- 11 Aralık 2018
- 42.680
- 265.181
- 598
- Konu Sahibi duygusalzezecik
Tebrik ederim çok güzel cevap verdiniz![]()
32 yaşına kadar cenazeye katılmamış olmanız etrafınızda kimsenin ölmediği ile alakalı değil.
Olamaz.Sizin insani ilişkilerinizin zayıf olduğunu gösterir.( yurtdışında yaşamak istisnai bir durum)
Hiç mi komşunuz ölmedi, arkadaşlarınızın ebeveynleri , aile büyükleri ... v.s.
Mesela benim 22 yaşındaki oğlum kendi dedesinin cenazesinde 15 yaşındaydı.Geçen sene
arkadaşını dedesi vefat etti ona da gitti.
Tebrikler cenazeye gitmememden insani ilişkileri zayıf bir insan analizine ulaştınız, altın madalyayı hak ettiniz.
Büyük ebeveynlerimin dördü de ben doğmadan ölmüş. Anne ve baba tarafından da kimseyi kaybetmedik babama kadar. Eşimin anne babası ben tanıyamadan vefat etmişler. Arkadaşlarımdan ebeveynini kaybeden 1 kişi oldu, 15 yaşındaydık ben ailemle şehir dışındaydım cenazeye gidemedim. Komşum yok. Ama bugün yakın bir arkadaşımın annesinin cenazesinde bulundum, az önce eve döndüm.
İlk babamın cenazesini gördüm, keşke daha önce bir cenazede bulunsaydım. Belki bazı şeyler daha kolay atlatılırdı. Ama bulunmadım. Bu benim insan ilişkilerimle değil etrafımda cenazeye katılabilecek yakınlıkta kimsenin ölmemesiyle alakalı. Dediğim gibi insanları zorla öldüremeyiz, ya da ölenlere tekrar cenaze düzenleyemeyiz.