annem istedigini yapmazsam bana hakkini helal etmeyecekmis....

bayanpukina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
970
740
103
onceki gunde konu acmistim muhendislikteyim hazirlik okudum 1. sinif 2. sinif derken suan alttan derslerim vardi 2.5 sene sonra mezun olacaktim yani. hayalim tm olmam hukuk okumakti ama babam sayisal olacaksin dedi oldum hacttepe istedim puanimda yetiyordu ama adanadan gitmek yok dediler 28 bin siralamayla cukurova elektrige girdim sirf onlar istedi diye....ama 3 senedir cehennem gibiydi meslegimide hic yapmak istemedim okulda akademisyen kalmak istiyordum. 7 aydir falan hukuk okusam ne kadar mutlu olurdum okulu biraksammi diye dusunup durdum. Okulumda bile hukuk fakultesinin onundeki kafelere gidiyordum ki muhendislikle hukugun yeri kampus icinde bile otobusle gidilen mesafede usenmedim bir sene gittim onlari izlemeye vs.... ogun actigim konuda sizlerdende cesaret aldim ve bugun sabah ciktim ygs seti aldim eve dondum annem cildirdi tabi bende ona lise dengi kpssye girecegim eylulde anne ygs konulari cikiyor o yuzden aldim dedim ne isin var sen ne diye okudun dedi durdu tartisirken dayanamadim yeter ya yeter ben sizin icin neler cekiyorum senin haberin bile yok kpss falan degil ben hukuk okuycam dedim ayilip bayildi sanki napmisim... teyzemleri amcami falan aradi adamlar islerinden cikip geldi annem yok bu kiz beni oldurecek demeler neler neler, en son bana sana hakkimi helal etmem sen o kitaplari goturup iade etmezsen o okulu birakirsan hukuk falan okumayacaksin 2 senen kaldi bitirde calis dedi cok agladim ne fayda, napacagimi sasmis haldeyim sizce suan ne yapmaliyim?

O kadar emek vermişsin önce bölümünü bitir . Hukuk bölümünü çalışırken de okuyabilirsin. Çok var öyle . Ayrıca hukuk şu aralar çok sıkıntı . Birsürü mezun var , herkes şaşırmış durumda . Hakimlik savcılık kazanması imkansiza yakın , bi avukatın yanında çalışsan köle gibi çalıştırıyor , büro açsan yine birsürü sıkıntı mesleği oturtmak . Göründüğü gibi kolay değil yani . İyi düşün.

Anneni dinleme, okulunu okurken derslerine de calis.
Kazanırsan ne ala, birak yeni okuluna devam et.
Ilerde pisman olursun[/QUO inaningordugum dersler o kadar agir ki banyo yapacak vaktim olmazdi bazen bu sekilde hukuk kazanamam bolumumu uzatmakla kalirimve ben mfydim oturup tmye calisip tmden girecegim

Çok garip ya biz kardeşimi ite kaka okutuyoruz delirtiyo annemi ah hevesi olsada 10 bölüm bitirse o okurken diplomasını biz işletiriz :KK45: canım sende annene farkettirmeden çalış mezun oluncada hem okur hem çalışırsın

O kadar emek vermişsin önce bölümünü bitir . Hukuk bölümünü çalışırken de okuyabilirsin. Çok var öyle . Ayrıca hukuk şu aralar çok sıkıntı . Birsürü mezun var , herkes şaşırmış durumda . Hakimlik savcılık kazanması imkansiza yakın , bi avukatın yanında çalışsan köle gibi çalıştırıyor , büro açsan yine birsürü sıkıntı mesleği oturtmak . Göründüğü gibi kolay değil yani . İyi düşün.
Bilmiyorum belkide 10 yildir hayalimdi ulasamadigim icin boyle cok istiyorum suan sinirden odami falan yakasim geliyor ya anlatamayacak durumdayim annem yüzünden

babam da benim üniversitemi bitirmeme müsade etmedi..masraflı diye burnumdan getirdi bende yıldım bıraktım..adam öldü gitti hala kinliyim

