anneme nasil soyleyebilirim...

nazli26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2009
6
0
86
Belçika
Arkadaslar,

2 yildir tedaviyle hamile kalmaya calisiyoruz ama henuz sonuc alamadik. 5 iui ve 3 ICSI'den sonra artik ailemin bilmesini istiyorum.
Sorun su ki, ailemden kimseye soyleyemiyorum. Herkes cok uzulecek ve bazi seyler degisecek diye cok korkuyorum. Vede cok utaniyorum. annemle daha cok anne kiz iliskimiz var ve arkadas gibi degiliz.
bana yardimci olabilirmisiniz? Siz nasil paylastiniz??
cok sagolun yardiminiz icin

bende uzunsüre tedavilerimi ailemden sakladım. bilinsin istemedim. denediğim yöntemler cevap vermeyince gittim anneme ve tüplerimin tıkalı oldugunu soyledım. rahim filmi ni geç çektırdım cektırdıgım gun aradım annemı ve soyledım. çok fazla kişi bilmeden birilerinin bilmesi senı rahatlatacaktır. ayrıca bu bir hastalık gibi düşün utanacak bişey yok.

Arkadaslar,

2 yildir tedaviyle hamile kalmaya calisiyoruz ama henuz sonuc alamadik. 5 iui ve 3 ICSI'den sonra artik ailemin bilmesini istiyorum.
Sorun su ki, ailemden kimseye soyleyemiyorum. Herkes cok uzulecek ve bazi seyler degisecek diye cok korkuyorum. Vede cok utaniyorum. annemle daha cok anne kiz iliskimiz var ve arkadas gibi degiliz.
cok sagolun yardiminiz icin

slm arkadasim bende senin gibiyim annemler akarabalar kimse bilmiyor
bende 3 asilama 2 tup bebek oldu ama negatif sonuclar bende annemle arkadas gibi degiliz bende cok utaniyorum
bende artik soylemek istiyorum bende bilmiyorum nasil soylicegimi
ama soylersem bu negatif sonuclari soylemek istemiyorum biliyorum ki cok uzulecek onun icin soylemicem
19 ekimde dr da randevum var o zmn soylemeyi dusunuyorum dicemki testler yapmistik onlarin sonucunu almaya gidicem bakalim ne dicekler dicem sonrada sorunumuzu soylerim

Benim eşim azospermi
biz onu ilk öğrendimiz gün ikimizinde ailelerine söyledik..
saolsunlar tedavi ücretlerinde gerek gerek transfer sonrası hep yardıma koştular..
2.tedavimde hamile kaldım ben .. aşılama falan yapılmadı direk tup yapıldı bize aşılama olmuyor.. bence sende paylaşmalısın birşeyler saklandıkca önem kazanır .. benim şuanda neredeyse bütün akrabalarım tup bebekle hamile kaldımı biliyolar amcamlar halamlar teyzemler ve eşimin teyzeleri tedavi sırasındada biliyordu onun dışındaki 2.kuşak akrabalarda hamile kalınca öğrendiler biz hepimiz aynı yerde oturuyoruz yunanistandan geldik türkiyeye odnan dolayı hep birbirimize baglıyız önce düşük riski var ondan yatıyor dediler ama ben böyle bişi olmadı için rahatsız oldum kimisine tup bebek kimisine tedaviyle hamile kaldım dedim ve rahat bıraktılar beni..
akrabalardan 2 kişide bize başvurdu onlarında olmuyormuş yol göstermemiz acısından.. bence saklanacak birşey yok

buarada bi takım insanlara sırf bana söyledikleri sözler için söyledim.. da hamile kalamadın yokmu bebek vs ulan manyak insanlar siz istiyorsunuz yedi tak el olarak ben istemiyormuyum sırf utansınlar diye söyledim.. ve ekledim kimse bilerek kanser hastaası olmak istemez buda böyle bişi dedim kimin başına geleceği belli olmaz herkezin kızı cocu var mana bulmaya gelmez diyede ekleyince suratları renkten renge giriyor

bizim tedavi gördüğümüzü baştan beri herkes biliyor anneme hemen söyledim aşılamalarımda tüp bebk tedavilerimde hep haberleri vardı bence bilmelerinde hiç mahsur yok nasıl insanlar hasta oluyor dr gidiyor iyileşmek için buda öyle bişey napalım bizimde bu dünyadaki sınavımız bu en azından dualarıyla yardımcı oluyorlar hele bir tüp bebek denememde sonuç ne gatifti sabaha kadar benimle ağladı canım annem benim

selam annene slemıcen de kıme solıcen canım ya..............o senı anlar senınle aglar kımse bılmesın ama annnen bılsın...............basklarına gerek yok bazen sıkıntı bıle oluyolar...........annen anlıcaktır hatta duaları cok onemlı....................o sana yetr ...........

