Annem gelinimize çok eziyet ediyo, ben zulme rıza göstermek istemiyorum, ne yapacağım

semiha88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
50
6
96
S.a.arkadaşlar.. Benim çok üzüldüğüm bi problem var ama elimden bişey gelmiyor.. 2 erkek kardeşim var, birisi 6 yıllık evli diğeri 3 aylık. Annem ilk gelinine hiç eziyet etmedi tabiri caizse ilk gelin maşayı elinden hiç bırakmadı. Evime gelirsen taşla kovalarım dediğini biliyorum.. Daha sonra barıştılar felan gelinimiz beni yani öz kızını annemden soğuttu.. Günde 50 defa arayan annem şimdi 20 ginde bir belki arıyor 30 sn nasılsın deyip kapatıyor.. Neyse 2. Kardeşim de evlendi yeni gelinimizi görseniz dünya tatlısı, annecim, babacım, ablacım.. Eski gelinimiz, bunlar nişanlıyken nişanı attırmak için doldurdu da doldurdu annemi babamı.. Ama erkek kardeşim atmadı ben de elimden geldiğince ikisine destek çıktım. Şimdi evliler ama ikisi iki taraftan(kaynana ve ilk gelin) öyle eziyet ediyorlar ki kıza, şunu yap bunu yapma, annene gitme, bizim paramızla ailene birşey alma, ne kadar para biriktirdiniz, bu kadar pahalı kıyafeti kime sordum da aldın vs. En kötüsü de snnem gidip kıza bi kaç kere hamilelik testi alıp gelmiş hadi yep şunu diye.. böyle bi ailem olduğu için çok üzülüyorum .. Kız çok sessiz susup ağlıyor başka birşey yapmıyor, ailesi destek çıkmıyor, erkek kardeşim aileme çok düşkün alıp karısını onları susturmuyor.. Ben aileme görüşmeyi kestim artık çünkü gelini için herşeyi kırıp geçiriyorlar.. Bu kızcağıza duadan başka yapabileceğim bişey yok mu sizce??

Bu konuda duyarlı olman, destek olmak istemen, en önemlisi konu kendi annen de olsa olaylara objektif bakabilmen takdire şayan.

Bence yapman gereken ya da yapabileğin tek şey erkek kardeşinle konuşmak. Karısı ne derse desin klasik erkek tavrını sergileyecektir. ama kendi kız kardeşinin gözünden bakıp, dinlerse tüm bu olanlara dur diyebilir.

Ne yazık ki sizin yapabileceğiniz pek birşey yok.
En fazla kardeşinizle konuşur, yönlendirebilirsiniz. Eşine sahip çıkması, kimsenin evliliğine ailesine müdahil etmemelerini sağlaması gerekitği konusundab
Zaten kendi kızını başkasının sözüyle uzaklaştıran bir anneye yapılabilecek çok şey yok.

O kıla sık sık konuş destek ol. Hatta yönlendir onu. Aynı zamanda kardeşini de işle. Hak oldugundan ahirette ödeyemeyeceğinden bahset anneme uyma de benım de öz annem ama Allahtan korkuyorum eziyt ediyor eşine sahip çık de. Söylenecek çok şey var konuş kısaca sürekli doldur.

Bu durumda tabı annenı kaybetmeyı goze alacaksın. Çünkü sana da kötü davranır bunları yaparsan.

annenizle ilk gelininizi bana gönderin bakalım nasıl eziyet ediliyormuş öğretim onlara
bu nasıl insanlık ya böyle
ben çok sinirli bir insanımdır herşeye çok kolay sinirlenir kırar dökerim
o yüzden genelde ailem benden korkar
analık elinde büyüdüm ben
çok eziyet etti küçükken Allah razı olsun pis dolaştırmadı ama rezil etmedi yani
şimdi bana ve kardeşlerime hiç bişey diyemez benden korkusundan
bence o ilk gelininizi bi korkut arsız mı yüzsüz mü nedir sanane be manyak kadın herkesin karısından aldığına gezdiğine karışıyon

yazık yahu nasıl vicdan varmış...yapman gereken kıza destek olmak kardeşinle de konuşman çözüm değil görmüyor mu karısına
yapılanları ,ailesi görmüyor mu?
bari sen sık sık ara dışarıya çıkart sohbet et destek ol ,tabi kölelerinin dışarıya çıkmasına annenler izin verir mi?
orası muamma.

