Annem eşim yüzünden evime gelemiyor

annen niye size gelmiyor ki. eşin nasıl davranıyorsa o da öyle davransın. illa samimi muhabbet etmek zorunda değiller her kayınvalide damat öyle olmuyor ki. ama benim kocam yapsa böyle, paralarım onu.

Herkesin anladığı dilden konuşmak lazım.
Sadece dil dökersin.
Yap ki anlasın...

Sırf ailesine az gitmek için kendi aileme de az gidiyorum lafı olmasın diye. Bizimkilerede söyledim ailesi çok yapışkan çıkarcı oyüzdem sizinle az görüşüyorum ki onlara gidince lafı olmasın diye dedim. Ailemde bi süre az görüşme kararı aldı. Ailesiyle yeteri mesafeyi koyana kadar. Eşe belli edimce ara açılıyor maalesef

Huyu öyle demek ki degistiremiyorsan annenle konus anne sadece sana yapmiyo huyu öyle pek konusmayi sevmiyo kadinlarla sen kendi ustune niye aliyosun fln de

Eşin özellikle mesafeli davranıyor, fazla yüz göz olmamak adına,sanki zoraki
1 görevmiş karşı taraf anlasın diye yapıyor ne kadar istemediğini annende tabiki her insan da anlar sezer istenip istenmediğini
Çok üzerine düşmeden hergün gelmek istemesinler tamda istemiş olduğu gibi mesafeyi koymuş ne kendi ne annenler rahat ediyor kocan diliyle resmen söylemesela bile samimiyetden uzak soğuk hareketleri ile açık seçik belli etmiş
Ve gayetde bu durumdan memnun çünkü işine böylesi geliyor annen kardeşin
sen kırılmış dökülmüşünüz çokda umurunda değil zaten çok bencilce ama zorla birşey yaptıracağını sanmıyorum belki ilerde senin gözünle bakarda utanırsa yaptıklarından ozaman annene içten iyi sevecen saygılı davranır .

Annem zaten cekingen biri bi de bana geldiği sayılı günlerde eşim mesafeli davranınca kadın üzerine alınıp aman rahatsız olmasın diye gelmiyor. Biliyorum gelmek istiyor kim istemez ki kızının evine gitmek. Annemle aynı ortamdayken gerekmedikce konusmaz, gülmez falan. Gider bir seyler alır ikramlik beraber hazırlarız beraber koyarız falan. Ama o sadece hosgeldin kisminda ve soru sorulduğunda konuşması üzüyor beni. Bahanesi de bayanla erkegin nasılsın iyi misinden ote gitmez ki sohbeti diyor. Halbuki kocaman yalan. Ablamla da oyle mesela ablam ondan küçük ama arkadaşlarının esleriyle pekala kahkahalar atar. Ablama da annem gibi yukarıda anlattığım sekildedir.

Tum bunlara karşın ben de tepki koymaya başladım yavaştan. Aileme gitmek istemedi mi o kendi ailesine yemege gidelim diyince hayır diyorum sen de gitmemistin hatırla. Ve aileme gidelim de diyemiyorum. Onlara gidince de aynı mesafe devam ediyor. Annem dört döndüğü hicbir kaynanalik yapmadığı halde. Ne ailesine ne ona hiçbir saygısızlığı olmamıştır.

Onun ailesine karşı ben çok sicakkanliyim. Annesiyle de kız kardeşiyle de. Eşim konuşmaktan anlamıyor bu konuda çünkü konuştum ve kendini savundu. Misillemeden cok güzel anlar ama. Gorumcenin de cok iyi niyetli olmadığını biliyorum ama eşim hatrina herdaim guleryuzluyum. Galiba yanlış yapıyorum. Ne yapmalıyım? Nasıl çözüm getirebilirim bu konuya?
Ben eşimin ailesiyle çok iyi anlaşırım zaten görümcelerimi benim kardeşim zanneder herkes. Eğer böyle bi durum olsaydı ve misillemeden anlayan bi odunum olsaydı görümcemle kv ile konuşurdum. Derdim böyle böyle benim anneme ablama böyle yapıyor bende ona bi ders vermek istiyorum sizde bana yardım edin.

