Annem sevgilimi öğrendi yardım edin :(

Öncelikle "öğrendi" diye yazarsanız dilimize sahip çıkarsınız. Bir harf bile önemlidir.
Mevzuya gelecek olursak 16 yaşında ilk kez birisine aşık oldum. Arkadasimdi. Karşılıklı imis duygularımız.
Yanlış olduğunu biliyorduk ama çıkmaya basladik. Az mesajlasir, az konuşurduk.
Sonra bir ayrılık geldi. Yıllar cok zor gecti.. Hep beraberdik ama ilk dokunustakinden farkliydik. Simdi o kisiyle nisanliyim cooom şükür. Ondan baska hic kimse olmadi da hayatimda.
ama nisanlimla hala diyoruz keske hep arkadas kalsaydik da yasimiz gelince evlenseydik.

Sen önce 'örendi' kelimesini doğru yazmaya yoğunlaş, gecenin 12'sinde ailenden gizli sevgiline serenat yapacağına biraz derslerine çalış, ne istiyosun bizden, sevgiliyle yakalanmadan görüşme taktikleri mi istiyorsun?

Ama o sürekli hmm der bana onu bırakmakta istemiyorumm
Niye bırakmak istemiyorsun?
Otur şöyle bir analiz et bakalım senin daha bu yaşta bir erkekten vazgeçmene engel olan şey nedir?
İlgimi? Sevgimi? Alakamı?
Ailenden görmediğin ama sevgilinden gördüğün ne var?
Sen şimdi bizlere erkek arkadaşını bırakmak istemediğini yazmışsın ya?
İnşaAllah bunu karşında ki erkek arkadaşına da söylememişsindir.
Zira sen bu kafayla gidersen karşındaki erkekte senin sahip olduğun herşeyi senden alır ve sende onu kaybetmemek için verirsin.
Sonuç?
Daha çocuk yaşında herşeyini teslim etmiş sonra mendil gibi atılmış zavallı biri olarak hayatın boyunca yanlışlarını düzeltirken yanlış üzerine yanlışlar yapar sonra da gidip mecburiyetten biriyle evlenir ömür boyu eziyet işkence dayak görürsün.
Sen gidip ders çalış arkadaşlarınla gez eğlen oyunlar oyna trendleri takip et.
Bırak erkeklerle flört etmeyi.Herşeyin yeri ve zamanı vardır.
Ve senin için daha çok erken.
Çok toysun seni acımadan bozuk para gibi harcarlar sonra...

Bazı arkadaşlar öyle şeyler yazmış ki sanarsınız felaketler yaşamış. Bu çok saçma bi tepki değil mi?

Güzel kardeşim sana gelince,

Hata yapmamak için gayrette bulun. Doğru yanlış nedir bilmen zordur, işte tam bu yüzden

her ne yaşıyorsan, annenle paylaşmanı öneririm. Bir nevi dost gibi. Sana kızacağı anlar elbet olacaktır. Gün gelecek anlayacaksın ki en iyi dostun annenmiş.

Son düzenleme:
16 yaşındayım dün gece her kes uyuduğunda saat 12 de sevgilim aradı bende duymazlar diye açtım bi 40 dakka konuştuk felan şarkı söylüyordum ona annem kapıyı çaldı dedi yarım saatir seni dinliyomkimle konuşuyon yaşın kaç öyle konuşuyon git numarayı sil de bidaha konuşmiyalım sonra sabah oldu annem yüzüme bakmıyo biraz sert davranıyor telefonla fazla uğraşamıyom bu olayı sevgilime anlatığımdaysa sadece hmm demişti çok kırıldım çok mutsuzum yardım edin lütfen
Annen kizmakta haklı ..16 yaşındaki sevgilinle nasıl bir gelecek düşünüyorsun

Ergenlik çağında gayet normal, tepkileri anlamıyorum.
Zaten konuyu açtım direkt "ders çalış ne sevgilisi" muhabbeti dönüyordur dedim klasik olarak.
Eğer istiyorsa dinlemez kolay kolay anlamaz zaten, yaşamalıdır bazı insanlar, anca öyle belli bir bilince varabilir...
Sadece derslerini aksatma ve gözünde büyütme hata yapmamak için özen göster. Bil ki çok önemli bir şey değil sevgili falan, zamanın olacak önünde.
Annen seni dinleyebilecek biridir büyük tepkiler vermiyordur dilerim, paylaşmaya özen göster.
Değilse bile lütfen dikkat et.

Ders çalış diyenlere not yazayım

Boğaziçi mezunu kuzenim üni kazandığında 11. Sevgilisi ile çıkıyordu

Üni deki 3. Toplam 14. Sevgilisi ile de evlendi

Yani sevgili olunca okumayı filan bırakmıyor kimse

Neden örnek kuzenin derseniz zira ben ilk ve tek sevgilim ile evliyim benden örnek yok

Ergenlik çağında gayet normal, tepkileri anlamıyorum.
Zaten konuyu açtım direkt "ders çalış ne sevgilisi" muhabbeti dönüyordur dedim klasik olarak.
Eğer istiyorsa dinlemez kolay kolay anlamaz zaten, yaşamalıdır bazı insanlar, anca öyle belli bir bilince varabilir...
Sadece derslerini aksatma ve gözünde büyütme hata yapmamak için özen göster. Bil ki çok önemli bir şey değil sevgili falan, zamanın olacak önünde.
Annen seni dinleyebilecek biridir büyük tepkiler vermiyordur dilerim, paylaşmaya özen göster.
Değilse bile lütfen dikkat et.

