Annem kapanmamı istemiyor. :(

canım bende lisede kapanmayı çok istedim. dediğin gibi annem karşı çıktı benimde annem açık çünkü bence annesi ne bak kızına bak diyecekler diye kendilerine yediremiyolar bence. babam daha ılımlıydı yani diretsem kapanırdım ama o da ünivde sorun yaşamamdan çekindi . annemde oyle tabi. üniv de bilirsin ki fişleme olayları olabiliyo . benimde amfimde başı kapalı insanlar var çok az ama özellkle bayan hocalar uyarıyo 3 tane hoca uyardı onları ama he diyip geçtiler o dersten sonra bi daha görmediler zaten. sen dirayetli olduktan sonra bi sıkıntı olmaz hepsi hayatından memnun yaşıyolar. açık insanlalrla arkadaşlar haliyle bi nevi bende açık bi insanım.. sen sosyal bi insan olduktan sonra bişi olmaz ama dar görüşlü sözüm ona başıörtülülere örümcekkafalı diye bakanlar olabilir ama onlarla zaten muhattap olmazsın olur biter. ben şimdi hala kapanacak gücü kendimde bulamıyorum ... keşke lise de kanasaydım diyorum. şimdi hayatımı değiştirmek çok zoruma gidiyo. bence kapanacaksan ünive başlamadan kapan sonra şeytanın verdiği vesvesede çok oluyo işte.... ben şu an çok üzgünüm ama hala oldugum yerde sayıyorum of of. benim en büyük derdimde sevigiliminde karşı olması .. onun desteği olsa daha farklı olabilirdi.bende açsam bi konu olur:52: en büyük düşmanım nefsim tabi... kıyafetlerimi değiştirmek zoruma gidiyo. demem o ki şimdi kalbinin sesini dinle:31:

surenin sadece bir kismini almissniz ancak o donemde kadinlar memeleri acikta kalacak sekilde gezdiklerinden dolayi ortunun kapatilma sekli ayette acik ve net bir sekilde belitilmis
nisa suresindede dikkatli okundugunda ortunme sekli daha net ve acik bir sekide anlatilmistir
hatta bazi kesim surede anlatilan ziynetlerini ortun vurgusunu degerli takilarinizi saklayin olarak algilamak isteselerde bunun asli ortunmektir
haaa ben acigim herkes istedigini istedigi sekilde yaptin bunun tartisilacagi yer burasi degil

konu sahibine gelincede iyi dusun iyi karar ver
davranislarindaki tutarlilik ve kararlilik dusuncelerinde ne kadar net oldugunu gosterir
amma sunu unutmayinki 5 fazri dikkatlice uygulayin zaten akabinde gelen degerleriniz ortunmek gibi kolay uygulamniza yol acar..
kolay gelsin....

Değerli kardeşimiz;
Anne baba, itaat edilmesi gereken kimselerdendir. Bu nedenle onların helal isteklerine uymak gerekir. Ancak anne baba da olsa haram isteklerine uyulmaz. Bu açıdan bir kız, örtünmesine karşı çıkan ailesinin isteklerine uyamaz. Çünkü her varlığın sahibi Allah'tır; önce Onun isteklerine uyulur.
Ayrıca kabirde, haşirde, sıratta ve ahiretin diğer alemlerinde bize yardımcı olacak olanlar, kızların örtünmesine karşı çıkanlar olmayacaktır.
İlave bilgi için tıklayınız:
Müslüman kadının giyim şekli nasıl olmalıdır?
Tesettür ve Türban Özel Dosyası

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Kuranda başını kapat diye bir şey yok. diyorsunuz buyrun cevap

“Kadınlar, başörtülerini, yakalarının üstlerini örtecek şekilde bağlasınlar.” (Nur Suresi, 24/31)

guzel kardesim digerlerini nede guzel ogrenmissin bunuda ogrenmelisin :40:

Evet,bende tam o ayetten bahsediyordum :) "Mü'min kadınlara söyle; başörtülerini yakalarının üzerine uzatsınlar..." Elmalılı Hamdi Yazır çeviri.. Ne güzel yazılmış değil mi? "Başınızı saçınızın tek teli bile görünmeyecek şekilde sıkıca bağlayın" dememiş.. Başına aldığın örtü bağrını kapatsın demiş. Yani "Dekoltenizi örtün" demiş...

Bir başlık bu nedenle kapandı.. Şimdi bu da kapanmasın. O nedenle başka bir şey yazmayacağım,yanlış anlamayın..Herkes kendi anladığı gibi yorumlar.

Liseli bir çocuğa öğüt verirken biraz daha hassas olmak taraftarıyım..

