Anneme bir çare

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Kızlar yine akıl almaya geldim. Annem perşembe günü boyun fıtığı ameliyati oldu. Birkac gündür teyzemde kaliyordu ama aklım hep onda yarin bana gelicek.

Agrıları var rahat hareket edemiyor ben bakacagim. Bogazı ameliyatli oldugu icin her sey yiyemiyor. Yumusak gidalarla beslenecek corba rafadan yumurta gibi. Dün teyzem pilav yapmis bogazina kacmis öksürmekten de korkuyor zorlaniyor diye bu yuzden pilav yemek istemiyor. Anneme ne yemek yapmaliyim? Az beslenip gucten kuvvetten de dusmesini istemiyorum. Hastalar icin bildiginiz yemekleri yazarmisiniz lutfen. Allah butun hastalara sifa versin

Çok geçmiş olsun canım
Sütlü patates püresi, salatalığı rendelenmiş cacık, yoğurt, et suyuna her çeşit çorba yapabilirsin, ayrıca sebze yemeklerini de ezip verebilirsin

yemek borusu mu ensesi mi ameliyatlı

çiğnemesi mi sıkıntılı

o zaman çorba süt yoğurt yiyecek sadece yutacak

tavuk suyu et suyu vs yap biraz ezebiliyorsa ekmek içi koy böyle iyice erisin yutsun onları

çaya petibör batırsın mesela

hiçbir şey olmuyorsa bebek lapası yapın cicic bebe yumurta peynir vs bulamaç

bir de eczanede hasta beslenme ürünleri var

maddi anlamda sıkıntı yoksa onlardan alın

geçmiş olsunnn

Çok geçmiş olsun canım
Sütlü patates püresi, salatalığı rendelenmiş cacık, yoğurt, et suyuna her çeşit çorba yapabilirsin, ayrıca sebze yemeklerini de ezip verebilirsin
Yogurt yiyor ama cacik denemedik taneli seylerin bogazina kacmasina korkuyor. Evet sebze yemekleri bulabilirim. Bebege yedirir gibi yiyecek artik yemeklerini :(

Çocuğun var mı bilmiyorum ama varsa antrenmanlısındır zaten, anneler çocuklarına meyve püresi yapar ya hani, sen de etsiz olarak yemek şeklinde hazırladığın her sebze yemeğini blenderda çekip püre haline getirebilirsin bence. Patates püresi, bezelye püresi gibi... Tez zamanda şifa bulsun anneciğin.

yemek borusu mu ensesi mi ameliyatlı

çiğnemesi mi sıkıntılı

o zaman çorba süt yoğurt yiyecek sadece yutacak

tavuk suyu et suyu vs yap biraz ezebiliyorsa ekmek içi koy böyle iyice erisin yutsun onları

çaya petibör batırsın mesela

hiçbir şey olmuyorsa bebek lapası yapın cicic bebe yumurta peynir vs bulamaç

bir de eczanede hasta beslenme ürünleri var

maddi anlamda sıkıntı yoksa onlardan alın

geçmiş olsunnn

Ameliyat yeri bogazi. Yutkunurken konusurken sorun oluyor bu yuzden. Cignemede sorun yok yeterki yumusak yemek olsun. Tavuk suyu corbasini biliyorum ama sehriye var onu icmek istemez. Et suyu corbasi nasil oluyor

Kızlar yine akıl almaya geldim. Annem perşembe günü boyun fıtığı ameliyati oldu. Birkac gündür teyzemde kaliyordu ama aklım hep onda yarin bana gelicek.

Agrıları var rahat hareket edemiyor ben bakacagim. Bogazı ameliyatli oldugu icin her sey yiyemiyor. Yumusak gidalarla beslenecek corba rafadan yumurta gibi. Dün teyzem pilav yapmis bogazina kacmis öksürmekten de korkuyor zorlaniyor diye bu yuzden pilav yemek istemiyor. Anneme ne yemek yapmaliyim? Az beslenip gucten kuvvetten de dusmesini istemiyorum. Hastalar icin bildiginiz yemekleri yazarmisiniz lutfen. Allah butun hastalara sifa versin
gecmis olsun canim pilav yiyemez dogal olarak kati katiya yakin pure yasak. meyveleri sik taze olarak .yogurt sut komposto etsuyu tavuk suyu ile hazirlanmis tanesi az corba .yada kucuk taneli. bazi seyleri pure yapip sulandiradabilirsin