Ders çalış diyenlere not yazayım

Boğaziçi mezunu kuzenim üni kazandığında 11. Sevgilisi ile çıkıyordu

Üni deki 3. Toplam 14. Sevgilisi ile de evlendi

Yani sevgili olunca okumayı filan bırakmıyor kimse

Neden örnek kuzenin derseniz zira ben ilk ve tek sevgilim ile evliyim benden örnek yok
Ah ben de kızıyordum yeniden yorum yazacaktım sizleri gördüm.Kesinlikle katılıyorum :KK50: "dersine baksana" yazanlar sanki ergenlik yıllarındayken hiç kitaptan başını kaldırmadı,hiç duygusal dertleri olmadı,hiç bir şeyi büyütüp üzülmedi,sanki hepsi test kitabıyla yatıp kalkan kusursuz evlatlardı!
Herkesin sorumlulukları var.evlilerin dertlerine de "sen önce git evini temizle yemek yap" mı yazalım?

Bi kere daha okudum kotu bi sey mi demisiz acaba diye . Vay be ne buyuk suc islemisiz 16 yasindaki kiza derslerine odaklan demekle. Ah bi de yorumu konu sahibine yapsak , yorumculara karismasak...

16 yasinda hata yapmaya cok meyillisin kucuk kiz. Bi kac sene sonra sevgilimle anlasamadik degmedi, derslerimi ihmal ettim diye konu acman muhtemel. O yuzden seni suan hayal kirikligina ugratmayacak derslerine odaklan. Annenin korkulari yersiz degil ama yaklasimi daha yumusak olabilirdi.

Bazı arkadaşlar öyle şeyler yazmış ki sanarsınız felaketler yaşamış. Bu çok saçma bi tepki değil mi?

Güzel kardeşim sana gelince,

Hata yapmamak için gayrette bulun. Doğru yanlış nedir bilmen zordur, işte tam bu yüzden

her ne yaşıyorsan, annenle paylaşmanı öneririm. Bir nevi dost gibi. Sana kızacağı anlar elbet olacaktır. Gün gelecek anlayacaksın ki en iyi dostun annenmiş.
Çok teşekkür ederim ayrıca "örendi" yi de yanlışlıkla yazdım ben okul okumuyorum doğu da yaşıyorum burda okumak için imkan yok biliyorsunuz terör mağduruyuz

Cidden ders çalış demek suç mu ki ben anlamadım, benim de zamanında bi sürü sevgilim oldu hatta bi tanesiyle tam da sınav senesi beraberdik. Ders çalışırken bi mesaj atardı cevap yazardım 2 saat uzar giderdi muhabbet. Sonra terketti beni bi başkası için. Kafama tüküreyim ona harcadığım zamanı derslerime verseydim şu an bambaşka yerlerdeydim. Anlatmaya çalıştığım şey şu herkes gelip geçiyo bu yaşlarda, senin önünde üniversite sınavı var ona odaklanıp güzel bi yerleri kazanmaya bak. Elinde kapı gibi diploman olsun ilerde kimseye muhtaç olmadan kendi ayakların üzerinde dur. İleride tabiki sevgili vs olucak ama bu yaşlarına bi daha dönemiyceksin.

Çok teşekkür ederim ayrıca "örendi" yi de yanlışlıkla yazdım ben okul okumuyorum doğu da yaşıyorum burda okumak için imkan yok biliyorsunuz terör mağduruyuz

doğuda okul mu yok? eğitim hayatımın 9 yılını doğuda geçirdim ve en iyi üniversitelerden birini kazandım.
okumaya gönlüm yok koca istiyorum dersen o ayrı.

Oha annen de yarım saat dinlemiş mi. Hani ilk 2-3 dakika da girip olaya müdahele etmek yerine çekirdek kola alıp kapının önünde pusuya yatmış hatun.

Hani ben de anneyim, ben de kızım 16 yaşında çok gönül işlerine girsin istemem ama gece kızım bir erkekle konuşursa da oturup yarım saat dinlemem, cidden çok çirkin bir davranış, ne olursa olsun senin özelin, 16 yaşında olman ona senin özelini dinleme hakkı vermez. En başından girip konuşmayı kesip seni uyarabilir, anne gibi konuşabilirdi. Bence daha etkili olurdu, o ne dinlemeler, sabah trip atmalar.

Son düzenleme:
Benim de 15 yaşında olmuştu ilişkim. Hata payı çok çok yüksek. Annen endişelenmekte haklı. Sevgili olaylarına bir süre ara ver. :)

Back
X