• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve eşimin arasında kalmak

AlisVolatPropriis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2017
921
1.025
113
Merhaba hanımlar. 1.5 senelik evliyim, eşim tarafından hiçbir sorunum yok gayet ilgilidir saygılıdır. Annem bana ve kardeşlerime aşırı bağımlı. Eşimin olduğu şehre gelin geldim. Annemlerle aramızda 1 saatlik yol var. Kv ve kp bana karşı cok iyiler severler sayarlar. Şuan tek sorunum annem. Torun çok istiyor ve eşimin gencliginde gecirdigi hastalıktan dolayı normal yolla bebeğimiz olması imkansiz gibi birsey. Annem bunu öğrendikten sonra esime karşı soğudu sanırım artık. Cünkü telefonla her aradigimda igneleyici konusuyor. Ne zaman esimle gitsek soğuk davranıyor. Beni her aradiginda istisnasız sürekli benden babandan ve kardeslerinden baska kimsen yok senin kimseye guvenme, senle kötü olmamak icin sana iyi davranıyorlar diyor, aslında öyle bir niyetleri olmadigini düşünüyorum, annemi de kırmak istemiyorum ama artık evliliğime yansıyor. Zaten gelin geldiğim şehri sevemiyorum annemlere yansıtıp üzmek istemiyorum bir de annem böyle üstüme gelince bunalıyorum. Eşimle kavga etmeye başladım. Dengeyi nasıl kuracağımı bilemiyorum yıprandim.

Anneniz torun diye diye kafayi bozmus sanirim. Esinizin yerinde siz olsaniz, evlatliktan mi reddedecekti ona torun veremiyorsunuz diye?

Ayrica siz artik evlisiniz. Kendi cekirdek ailenize odaklanin. Herkes sever annesini, babasini, kardesini ama esinizle olan diyalogunuzu bu sekilde etkilemesine izin vermeyin. Nihayetinde sizin artik once kendi yuvaniz var. Anneniz iyi niyetli degil. Yanlis yonlendiriyor sizi. Esinizi seviyorsaniz arkasinda durun ve annenizi de cok fazla dikkate almayin.

Ayni tür sorun sende olmus olsaydi ve kv'den sana bundan dolayi soguk davransaydi, nasil his ederdin?

Burda arada kalacak bir durum yok. Annene haddini bildireceksin. Esin ile tartismanin yerine, annen ile tartisacaksin. Bu gücü senden buluyor çünkü. "Ya esime dogru düzgün davranirsin, evliligime karismazsin, yada artik senin yanina gelmem, ne arararim ne sorarim" diyeceksin.

Annenin yaptigi çok tehlikeli birseydir ve esin duysa çok kirilir hakli olarak.

Anneniz torun diye diye kafayi bozmus sanirim. Esinizin yerinde siz olsaniz, evlatliktan mi reddedecekti ona torun veremiyorsunuz diye?

Ayrica siz artik evlisiniz. Kendi cekirdek ailenize odaklanin. Herkes sever annesini, babasini, kardesini ama esinizle olan diyalogunuzu bu sekilde etkilemesine izin vermeyin. Nihayetinde sizin artik once kendi yuvaniz var. Anneniz iyi niyetli degil. Yanlis yonlendiriyor sizi. Esinizi seviyorsaniz arkasinda durun ve annenizi de cok fazla dikkate almayin.
Eşimin arkasında durunca onlardan uzaklaşmışım muamelesi yiyorum, zaten evlenebildigime bile şaşırıyorum bazen 😞

Neden böyle oluyor ya. Es tarafı iyi olsa kendi ailen eziyet ediyor , kendi ailen iyi olsa eş tarafı.. :KK43: ben eşimden memnunum beni mutlu ediyor diye sürekli cevabını verin.. Allah aşılmayacak dert vermesin
Ne cevaplar verdim yalan da değil gercekten cok mutlu ediyor kaç kere söyledim sanki beni burda eziyorlarmiş gibi kafasında kuruyor

Ayni tür sorun sende olmus olsaydi ve kv'den sana bundan dolayi soguk davransaydi, nasil his ederdin?

Burda arada kalacak bir durum yok. Annene haddini bildireceksin. Esin ile tartismanin yerine, annen ile tartisacaksin. Bu gücü senden buluyor çünkü. "Ya esime dogru düzgün davranirsin, evliligime karismazsin, yada artik senin yanina gelmem, ne arararim ne sorarim" diyeceksin.

Annenin yaptigi çok tehlikeli birseydir ve esin duysa çok kirilir hakli olarak.
Ah ah neler dedim eşimi ezdirmedim hiç. Kapattıgımız konular tekrar acılıyor ben anneyim söylerim diyor ama haklısınız o gücü ben veriyorum cunku yumusakbasliyim dediginiz gibi olmam lazım.

Eşinizin özelini neden annenizle paylaştınız? Aynısını eşiniz yapsa hoşunuza gider miydi?
Annenize kulak asmayın, evliliğinizi sarsarsınız.
Bir daha da aile içinizi anlatmayın, eşinizle özelinizi ise kimseye açmayın.
En büyük hatam o oldu zaten bosluguma geldiği bir anda söyledim normalde esimle aramizdaki hicbirseyi anlatmazdım bu böyle oldu 😞

Eşinizin sağlik problemini anneniz nasil ögrendi ?
Eşim anlatmıştı aileme evlenmeden önce bilsinler diye, cocugumuzun olamayabileceginide bana soylemisti ben benim icin sen önemlisin demistim. Daha sonra cocuk icin testleri yaptigimizda öğrendik olmayacagini annem de surekli soruyordu boş bir anımda söylemis bulundum, eğer evlenmeden once bilseymis vermeyebilirmis

Damadının çocugu olamayacağını bilseymiş kızını vermeyecek bir anne tipi kusura bakmayın bana çok garip geldi. Çocukta bir nimettir oysaki veren de vermeyen de Allah'tır. Çocugu olan kişilerin olmayandan bir farkı mı var oysaki. Yok. İmtihan meselesi. Allah kimine çocuk vererek imtihan verir kimine vermeyerek. Annenize açık açık söyleyin "çocugumuz olmasa bile bu kusur degildir ben eşimi seviyorum ve sürekli onun yanındayım eger bu konu tekrar açılır ve eşime karşı bir yanlışını görürsem kalbini kırarım" deyin ve sert dille uyarın.

Ah ah neler dedim eşimi ezdirmedim hiç. Kapattıgımız konular tekrar acılıyor ben anneyim söylerim diyor ama haklısınız o gücü ben veriyorum cunku yumusakbasliyim dediginiz gibi olmam lazım.

O halde bir süre cidden annen ile konusma, görüsme. Annen hiç yaptik ve söylediklerin sonuçlarini tasimiyor.
Esine saldirirsa, seni kaybedecegini anlamasi lazim.

Back
X