Annem gelinimize çok eziyet ediyo, ben zulme rıza göstermek istemiyorum, ne yapacağım

gece gece sinirim zıpladı ne insanlar var yaa
karşısındakii insan evladı değil sanki mal!
hiç onuru gururu yok sankii
ne demek önüne gebelik testi koymak:53:
ayrıca hassasiyetinizden dolayı sizi tebrik ederim.
vicdanlı olmak başka bişi.
siz destek olun bari kızcağıza.
onu anladığınızı, durumdan hoşnut olmadığınızı belirtin.

Senin gibi duyarlı birine bu öneriyi hiç yakıştıramadım ama ben :26:
Çocuk evliliğin kurtarıcısı erkeği terbiye edici bir alet bir araç değildir :26:
Mutsuz bir yuvaya getirilen bir çocuk da mutsuz olmaz mı? Olmayacak mı ? :50:
Aynı evde mi oturuyorlar sorusuna yanıt vermemişsin ama aynı evde oturuyorlar galiba :44:
Bu daha da kötü.Eğer evleri ayrı olsaydı kapasın kapısını tıkasın kulaklarını diyecektim :26:
Kızın ailesiyle konuşulsa kızlarına sahip çıksalar iş daha da mı büyür ki :44:

Hayır canım bak anlatayım kardeşim uzman doktor. Adam ayda 20 milyar para kazanıyor, kız şişe mezunu, ailesi hiç destek çıkmıyor ki bizimkiler bu kadar rahat davranıyor.. Kız ayrılmak felan istese önce ailesinden yer darbe bu 1. Kardeşim kızı çok seviyo ama bugüne kadar hep ana kuzusu yetiştiği için. Sanırım sanırım hala nasıl davranacağını bilmiyo ama şu 3 ayda bile ben mi değişme farkettim mesela anneler bunlara kalmaya gitmiş 2 gün önce,( ayrı illerde evleri) kardeşim bakmış kız mutsuz oluyo ortamda benim yanıma yollamış.. 3 ay önce olsa bu hareketi yapamaz. Kız, kardeşime deli himi aşık 2 lafından biri o, ikisi de iyi insanlar fakat bu ailelerin bencilliğinin gözü kör olsun.. Huzur boşnaktan başka ne ile yarıyo. Ayrıca ben kardeşim kadar bebek delisi tanımadım.. Eğer bi bebekleri olursa herkesten önce karısı ve çocuğu gelir bunu biliyorum.. Kardeşim bana da çok düşkün ama inanın beni bile aramasını sık sık, istemiyorum.. Herkes evinde mutlu oksun. 3 günlük dünya, ölüm var. İşte böyle. Dediğim gibi size saçma gelebilir ama aklıma tek gelen bu. Çünkü ben daha kötüsünü gördüm kv kp sen. Onlar yüzünden istifa ettim. Ama bunlar bile engel olmadı onlara da. Bebeğim Doğu'nda eşim İkimizi de erdirmedi kimseye. Canını seveyim el kadar şey, nelere kadir..

