Annem Kanser Tedavisi Görüyor..

Benim annem de kansere yakalandı 3 yıl önce. Ameliyat oldu kemoterapi gördü radyoterapi gördü.Şuanda ilaç kullanıyor çok şükür iyi. Allah annelerimize hayırlı şifalar versin...
Babanla biraz anlayışlı olması konusunda konuşmanı tavsiye ediyorum. Çünkü annelerimiz için moral her şey demek..
Benim annemin üstüne gelenler de var ve ben püskürtüyorum...
Bunu yapmak zorundayız. Kimse annelerimizden kıymetli değil...

geçmiş olsun,tez zamanda sağlığına kavuşur İnşallah.destek çıkmanızda ayrı bi gurur anneniz için.
babanız yemek konusunda sorun çıkarmasaymış iyiymiş.böyle bi sağlık sorunu varken insan yemek düşünmezki.
umarım iyi bi yardımcı bulursunuz annenize.acil şifalar.

Babanızın annenizden hala ev işi beklemesi çok ilginç.
Bence de bir yardımcı tutmalısınız.
Bizim evde var yardımcımız.
Memur gibi haftaiçleri 9-5 çalışıyor.

ev temizliği ve yemek ile ilgileniyor.
ben de haftasonları ve akşamları işten gelince, çamaşır, bulaşıkla falan ilgileniyorum.
böylece idare ediyoruz işte.

Çok geçmiş olsun arkadaşım, Allah acil şifalar versin.Ben de benzer bir durum yaşıyorum.Ankarayı bilmediğim için sizi yönlendirebileceğim bir yer yok, üzgünüm.Sadece şunu söylemek istedim ki; bir yardımcı bile alsanız babanıza çok fazla iş düşecek, düşmeli, düşüyor.Sanırım birazcık da babanızı buna ikna etmeniz gerekiyor.İnanın böyle durumlarda eş bambaşka.Çocukların yapabileceği şeyler başka eşin başka.Bir erkek de mecbur kalınca seve seve yemek de yapar, ev işi de.Allah korusun bu hastalığa anneniz değil de babanız da yakalanabilirdi, yakalanabilir.Yaklaşımını biraz değiştirmesi lazım.Hele hele annenizin böyle sebeplerle asla üzülmemesi gerek, onun yanında böyle sorunlar fısıldaşılmamalı bile değil ki yüzüne söylemek :( Allah acil şifa versin, her zaman umutlu ve güçlü olun bunlar çok uzun soluklu hastalıklar maalesef bir ameliyatla bir kaç haftada ya da ayda geçecek durumlar değil...

Babanızı suçlamak istemem çünkü psikolojisini bilmiyorum insanlar bazen üzüntülerini farklı şekilde ifade ediyorlar. Belki hayat arkadaşının hastalığını hazmedememiştir. Annemin hastalığı döneminde biz de yardımcı bir bayan tuttuk, temizlik işlerine bakıyordu etraftan çok araştırdık, bir iki kişiyi de denedik ama olmadı. En son işçi bulma kurumundan yardım istedik, o şekilde birini bulduk. Herkese de güven olmuyor, çok iyi araştırmak lazım. Allah anneciğine şifa versin tez vakitte

Allah yardımcınız olsun ve tez zamanda anneciğinizle beraber tüm şifa bekleyenlere şifa versin inşallah.
Annenizin yardıma ihtiyacı olan bir dönemde , ondan iş yada yemek beklememeli babanız
Bunun hayatınızdaki atlatılması gereken bir dönem olduğunu anlamalı
Gerekirse doktorunuzu konuşturun bu konuda.
Ankarada değilim bilemiyeceğim orasaki şartları ama tanıdık ve güvenilir birini bulmaya gayret edin
Bazen çevrede ek gelire ihtiyacı olan hanımlar yardımcı olabiliyorlar.
Konu komşuyada haber verip bir araştırın

Son düzenleme:
Cevaplarınız ve güzel dilekleriniz, dualarınız için sonsuz teşekkür ederim. Kaderimizde bunu da yaşamak varmış. Babam konusuna gelince, evet keşke daha fazla destek olabilse.. Babam maalesef bu ciddi konunun maddi yönünü de fazlaca büyütüyor. Mesela, arabamız yok ve annemi kontrole götürürken taksi tutuyoruz. Evimiz Etimesgut'ta, yani merkeze oldukça uzağız. Taksi parası yaklaşık 40-45 tl tutuyor. Babam bir gün anneme taksi masraflı oluyor, artık dolmuşla gidelim demiş. Annem de buna çok üzülmüş.

Annemin ameliyat masraflarının tamamına yakınını ben ödedim, ki bundan da hiç yüksünmüyorum tabi ödeyeceğim. Babamın maddiyata ilişkin sitemleri sonrasında annem erkek kardeşime: "biz bu kızı okutmayıp da kocaya verseydik şimdi napıcaktık ? " dedi, içim acıdı.

Şimdilik akrabalar gelip gidiyorlar, baya yardımcı oldular. Konu komşu da sağolsun desteğini eksik etmedi. Ama sonuçta bunlar bir yere kadar, herkesin işi gücü, ailesi, kendi hayat gailesi var. O nedenle çok istiyorum ki ev işlerini yapacak birini bulayım, annem ev konusunu kafasına takmasın. Parası neyse ödeyeceğim, gerçi bu işin piyasasını pek bilmiyorum. Kardeşim birinden söz etti, yemek de yapacağı için aylık 600 tl istiyormuş. Konunun bu boyutuna dair yorum yapabileceklerin de kıymetli görüşlerini bekliyorum arkadaşlar.

buradan yardımcı olacak birileri inş çıkar arkadaşım
annen için Allahtan tez şifa diliyorum,inş tez zamanda sağlığına kavuşur
moral çok önemli
umarım baban da farkına varır bir şeylerin

Back
X