annem pardon ağız alışkanlığı işte

sulexsule

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
371
6
296
İstanbul
yıllardır anne dediğim insan ki değilmiş evlatlıkmışım neyse bu apayrı bi mevzu babamdan bize kalan evden olan hakkımı bana vermiyor malesef hukuki yollara da başvuramıyorum resmen ortada kaldım tek çözüm varmış evi almak için oda onun ölmesi allahım sen buyuksun bi yol diyorum hep ama yok resmen açıkta kaldım evim varken kira köşelerinde sürünüyorum resmen ve bu onun çok hoşuna gidiyor benim sürünmemi mutsuzluğumu istiyor çünkü yıllarca beni omzunda bi yuk olarak tasımış ve babam ölür olmez beni attı ne desem ne deseniz boş biliyorum allaha havale ettim gerisi boş yazıp birazcık rahatlamak istedim sadece

yasal yollarla almayi neden dusunmuyosunki.

hic dusunme oyle bi kadini,o seni dusunmusmu.
o ev senin oz babanin, uvey bi anne gelip ne diye el koyuyoki.
oz olmayan anneye, hemen ''"uvey '" kelimesini kullanmam.
Cunku oz degil demeyerek hakkiyla,kendi cocugu gibi buyuten anneler var.

ama senin durumdaki anneye ben tamamen ' uvey' derim

malesef yasal yollarla olmuyor çünkü babam öldüğümde tapuyu anneme devrettim çünkü o zamanlar annem biliyodum öz biliyodum evi tamamen alınca beni kapının önüne koydu apar topar evlendim bende

malesef yasal yollarla olmuyor çünkü babam öldüğümde tapuyu anneme devrettim çünkü o zamanlar annem biliyodum öz biliyodum evi tamamen alınca beni kapının önüne koydu apar topar evlendim bende

hadi ya, cok kotu olmus bu gercekten.
hem buyuk bi tranva olmasi lazim,o kadr sene sonra annen bildiginin uvey oldugunu ogrenmek.
tapu ondaysa kimse bisey yapamaz bildigime gore,ama yinede yuz yuze bi avukatla gorus derim ben.
oz annen olsa haklarin bu drumda sifirdir,ama kim bilir belkide uvey olmasi yasal yolda baska bi duzenlemeye giriyodur.
ama tabi hic bi fikrim yok.
en iyisi bi avukata danismak.

avukat ölmesini bekle dedi çaresizim tek sığanağım allahım ve allahım umarım ona akıl fikir verir ve bu insan namazında niyazında bi insan hacı olmak için yazıldı tabi herşeyin yeri ayrı sevabıda günahıda ama bu kul hakkı değilmidir yani

Anneniz öz değil ama vefat eden babanız da biyolojik babanız değilmiş , önceki konularınıza baktım...avukat arkadaşlar belki bilir ama sonuçta kan bağınız yok, evi kendiniz vermişsiniz bir hakkınız kalmamış çok üzücü.

Baba ölünce her ne kadar hakkınız da olsa o evde ölene kadar anne oturmaya devam eder.
Şimdiye kadar hiç kimseden böyle birşey duymadım.Annemizin karşısınza geçipte hadi sen şimdi evi sat bize paylaştır git kirada otur denilmez.
Siz diyorsunuz ki annem zannettiğim için verdim ama annem değilmiş evlatlıkmışım ne farkeder . Sizi büyütmüş anne bilmişsiniz
sizi karnında taşımadı diye suçlumu oldu. ben konuyu yanlışmı anladım diye de düşünmedim değil bakalım daha açıklayıcı anlatırsanız
fikrim değişebilir.

ev 2 tane yani biri kirada o kira parasını yerken ben kirayı toplamaya uğraşıyorum ve beni evden attı yani attı kovdu kapının önüne koydu evi alınca biri sizi evinin önune koysa bu eş anne baba öz üvey farketmez kapının önune konmuş olursunuz burasını atlamayın lütfen

kırılmaca darılmaca yok kımse sızı burda tanımıyor annenızıde dolayısı ıle kastı bır laf etmıyorlar.benım dusunceme gelınce bukadar zaman bakmıslar buyutmusler her ne olursa olsun.cunku bazen ınsan kendı evladına bıle kızabılıyor kavga edebılıyor.ev yuva verdıklerı ıcın teşekkur edın kendı aılenıze bakın boyle seylerle ugrasmayın.bellıkı eskıden evladı gıbı goruyomus yada kendı duygularını tatmın etmıs neyse ne cok muhım degıl.dunya malı dunyada kalır oev o ınsanlara aıt sıze degıl.benım fıkrım bu kendınızı doldurup uzulmeyın bosuna.

Nüfusunuz o ailenin üzerinde olduğu için mirastan payınız vardı ama kendi elinizle devretmişsiniz artık yani evin mülkiyeti üvey annenize geçmiş.Üvey annenizin mirasçısı olduğunuz için o öldüğü zaman ev size geçecektir.Tabi başka kardeşiniz yoksa.

Bu arada ev iki tane demişsiniz iki evi de mi devrettiniz? Eğer öyleyse yapacak birşey yok kendi iradenizle devretmişsiniz.Ancak sadece oturduğu evi devrettiyseniz öbür evden alınan kiradan hakkınızı alabilirsiniz.Daha açıklayıcı olursanız daha rahat yorum yapabilirim.

avukatta saçmalamış bence ne demek ölmesini bekle zaten sana onu yapan kişi evi de sana bırakmamak için elinden geleni yapacaktır.devreder satar yinede bırakmaz ki.

Back
X