Anneni kırmadan üzmeden ikna etmeye çalış öyle kapan.Onun endişelerini de göz önünde bulundur.Ve sen de kendin kimsenin etkisi altında kalmadan araştırma yap.Gerçekten bunu istiyor musun diye.

Ayrıca yaşın gayet uygun.Kendi kararlarını kendin verebilirsin.Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbulu fethetmiş.

Hz. Ali’nin de çocuklarla ilgili şöyle bir lafı vardır: “Çocuklarla 7 yaşına kadar çocuklaşın, oynayın. 7–15 yaş arasında çocuklarınızla arkadaş olun. 15 yaşından sonrada çocuklarınızla istişare edin.” Bu Peygamber ahlakıdır.

Eğer anne karnındaki çocuk bile dışarda olanlardan etkilenebiliyorsa ve ya 1 2 yaşındaki çocuk gayet güzel anne babayı kendi istekleri doğrultusunda anne babayı yönlendirebiliyorsa(ağlıyor sızlıyor istediğini yaptırıyor bi şekilde :) ) 20 yaşındaki insan kararını kendi verebilir.Ama bu anne babaya danışmayacağı anlamına gelmez tabiki.

Üniversitede de artık sorun olmuyor.Ayrıca daha yasak olduğu zamanlar bile bazı hocalar kendileri diyor benim dersimde başınız kapalı girebilirsiniz diye.
Bizzat kendi hocalarımdan bazıları dedi.Ama bazıları da izin vermedi yasak diye.Sonra serbest oldu zaten.Ama hocalarımızın çoğunun bize karşı görüşü değişmedi bi ayrım yapılmadı.

Eğer yapan olursa da korkmayacaksın.Sen Allah rızası için kapatıyosun başını.İnsanların sana dediklerini takmıyosun hiç.Ayrıca ne yapabilirki en fazla dersten bırakır ya.Ama o zaman diyebilirsenki ya ben zaten Allah rızası için kapandım Allah bana yardım eder muhakkak dersen o dersi bi şekilde verirsin.

Cemaate falan gelince de benim her telden arkadaşım var.Her yere de girip çıkarım.Herkesle de konuşurum.Öyle kapalısın diye kapalılarla dolaşacaksın diye birşey yokki.Artık insanlar anlasınlar iş saçındaki örtüde veya saçında olmayan örtüde bitmiyor, iş kafanın içinde bitiyor.

canım bende lisede kapanmayı çok istedim. dediğin gibi annem karşı çıktı benimde annem açık çünkü bence annesi ne bak kızına bak diyecekler diye kendilerine yediremiyolar bence. babam daha ılımlıydı yani diretsem kapanırdım ama o da ünivde sorun yaşamamdan çekindi . annemde oyle tabi. üniv de bilirsin ki fişleme olayları olabiliyo . benimde amfimde başı kapalı insanlar var çok az ama özellkle bayan hocalar uyarıyo 3 tane hoca uyardı onları ama he diyip geçtiler o dersten sonra bi daha görmediler zaten. sen dirayetli olduktan sonra bi sıkıntı olmaz hepsi hayatından memnun yaşıyolar. açık insanlalrla arkadaşlar haliyle bi nevi bende açık bi insanım.. sen sosyal bi insan olduktan sonra bişi olmaz ama dar görüşlü sözüm ona başıörtülülere örümcekkafalı diye bakanlar olabilir ama onlarla zaten muhattap olmazsın olur biter. ben şimdi hala kapanacak gücü kendimde bulamıyorum ... keşke lise de kanasaydım diyorum. şimdi hayatımı değiştirmek çok zoruma gidiyo. bence kapanacaksan ünive başlamadan kapan sonra şeytanın verdiği vesvesede çok oluyo işte.... ben şu an çok üzgünüm ama hala oldugum yerde sayıyorum of of. benim en büyük derdimde sevigiliminde karşı olması .. onun desteği olsa daha farklı olabilirdi.bende açsam bi konu olur:52: en büyük düşmanım nefsim tabi... kıyafetlerimi değiştirmek zoruma gidiyo. demem o ki şimdi kalbinin sesini dinle:31:

ahh cnm yaa gerçekten bnde öyle duydum hani diyorlar yapacaksan üni.gitmeden önce yapacaksın.. snra laf oluyo dalga oluyo yada ayy herkes bana bakıyo gibi görünüyor.. bnce iyi düşün önünde engel yoksa kapan engelden kasıt mesela bnm meselem gibi ayrıca sevgiline gelinde ahh keşke bn olsaydım konuşsaydım onunla bak cnm bi ilşkide kıskançlık yoksa hiç bi işe yaramaz kıskanan erkek herkesten kıskanır yani sadece bana ait olsun isterr sen kapalı ol ki güzellik sadece kocana ait olsun ona bunları söyle ayrıca söyle ki erkekler arkamdan hişt pişt yapsa daha mı iyi ? laf atsalar daha mı iyi ikna edersin sanıyorm Allah yardımcın olsun..

