Annem ve sevgilim arasında ne yapacağım?

hevihevi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
50
10
88
Herkese merhaba. Danışmak istediğim bir konu var umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Uzunca zamandır annemle benim aramda sıkıntılar var. Sürekli aşağılanmalar, tuhaf davranışlar, ve hatta bir kere bıçakla üstüme yürümüşlüğü bile var. Dokuz aydır devam eden bir ilişkim var. Eve geldi ailemle tanıştı, evlenmek konusunda da kararlı gibi görüyorum, hep bu konuda planı var. Samimiyiz kısacası. Ben de çoğu konuyu evde geçen paylaşıyorum onunla. Geçen gün rahatsızlandım, beni almaya gelecekti. Ben de eve çık görün dedim. Anneme de söylemiş bulundum. Bir anda sevgilim ters döndü ve ben gelemem sen çık dedi. Ben de anneme söyledim, tabii bir sürü laf işittim, alay etti benimle. Ben de çıkmadım ve sevgilime de zorla da olsa söyledim böyle böyle oldu diye. Arada sırada annem yemek hazırladım gelsin falan der ben telefonla konuşurken sevgilime ben de iletirim. Bana bunları anlattıktan sonra dedi ki bir daha annenle ilgili hiçbir şey duymak istemiyorum. Samimi olmayan hiçbir şeye gerek yok, bana yemek falan da demesin. İletme bile bana duymak dahi istemiyorum dedi. Hanımlar korkuyorum. Ben annemle anlaşır giderim, ama böyle olunca sevgilimi kaybeder miyim? Aranızda böyle bişey yaşayan varsa yardımcı olur musunuz?

evde ne yaşanırsa yaşansın sevgiline hepsine anlatman çok ama çok büyük hata...

daha 9 aydır tanıdığım birine nasıl bu kadar güvenip de herşeyini anlatabilirsin ki!

sen sorunlarını halledersin annenle.. ama o anneni hep "sorunlu" olarak hatırlayacak..

bundan sonra anlatma.. hep iyi yönlerini anlat.

ayrıca hala sevgilim benden uzaklaşır mı diye düşünmen de çok anlamsız. bu yüzden uzaklaşacaksa zaten umursama...

kaybetmezsin diye düşünüyorum.

benimde babamla ilgili sorunlarım vardı, sevgilim başta soğudu ondan. sonra alıştı o da.

ama haklı yani. samimiyetsiz davranış olacağına hiç olmasın daha iyi

aynen ben de zaten istemiyorum samimiyetsiz davransın. hatta bazen hiç karışmasın istiyorum. ama aile sorunları var gibi bir izlenim yaratmak da istemiyorum ben. herkes evde olanı anlatma diyor ama o zaman da nerde bu ilişkinin sağlamlığı, paylaşım yoksa ne kalır ki... :(

Paylaşım yoksa ne kalır ki demişsin canım.Paylaşımın sadece sevgilini ilgilendirecek derecede olmalı bence.
Fazlası hem onu sıkar hem de ailen hakkında gerekli gereksiz bilgi sahibi olarak onlar hakkında farklı yorumlar yapabilir kendi kafasında.
Sen ev içinde sadece seninle ilgili olan şeyleri anlatsan yeter.Mesela anne-baba arasındaki ufak bir tartışma bile anlatılıyorsa
burada sorun çıkabilir.Anne ve sevgili ikisinin de yeri ayrıdır ve bu ayrımı sağlayabilmen gerekir.Kafana fazla takma,ailenle sevgilinin arasını sıcak tutmaya bak.Mutluluklar...

Paylaşım yoksa ne kalır ki demişsin canım.Paylaşımın sadece sevgilini ilgilendirecek derecede olmalı bence.
Fazlası hem onu sıkar hem de ailen hakkında gerekli gereksiz bilgi sahibi olarak onlar hakkında farklı yorumlar yapabilir kendi kafasında.
Sen ev içinde sadece seninle ilgili olan şeyleri anlatsan yeter.Mesela anne-baba arasındaki ufak bir tartışma bile anlatılıyorsa
burada sorun çıkabilir.Anne ve sevgili ikisinin de yeri ayrıdır ve bu ayrımı sağlayabilmen gerekir.Kafana fazla takma,ailenle sevgilinin arasını sıcak tutmaya bak.Mutluluklar...

hayır canım, asla anne baba arasındaki falan değil, anlatmam da.. ama bu konuda o beni bu duruma soktuğu için paylaşma gereği duydum. ama evet ailem benim ailem sonuçta. herkes gitse onlar kalır, hep yaşadım bunu. bunun için gitmez sanırım.

canım aılenle olan problemlerını sevgılıne sakın anlatma .sevgılıne bırak evlendıgın de esıne bıle anlatma .
yarın bırgun basına kakmayacagnı nereden bılıyorsun
evlendıgınız de esın belkı aılene gıcık olacak gıtmene gelmelerıne bıle ızın vermeyecek .
yada;esın sıddet uygulayan bırı de olabılır ,aılenın sahıp cıkmadıgını dusunup
senı sahıpsız gorup ıstedıgı gıbı de sıddet uyuluyabılır.
yarın ne olacak bılemeyız canım ,sen aılenle problemlerını asabılırsın ama ,
el oglanı aşmaz.takılır kalır hergun kafana kakar

canım aılenle olan problemlerını sevgılıne sakın anlatma .sevgılıne bırak evlendıgın de esıne bıle anlatma .
yarın bırgun basına kakmayacagnı nereden bılıyorsun
evlendıgınız de esın belkı aılene gıcık olacak gıtmene gelmelerıne bıle ızın vermeyecek .
yada;esın sıddet uygulayan bırı de olabılır ,aılenın sahıp cıkmadıgını dusunup
senı sahıpsız gorup ıstedıgı gıbı de sıddet uyuluyabılır.
yarın ne olacak bılemeyız canım ,sen aılenle problemlerını asabılırsın ama ,
el oglanı aşmaz.takılır kalır hergun kafana kakar

canım en çok korktuğum da bu zaten. asla bir gün ailem için laf işitmek istemem ben. hata yaptım sanki :(

aynen ben de zaten istemiyorum samimiyetsiz davransın. hatta bazen hiç karışmasın istiyorum. ama aile sorunları var gibi bir izlenim yaratmak da istemiyorum ben. herkes evde olanı anlatma diyor ama o zaman da nerde bu ilişkinin sağlamlığı, paylaşım yoksa ne kalır ki... :(

ya ben öyle anlatma diyenlerden değilim. içimi dışımı her sorunumu bilir sevgilim. o da bana kimseye anlatmadığı şeyleri anlatmıştır... bu aranızdaki güvene bağlı bir şey. ben biliyorum ki ne onları bana karşı kullanır, ne de birilerine söyler...​

Back
X