Annem gecen hafta yanimda vefat etti..

Annenizin devri daim, toprağı bol olsun. Sizin de başınız sağ olsun.
Bırakın o anmaya değmez o insanlara üzülmeyi. Onlar demek ki annenizin dirisine dahi saygı göstermezlermiş. Onlarla samimiyetiniz hangi derecede bilemem, ama sınır çekmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ki ben böyle insanların vicdan sahibi olduklarına bile inanmıyorum. Ailenizde olsalar bile bu insanları hayatınızda barındırmama hakkınız bulunmaktadır.
Allah razi olsun. Onceden de hal hareketlerinden mesafeliydim ama simdi iyice mesafe koydum.

Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.

Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.

Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.

Nasil kendimi toparlayacagim?
Basınız sağolsun mekanı cennet olsun inş annecıgınızın ama maalesef cenaze evlerınde bunlar cok normal artık ateş düştüğü yerı yakıyor sızden başkası yanmaz kayınbabam vefat ettıgınde aynı mahalledeki gelenler pıde yok diye kavga çıkardı zıkkım yıyın evınızde yıyın gelın acmısınız bu kadar 3. Gün yemegındeyse menüyü sorup bız bunları yemeyız dıyıp burun kıvırdılar ben şok olmustum dugun evı olsa ınsan bu kadar pervasız olmaZ ınsanlık ölmüş o zaman cok daha ıyı anladım vah ölene vah yakınına gerısı kusur acık bulmaya gelıyor o yüzden ben sevmıyorum cenaze evınde yemek işini ınsanlar acısını mı yasıycak mıllete hızmet mı çaylar sıgaralar keyifler gerçekten korkunc ınsanlar var

Basınız sağolsun mekanı cennet olsun inş annecıgınızın ama maalesef cenaze evlerınde bunlar cok normal artık ateş düştüğü yerı yakıyor sızden başkası yanmaz kayınbabam vefat ettıgınde aynı mahalledeki gelenler pıde yok diye kavga çıkardı zıkkım yıyın evınızde yıyın gelın acmısınız bu kadar 3. Gün yemegındeyse menüyü sorup bız bunları yemeyız dıyıp burun kıvırdılar ben şok olmustum dugun evı olsa ınsan bu kadar pervasız olmaZ ınsanlık ölmüş o zaman cok daha ıyı anladım vah ölene vah yakınına gerısı kusur acık bulmaya gelıyor o yüzden ben sevmıyorum cenaze evınde yemek işini ınsanlar acısını mı yasıycak mıllete hızmet mı çaylar sıgaralar keyifler gerçekten korkunc ınsanlar var
Ndn bu saatte uyandnz cıddn merak ettim

Allah razi olsun. Aynen. Eskiden edep vardi. Gitgide yok oluyor. Cocuklara ne ogretrcez bilmiyorum.

Başınız sağolsun öyle iyi anlıyorum ki sizi. Benimde başıma bu tarz olaylar gelmişti gerçekten o gün nefret ettim tüm bu adetlerimizden. Gerçekten cenazesi olan o an cenaze sahibi kimse kendi haline bırakılsa acısıyla başbaşa kalsa belki daha kolay olur her şey.. Benim babamın cenazesinde de anneannem olay çıkartmıştı.. Erkek arkadaşım cenazeyi duyunca koşa koşa geldi tabii ailemin yaşadığı şehre bizde öyle olunca cenaze evi herkese açık diye bir gece bizde kalmasını söyledik evde yerde vardı. Ama anneannem kendi kendine düşünüp elin oğluna yer buldular bı annelerine yer bulamadılar diye kavga çıkartıp gidip başkasında kalmıştı. Halbuki ona yerde vardı?!

Yeni demem o ki unutun bunları kimse sizin hissettiğiniz gibi hissetmiyor, kimsenin sizin gibi içi sizlamiyor. Zaten çok çok büyük bir acıyla karşı karşıyasınız birde insanların dusuncesizliklerini kafanıza takip canınızı ona sıkmayın..

İnşallah anneciginizin ruhu cennet bahçelerinde huzur içindedir. Allah günahlarını affetsin💮

Allah rahmet eylesin size sabirlar diliyorum.
Aciniza saygi duymalari gerekirdi. Gerçekten cok can yakici.
Sogumanizi anliyorum. Boyle bir seyden sonra benim de yapacagim uzaklaşmak olurdu sanırım.

Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin:(
Yaptıkları insanlığa sığmaz,saygısızlık,terbiyesizlik.Gidip evlerinde gülselerdi,orda bir can gitmiş kahkaha atmak nedir.
Ben affedemezdim.Ölümü,ölüm acısını herkes tadacak bir gün.Başlarına geldiği zaman anlarlar sizin nasıl yandığınızı.
Böyle günlerde yapılanlar,söylenenler unutulmuyor:/

Başınız sağolsun
Herkesin şoka tepkisi farklıdır
Kuzenim babasını kaybetti. Cenaze günü memleketten dönerken biz araba sessiziz, o rap müzik açtı. Müzik dinleyerek geldik. Bu onun düşünmeme şekliydi. Cenaze öncesinde de gülüp eğleniyordu. Ama şu an şoku atlattı ve ne kadar acı çektiğini biliyorum.

Annem Parkinson hastasiydi ve gecen hafta vefat etti. Yillardir hasta ve bedeni artik yorgundu tukenmisti bitmisti.

Yurtdisinda yasiyorum, yikadik, namazini kildik ve Turkiyeye gittik defnetmek icin. Ayni gun, aksamindan evin gelinleri, yani yengemler kahkahalar kikir kikir gulmeler sakalar yapip yapip guluyorlardi. Anneme degil tabiki ama baska seyler komiklik gibi birsey. Cok zoruma gitti birsey diyemedim ama unutmaiyorum o gunku hallerini. Dunya bu herkes hayatina devam ediyor evet biliyorum, ama bari edep saygi da mi yok. Halbuku annem cok iyi bir kaynanaydi onlara egiticiydi, nasihatlar verirdi.

Bugun tam bir hafta oldu ve herkes kendi evine gitti. Babam ve ben yalniz kaldik... neden bunlar, ahir zamandayiz biliyorum ama onlarin hal ve hareketleri zoruma gidiyor. Onlar ile konusmak istemkyorum bu saatten sonra, sildim artik.

Nasil kendimi toparlayacagim?
Başınız sağolsun çok üzüldüm, keşke o an laf söyleseydinizde farkında olsalardı yaptıkları terbiyesizliğin

Merhaba önce ateş düştüğü yeri yakar diyeyim.... Bende annemin ölümünden sonra birçok kişiyi sildim, çok hassas olsuğunuz bir dönemdesiniz ani kararlar vermeyin.... hele hele abileriniz ile araya mesafe koyacak durumlara hiçgirmeyin

Basiniz sağolsun ..ateş düştüğü yeri yakıyor işte..

Nasil kendimi
Başınız sağ olsun

Back
X