Anneni kırmadan üzmeden ikna etmeye çalış öyle kapan.Onun endişelerini de göz önünde bulundur.Ve sen de kendin kimsenin etkisi altında kalmadan araştırma yap.Gerçekten bunu istiyor musun diye.

Ayrıca yaşın gayet uygun.Kendi kararlarını kendin verebilirsin.Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbulu fethetmiş.

Hz. Ali’nin de çocuklarla ilgili şöyle bir lafı vardır: “Çocuklarla 7 yaşına kadar çocuklaşın, oynayın. 7–15 yaş arasında çocuklarınızla arkadaş olun. 15 yaşından sonrada çocuklarınızla istişare edin.” Bu Peygamber ahlakıdır.

Eğer anne karnındaki çocuk bile dışarda olanlardan etkilenebiliyorsa ve ya 1 2 yaşındaki çocuk gayet güzel anne babayı kendi istekleri doğrultusunda anne babayı yönlendirebiliyorsa(ağlıyor sızlıyor istediğini yaptırıyor bi şekilde :) ) 20 yaşındaki insan kararını kendi verebilir.Ama bu anne babaya danışmayacağı anlamına gelmez tabiki.

Üniversitede de artık sorun olmuyor.Ayrıca daha yasak olduğu zamanlar bile bazı hocalar kendileri diyor benim dersimde başınız kapalı girebilirsiniz diye.
Bizzat kendi hocalarımdan bazıları dedi.Ama bazıları da izin vermedi yasak diye.Sonra serbest oldu zaten.Ama hocalarımızın çoğunun bize karşı görüşü değişmedi bi ayrım yapılmadı.

Eğer yapan olursa da korkmayacaksın.Sen Allah rızası için kapatıyosun başını.İnsanların sana dediklerini takmıyosun hiç.Ayrıca ne yapabilirki en fazla dersten bırakır ya.Ama o zaman diyebilirsenki ya ben zaten Allah rızası için kapandım Allah bana yardım eder muhakkak dersen o dersi bi şekilde verirsin.

Cemaate falan gelince de benim her telden arkadaşım var.Her yere de girip çıkarım.Herkesle de konuşurum.Öyle kapalısın diye kapalılarla dolaşacaksın diye birşey yokki.Artık insanlar anlasınlar iş saçındaki örtüde veya saçında olmayan örtüde bitmiyor, iş kafanın içinde bitiyor.

o kadar içten yazmışsınız kii çokkkkkkkkk tşk ederim.. sonda dediğinizde çokk haklısınız herşey kafada bitiyor. ama bunu anlamıyorlar.. yazdıklarınız karşısında sadece tşk ediyorum gerçekten hem güzel bi dille em tam anlatarak yazmışsınız parmaklarınıza sağlık diğer yorum yapan arkadaşların kalbi kalmasın hepsine tşk ediyorum bunu zaten beğenerek dile getiriyorum yorumlara dewam ederseniz sevinrim tekrar tşk..

ahh cnm yaa gerçekten bnde öyle duydum hani diyorlar yapacaksan üni.gitmeden önce yapacaksın.. snra laf oluyo dalga oluyo yada ayy herkes bana bakıyo gibi görünüyor.. bnce iyi düşün önünde engel yoksa kapan engelden kasıt mesela bnm meselem gibi ayrıca sevgiline gelinde ahh keşke bn olsaydım konuşsaydım onunla bak cnm bi ilşkide kıskançlık yoksa hiç bi işe yaramaz kıskanan erkek herkesten kıskanır yani sadece bana ait olsun isterr sen kapalı ol ki güzellik sadece kocana ait olsun ona bunları söyle ayrıca söyle ki erkekler arkamdan hişt pişt yapsa daha mı iyi ? laf atsalar daha mı iyi ikna edersin sanıyorm Allah yardımcın olsun..

canım ya benim olay oyle kolay olsa keşke, sadece bi kere bu konu açıldı o zaman da onun şiddetle karşı oldugunu ögrendim. bu zihniyet farkıyla ililkimiz ileriye gitmicek biliyorum ama hep bi umut bekliyorum . ne acılar çektim her aklıma geldiğinde gözlreim doluyo. başımı kapatırsan biter bu iş dedi ama umut işte umut herşeyden daha çok acıtsa gerek insanı. aile görgüsü meselesi o ailesinden oyle görmüş oyle biliyo. gerçi bende ailemden bişi görmedim ama insanın içinde oluyo bazen işte. kesin olarak kapanmaya karar verdiğim gün değişecek bi şeyler galiba

