı gelmiyor

uc teyzenin birden bir kardeşi dışlaması pek mantikli gelmedi bana, illaki bir seyler yaşamışlar,evet cenaze ortamlarinda boyle sacma sapan tripler dogru degil, yapacaginiz bir sey yok gorusmeyeceksiniz.

Allah rahmet eylesin.. içeri girseler ölen geri mi gelecek? Cenazelerde bu tarz laf söz anlam veremiyorum insanoğlu işte ölümlerden almamiz gereken dersi iyi alamıyoruz....

neden onca iyilik etti ya ailem ondan.. evet teyzemin kızı ve bu hale getiren teyzemin kendisi .. inanın ailemin yardımdan başka en ufak kötü seyi olmadı en çokta buna üzüldüm
Yapılan iyilikten karşılık bekliyorsanız oma iyilik demeyin . Ve şuan bunları konusmanız çok yalnıs ölmğş birinin arkasından resmen gıybet yapıyorsunuz, annenize bunları yaptılar diye üzülmeyi bırakında acınızı yaşayın bir can gitmiş , siz neyin derdindesiniz, düğün mü bu davetiye göndersinler cenazeye nerede görülmüş cenazeye davet gittiği

Back
X