merhaba kızlar hepimiz aynı sorunlarla uğraşıyoruz demek ki nazlıcım insan ilk başta çekiniyor ama sonra rahatlıyorsun artık el muallimin dediği gibi sadece annene söyle çok fazla kişinin bilmesine gerek yok insanı tamamen strese sokuyorlar ben ilk tedaviler zamanı söylemedim doktora ne için gittiğimi biliyorlardı ama tüp bebekte başka şehire gittiğim için kalmam da gerekiyordu daha önce gidip geliyorduk eşimin anne babası ve 3 görümcem biliyordu ben istemedim ama eşim söylemişti benimde annem babam biliyordu ağbim tesadüf öğrendi soru sormasalar tedavi sonuna kadar iyi de onlarda merak ediyor üzülüyorlar işte
arkadaş gibi olmasanız da olsun yine annene söyle çünkü onların rahatlatması bir başka oluyor

canim sorun nede utaniyorsunki bence madem bugune kadar olani soylmeiycen dr a gittim artik tedavi basliycakmis bana falan de neden utancanki bencede gayte normak artik gunumuzde insanlar o kadar zor cocuk sahibi oluyorki hemen hemen her ailede boyle bi zorlanan var

hos bizimde hic kimse bilmiyor bi esim bi ben o kadar zor oluyor ki destek alamamak ve sakli gizli yurutmek herseyi daha fazla stres oluyorsun

bende anneme direk söylemiştim tedavilerimi hiç saklama gereği duymadım sağolsun annecim hep destek verdi bana benimle üzüldü benimle sevindi canım sende saklama bence anneler o kadar iyi anlıyoki seni çünkü sende anne olmak için uğraştığın için onlar destek oluyo herzaman bitanem çevreyede pek söyleme derim tedavi aşamasında sadece ailen bilsin bitanem bencede çevre insanı çok yoruyo canım

ben anneme söledim ilk başlarda çok üzüldü ama laparoskopi olacagım gün beni hiç aramadı ona çok üzülmüştüm.arkadaşlar bize en iyi dost eşlerimizdir bunu unutmayalım çünkü aileler kızlarını evlendirince üzerlerinden yük kalkıyo aman artık kocasınını yanında bize ihtiyaç yok diye düşünüyolar o yüzden ben bütün destegimi eşimden alıyorum:(valla ben herkesede söledim çekinmeden konuşun utanılacak bişey degil yaşanması gerekenleri yaşıyoruz allah insanın kaldıramayacagından büyük dert vermez:(

sagolun yazilariniz icin. kendimi guclu hissettigim bir gun kuvvetlenip anneme anlaticam. bazen dusunuyorum ki mektup mu yaszam?
Cunku simdi cok huzursuzum annemin bilmedigi icin, bu duygudan beteri olmaz sanirim. en azindan belki rahatlarim...
Etrafimda fazla insan bilmiyor, ve evet fazla insan bilince yoruyor. Bu zorluklari yasamayan insan bizim ne yasadiklarimizi bilmiyor ve hafife aliyor.

ınsan en çok eşi ile bu tür şeyleri paylaşabiliyor belki ama gene de anneye mutlaka söylemek lazım, çünkü tedaviler süresince insanın annesine ihtiyacı oluyor ben tüp bebek tedavisi olduğum sürece 15 gün 65 yaşındaki anacığım baktı bana hakkını ödeyemem, eşim ne de olsa erkek istese de yardımcı olamıyor. Bu olayı fazla büyütmemek lazım sonuçta herkesin başına gelebilecek bir şey ayıp değil günah değil, insanlarımızın bu konuda biraz daha çağdaş düşünmeleri gerekir. Akrabalar konusuna gelince ne kadar az insan bilirse o kadar iyi ,en yakınlarınız hariç, insana en çok dokunan bir çok insana açıklama yapmak tedavi evresince. Ama mutlaka güvediğiniz paylaşacak birileri olmalı özellikle anne.

Benim eşim azospermi
biz onu ilk öğrendimiz gün ikimizinde ailelerine söyledik..
saolsunlar tedavi ücretlerinde gerek gerek transfer sonrası hep yardıma koştular..
2.tedavimde hamile kaldım ben .. aşılama falan yapılmadı direk tup yapıldı bize aşılama olmuyor.. bence sende paylaşmalısın birşeyler saklandıkca önem kazanır .. benim şuanda neredeyse bütün akrabalarım tup bebekle hamile kaldımı biliyolar amcamlar halamlar teyzemler ve eşimin teyzeleri tedavi sırasındada biliyordu onun dışındaki 2.kuşak akrabalarda hamile kalınca öğrendiler biz hepimiz aynı yerde oturuyoruz yunanistandan geldik türkiyeye odnan dolayı hep birbirimize baglıyız önce düşük riski var ondan yatıyor dediler ama ben böyle bişi olmadı için rahatsız oldum kimisine tup bebek kimisine tedaviyle hamile kaldım dedim ve rahat bıraktılar beni..
akrabalardan 2 kişide bize başvurdu onlarında olmuyormuş yol göstermemiz acısından.. bence saklanacak birşey yok
mrb gülencim bende de aynı sorun var eşim azo sen ikinci denemende dondurulmuş kullandınmı onu merak ettim çünkü bende bu ay başlıycam ikinciye ve dondurulmuşlarımı koydurcaz inşalhh hayırlı haberler alırım senin gibi