Hayır canım bak anlatayım kardeşim uzman doktor. Adam ayda 20 milyar para kazanıyor, kız şişe mezunu, ailesi hiç destek çıkmıyor ki bizimkiler bu kadar rahat davranıyor.. Kız ayrılmak felan istese önce ailesinden yer darbe bu 1. Kardeşim kızı çok seviyo ama bugüne kadar hep ana kuzusu yetiştiği için. Sanırım sanırım hala nasıl davranacağını bilmiyo ama şu 3 ayda bile ben mi değişme farkettim mesela anneler bunlara kalmaya gitmiş 2 gün önce,( ayrı illerde evleri) kardeşim bakmış kız mutsuz oluyo ortamda benim yanıma yollamış.. 3 ay önce olsa bu hareketi yapamaz. Kız, kardeşime deli himi aşık 2 lafından biri o, ikisi de iyi insanlar fakat bu ailelerin bencilliğinin gözü kör olsun.. Huzur boşnaktan başka ne ile yarıyo. Ayrıca ben kardeşim kadar bebek delisi tanımadım.. Eğer bi bebekleri olursa herkesten önce karısı ve çocuğu gelir bunu biliyorum.. Kardeşim bana da çok düşkün ama inanın beni bile aramasını sık sık, istemiyorum.. Herkes evinde mutlu oksun. 3 günlük dünya, ölüm var. İşte böyle. Dediğim gibi size saçma gelebilir ama aklıma tek gelen bu. Çünkü ben daha kötüsünü gördüm kv kp sen. Onlar yüzünden istifa ettim. Ama bunlar bile engel olmadı onlara da. Bebeğim Doğu'nda eşim İkimizi de erdirmedi kimseye. Canını seveyim el kadar şey, nelere kadir..

Belki senin kurtuluşun bir bebek oldu, ama bu şans onun için geçerli olmaya bilir.
Henüz 3 aylık evliler. Bebek için çok erken bir evli çift için.

Bu fikir yerine, eyer annen kızı küçük görüyorsa, bu yüzden sirf ezmeye çalışıyorsa, en güzeli kendini güçlü etmesi.
Yaşıda küçükse, okumaya teşvik etmeniz.

Bebek olursa, annen daha çok kızı ezer..

Bu arada annenin mesleği nedir?

kelimenin tam anlamıyla şaşkınlık yaşıyoum hangi devirde yaşıyoruz ya:((((geline destek ol gezin tozun sallayın evdekileri

Belki senin kurtuluşun bir bebek oldu, ama bu şans onun için geçerli olmaya bilir.
Henüz 3 aylık evliler. Bebek için çok erken bir evli çift için.

Bu fikir yerine, eyer annen kızı küçük görüyorsa, bu yüzden sirf ezmeye çalışıyorsa, en güzeli kendini güçlü etmesi.
Yaşıda küçükse, okumaya teşvik etmeniz.

Bebek olursa, annen daha çok kızı ezer..

Bu arada annenin mesleği nedir?

Annem hemşire, gelinimiz açıköğretim ünv öğrencisi. Ama okumak istemiyor kesinlikle ne yapsak ikna edemedik. Çalışmak istemiyor katiyen. Ktır donavlara girmiyo.. Sadece para için çalışılmaz ki diyorum ama hiç konuşturmuyo bu konuda.. Bilemiyorum yaa belki de diz haklısınız..

Annem hemşire, gelinimiz açıköğretim ünv öğrencisi. Ama okumak istemiyor kesinlikle ne yapsak ikna edemedik. Çalışmak istemiyor katiyen. Ktır donavlara girmiyo.. Sadece para için çalışılmaz ki diyorum ama hiç konuşturmuyo bu konuda.. Bilemiyorum yaa belki de diz haklısınız..

Haklısın, sırf para kazanmak için çalışmıyor kadınlar.
Anlaşılan rahatina pek düşkün ve zora gelemiyor.

Ozaman yapacak bir şey yok. Eyer o öğle rahat ve mutlu ise, huzurunu kaçırmayın.
Belki ısrar ederseniz, küçük görüyormuşsunuz diye düşüne bilirive öz güvenini tamamen kaybeder.

Yapman gereken, annenin yanlışlarını düzeltmen. O daha çok eyitilmeye ihtiyacı var gibi. ..:)

Bi insan evladının anne babasını sevmemesi sağlıklı mı sizce.. Onları hiç sevmediğim için kendimden utanıyorum.. Allahım affetsin beni..

Bi insan evladının anne babasını sevmemesi sağlıklı mı sizce.. Onları hiç sevmediğim için kendimden utanıyorum.. Allahım affetsin beni..