Evet,bende tam o ayetten bahsediyordum :) "Mü'min kadınlara söyle; başörtülerini yakalarının üzerine uzatsınlar..." Elmalılı Hamdi Yazır çeviri.. Ne güzel yazılmış değil mi? "Başınızı saçınızın tek teli bile görünmeyecek şekilde sıkıca bağlayın" dememiş.. Başına aldığın örtü bağrını kapatsın demiş. Yani "Dekoltenizi örtün" demiş...

Bir başlık bu nedenle kapandı.. Şimdi bu da kapanmasın. O nedenle başka bir şey yazmayacağım,yanlış anlamayın..Herkes kendi anladığı gibi yorumlar.

Liseli bir çocuğa öğüt verirken biraz daha hassas olmak taraftarıyım..

diyorsunuzki ; Başına aldığın örtü bağrını kapatsın demis[/B]
Demekki basa bir ortu aliniyor ba$ kelimesini siz kullandiniz boyun demiyorsunuz :) cok celiski

evt nefislerine agir gelenler anladigi gibi yorumlar !

Liseli cocuk degil genc kiz bu arada :34:

yazmayin guzel kardesim bende çok giren birisi degilim Kur'ani kerimde yok dediginizden cvpladm
Burda kotu birsey yazmiyoruz rahat olun :3:

kızım benle yaşadığı sürece bende izin vermezdim asla....anne baba sözü dinlemeyip,kendi bildiğin gibi yaparsan.. işin hiç bir zamanda rast gelmez....çünkü onlar seni büyüten dünyaya getiren...onları bir defada silemezsin....ilerde kapatacak bir beyle evlenirsen....o zaman karışacaklarını zannetmiyorum....bence şimdilik kalsın....ama benim kızım da böyle beni dinlemeyip bu hatayı yapsa onu asla affetmezdim...

Allah'ın emirleri ne zamandır sizin (hata)!larınız oldu :20::20::20:

aman Yarabbim sen aklıma mukayet ol:19::19::19:

tövbe YA RABBİM sen hidayet eyle(AMİN)

Canım bencede annem belki cemaata katılmandann filan endişeleniyordur..İkna etmeye çalış yavaş yavaş..
Lise sonda kapanmıştım öyle hevesliydim ki anlatamam..
Sırf siyasi görüşüm farklı diye öyle laflar söyllendi ki bana..
Sınıfımızın çoğu cemaatandı(genelleme yapmıyorum bizim burdakiler öyleydi) hergün o iğrenç laflarını duydum..Ve en sonunda hevesimi yok ettiler sözde dindar geçinirler..
Aile ortamında büyük bir yemekde edilen bir laftan sonrada kptu tüm bağım..
Açıldım ne yazıkki kimseye helal etmiyorum hakkımı..
Öyle özenerek almıştım eşarplarımı filan..

Bu konu hakkın da yorum yapmak bana asla düşmez ama bir iki şey söylemek istiyorum . Altına daracık kot giyip başını örteceksen , örtünme demiyorum yine , örtünün ne demek olduğunu daha iyi araştır.Nedense içim de erkek arkadaşının ailesi muhafazakar olma olasılığını getirdi aklıma çünkü çoğu insan bu şekilde örtünüyor.
Kimseyi kınamak istemiyorum bilinçlenmekte gerek.Arkadaş o nasıl örtü kollar kısa , kısa etek , kafa da baş örtü saçmalığın daniskası.O baş örtüyü taktığın da bir misyon üstleniyorsun demektir.Namazı kılarken yarım yamalak mı kılıyoruz ? Oruç tutarken öğlen vakti yemeye başlıyor muyuz ? Örtünmenin hakkını vermek gerek.İş sadece örtünmek değil bu sizi sadece cennete götürmez .
Bugüne kadar örtümle ilgili hiç eleştiri duymadım.
Bu ülke de işini ehliyle yapan insanlara saygı duyuluyor.Yarım hoca insanı dinden eder.Annen bir yer de haklı bu işi ehlinden öğren.
Benim ailem de örtü kullanmıyor bu kararıma saygı duyuyorlar . Alışmanın üç evresi vardır derslerin de psikolji okuduysan az çok bilirsin.
Annene zaman tanı.

Son düzenleme:
Back
X