Annem normal arkadaşıma numaramı vermeme kızıyor :((

Benim telefonumda da babam ve abimden ayrı bir tek teyzemin oğlu var. Oda çok tertemiz bir insan yoksa hiç sevmem erkeklerle telefonda mesajlaşmayı.
Çok itici geliyor bilmiyorum.
Üniversitedeki erkek arkadaşlarımı da zordan kaydediyordum belki dersle ilgili bir durum olur diye.
Şimdi okul bitti hepsini sildim.
Bir kez başıma geldi çünkü.
Lise arkadaşım facebookda bana yazardı, hatrımı sorardı.
Sonra bir gün ısrar etti tel.nu ver diye. Bence en sonunda verdim. Verdim ama kendi üzerime kayıtlı olmayan diğer hattımı.
Neyse, adam bana teklif etti direk :53: Bende hayır bir daha arama lisedeki zamanların hatrına kötü konuşmicam dedim.
Bana dedi ki, hiç değilse sevgilimmiş gibi yap :53::53:
Direk bana ulaşabilecek herşeyi engelledim.
İnsanlara güvenme, hele ki erkeklere hiç.
Bir genç kız bir erkekle ne paylaşabilir ki? Nasılsın, iyi senden nbr budur yani. Zamanla bir taraftan biri cozutuyor işi..

Artık facebook adresi telefondan daha özel geliyor bana.. Düşünsenize, bütün akrabalarınız, arkadaşlarınız, herkes aynı ortamda. ve fotoğraflarınız her şey ortada.
facebook bence daha tehlikeli boyutta..

Sanırım burada ayrımını yapmanız gereken birşey var: Anneniz bütün erkek arkadaşlarınıza karşı mı aynı tavırı sergiliyor yoksa Facebook'tan yazışmaya başladığınız ilkokul arkadaşınıza münhasıran mı bu kadar tepkiyi gösterdi?

İkinci olasılık sözkonusuysa, annenizin tavrı biraz daha anlaşılabilir. Bununla birlikte, bu konuda size aşırı tepki göstermesi pek normal gelmedi bana. Neticede kendi kararlarınızı verebilecek yaştasınız. Anneniz en fazla bir iki ufak nasihatta bulunmalı ve son kararı size bırakmalıydı. Sonuç olarak, şu an arkadaşınız sizin için yalnızca ilkokul aradaşı olabilir ama belki sohbet etmekten çok keyif alacak ve iki iyi dost olacaksınız ileride, kim bilebilir ki? Zaten bütün arkadaşlıklar böyle başlamıyor mu?

Anneniz bütün erkek arkadaşlarınıza karşı aynı tavrı gösteriyorsa durum çok daha vahim demektir. Ben kadınların erkeklerle de çok iyi arkadaş olabileceğine inanıyorum. Üstelik, bazı erkek arkadaşlarımla kız arkadaşlarımdan çok daha fazla şey paylaşabildiğim durumlar da oldu. Sağlıklı olan da zaten budur. İleride evleneceğiniz erkeği seçerken göreceksiniz ki o güne kadar tanıdığınız erkekler, size nasıl biriyle evlenmek istediğiniz ve nasıl birine tahammül dahi edemeyeceğiniz konusunda çok yardımcı olacak.

Bu nedenle, "telefonumda babam ve erkek kardeşimden başka erkeğin numarası yok" mantığını hiç anlayamıyorum. Erkekleri öcü gibi görmek ve göstermek kime ve neye hizmet ediyor bilemiyorum. Merak etmeyin, bu devirde kimse kimsenin içkisine ilaç atmıyor. Herkesin aklı fikri var ve siz de kendinizi koruyabilecek yaştasınız. Kimse size istemediğiniz bir şeyi yaptıramaz. Sadece arkadaş kalmak isterseniz, bunu karşınızdakine hissettirmeniz yeterli olacaktır. Ama yakınlarındaki her erkeği potansiyel tehdit olarak gören ve erkeğin mutlaka kötü bir niyeti olduğunu varsayan düşünce biçimini hastalıklı buluyorum.

Bunları her önünüze gelene telefon numaranızı verin anlamında söylemiyorum; fakat annenizin müdahaleciliğini aşırı buluyorum. Şu aşamada buna bir set çekmezseniz ilerleyen yaşlarınızda bunun artarak devam edeceğini unutmayın.

Sanırım burada ayrımını yapmanız gereken birşey var: Anneniz bütün erkek arkadaşlarınıza karşı mı aynı tavırı sergiliyor yoksa Facebook'tan yazışmaya başladığınız ilkokul arkadaşınıza münhasıran mı bu kadar tepkiyi gösterdi?

