Annem her geldiginde psikolojim bozuluyor

Siz olayı zaten kafanızda çözmüşsunuz, ama Primula hanımın da dediği gibi bunu ailenize de dillendirmeniz gerekir.

Ben bir haftalığına gelmişler, hayatınızı durdurun görüşüne katılmıyorum açıkçası. Bu durum, yani annenizin davranışları belli ki uzun yıllardır devam ediyor, normal misafir gelmiş, bir hafta ilgilen canım, ne olacak durumu değil bu. Katlanılmaz, sınır bilmez davranışların 7/24 devam edebildiği bir ortam. Tabii ki bunalirsiniz.

Çözümü ise kesin bir dille konuşmak ve konuştuklarınizi hayata geçirmek. Bir küser, iki küser, ama siz de sürekli müdahale üstünuzden kalktıkca daha rahat, daha cesur hissedersiniz bence.

Annemle cok ciddi sorunlarimiz var
Kucuklugumden beri bu durum boyle babami ve beni yetersiz goruyor
Ikimizin ustune cok geliyor , yillarca cok buyuknsorunlar yasadik
herseyi kontrol etmek istiyor , cok dar cok geri kafali birisi giydigim elbiseye bile karisir acikca mesela onunla oturup kalkmak birseyler yaomak zor benim gibi rahat insanlar icin
Goguslerin gorunuyor edepsiz diye konusuyor babamin yaninda
Halbuki etrafima bakiyorum herkes benim gibi ben acik degilim olsamda kime ne?
Ben anneme sinir koymayi ogrendim zamanla ama inanilmaz cirkef birisi onunla kavgasiz bir anlasma yapamazsiniz onun hakkinda cirkef dedigim icin cok uzgunum ama konunun net anlasilmasi icin yazmaliyim
Terapiye gidiyordum bir sure ve terapistim annemle mesafe koymami istedi terapiye devam edemedim maddi sebeplerdej dolayi ama sonra tekrar devam edecegim

O yokken ben islerime kendimi verebiliyorum mutluyum
O benim kitapnokumama , enstruman ogrenmeme bile karsi neymis bunlar yerine kpss ye zaman ayirmaliymisim ama zaten ayiriyorum

Bazen arkadaslarimla bazen de yalniz hafta sonlari tatile cikiyorum arada bir sahil kentindeyim
Bana o kadar iyi geliyor ki deniz
Ama annem yanima bir haftaligina geldi simdi
Sanki hayat durdu
Ona zaman ayirmama ragmen aksam arkadaalarla sahile gitmeme kizdi niye onlarlq gitmiyor musum

Otuz yasindayim
Anne ve bqbamla cocuk gibi heryere gitmek istemiyorum zaten geldiklerinden beri her gun avm geziyoruz
Ensruman da calisamiyorum halbuki pazar ders var
Bir an once gitsinler istiyorum ama soyleyemiyorum

Her geldiklerinde ( iki haftaya bir ) ben bunalim yasiyorum
Benim kendi hayatima engel oluyor
Ben isyiyorum ki babamla gezsinler istediklerini yapsinlar
Ama bana engel oluyorlar
Forumda anne ile ilgili okadar bu tur sey okudum ki aynı sorunu bende yasıyorum hatta bir ara rehberimden anne kelimesini bile silidim baskalarının annesi hasta oldugunda yada ayrı kaldıklarında nasıl uzulduklerine hep hayret ettim sıkı sıkı sarılıp opmedim hiç bunların nedeni sizinle aynı asagı cekme elestirme farklı sehirdeyşz cok uzagız ama telefonla yapıyor bunları

Başta "anneme sınır koymayı öğrendim" demişsiniz ama pek sınır koymamışsınız.
İki haftada bir evinize gelmeleri sizi rahatsız ediyorsa "gelmeyin" deyin? Ne olur ölürler mi? "Ben kafamı dinlemek istiyorum, ksınavıma konsantre olmak istiyorum anne bir süre gelmeyin" demek bu kadar zor değil.
Çocuk değilsiniz 30 yaşındasınız.
En fazla küserler, küssünler dünyanın sonu mu?