Annem zaten cekingen biri bi de bana geldiği sayılı günlerde eşim mesafeli davranınca kadın üzerine alınıp aman rahatsız olmasın diye gelmiyor. Biliyorum gelmek istiyor kim istemez ki kızının evine gitmek. Annemle aynı ortamdayken gerekmedikce konusmaz, gülmez falan. Gider bir seyler alır ikramlik beraber hazırlarız beraber koyarız falan. Ama o sadece hosgeldin kisminda ve soru sorulduğunda konuşması üzüyor beni. Bahanesi de bayanla erkegin nasılsın iyi misinden ote gitmez ki sohbeti diyor. Halbuki kocaman yalan. Ablamla da oyle mesela ablam ondan küçük ama arkadaşlarının esleriyle pekala kahkahalar atar. Ablama da annem gibi yukarıda anlattığım sekildedir.

Tum bunlara karşın ben de tepki koymaya başladım yavaştan. Aileme gitmek istemedi mi o kendi ailesine yemege gidelim diyince hayır diyorum sen de gitmemistin hatırla. Ve aileme gidelim de diyemiyorum. Onlara gidince de aynı mesafe devam ediyor. Annem dört döndüğü hicbir kaynanalik yapmadığı halde. Ne ailesine ne ona hiçbir saygısızlığı olmamıştır.

Onun ailesine karşı ben çok sicakkanliyim. Annesiyle de kız kardeşiyle de. Eşim konuşmaktan anlamıyor bu konuda çünkü konuştum ve kendini savundu. Misillemeden cok güzel anlar ama. Gorumcenin de cok iyi niyetli olmadığını biliyorum ama eşim hatrina herdaim guleryuzluyum. Galiba yanlış yapıyorum. Ne yapmalıyım? Nasıl çözüm getirebilirim bu konuya?
belkide adamın huyu bu benim eşimde öyledir fazla konuşmaz hoşgeldiniz nasılsınız alır kumandayı gecer koltuguna, ama kendı aılesıne gıtse onlarlada cok konusmaz kendı halınde takılır ve ben onun aılesıne karsı sıcak kanlı sevecen yaklasırım her zaman cunku onlarla aramdakı bag karsılıklı bırsey yanı esım konusmuyor dıye bende susacak degılım.....
annenız gelsın ama esınızden ekstra hurmet beklemesın sızde bıraz rahat davranın kafaya takmayın bu kadar basıt....

Adamın tavrı budur belkı olamaz mı ?
Sonucta cok konuskan olmadıgınıb ıle bıle evlenmıs olmanız gerekıyor

Baştan samimi olduğum için sonradan nasıl mesafe koyarım noldu bu geline derler mi diye düşünüyorum
Derler canım. Bence o tarafa ki ilişkilerini gereksiz yere bozma. Ama gidislerini azaltabilirsin. Yani annene 3 gidiyorsaniz kv ye 1 gidin. Anneni daha çok çağır. Annene de o zaten herkes ile böyle ben de çok sıkılıyorum yanında çok içine kapanık vs diye açıklasan daha iyi olur sanki. Kadın alinganlik yapmasın boşuna.

Esinizin yetistiriliz tarzi bu olabilir ters bisey soylemedikce hakaret etmedikce sana annen bir daha gelmesin gibi cumleler sarfetmedikce aranizi acmayin ama misillemede yapmayin daha kotuye gitmesin sen benim anneme bunu yaptin bende senin annene gitmem tarzinda konusmamalisiniz bu konu sizi uzmus ama daha da uzmemesi icin esref saatinde konusun biraz kendine ceki duzen vermesini rica edin uzuldugnuzu soyleyin ailenize yansitmamasini isteyin

Ne kadarlik evlisiniz,esin senin ailene karşı hep mi böyleydi ?
İki kadın gibi muhabbet etmelerine gerek yok elbette ama böyle hiç konusmamakta çok garip,sanki bilerek yapiyor.Huyu böyle olsa dahi karısı ve kayınvalidesi hatırına insan kendini zorlar biraz.Karsidakinin kotu hissetmesi,istenmedigini dusunmesi ihtimaline karşı azicik çabalar.

adamın huyu bu diyenler olmuş ama arkadaşların eşleriyle kahkaha atıyormuş adam. yüz göz olmamak içindir o bence. misilleme yapın inşallah anlar.

Back
X