İkinci olasılık sözkonusuysa, annenizin tavrı biraz daha anlaşılabilir. Bununla birlikte, bu konuda size aşırı tepki göstermesi pek normal gelmedi bana. Neticede kendi kararlarınızı verebilecek yaştasınız. Anneniz en fazla bir iki ufak nasihatta bulunmalı ve son kararı size bırakmalıydı. Sonuç olarak, şu an arkadaşınız sizin için yalnızca ilkokul aradaşı olabilir ama belki sohbet etmekten çok keyif alacak ve iki iyi dost olacaksınız ileride, kim bilebilir ki? Zaten bütün arkadaşlıklar böyle başlamıyor mu?

Anneniz bütün erkek arkadaşlarınıza karşı aynı tavrı gösteriyorsa durum çok daha vahim demektir. Ben kadınların erkeklerle de çok iyi arkadaş olabileceğine inanıyorum. Üstelik, bazı erkek arkadaşlarımla kız arkadaşlarımdan çok daha fazla şey paylaşabildiğim durumlar da oldu. Sağlıklı olan da zaten budur. İleride evleneceğiniz erkeği seçerken göreceksiniz ki o güne kadar tanıdığınız erkekler, size nasıl biriyle evlenmek istediğiniz ve nasıl birine tahammül dahi edemeyeceğiniz konusunda çok yardımcı olacak.

Bu nedenle, "telefonumda babam ve erkek kardeşimden başka erkeğin numarası yok" mantığını hiç anlayamıyorum. Erkekleri öcü gibi görmek ve göstermek kime ve neye hizmet ediyor bilemiyorum. Merak etmeyin, bu devirde kimse kimsenin içkisine ilaç atmıyor. Herkesin aklı fikri var ve siz de kendinizi koruyabilecek yaştasınız. Kimse size istemediğiniz bir şeyi yaptıramaz. Sadece arkadaş kalmak isterseniz, bunu karşınızdakine hissettirmeniz yeterli olacaktır. Ama yakınlarındaki her erkeği potansiyel tehdit olarak gören ve erkeğin mutlaka kötü bir niyeti olduğunu varsayan düşünce biçimini hastalıklı buluyorum.

Bunları her önünüze gelene telefon numaranızı verin anlamında söylemiyorum; fakat annenizin müdahaleciliğini aşırı buluyorum. Şu aşamada buna bir set çekmezseniz ilerleyen yaşlarınızda bunun artarak devam edeceğini unutmayın.

Kesinlikle katılıyorum bu yoruma,altına imzamı bile atarım :46::46::46::46: İlkokulda da,lisede de,üniversitede de normal anlamda erkek arkadaşlarım oldu.Hiçbirinden bugüne kadar ne bir zarar gördüm ne de yanlış bir hareket.Niyeti kötü olanlarla zaten arkadaşlık kurmazsınız olur biter.Bazen erkek arkadaşımı anlamadığım durumlarda bana yol gösterici çok iyi birer dost oldular.Hatalarımı gösterdiler.Sadece erkek arkadaşım için birer fikir babası değildiler,aksine onlarla hayatı tartıştık,müziği,siyaseti,dostluğu,dersleri.Yeri geldi ben dinledim onların dertlerini yeri geldi onlar bana destek oldular.İyi ki de hayatımda varlar.Beni zenginleştirdi erkek ve kız arkadaşlarım.Sadece kızlarla arkadaş ol,aman erkeklerle arkadaş olma mantığını anlamam mümkün değil o yüzden.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma,altına imzamı bile atarım :46::46::46::46: İlkokulda da,lisede de,üniversitede de normal anlamda erkek arkadaşlarım oldu.Hiçbirinden bugüne kadar ne bir zarar gördüm ne de yanlış bir hareket.Niyeti kötü olanlarla zaten arkadaşlık kurmazsınız olur biter.Bazen erkek arkadaşımı anlamadığım durumlarda bana yol gösterici çok iyi birer dost oldular.Hatalarımı gösterdiler.Sadece erkek arkadaşım için birer fikir babası değildiler,aksine onlarla hayatı tartıştık,müziği,siyaseti,dostluğu,dersleri.Yeri geldi ben dinledim onların dertlerini yeri geldi onlar bana destek oldular.İyi ki de hayatımda varlar.Beni zenginleştirdi erkek ve kız arkadaşlarım.Sadece kızlarla arkadaş ol,aman erkeklerle arkadaş olma mantığını anlamam mümkün değil o yüzden.

benimde yakın arkadaşlarım erkektir hep ve birçok kızdan daha iyiler bu karşınızdaki kişinin karakteriyle alakalı bir durum insan olmalı kız ya da erkek farketmez.

selam kızlar.. ya bana akıl fikir verin lütfen. :43::43:
ben 19 yaşındayım. bugüne kadar telimde normal bi lise arkadaşımın bile teli olmadı ( Erkek olarak ) hiç konuşmadım normal bi erkek ardaşımla telde yada mesajda.
Bugüne kadar bi sevgilim oldu. ve sadece onunla konuşmuştum.

