Anneme rağmen yapabilirmiyim?

Hungary

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
332
676
18
Annem beni dünyaya getirdiğinden beri sürekli eleştiren, yaptığım hiç bir şeyi beğenmeyen beni gereksiz eleştiri ile sinir krizine sokan hatta zaman zaman intiharın eşiğine bile sürükleyen bir kadın ve 31 yaşındayım işim de yok kafama göre birini bulup evlenemedim diye üzülüyorum ama annem bu konularda benim adıma endişelenmiyor hatta evlenmemi bile istemiyor sen yapamazsın beceremezsin diyor ve bana bir görücü çıkmış dün akşam annemi aramışlar kızınla konuş diye oda olur konuşurum ama benim kız pek yemek yapmayı ev işi yapmayı falan sevmez ona göre iyi düşünün diye cevap vermiş hatta karşıdaki arayan kadın yapamayacak ne var okadar da değildir niye yapamasın falan demiş. Bu nasıl bir kafa ? İnsan evladının mürvetini bukadar mı görmek istemez ? Annem iç sesim kızlar nasıl susturabilirim onun bahsettiği kadar olmadığımı biliyorum ama özgüvenim yinede onun yüzünden yerlerde... ona rağmen bu hayata tutulabilirmiyim başarabilirmiyim 30 yılın aşağılanmışlığı beynimin içinde dururken mümkün mü? Bana değerli olduğumu yapabileceğimi söylermisiniz?

Son düzenleme:
Avludaki kadın aklıma geldi .. aynı anlattığın gibi sorunu vardı hatta tipkisi diyebilirim .annenin senden başka evladı var mi yoksada yanlız kalmaktan korkuyor olabilir

Her şeyi anladım da neden anneniz siz evlenemediniz diye endişe etsin? Bu bir eksiklik mi?
Koca bulamamayı eksiklik olarak mı görüyorsunuz?
Herkes kendi için çok değerlidir. Sizde öylesiniz.
Mesela ben, kendime birşey olsa asssla yaşayamam. İyiki varım, canım kendim.

Normal anneler ben öldükten sonra ne yapar işide yok diye düşünür herhalde... Ben anne olsa düşünür endişelenirdim...

Çok ilginç. Sürekli eleştiren anneye alışığız da görücüye kotuleyeni ilk defa görüyorum.

Avludaki kadın aklıma geldi .. aynı anlattığın gibi sorunu vardı hatta tipkisi diyebilirim .annenin senden başka evladı var mi yoksada yanlız kalmaktan korkuyor olabilir
Var ama onla alakası olduğunu sanmıyorum

Normal anneler ben öldükten sonra ne yapar işide yok diye düşünür herhalde... Ben anne olsa düşünür endişelenirdim...
Ben endişelenmezdim. Herkes evlenmek zorunda değil sonuçta. Ama iş bulmalısınız Tabiki.

benim annemde öyle . 25 yasına kadar bu duruma öylesine cok üzülüyordum ki , hayatımda bir kere bile 'anne ' hissini yasamadım . bana sarılırken bile rahatsız oldum hep .
25 yasından sonra onu annem degilde hayatımda sadece biri olarak kabul etmeye karar verdim . içimde ona verdğim bütün annelik sorumluluklarını aldım ve cok iyi geldi . anne olarak değil ama hayatında biri olarak gayet sevilebilir geldi .
ve onu daha cok anlamaya başladım anneannem onun bir kere bile saçlarını oksamamıs mesela
siz görücü diyorsunuz mesela o sevgilisini tanıstırmıs babamı yani , anneannem ona : oglum sen bu güne kadar gün görmemişssin bunu alırsan hiç görmezsin demis
ki bu anneannem yıllar sonra bana bakan bana annemden daha cok annelık eden kadın .
kısacası anlamak gerekiyor , önce bunu istemek . lütfen kalbinizi yumusatın

Annemi diğer annelerle karşılaştırmayınca daha mutlu oluyorum ben mesela sizde deneyebilirsiniz..Bazı anneler ne yazık ki evlatlarıyla rekabet halinde oluyor..

Evet zor bir durum ama değerinizi kendiniz belirlersiniz. Annenizin sizin bilmediği travmaları olabilir. Duymayın dediklerini. Söylemesi kolay biliyorum ama deneyin inanın yapabilirsiniz.

Kendi annemi gördüm yazdıklarında evlenene kadar,hatta evlilik sürecinde çileden çıkarıyor; evlenince kıymete biniyorsun. Yine de çok sık görüşünce arıza çıkarabiliyor. Çareyi az görüşüp kendimi özletmekte buldum.

Anneniz sizi kaybetmekten korkuyor olabilir mi? Gitmeyin diye falan..
Bayağı en iyi uğraşı sizmişsiniz.

İnan bana annemde böyleydi. Bazen gaza getirmek için derdi evlensen 2 gün sonra geri dönersin sen geçimsizsin, beceriksizsin derdi 31 yaşında evlendim. Çok şükür herşey yolunda. şimdi Arayıp benden yemek tarifi alıyor. (Evlenene kadar Allah var yemek işine girmedim annem güzel yemek yapar gerçekten) , günleri varsa gideriz ablamla temizliğini yaparız, ikramlarını hazırlarım, misafirlerini ağırlarım. Geçinemezsin dediği eşim arayıp teşekkür etti, anne ben çok memnunum x in eşliğinden , çok güzel yetiştirmişsin diye. Demem o ki evlenince değişir büyük ihtimal. Sende layığı ile yaparsın herşeyi Eminim ki

Annenizin sizinle değil kendi geçmişiyle ilgili bir sorunu mu var acaba? Çocukluktan gelen bir travma yada herhangi birşey.
Ve evet annenize rağmen herşeyi yapabilirsiniz. Hatta ona kendinizi ispatlayabilirsiniz. Neden olmasın? İnsanlar neler yaşıyor yine de tutunuyor hayata. başlangıç olarak bir işe girseniz çok faydası olur.

Dünyanın kötü sizin de cok saf ve temiz oldugunuza inanmis olabilir.belkide kirilmanızdan gercekten diger insanlara kıyasla daha naif oldugunuzu dusunuyor olabilir. İcinden 31 yasindayken ben yada herhangi bir kisi icin o bu sekildeydi diye kıyaslayıp sizi yetersiz görüyor olabilir. Ya da en kotusu hayatinizda siz oldugunuz icin eksik kalmıs birseyler yapmak istemis ve yapamamis olabilir babaniz hayatta mi .peki siz annenizin gunluk islerine yardim ediyor musunuz sosyal birisimisiniz yoksa gunu hazir pisen yemegi yemekle mi yetiniyorsunuz . Once sunu dusünun neden sizi yetersiz goruyor.

Size gerçekten değer veren bir eşiniz olursa özgüveniniz zamanla yerine gelecektir. Ancak erkekler önce çok değer verir gibi görünür, evlendikten sonra kokuları çıkar. Her değer verir gibi görünene kanıp yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın

31 yaşına kadar hiç mi çalışmadınız ? Ya bir işe girin ya da mesleki bir kursa başlayın.

Kendi paranızı kazanmak özgüveninizi arttırır. Ayrıca evlenmek istiyorsanız da sosyal bir çevre sahibi olunca biriyle tanışmak çok daha olası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…