Annem eşim yüzünden evime gelemiyor

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Annem zaten cekingen biri bi de bana geldiği sayılı günlerde eşim mesafeli davranınca kadın üzerine alınıp aman rahatsız olmasın diye gelmiyor. Biliyorum gelmek istiyor kim istemez ki kızının evine gitmek. Annemle aynı ortamdayken gerekmedikce konusmaz, gülmez falan. Gider bir seyler alır ikramlik beraber hazırlarız beraber koyarız falan. Ama o sadece hosgeldin kisminda ve soru sorulduğunda konuşması üzüyor beni. Bahanesi de bayanla erkegin nasılsın iyi misinden ote gitmez ki sohbeti diyor. Halbuki kocaman yalan. Ablamla da oyle mesela ablam ondan küçük ama arkadaşlarının esleriyle pekala kahkahalar atar. Ablama da annem gibi yukarıda anlattığım sekildedir.

Tum bunlara karşın ben de tepki koymaya başladım yavaştan. Aileme gitmek istemedi mi o kendi ailesine yemege gidelim diyince hayır diyorum sen de gitmemistin hatırla. Ve aileme gidelim de diyemiyorum. Onlara gidince de aynı mesafe devam ediyor. Annem dört döndüğü hicbir kaynanalik yapmadığı halde. Ne ailesine ne ona hiçbir saygısızlığı olmamıştır.

Onun ailesine karşı ben çok sicakkanliyim. Annesiyle de kız kardeşiyle de. Eşim konuşmaktan anlamıyor bu konuda çünkü konuştum ve kendini savundu. Misillemeden cok güzel anlar ama. Gorumcenin de cok iyi niyetli olmadığını biliyorum ama eşim hatrina herdaim guleryuzluyum. Galiba yanlış yapıyorum. Ne yapmalıyım? Nasıl çözüm getirebilirim bu konuya?

kv'nize eşinizin bu sorununu anlatıp gözüne batması için onun davrandığı gibi davranacğm size yanlış anlama diyip o şekilde davranabilirsin

Hiç bir iyilik cezasız kalmıyor,dört döndüğü için makbul değildir anneniz!Ümüğünü sıksa kıymetli olabilirdi belki..
Yapacak pek bişey yok içinden gelmiyorsa gelmiyordur..Siz güleryüzlü olmaya devam edin çünkü mizacınız böyleyse misilleme yapmak isteseniz dahi somurtamazsınız ..

Eşinin soğukluğu kayınvalidenin kabahati değil ki hıncını onlarla mesafeli olarak alıcaksın.yeni evliyseniz henüz alışamamış olabilir ,erkekler sanki biraz daha geç alışıyorlar.çekiniyordur ,kayınvalideyle nasıl konuşulur henüz kestiremiyordur.zamana bırakın bence annenize de kendisiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını yapısının böyle olduğunu anlatın kadın üzerine alınıp gelmemezlik yapmasın.

Ailene nasıl davranıyorsa ,sende onun ailesine birebir aynı davran.noluyoz derse , seni örnek alıyorum dersin..nezaman normale dönersen bende ozaman dönecem dersin.eğer annen gerçekten dediğin gibi bir kadınsa , kocanız haksızlık yapıyor.iki cümle kurmak zor değil.

Ailene nasıl davranıyorsa ,sende onun ailesine birebir aynı davran.noluyoz derse , seni örnek alıyorum dersin..nezaman normale dönersen bende ozaman dönecem dersin.eğer annen gerçekten dediğin gibi bir kadınsa , kocanız haksızlık yapıyor.iki cümle kurmak zor değil.
Kesinlikle öyle bir kadın. İnanın olmasa üzülmem ki haklı der geçerim. Birden mesafe koymak siritmaz mi yardımcı olur musunuz

Eşinin soğukluğu kayınvalidenin kabahati değil ki hıncını onlarla mesafeli olarak alıcaksın.yeni evliyseniz henüz alışamamış olabilir ,erkekler sanki biraz daha geç alışıyorlar.çekiniyordur ,kayınvalideyle nasıl konuşulur henüz kestiremiyordur.zamana bırakın bence annenize de kendisiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını yapısının böyle olduğunu anlatın kadın üzerine alınıp gelmemezlik yapmasın.
Hayır nerede ne konusulacagini cok iyi bilen biridir kendisi. Oyle bi cekinme durumu yok yani. Onun annesi kabahatli degil evet ama benim annem de değil.

Hiç bir iyilik cezasız kalmıyor,dört döndüğü için makbul değildir anneniz!Ümüğünü sıksa kıymetli olabilirdi belki..
Yapacak pek bişey yok içinden gelmiyorsa gelmiyordur..Siz güleryüzlü olmaya devam edin çünkü mizacınız böyleyse misilleme yapmak isteseniz dahi somurtamazsınız ..
Ben de öyle düşünüp üzülüyorum. Hep suyuna gitti annem yaranamadı cok pismanliklarim var bu konuda.

Onu kendi silahıyla vur!

Biraz acımasızca gelebilir ama konu anne olunca benim şalterler atıyor

Misilleme ..

Nasıl davranayim biraz daha açar mısınız? Canı yansın ki cesaret edemesin bi daha güler yüzünü esirgemesin istiyorum.

Ya aslında belki kv suçu yok ama gitme konusunda sıkıntı çıkartirsin , annenin evine rahatlıkla gelememesine çok üzüldüm. O artık annesi eşinin yanı Allah korusun siz bosansaniz bile dini hükümde annesi sayılıyor .din bile bu kadar yakın tutmuşken .. bilemiyorum tabi esin inancli mi?

Yada sorun ne annenin biseyi mi batıyor , bayan erkek ne konuşur ne demek onu anne olarak gorecek kadın size gelince rahat ettirecek hepsi bu

Sen surekli mutsuzluğunu dile getir keyifsiz ol, hareketlerinle de böyle davran eninde sonunda anlar

Ya kayinvalidengilide sizin eve cagirma yada geldiklerinde kocan gibi davran o suratin neydi oyle derse patlatirsin artik durumu karsindakinin kendi emsali olmadigini bi anne ve buyugu oldugunu hattlayana kadr ailene sana satgi gostermwmi bekleme ben agac kovugundan cikmadim bi ailem var ve satinda almadin ailem evime geldiginde huzurlu olsun bogazina taklmasin bi yudum suyu zehir etme ne yaparsan basina gelir kendi evladinin evindede boyle karsilanirsin etme bulma dunyasi de

Back
X