Hah işte bunları bize değil, olduğu gibi annenize söyleyeceksiniz. Noktasına virgülüne dokunmadan.
Sınır koymak budur.
Soyleyince kavga ediyor , normal kavga bir sure biter sonra susar karsidaki annem oyle degil
Bu yuzden kavga olmasin diye susuyorum
Bazen idare ettim sustum bazen soylediginiz gibi kavga ettim bazen sadece beni anlamiyorsunuz diye sessiz sessiz agladim yillar gectikce yoruldum kavga etmeye pes dedim
ICimde sikinti olan bu aslinda
Arkadasla gorusmek coknonemli degil tek olsam da ayni problem
Bu nereyebkadar boyle gidecek , her sinir koydugumda boyle mi olacak
YAlniz kaldiginda kendi istedgini yapabilmek oyle guzel ki
Sadece kendi hayatimi yasamak istiyorum
O kavgadan besleniyor
Bense yoruldum

Bu nereyebkadar boyle gidecek , her sinir koydugumda boyle mi olacak
Evet her sınır koyduğunuzda kavga çıkacak, çünkü karşınızdaki sizin sınırlarınıza saygı duyan biri değil. Her defasında o sınırı ihlal etmek isteyecek, her defasında aynı direnişle karşı koymanız gerekiyor. Kavga çıkacak diye sustuğunuz için, onlar da "kavga edersek sindiririz" algısını geliştirmişler, buna alışmışlar.
Hayır, vazgeçmeden inatla ve kararlılıkla sınırlarınızı koruyacaksınız başka çıkışınız yok.

Bırakın kavga çıksın, evi terk etsinler, küssünler.
Böyle böyle anlayacaklar.

Annemle cok ciddi sorunlarimiz var
Kucuklugumden beri bu durum boyle babami ve beni yetersiz goruyor
Ikimizin ustune cok geliyor , yillarca cok buyuknsorunlar yasadik
herseyi kontrol etmek istiyor , cok dar cok geri kafali birisi giydigim elbiseye bile karisir acikca mesela onunla oturup kalkmak birseyler yaomak zor benim gibi rahat insanlar icin
Goguslerin gorunuyor edepsiz diye konusuyor babamin yaninda
Halbuki etrafima bakiyorum herkes benim gibi ben acik degilim olsamda kime ne?
Ben anneme sinir koymayi ogrendim zamanla ama inanilmaz cirkef birisi onunla kavgasiz bir anlasma yapamazsiniz onun hakkinda cirkef dedigim icin cok uzgunum ama konunun net anlasilmasi icin yazmaliyim
Terapiye gidiyordum bir sure ve terapistim annemle mesafe koymami istedi terapiye devam edemedim maddi sebeplerdej dolayi ama sonra tekrar devam edecegim

O yokken ben islerime kendimi verebiliyorum mutluyum
O benim kitapnokumama , enstruman ogrenmeme bile karsi neymis bunlar yerine kpss ye zaman ayirmaliymisim ama zaten ayiriyorum

Bazen arkadaslarimla bazen de yalniz hafta sonlari tatile cikiyorum arada bir sahil kentindeyim
Bana o kadar iyi geliyor ki deniz
Ama annem yanima bir haftaligina geldi simdi
Sanki hayat durdu
Ona zaman ayirmama ragmen aksam arkadaalarla sahile gitmeme kizdi niye onlarlq gitmiyor musum

Otuz yasindayim
Anne ve bqbamla cocuk gibi heryere gitmek istemiyorum zaten geldiklerinden beri her gun avm geziyoruz
Ensruman da calisamiyorum halbuki pazar ders var
Bir an once gitsinler istiyorum ama soyleyemiyorum

Her geldiklerinde ( iki haftaya bir ) ben bunalim yasiyorum
Benim kendi hayatima engel oluyor
Ben isyiyorum ki babamla gezsinler istediklerini yapsinlar
Ama bana engel oluyorlar
E kabul etme gelmesinler.

Ekonomik özgürlüğünüz var mı? Çalışıyor musunuz?
Var calisiyorum . Onlar bana ve kardesime cok baglilar . Annem beni cok uzdu cok buyuk sorunlar yasadik ama beni cok sevdigini biliyorum
Mesafe koyunca uzuldugunu hissediyorum
Duygu somurusu yapmiyor cidden uzuluyor
Obyuzden hadi gidin cok kaldiniz diyemiyorum yavas yavas alisiyoruz sanirjm birbirimize
BAzen gelgitlerim oluyor boyle onunla cok zaman gecirdigimde
Tek olmayi ozgur olmayi seviyorum

Back
X