S.a.arkadaşlar.. Benim çok üzüldüğüm bi problem var ama elimden bişey gelmiyor.. 2 erkek kardeşim var, birisi 6 yıllık evli diğeri 3 aylık. Annem ilk gelinine hiç eziyet etmedi tabiri caizse ilk gelin maşayı elinden hiç bırakmadı. Evime gelirsen taşla kovalarım dediğini biliyorum.. Daha sonra barıştılar felan gelinimiz beni yani öz kızını annemden soğuttu.. Günde 50 defa arayan annem şimdi 20 ginde bir belki arıyor 30 sn nasılsın deyip kapatıyor.. Neyse 2. Kardeşim de evlendi yeni gelinimizi görseniz dünya tatlısı, annecim, babacım, ablacım.. Eski gelinimiz, bunlar nişanlıyken nişanı attırmak için doldurdu da doldurdu annemi babamı.. Ama erkek kardeşim atmadı ben de elimden geldiğince ikisine destek çıktım. Şimdi evliler ama ikisi iki taraftan(kaynana ve ilk gelin) öyle eziyet ediyorlar ki kıza, şunu yap bunu yapma, annene gitme, bizim paramızla ailene birşey alma, ne kadar para biriktirdiniz, bu kadar pahalı kıyafeti kime sordum da aldın vs. En kötüsü de snnem gidip kıza bi kaç kere hamilelik testi alıp gelmiş hadi yep şunu diye.. böyle bi ailem olduğu için çok üzülüyorum .. Kız çok sessiz susup ağlıyor başka birşey yapmıyor, ailesi destek çıkmıyor, erkek kardeşim aileme çok düşkün alıp karısını onları susturmuyor.. Ben aileme görüşmeyi kestim artık çünkü gelini için herşeyi kırıp geçiriyorlar.. Bu kızcağıza duadan başka yapabileceğim bişey yok mu sizce??

kardeşinle konuş
annem yengem karına eziyet ediyor de
karınında sesi çıkmıyor de
yazık günah ya sinirlerim zıpladı gene:47:

Kardesını yengenı alıp sakın bır yerde oturup güzel bır dılde anlatmak.... Ama yengenıZ kabullenıp susarsa kardesınızle ıstedıgınız kadar konussanızda degısen bırsey olmaz/.. Is önce. Yengenızde sonrada abınızde bıter....

Ben de seni kutluyorum canım..sonuçta sen de annen gibi olabilirdin..görümcesin ya:))
ama yapabileceğin tek şey kardeşinle konuşmak bence..
Annen ile mesafe koymuşsun arana ..hem mesafeli olmasanız da bu yapıda insan kimseyi dinlemez..
Kusura bakmayın anneniz ne de olsa belki diyeceğim bir laf sizi üzecek..o sebepten pek birşey diyemiyorum..
Sadece allah ıslah etsin diyorum...

Kardeşinizle bu konuyu konuşun.annenizde büyük gelinin üzerinde kuramadığı iktidarı sessiz gelinindemi kurmaya çalışıyor.ben anneniz yerinde olsaydım bana o sözleri söyleyen gelinin lafına bakıp küçük geline böyle yüklenmezdim.siz arkasında olun küçük gelininizin.kimsenin kalbini kırmak istemiyordur o yüzden susuyordur.siz arkasında olursanızz annenizde yaptığı hatanın farkına varır.annenizlede bu konuyu konuşun.annenize büyük gelinin yaptıklarını hatırlatın.sessiz gelini öpsünde alnına vursun daha ne istiyor.

başlığı okuyunca yanlışmı okudum dedim ama bravo size.annenizin ve büyük gelininizin zulmetmeye hakkı yok heleki onlara iyi davranan bi gelin için hiç hiç.
bence bi ses kaydıyla herşeyi kardeşinize ispatlayın ve onları mümkün olduğunca ailenizden uzak tutun.

anlamadığım sen kötü bir evlat olsan bile bir anne nasıl evladından nasıl soğur,gelin ne derse desin annenin senden soğumasına anlam veremedim,valla aklıma gelen teş şey oda maşasını alacak eline başka çaresi olmaz madem eli maşalılardan korkuyo annen onada öyle bir gelin lazım demekki

