Annem evliliğe zorlar gibi..

miladre

hüryaşarım
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
751
900
53
Almanya
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle asıl konuya girişimde bulunmadan şu kadarını açıklayayım. Geçen Sonbahar - Kış arasında erkek arkadaşım ile tanışarak sevgili durumuna geldik. Saklım gizlim olmasını sevmediğimden dolayı bunu başından açığa koydum - aklıma nereden esti ise, şimdi keşke demez olaydım derecesine geldim gibi.

Olay şu; Ne ben ne de erkek arkadaşım kendimizi evliliğe hazır hissetmiyoruz. Nedenlerden bir kaçı da şunlardır: ben şuan 3 yıllık Staj eğitimindeyim ve de İlkbahar'a doğru aşırı derece de Ders konusunda strese gireceğim. Erkek arkadaşım ise Meslek konusunda hafif pürüzsüzlükler olduğu nedeniyle onların önce düzene girmesini bekliyor.

Sırf annemin gönlü olsun, yada şöyle diyeyim içi rahat olsun diye ''Söz / Nişan'' gibi birşey yapıp en azından görüşmemiz de laflar oluşmasın vs. .
Fakat yaşım 27 olduğundan günler çuvala girmiş gibi kendiliğinden planlar kurmakla meşgul oluyor. Örneğin düğünü 2017 da düşünüyoruz demem de bile kusur bulunuyor. Sizce bu normal mıdır? Sonuçta şu an İş yeri ve Seminer yeterince insanı psikolojikmen etkiliyor, artı eğitimim tamamlanadan ileriye büyük adımlar da atmak istemiyorum.

Bu konuda fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bilmek isterim. Şimdiden teşekkürler. :KK58:

Hic birsey oturmadan evlenme 35 bile olsan...
Aynen bunu dile getiriyorum fakat anlayisli bir Anne bulamiyorum karsimda. Misal Arkadasimin kiz kardesi sevgilisi ile 3 yildir tanisiyor, ve gecen nisanlandi diyorum, onun olayini kendinin ki ile karistirma ayrica onun yasi daha kücük. La havle diyorum.. sanki evlendigimde hemen Torun sahibi mi olacaksin da aceleye veriyorsun. Yok anlamiyor :D

Börek yapmayı bilmiyorum, bu evlilik yürümez anne de kurtul.

Terligi yedirir vallahi -.-

Sende soyleme annene 2017 mevzularini.
Anne evlilik mevzusu bizde, yakinda anne yakinda he he de gec.

Hiç birşey söylemesem bu sefer her fırsat da bilgi edinmeye çalışıyor. Yalnız başına evlat bakmak durumuna düştüğü için de bu tür şeylere çok kafa yoruyor.

Geçen erkek arkadaşımı abim ile tanıştırdı ve abim sakın aceleye getirmeyin annemizin de telaşına kapılma diyor. Fakat, rahat yok. Sınavların sıklaştığı dönemde de bu da insanı çok etkiliyor.

Annenin babanla arasını Boz ve annenin düşünecek başka şeyler olsun ;))))

valla he de geç

ya da işte madem sınavın vs var onlar olmadan almıyor beni falan diye şakaya vur

bir de anneniz böyle imiş abiniz de onu takmayın demiş

siz yıllardır onunla yapıyorsunuz idare edin; huyunu suyunu bilirsiniz

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle asıl konuya girişimde bulunmadan şu kadarını açıklayayım. Geçen Sonbahar - Kış arasında erkek arkadaşım ile tanışarak sevgili durumuna geldik. Saklım gizlim olmasını sevmediğimden dolayı bunu başından açığa koydum - aklıma nereden esti ise, şimdi keşke demez olaydım derecesine geldim gibi.

Olay şu; Ne ben ne de erkek arkadaşım kendimizi evliliğe hazır hissetmiyoruz. Nedenlerden bir kaçı da şunlardır: ben şuan 3 yıllık Staj eğitimindeyim ve de İlkbahar'a doğru aşırı derece de Ders konusunda strese gireceğim. Erkek arkadaşım ise Meslek konusunda hafif pürüzsüzlükler olduğu nedeniyle onların önce düzene girmesini bekliyor.

Sırf annemin gönlü olsun, yada şöyle diyeyim içi rahat olsun diye ''Söz / Nişan'' gibi birşey yapıp en azından görüşmemiz de laflar oluşmasın vs. .
Fakat yaşım 27 olduğundan günler çuvala girmiş gibi kendiliğinden planlar kurmakla meşgul oluyor. Örneğin düğünü 2017 da düşünüyoruz demem de bile kusur bulunuyor. Sizce bu normal mıdır? Sonuçta şu an İş yeri ve Seminer yeterince insanı psikolojikmen etkiliyor, artı eğitimim tamamlanadan ileriye büyük adımlar da atmak istemiyorum.

Bu konuda fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bilmek isterim. Şimdiden teşekkürler. :KK58:

açıkcası ben evlenmek isteseydim okulumun olmasını önemsemezdim ama herkes öyle değil okulla evlilik bir arada yürümez diye önce okulu bitirip sonra evlenmeyi doğru buluyorlar. benim kardeşimin 1 senesi kaldı ama evlenecek yakında . kendi tercihi . eğer sende evlenmek istemiyorsan ailene bunu söyle .

valla he de geç

ya da işte madem sınavın vs var onlar olmadan almıyor beni falan diye şakaya vur

bir de anneniz böyle imiş abiniz de onu takmayın demiş

siz yıllardır onunla yapıyorsunuz idare edin; huyunu suyunu bilirsiniz
Simdi finaller yaklasiyor demesem daha da agira bastiracaktir eminim, tekrar bu sekil uygulamaya calisirim elbet, umarim biraz hani anlayis görmüs olurum.

açıkcası ben evlenmek isteseydim okulumun olmasını önemsemezdim ama herkes öyle değil okulla evlilik bir arada yürümez diye önce okulu bitirip sonra evlenmeyi doğru buluyorlar. benim kardeşimin 1 senesi kaldı ama evlenecek yakında . kendi tercihi . eğer sende evlenmek istemiyorsan ailene bunu söyle .

Simdi bendeki durum şöyle, Türkiyede Okul ve Staj sistemi nasıl bilemiyorum. Kendim Almanya'da doğdum ve kendimi bildim bileli burada yaşıyorum. 2013 yılından beri özel sektörde yaşlılara yönelik Bakıcılık eğitimi alıyorum. Blok sistemli olarak değişir şekilde dönemler farklılaşıyor. Maalesef bu mesleği elde etmek burada nedense Hastanede Hemşirelik okumak kadar değer kazanamadı toplumda. Ayrıca Seminer değişikliği de yaşadım ve maalesef öyle bir karışık ortama denk geldim ki, hayatımda ilk kez 2 yıl içerisinde 20 Doçentin gelip gittiğini gördüm. Ve bu da tabi inanı etkiliyor. İş arkadaşım geçen ay lisansını aldı fakat bitkin bir şekilde ve sınavlar okadar karışık duruma geldi ki, 10 Stajer bile 3-6 ay sonra tekrar finallere girmek yorunda kalacak. Bu stresli dönemde annemden anlayış beklemem halde sadece öneri ve onun düşünceleri yoğunlaşıyor..

canım bir şekilde hazır olmadığını otur karşısına anlat bence :)
Tekrarlaya tekrarlaya inatçı keçi lakabına bile sahip olduk. Ama bakalım eğer konu tekrar açılır ise, yine bunu dile getirmeye çalışacağım.

Back
X