Çok garip ya biz kardeşimi ite kaka okutuyoruz delirtiyo annemi ah hevesi olsada 10 bölüm bitirse o okurken diplomasını biz işletiriz :KK45: canım sende annene farkettirmeden çalış mezun oluncada hem okur hem çalışırsın
maaleseff bu imkansiz simdi ogrenidide gizlemem imkansız okuluma bile gelir annem oyle birisi tek derdi onun emrini yerine getirmem 1 sene erkek arkadasim aileme yattigimizi anlatmakla tehtid etti sustum annemin destek olmayacagini hayatimi mahvedeceklerini bildigim icin boyle bir anne iste benimkide...

babam da benim üniversitemi bitirmeme müsade etmedi..masraflı diye burnumdan getirdi bende yıldım bıraktım..adam öldü gitti hala kinliyim
Of of ya bunlar nasil aileler brnim aklim almiyor annemin bana yaptigini insan dusmenina yapmaz sizinde babaniz ayniymis galiba allah rahmet eylesinbu arada

maaleseff bu imkansiz simdi ogrenidide gizlemem imkansız okuluma bile gelir annem oyle birisi tek derdi onun emrini yerine getirmem 1 sene erkek arkadasim aileme yattigimizi anlatmakla tehtid etti sustum annemin destek olmayacagini hayatimi mahvedeceklerini bildigim icin boyle bir anne iste benimkide...
O zaman tek çare bu bölümünü güzelce bitir işe gir hatta başka şehirde falan işe gir o Zman bu kadar karışamazlar bence

Neyle tehdit etti ? ve kim ?
Anneni dinleme eğer dinlersen hiç bir zaman özgür olmayacaksın.
Tam zamanı işte öğrenmişler kararından ve hayalerinden sakın ama sakın vazgeçme.

Oturup guzelce konuş annenle bak anne ben okulumu bırakmayacağım ikinci bir ünv okumak istiyorum o da hukuk anla beni diye söyle

Neyle tehdit etti ? ve kim ?
Anneni dinleme eğer dinlersen hiç bir zaman özgür olmayacaksın.
Tam zamanı işte öğrenmişler kararından ve hayalerinden sakın ama sakın vazgeçme.
Ilk actigim konuda bu derdimi anlatmistim eski sevgilim birlikte oldugumuzu tum adanaya yaymakla tehtid etmisti ondan arabayla otobanda 200le giderek bağırıp cagirarak kurtuldum tam hayalimden kosiim dedim yine annem ayakbagi...

Ben de anneyim. Onların annesi olmam ve onlara emek vermem onların tercihi değildi. Ve ben onları oyuncağım olsunlar, benim kuklam olsunlar diye doğurmadım. Her fırsatta evladına verdiği emekleri başına kakan annelere babalara ayar oluyorum.
çok çok çok haklısınız.genelde insanlar evlendik ya çocuk yapmamız lazım, biz yaşlanınca bakacak birilerimiz olsun kafasıyla falan çocuk yapıyorlar.yaptıysan da o çocuk belli bir yaşa geldiğinde onun da bir birey olduğunu, senden farklı duyguları, senden farklı düşünceleri, senden farklı istekleri olabileceğini ve hayata bakış açısının, kafa yapısının senden farklı olabileceğini kabulleneceksin.
konu sahibi, bırak etmesin ya, sen istediğin hayatı yaşayamadıktan sonra ne önemi var.

Hukuk mu okuyorsunuz? Araştırma mı yaptınız? Öcü gibi göstermeyin Allah aşkına.

Hangi meslek kolay oturtuluyor ki?

çok çok çok haklısınız.genelde insanlar evlendik ya çocuk yapmamız lazım, biz yaşlanınca bakacak birilerimiz olsun kafasıyla falan çocuk yapıyorlar.yaptıysan da o çocuk belli bir yaşa geldiğinde onun da bir birey olduğunu, senden farklı duyguları, senden farklı düşünceleri, senden farklı istekleri olabileceğini ve hayata bakış açısının, kafa yapısının senden farklı olabileceğini kabulleneceksin.
konu sahibi, bırak etmesin ya, sen istediğin hayatı yaşayamadıktan sonra ne önemi var.
ikinizinde anne olarak bunu demesi of oyle kafam karisik ki keske annem siz gibi olsaydi biraz

Back
X