annem ve kayınvalidemin doguma gelmesi...

bluenight06

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
285
177
18
38
herkese merhabalar,

daha önce kısa da olsa bi konumda bahsetmiştim annem ve kayınvalidem küsler . annem dogumda benle ılgilenecek durumda degil ameliyat oldu ve piskolojik sıkıntıları var. kayınvalidem de bana cok sıkıntı verdi suan cok sükür düzeldi bişeyler ... ama suanki sorunum doguma nasıl ve kimlerin gelecegi. annemi karsıma aldım konustum sen bana bakamayacaksın sonra gelsen gibi ama demedik laf bırakmadı çok üzüldüm. kayınvalidem gelse daha büyük olay annem sorun cıkaracak kesin bu.. eşimle de annesi tartısıp duruyolar. konu çok farklı ama kayınvalidem sureklı laf arasında doguma gelmemi mi istemiyosunuz siz diyomus ...ne olursa olsun dogumda kendi annem ve kız kardesım yanıma olsun istiyorum. aralarında sorun olmasa ikisi de gelsin ama maalesef ... şimdi ne yapıcam bilmiyorum. eşim arıcam doguma giderken doguma griyoruz dicem gelirse gelsin diyo. gelmezse de suc biz de olmasın diyo. ben de dıyorum gelirse ben bebeğime mi sevineyim onlar tartısak mı sıkıntı olacak mı dıye lohusa halimde sıkıntıya gireyim ... sizce ne yapmalıyım? kayınvalidemle konussam mı ? gerci anlayacagını dusunmuyorum olmadık yerden olmadık laflar cıkarıyolar cunku ...mutlulugumuzu yasayamıyoruz eşim de ben de ...

herkese merhabalar,

daha önce kısa da olsa bi konumda bahsetmiştim annem ve kayınvalidem küsler . annem dogumda benle ılgilenecek durumda degil ameliyat oldu ve piskolojik sıkıntıları var. kayınvalidem de bana cok sıkıntı verdi suan cok sükür düzeldi bişeyler ... ama suanki sorunum doguma nasıl ve kimlerin gelecegi. annemi karsıma aldım konustum sen bana bakamayacaksın sonra gelsen gibi ama demedik laf bırakmadı çok üzüldüm. kayınvalidem gelse daha büyük olay annem sorun cıkaracak kesin bu.. eşimle de annesi tartısıp duruyolar. konu çok farklı ama kayınvalidem sureklı laf arasında doguma gelmemi mi istemiyosunuz siz diyomus ...ne olursa olsun dogumda kendi annem ve kız kardesım yanıma olsun istiyorum. aralarında sorun olmasa ikisi de gelsin ama maalesef ... şimdi ne yapıcam bilmiyorum. eşim arıcam doguma giderken doguma griyoruz dicem gelirse gelsin diyo. gelmezse de suc biz de olmasın diyo. ben de dıyorum gelirse ben bebeğime mi sevineyim onlar tartısak mı sıkıntı olacak mı dıye lohusa halimde sıkıntıya gireyim ... sizce ne yapmalıyım? kayınvalidemle konussam mı ? gerci anlayacagını dusunmuyorum olmadık yerden olmadık laflar cıkarıyolar cunku ...mutlulugumuzu yasayamıyoruz eşim de ben de ...

Eski konunuzu bilmiyorum ama sizin doğumunuzda anneniz ve kardeşinizi yanınızda istemenizden daha doğal bir şey olamaz.

Ama kayınvalidenizin de torunu doğuyor, onun da yanınızda olmak istemesi çok doğal.

Anneniz ve kayınvalideniz bu MUTLU ve özel günde biraz yetişkin gibi davransınlar, en azından sizin, eşinizin ve doğacak torunlarının hatırı için.

Yaşayamadığın mutlulukların içinde kalmaması sonrada pişman olmaman için düşünüp öyle karar ver. İnsanın doğumu, bebeğinin dünyaya gelmesinden başka mutluluk mu var? Bunun tadını çıkarmak en büyük hakkınız :)

Eğer hastaneye çağırmaktan bahsediyorsanız, gelmek isteyen gelsin, ama refekatçı olarak yanınızda kalacak kişiyi elbette siz seçmelisiniz.
Bir de eviniz müsait değilse elbette birilerine sen sonra gel demeniz gerekiyor.

Yaşayamadığın mutlulukların içinde kalmaması sonrada pişman olmaman için düşünüp öyle karar ver. İnsanın doğumu, bebeğinin dünyaya gelmesinden başka mutluluk mu var? Bunun tadını çıkarmak en büyük hakkınız :)

kesinlikle öyle ama insanlar kendi egoları için bizim melegimizin mutlulugunu bile yasatmıyorlar... sürekli laf aralarında sıkıstırıyolar bişeyler... hamilelilik sürecimde kimse yok yanımda ama doguma gelince biz varız olacagız dıye sıkıntı veriyolar ...