Sadece ADALET DUYGUN çok gelişmiş.Yaşadığın his sevgisizlik değil;KABULLENEMEK VE YABANCILAŞMAK,ONAYLAMIYORSUN ailenin adaletsizliğini...Hepsi bu...
Şöyle düşün anne veya baban hasta olsa ama geçici degil öenmli bir şey için cız eder mi?

bence yazdıklarından anladıgım kadarıyla eder...sen sadece dolusun,kızgınsın,insan ailesine kızabilir,dolablir,soğuyabilir,eskisi kadar düşkün olmayabilir.Bunlar hep insani ,hep normal şeyler,,,kendini üzme,,,iyi bir insan oldugun yazdıklarından belli.ama insan ana babasını seçemiyor yada kötü huylarını düzeltemiyor...Allah a emanet ol ...

Sadece ADALET DUYGUN çok gelişmiş.Yaşadığın his sevgisizlik değil;KABULLENEMEK VE YABANCILAŞMAK,ONAYLAMIYORSUN ailenin adaletsizliğini...Hepsi bu...
Şöyle düşün anne veya baban hasta olsa ama geçici degil öenmli bir şey için cız eder mi?

bence yazdıklarından anladıgım kadarıyla eder...sen sadece dolusun,kızgınsın,insan ailesine kızabilir,dolablir,soğuyabilir,eskisi kadar düşkün olmayabilir.Bunlar hep insani ,hep normal şeyler,,,kendini üzme,,,iyi bir insan oldugun yazdıklarından belli.ama insan ana babasını seçemiyor yada kötü huylarını düzeltemiyor...Allah a emanet ol ...

Haklısın arkadaşım, çook iyi geldi Allah razı olsun.. Dediğin gibi çok doluyum ve bariz yanlışları düzeltmeye kudretim yetmiyor, sadece bu konuda değil ki.. Evet onlara bişey olsa canımı veririm. Benim de evladım var.. Empati yapmak çok mu zor.. Neden bu bencillik. Nefse uymak bu kadar neden.. İnsanoğlu hiç ölmeyecrğini zannediyor neden. Neye güveniyor. Cebinde paraya mı, hiç gitmeyeceğini sandığı sağlığına mı.. Elden ayaktan düşüp son anlarımı yaşamayacak mı?? Neden üzmeye can atıyoruz birbirimizin aynı yaratana el açmıyo muyuz, böyle yaparsak yaratandan cenneti nasıl umacağız nasıl?? Allahım akıl fikir ver bana da, hepsine de..

benimde bize zulmeden ayıran bir kaynanam vardı şimdi işleri düzeltmezlerse 100 bin liralık tazminat açacağım. karı koca ayırma ve iftiraları yüzünden

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın arkadaşım, çook iyi geldi Allah razı olsun.. Dediğin gibi çok doluyum ve bariz yanlışları düzeltmeye kudretim yetmiyor, sadece bu konuda değil ki.. Evet onlara bişey olsa canımı veririm. Benim de evladım var.. Empati yapmak çok mu zor.. Neden bu bencillik. Nefse uymak bu kadar neden.. İnsanoğlu hiç ölmeyecrğini zannediyor neden. Neye güveniyor. Cebinde paraya mı, hiç gitmeyeceğini sandığı sağlığına mı.. Elden ayaktan düşüp son anlarımı yaşamayacak mı?? Neden üzmeye can atıyoruz birbirimizin aynı yaratana el açmıyo muyuz, böyle yaparsak yaratandan cenneti nasıl umacağız nasıl?? Allahım akıl fikir ver bana da, hepsine de..