Son düzenleme:

arkadaşım eğer çok üzülüyorsun erkek kardeşine sakince söyle kardeşim beni abla diye sayıyorsan senin karına bunlar haksız yere eziyet ediyorlar sahip çık karına de. bana böyle yapsalar hoşlanır mısın sende karını ezdirme de ve bunu bir an önce söyle arkdaşım zulmü yapan kadar sessiz kalanda ortaktır üzülmekle ona bir faydan dokunmaz hemen kardeşine söyle

konu sahibinin kardeşiyle konuşması yönünde öneriler var ama ya sonrası? aklıma kötü şeyler geliyor. ya konusahibi kardeşiyle konuştuktan sonra kardeş anneye durumu bildirirse, anne de iyiden iyiye hiddetlenip durumu kangrene çevirirse. kardeşiniz şu anda tarafsız tutum sergiliyor gibi, kayınvalide ya onu da gelininize karşı doldurursa? konu sahibi kardeşinizi ve annenizi çok iyi tanımıyoruz , bahsettiğim durum olası mıdır?

Kardeşinle konuş, biraz da gözünü korkut,
karına böyle eziyet etmeye devam ederlerse karın senden soğur de, ne bileyim nabzına göre elinden kaçırabileceğini falan ima et, hatta abart biraz, ben eşinin yerinde olsam çoktan terkederdim seni, çok seviyor ki dayanıyor ama fazla da dayanamaz ona göre gibi şeyler söyle. erkekler çabuk gaza gelirler
bu işi ancak kardeşin halledebilir.

Son düzenleme:
:46: bence sessiz kalmayın en azından abinizle konuşun ve anlatın olanları bence en iyisi bu.onunda her şeyi bilsinki annesi ve eşi arasında bir ara koysun.ayy ya benimde senin gibi görümcem olsaydı keşke :1:

konu sahibinin kardeşiyle konuşması yönünde öneriler var ama ya sonrası? aklıma kötü şeyler geliyor. ya konusahibi kardeşiyle konuştuktan sonra kardeş anneye durumu bildirirse, anne de iyiden iyiye hiddetlenip durumu kangrene çevirirse. kardeşiniz şu anda tarafsız tutum sergiliyor gibi, kayınvalide ya onu da gelininize karşı doldurursa? konu sahibi kardeşinizi ve annenizi çok iyi tanımıyoruz , bahsettiğim durum olası mıdır?

Tam üstüne bastın arkadaşım, kardeşime en son sana hakkımı helal etmem anneme sık götürme şu kızı, seninle Dr irtibatımı rastlamam keserim dedim. (Beni aşırı sever, lafıma çok bakar) böyle konuşa konuşa biraz annemden soğuttum ama annem bunu hissesine beni postaladı. Şimdi evine bile davet etmiyo,(ben de daha 3 yıllık evliyim ve daha 27 yaşındayım) kız benden medet bekliyor, ama ona çok defim annemle de eltinle de hatta benimle bile çok samimi olma.. Evinde huzurum olsun, eşinin tüm ailesiyle ciddi dur, tecrübeye sabit, kimseye yaranmak zorunda değilsin dedim anlatamadım.. Şimdi anladı ama ben devre dışı kaldım kardeşimle sürekli konuşuyorum anca bu kadar idrak ediyo, biliyor karısının haklı olduğunu ama sen onlara he de geç, takma boşver demekle yetiniyor.. Ben bu hamilelik testi olayından sonra terin dibine girdim, annem nasıl böyle bişey yapar diye..

büyük abinizde konuşsanız? yani ilk gelininizin eşiyle, belki kardeşine yapılan huzursuzluğa kendi eşininde sebep olduğunu bilirse uyarır, ciddiyetle durumu ilk gelinin eşi olan kardeşinize açıklarsanız hanımına dur emeyi sınır çizmeyi, kimsenin huzurunu bozmaya hakkı olmadığını savunur.....

birde annenizle konuşmuyor pek görüşmüyorsanız, babanıza açıklayın durumu, sahip çıksın eşinin eline diline...

anneniz ve ilk gelininizle sizin konuşmanız fayda etmiyorsa belki kocalarının tepkisi edecektir, hem babanızbu durumu annenize nazaran daha duyarlı karşılayıp oğlunun huzurunun bozulmasını istemicektir diye düşünüyorum...

son olarak bende sizin yerinizde olsam aynı şeyi yapar üzülür ve elimden gldiğince o kızı korumaya çalışırdım!

Back
X