Önemli olan senin ne istedigin

Anneni ve kiz kardesini yaninda istiyorsan öylede Olsun
Ozaman kayinvalidene tatli dillr feki annemler gelecek sukadsr zaman kalacaklar sonrasinda sen gel de.
Eger anlarsa iyi olur yok anlamazsa mecburen artik iki tarafi odare edeceksiniz..

Eğer hastaneye çağırmaktan bahsediyorsanız, gelmek isteyen gelsin, ama refekatçı olarak yanınızda kalacak kişiyi elbette siz seçmelisiniz.
Bir de eviniz müsait değilse elbette birilerine sen sonra gel demeniz gerekiyor.

ikisi de sehir dısından gelecekler dolayısla gelen kalacak. eşimde saygı duyuyo kendi annemi ve kız kardesimi yanımda istememe ama annesi sıkıstırmaya başladı yaklasıyo cunku artık dogum...

Bence kayinvalideniz ile konusun
Anne annemde gelecek doguma ben ikinizide yanimda istiyorum ama lutfen tartismayin falan diye annenizlede ayni konusmayi yapin .
Bu arada hayirli dogumlar.

Bence kayinvalideniz ile konusun
Anne annemde gelecek doguma ben ikinizide yanimda istiyorum ama lutfen tartismayin falan diye annenizlede ayni konusmayi yapin .
Bu arada hayirli dogumlar.

çok tesekkür ederim . olmazsa öyle yapıcam . 34. haftadayım 34 haftadır sıkıntı ediyorum bu durumu dogru dzügün sevinemedim ogluma yaa .

herkese merhabalar,

annenize söyleyin bence öyle bir zamanda tartışma çıkarmasın, kv'ye de eşiniz söylesin. ikisini de atamazsınız, ikiside tartışmıcaklarsa gelsinler, eğer sorun çıkarıcaklarsa ikiniz de gelmeyin diyin

kesinlikle öyle ama insanlar kendi egoları için bizim melegimizin mutlulugunu bile yasatmıyorlar... sürekli laf aralarında sıkıstırıyolar bişeyler... hamilelilik sürecimde kimse yok yanımda ama doguma gelince biz varız olacagız dıye sıkıntı veriyolar ...

İsteme sende. Eşinle aranızı bozacak ya da mutluluğunuzu yaşatmayacak kimseyi isteme yanında. Şahsen benim en önemli günlerim, mezuniyetim, kına gecem, düğünüm, eşimle geçireceğim ilk doğum günüm hep eşimin ailesi yüzünden zehir oldu. Ben mutluluğumu yaşayamadığımla kaldım. Eşimle ilerde nasip olur da bebeğimiz olursa hiç değilse o mutluluk aklımızda güzel kalsın isterim... Sonuçta tamam torunları olacak elbette görmek isterler ama bu torun artık hep olacak. Yani 3 gün sonra sevseler de olur. Ya da hastaneden çıkınca bir iki gün kalıp gidebilirler.

kestirip atamıyorum öyle eşim cok üzülüyo ben rest cekersem de onun da en mutl ugunu en dogru seyi yapmak istiyorum ama karar veremiyorum kimseyi üzmeden nasıl atlatırım bu dogumu...

ikisi de sehir dısından gelecekler dolayısla gelen kalacak. eşimde saygı duyuyo kendi annemi ve kız kardesimi yanımda istememe ama annesi sıkıstırmaya başladı yaklasıyo cunku artık dogum...

valla ben de kimseye gelmeyin diyememiştim, eşim ailenin küçük çocuğu zaten. O da çekindi.
Allahtan ev müsaitti.

Ama eltim yeni doğum yaptı. Dedi ki evim müsait değil, o yüzden ilk hafta benim ailem gelecek, kv de ikinci hafta gelsin dedi. Eşi ile birlikte bu konuşmayı yaptılar. KV kızdıysa bile bir şey demedi, Mecburen hak verdi.

Ama lohusa kadına en karışmayan kişi bile karışıyor, genlerimizde var :) Bir de ikisi küsse çok zor olur gerçekten sizin için.
O yüzden eşini ikna et, ben de gelmelerini isterim ama ev müsait değil. Ya da herkese iyi ihtimam gösteremem kalabalık olursa, darılırlar falan de.

o zamn daha büyük sorun muhtemelen haber vermedik diye aylarca küserler...
Anneni sen istiyorsun kayin valideni esin istiyor ikiside anne ikiside torun sahibi olucak ikisininde gelmeye hakki var diyim o zaman ikisini bir araya getirip dogumdan once sorunu cozun derim

Back
X