Eski nesil malesef böyle ...eğitimli de olsa İLETİŞİMSİZLİK DİZ BOYU.insanlara biçilen roller,o rollerin yükledigi görevler boyunumuza vurulan prangalar gibi.

ben kendimden örnek vereyim mesela,GELİN lafından hiç hazzetmedim.hep yabancı kalmak bence ...Gelin olunca mutlak itaat etmen lazım,geldigin ailenin kalıbına uyman lazım,kocan ne isterse yapman lazım,bla bla bla...SADECE İNSAN OLDUGUMUZ İCİN SEVDİGİMİZ ADAMIN AİLESİNİ DE SEVMEK,SEVEBİLMEK ÖZGÜRLÜGÜMÜZ OLAYDI İŞLER BU KADAR KARIŞIRMIYDI ...SANMAM...

Ben ben oldugum için degerliyim,onlar da insan oldugu için degerli olsalar ,sevsek ,saysak ama içten geldigi için.

Kendi ailende aynen böyle ...Annen baban kardesin allahın rızasını gözettiği için kula zulum yapmazsa iyilikte bulunursa karşılıgında kötülük yapmak elden gelir mi?KÖTÜLÜK her köşe başında olmasaydı kimin aklına arayıp bulmak,yapmak,tapmak gelirdi?

Ben hamurumuzda bir takım ters huyların olduguna inanıyorum.Ama sonradan edinilen terbiye ,ruhu, nefsi,ahlakı,vicdani her tür terbiye o kadar mühim ki...
Yaptıgın her iyiliği YARADANDAN ÖTÜRÜ SAYGI DUYDUGUN YARATILANA yapman kadar karşılıksız ,dostane,sevgi dolu bir şey daha olmadıgını düşünüyorum bu dünya da...Madem ki VARIZ,ARTMAK,ÇOĞALMAK,ZENGİN HİSSETMEK,SEVGİYLE DOLUP TAŞMAYI SEÇSEK YA...Kendimiz gibi çocuklar yetiştirelim öyleyse,bir nesil öncemizi,çevremizi düzeltemiyorsak yeni nesli böyle insaa edelim...

Benim fikrim şu ki, annenin geline zulmetmesinden çok, büyük geline verdiği değer seni rahatsız etmiş. Küçük gelinden taraf olarak da kendine bir yandaş bulmuş oldun. Çünkü annenin diğer gelini sevmemesi değl seni asıl üzen; "elin kızını" sana tercih etmiş olması.

Benim fikrim şu ki, annenin geline zulmetmesinden çok, büyük geline verdiği değer seni rahatsız etmiş. Küçük gelinden taraf olarak da kendine bir yandaş bulmuş oldun. Çünkü annenin diğer gelini sevmemesi değl seni asıl üzen; "elin kızını" sana tercih etmiş olması.

Küçücük bir hatan var, büyük gelin 6 yıl önce geldi. Annem etrafındaki herkesi uzaklaştırdı sadece beni değil. Diğer kız kardeşim, 2 teyzem, halam. Annem hiçbiriyle görüşmüyor. Tabiiki en çok ben üzüldüm ama bu krizi 6 yıl önce atlattım ben. 12 yaşımda okumak için evden çıktım ben. 24 yalıma kadar babaannemin yanında kaldım, bından mıdır yoksa babaannemin bana verdiği tevekkül duygusundan mıdır çok zorlanmadım kabul etmekte. Değişen şey telefonum daha az çalmaya başladı. Gerçekten üzücü yaşamayan bilmez ama insanoğlu balına gelen herşeye katlanıyo. Bu kız daha çok küçük olsun. Kendini azıcık savunsa ya da ailesi biraz destek çıksa gene içim cız etmeyecek. Baba dayağımıza büyümüş. Kardeşimde çıkmışken huzuru pat diye 2 zalim. Beni asıl üzen be biliyor musunuz, asıl canımı yakan... Bunları yapan benim öz be öz annem, sonra babam.. Gelinimiz umrunda bile değil. Her gittiğimde açtı ağzını yumdu gözünü kavga etmek için. Tamam canım askin ol sen nasıl istersen öyle yapalım dedim geçiştirdim. Peki öz anne ve babama da mı riyakar davranayım.

Back
X