Çocuğun var mı bilmiyorum ama varsa antrenmanlısındır zaten, anneler çocuklarına meyve püresi yapar ya hani, sen de etsiz olarak yemek şeklinde hazırladığın her sebze yemeğini blenderda çekip püre haline getirebilirsin bence. Patates püresi, bezelye püresi gibi... Tez zamanda şifa bulsun anneciğin.
Hayir cocugum yok yeni evli sayilirim bu yuzden pek yemek bilmiyorum. Bezelyede bir fikir oldu bana ezerim patatesle yer. Insallah hemen iyilesir onu boyle gormeye dayanamiyorum :(

Yogurt yiyor ama cacik denemedik taneli seylerin bogazina kacmasina korkuyor. Evet sebze yemekleri bulabilirim. Bebege yedirir gibi yiyecek artik yemeklerini :KK43:
Hmmm o kadar zorlanıyorsa yemekleri normal pişirip blenderdan geçir canım, salatalığı da aynı şekilde blenderdan geçirip yoğurda karıştırabilirsin... Mesela tavuk göğsü patates havuç kabak domates at düdüklüye pişir blenderdan geçir biraz yağ ve azıcık tuzla tatlandır ver

Ameliyat yeri bogazi. Yutkunurken konusurken sorun oluyor bu yuzden. Cignemede sorun yok yeterki yumusak yemek olsun. Tavuk suyu corbasini biliyorum ama sehriye var onu icmek istemez. Et suyu corbasi nasil oluyor

düğün çorbası yaz nete

onun içinde et var ama sen sadece suyundan yap

tavuk suyunu da şehriyesiz yapacaksın

tavuk suyu ve terbiye

ya da sadece et suyuna ekmek doğra onu yesin

çiğneyebiliyorsa zaten boğazına kaçmaz ki

o panik olmuş biraz galiba

parçalı değil iri şeyler yesin o zaman

mesela patates vs haşlayın

düğün çorbası yaz nete

onun içinde et var ama sen sadece suyundan yap

tavuk suyunu da şehriyesiz yapacaksın

tavuk suyu ve terbiye

ya da sadece et suyuna ekmek doğra onu yesin

çiğneyebiliyorsa zaten boğazına kaçmaz ki

o panik olmuş biraz galiba

parçalı değil iri şeyler yesin o zaman

mesela patates vs haşlayın

Dugun corbasi da bir fikir cok tesekkur ederim hem de saglikli. Blendirdan gecirirsem hicbisey kalmaz icinde guzel olur. Ayy bu yuzden seviyorum burayi yaaa :KK200:

Blender en yakın arkadaşınız olcak mutfakta.. Tarhana candır tarhana yapın her akşam kuvvet verir bazen kıymalı, tavuklu, sebzeli olarak çeşitlendirin. Paça çorbası sipariş verin haftada iki kez içsin iyi gelir. Pekmez, keçiboynuzu özü hurma bunlar şifadır.

Blender en yakın arkadaşınız olcak mutfakta.. Tarhana candır tarhana yapın her akşam kuvvet verir bazen kıymalı, tavuklu, sebzeli olarak çeşitlendirin. Paça çorbası sipariş verin haftada iki kez içsin iyi gelir. Pekmez, keçiboynuzu özü hurma bunlar şifadır.

Pekmez sabahlari olur. Toz tarhana yok bende marketlere bakayim hicte sevmem tarhana ama annem sever yapardi eskiden kendi kurutup. Cok tesekkur ederim

Hayir cocugum yok yeni evli sayilirim bu yuzden pek yemek bilmiyorum. Bezelyede bir fikir oldu bana ezerim patatesle yer. Insallah hemen iyilesir onu boyle gormeye dayanamiyorum :KK43:

Yemeklerin çoğu temelde aynı zaten o yüzden bilmiyorum deme, bir sene içinde herşeyi yaparsın zaten tereddütün olmasın. Dediğim gibi mevsime göre çıkan sebzeleri denersin, tabii önce sor sevmediği bir sebze varsa onu vermek de olmaz.

Back
X