benim eşim azospermi ama ailede bir kaç kişi hariç herkes sorunun bende olduğunu biliyo sorun erkekte diyince daha bi başka gözle bakıyolar insana ben bunu farkettim o yüzden sorunun bende olduğunu söyledim herkese ben eşime eşimde bana destek oluyo buda yeterli ama sürekli bebek yokmu diyen insanlardanda bıktım....

canim bence bunda utanacak hic birsey yok, sen sakladikca söylemen daha zor olcak,onlar zaten kendileri bi takim düsünceleri vardir aceba bu kiz bu güne kadar niye bebis düsünmedi diye,buda bi hastalaik bence allah kimseye vermesin ama yapa bilcek de birsey yok utanacak birsey degill

bebek istediğimiz ilk günden biliyordu annem hatta adet günlerimi bile takip ediyodu canım benim. eşimin ailesine hiç söylemedik ama iki de bi bebek olayını atıyorlardı ortaya. test yapmadan önce eşimin ailesine söyledim.çocuk olmuyo diye. sorun eşimde olmasına rağmen ailesi hiç bi şekilde ne yardım etti ne de aradı sordu. tabi biricik oğullarına toz kondurmuyorlar diye de düşünüyorum ama annem ve babamın hallerini görünce heralde ikisinin yüzde biri kadar eşimin ailesinin üzüldüklerini düşünmüyorum. herkesin tepkisi farklı diye de üstelemiyorum açıkçası... ama söylemekte yarar var. en azından kendi ve eşinin ailesine.

merhaba arkadaşlar....hepinizin yazdıklarınıza katılıyorum.çok zor bir dönem tedavi süreci,çok sitresli,sıkıntılı,her gün kontrol iğneler.Ben ilk öğrendiğim an annemle paylaştım hemde ayrı illerdeydik hemen ilk iş olarak annemi aradım.onun desteği duaları olmasaydı ben belkide bu yükün altından kalkamazdım.ınsan içini dökecek tedavi sürecini paylaşacak bir destek arıyor,eşi bile bazı dönemlerde yetersiz geliyor.bencede herkesin bilmesine hiç gerek yok,sorular sualler dahada bıktırır insanı.rabbim herkese kolaylık ve dayanma gücü versin.

Bir insanın bir şeyden utanması için, o şeyi iradesiyle yapmış olması gerekir. Bu durum ise, Allahtandır, bizim tercihimiz değildir. Bunu bir hastalık gibi düşüneceksiniz. Kanserliler utanmıyor da biz neden utanacakmışız? Hayatımda bundan saçma bir şey duymadım. Kaldı ki annelerden bahsediyoruz. Ne yaparsak yapalım yine de bizi kabul edecek insanlardan.

Durumumuz herkesin başına gelebilecek olaydır arkadaşlar. Kınanacak, utanacak, açılamayacak bir olay değildir. Grip için ilaç alınıyorsa, biz de çocuk sahibi olmak için ilaç alıyoruz, nelere katlanıyoruz. ıçinizi rahat tutun.

Arkadaslar,

cok sagolun yardiminiz icin[/QUOTE .................canm ben 7sene sonra anneme söyleye bildim uzulmesinler diye her seye kendi basima göhüs gerdim 3kez tup bebek denemisdik annemlerin haberi olmadan acilara tek basimiza karsi durduk ,,sonunda annem bir gun kizim bir dr var cok iyi ona gödureyim beraber gitelim dedi..artik dayanamadim ve anneme esimin sperm i 0 oldugunu bu bizim kaderimiz oldugunu bunca sene yasadiklarimizi anlatim buyuk bir olgunlukla cunku 7sene gecmisdi ve herseyle savasmayi ögrenmisdim artik,annem cok agladi NASIL BUNCA SENE KÜCÜCÜK YUREGINDE BUNLARI TASIDIN KIZIM SEN YANLIZ DEGILSIN;; dedi aradan 9sene daha gecdi annem hala aglar ve hala ayni aslinda cok kötu iken bile baskalari uzulmesin diye dimtik ayakda duruyormus gibi görünmek zorundayiz..kader diyelim gitsinn allahim hepimizi sevindirsin

Back
X