annem istedigini yapmazsam bana hakkini helal etmeyecekmis....

Çocuğuna baştan mesleki konularda baskı yapanlar aileleri ben çol acımasız buluyorum ve aslında kendi çocuklarını tanımadıklarından resmen çocuğuna eziyet çektirmekten nasılda zevk alıyorlar yazık yahu, resmen ego tatmini ,hangi mesleği istiyorsan onu yap

neden bakiim bugun ictigim 3. paket bu annem yuzunden sabah 130 tl verdim onlari yirtti atti icim acidi hayallerim istegim onlara birsey ifade etmiyor

Üzüldüm gerçekten. O kadar hevesle alınmış kitapları nasil yirtip atar. Katlamaya kiyamam kitaplari.

Her seye takmis annen de ama hepsi bos şeyler. Bildigim iki kisi hukuk okuyor suan biri de mühendislik. Üçü de 30-35 yaş arası. Yaş o kadar da önemli bir faktör degil.

Üzüldüm gerçekten. O kadar hevesle alınmış kitapları nasil yirtip atar. Katlamaya kiyamam kitaplari.

Her seye takmis annen de ama hepsi bos şeyler. Bildigim iki kisi hukuk okuyor suan biri de mühendislik. Üçü de 30-35 yaş arası. Yaş o kadar da önemli bir faktör degil.
sabah bugun bunlari iade edeceksin dedi saatler gecti etmedim ben hukuk okuycam dedim oda bana etmedigi kufur kalmadi ve yirtti sonra teyzemler geldi aldi gittiler boyle anne iste buda....

Hukuk oku madem hukuk bu kadar istiyorsan, ilerde pisman olursun cunku muhendis kalirsan.

vazgecmeme sansim yok artik aldigim kitaplari bile atti herseyi utanmayacakmiymisim bu yastan sonra evde oturup sinava calismaya uniye gidince 18 yasindaki subyanlarla mi okuyacammiymisim sanki ben 60 yasindayim yasim 22 ama tamamen bitti zaten bu konudaki hayallerim artik....

Valla arkadaşım,kardeşim mi diyim...Ben dolu dolu 30'um 10 yıllık da evliyim...Çocuklarım da var..Önümüzdeki sene LYS 'ye hazırlanmayı düşünüyorum ..Yıllardır envanter biriktiriyorum kitaptır dijitaldir ne bulursam ..Hatta bunla ilgili konum da var ..
Orada biri demişti ki : belli bir yaştan sonra hayatındaki önemli olayların sıralamasının bir önemi kalmıyor..Ki sen daha yolun çooook başındasın ..

Ben de küçük yaştakilerle okuyacağım benden genç hocalarım olacak belki evet ama yaşım başım zerre umrumda değil çünkü benim hayalim var...

Hayalini kovala :KK19:

mesleğini sevmeyen insanın ,başarılı ve iş hayatında mutlu olması mümkün değildir.
o yüzden mühendis olsan da 2 seneye işe başlasan da asla çok başarılı bir mühendis olamayacaksın.o yüzden hayallerinin peşinden gitmelisin.

Annene deki muhendis yada akademisyen olduktan sonra bu evden gidip kendime yeni bir hayat kurucam sizi silip atıcam ve hayatım boyuncada yüzüne bakmicam analık hakkınıda ister helal et ister etme Allah görüyor zaten öte tarafta anlaşırız de...

Annene deki muhendis yada akademisyen olduktan sonra bu evden gidip kendime yeni bir hayat kurucam sizi silip atıcam ve hayatım boyuncada yüzüne bakmicam analık hakkınıda ister helal et ister etme Allah görüyor zaten öte tarafta anlaşırız de...
Herseyi denedim dun maalesef benimde sinavim annem iste.....

Aynı şey başıma geldi. İstediğim bölümü okumazsan hakkımı helal etmem dedi annem.
Ben kabul ettim.
Şu an ben de pişmanım o da pişman.
Hayatım bitti resmen.
Sakın dinleme.

onceki gunde konu acmistim muhendislikteyim hazirlik okudum 1. sinif 2. sinif derken suan alttan derslerim vardi 2.5 sene sonra mezun olacaktim yani. hayalim tm olmam hukuk okumakti ama babam sayisal olacaksin dedi oldum hacttepe istedim puanimda yetiyordu ama adanadan gitmek yok dediler 28 bin siralamayla cukurova elektrige girdim sirf onlar istedi diye....ama 3 senedir cehennem gibiydi meslegimide hic yapmak istemedim okulda akademisyen kalmak istiyordum. 7 aydir falan hukuk okusam ne kadar mutlu olurdum okulu biraksammi diye dusunup durdum. Okulumda bile hukuk fakultesinin onundeki kafelere gidiyordum ki muhendislikle hukugun yeri kampus icinde bile otobusle gidilen mesafede usenmedim bir sene gittim onlari izlemeye vs.... ogun actigim konuda sizlerdende cesaret aldim ve bugun sabah ciktim ygs seti aldim eve dondum annem cildirdi tabi bende ona lise dengi kpssye girecegim eylulde anne ygs konulari cikiyor o yuzden aldim dedim ne isin var sen ne diye okudun dedi durdu tartisirken dayanamadim yeter ya yeter ben sizin icin neler cekiyorum senin haberin bile yok kpss falan degil ben hukuk okuycam dedim ayilip bayildi sanki napmisim... teyzemleri amcami falan aradi adamlar islerinden cikip geldi annem yok bu kiz beni oldurecek demeler neler neler, en son bana sana hakkimi helal etmem sen o kitaplari goturup iade etmezsen o okulu birakirsan hukuk falan okumayacaksin 2 senen kaldi bitirde calis dedi cok agladim ne fayda, napacagimi sasmis haldeyim sizce suan ne yapmaliyim?

Gonulsuz yenen as ya karin agritir ya bas.. İstemeden bitirdigin bi bolum seni mutlu edecek mi ki? Ayrica hayat senin hayatin ve istedigin sey absurt bir sey degil. Ailenin karismaya hele ki bu kadar buyutmeye hakki yok diye dusunuyorum ben sahsen.

canim suan 2. sinifimbitti ama hazirlik vardi ingilizce bolum 3 senedir okuyorum yani iki senem daha var

Canim zor bir karar gercekten cunku tam ortadasin.Baban destek veriyor mu sana peki? Eger o arkandaysa bence dene ama eger kimse yaninda degilse universitenin bitmesini bekle.Hem calisir hem okursun

Bence anne haklı, hukukta aradığını bulamazsan onu da mı yarıda bırakacaksın. Vakit alsa da işleri sırayla yapmalısın. Birini bitir diğerini oku derim.

Back
X