Bugün faceden ilkokul arkadaşım nomu istedi ben de verdim ..
Tabi ben bunu anneme söyledim. kızdı bağırdı çağırdı..
Yok ben neden numaramı vermişim de falan filan..

bi erkek neden numarayyı isterki zaten faceden konşuuyosunuz diyor..
Kaç sefer dedim anne normal arkadaşım diyorum yine bildiğini söylüyor.. :43::43::43:
Size soruyorum kızlar haklı değilmiyim :43::43:

Erkek veya kız, arkadaş arkadaştır annen cinsiyet ayrımcılığı ile doldurursa kafanı yarın öbür gün yanlış adım atmana sebep olur... Alt tarafı bir telefon numarası, sana ne yapabilir ki? Sanırsın ki seni evine davet ediyor aklında hain planlar var, ben annenin yorumunu mantıklı bulamadım... Karşındaki insan saygı çerçevesinde seni arkadaş olarak görüyorsa seninde arkadaşlık etmende sakınca yok...Ha derdi başkaysa zaten bunu belli eder, sende o zaman aramaması gerektiğini söylersin...

annene söyleme bence:)))
yani sen annenin gözünde pamuklara sarılmış camdan bebeksin elin oğullarının hepsi de nuri alço...Hergün müge anlı izleye izleye algılama yetenekleri değişiyo bence,her olayda artniyet arıyolar,her duruma bak bilmemne bilmemne de senin gibi yapmış neler gelmiş başına falan diyolar..Senin anneni tenzih etmek isteridm ama,yok edemeyeceğim :)) sosyoloji okuyorum tezimi bunun üzerine vericem valla,o kadar çok gözlem yaptım ki :)))

sana göre bi zararı yoksa ver ne oacak ki??yani ne olabilir en fazla??
asılır mı sarkıntılık mı eder??
bunların hepsini faceden de yapabilir zaten
en kötü ihtimal numara engelleye basarsın,mesajlarını filtrelersin gözün görmez...Hem numaranı bulmak isteyen her halükarda bulur,dadanmak isteyen dadanır.Yani telefonla yemek siparişi verdiğin adam sesini beğenip numaranı saklayabilir ya da dersanedeki dosyandan rahatlıkla bulurlar,bulmak istiyolarsa ne kadar engel olabilirsin ki??

Ben bi zararını görmüyorum açıkçası,işim düştüğünde ya da plan yapacakken -genelde ben organize ediyorum- 'ya mehmet senin numaran neydi,bi de ibonunkini yazsana' diye başkasından da aldığım bile oluyo...

:34:canım bende 21yaşındayım evlenmeden önce de annem bana çok korumacı davranıyodu arkadaş ilişkilerime herşeyime o kadar çok karışıyoduki hep tartışıyoduk bu yüzden. şimdi evlendim anne oldum ve benimde bi kızım var ve inan kızıma belkide annemin bana davrandığından daha korumacı davranıcam buna eminim çünküüü hayat o kadar kötü insanlar o kadar kötü ve acımasızki benim pamuk kızımın kılına zarar gelsin naparım bilmiyorum allah korusun. belki çok klasik olucak ama anne olduğunda hele ki bide kızın olsun o zaman daha iyi anlıcaksın anneni :34: çok kafana takma böyle şeyleri gelip geçicek.:42:

:34:canım bende 21yaşındayım evlenmeden önce de annem bana çok korumacı davranıyodu arkadaş ilişkilerime herşeyime o kadar çok karışıyoduki hep tartışıyoduk bu yüzden. şimdi evlendim anne oldum ve benimde bi kızım var ve inan kızıma belkide annemin bana davrandığından daha korumacı davranıcam buna eminim çünküüü hayat o kadar kötü insanlar o kadar kötü ve acımasızki benim pamuk kızımın kılına zarar gelsin naparım bilmiyorum allah korusun. belki çok klasik olucak ama anne olduğunda hele ki bide kızın olsun o zaman daha iyi anlıcaksın anneni :34: çok kafana takma böyle şeyleri gelip geçicek.:42:

Annen haklı arkadaş ilişkilerine karışmakla çünkü, iyi niyetli insanlarız çevremizdeki zilli kız arkadaşlarımızın gerçek yüzlerini görebilmek için ille kazık yememiz gerekiyor, zaten esas tehlike geniş çevreden değil o kız arkadaşlardan ve yanlış seçilmiş erkek arkadaşların dahil olduğu çekirdek çevreden geliyor... Bu yüzden ben henüz anne değilim ama ilerde anne olduğumda kızımın en çok arkadaş çevresine karışırım gibi geliyor, diğer şekilde aşırı korumacıda olmam herhalde, ben daha çok iki adım arkasında yürüyüp bindiği bisiklet devrilecekken el atıp tutacak cinsten olacağım diğer türlü aşırı korumacılığın çocukların karar verebilme yetisini ortadan kaldırdığını ve kendine güvensiz, daimi olarak onaylanma ihtiyacı hisseden bireyler olarak yetiştiğini fark ettim...

Back
X