• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme sigarayı nasıl bıraktırabilirim?

egemn

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2011
2.579
229
363
İstanbul
selam herkese;
benim çok kafama taktığım ciddi bi sorunum var;annem...deli gibi sigara içiyo,kendisi sinir hastası,10 senedir tedavi görüyo epey iyileşti..ama gelin görün ki bu sigara illetinden bir türlü kurtulamıyo..sinir hastası olduğu için hiç sabır,irade yok kendi kendine hayatta bırakamaz..doktora götürdük kronik bronşit çıktı...çok öksürüyo,3 kişilik koltuğun bi başında ben,bi başında o oturduğu zaman nefes alıp vermesini duyabiliyorum düşünün yani:( yaşı daha 43,14-15 yaşında başlamış:( nasıl bıraktırabiliriz? sigara bıraktırma merkezlerine falan yatırsak işe yarar mı? yararsa nereye yatırabiliriz,kesin bıraktırırlar mı? bir de bu sigara bıraktırma merkezlerinde ne yapıyorlar,nasıl bir tedavi uyguluyorlar? buarada kendisinin hiç bırakma gibi bi gayreti yok,anca böle tedaviyle falan bırakabilir,nolur yardım edin:(

canım senin ve daha çok da annen için üzüldüm.

hiç vakit kaybetmeden 171 sigara bıraktırma hattını ara ve onlara bir danış.!!

Canım kendisi istemedikten sonra yapabileceğin hiçbir şey yok malesef.
Babamı babaannem buraya götürmüş sigarayı bırakması için. Bırakamadı babam.
Bende bırakmaya çalıştım, on günden uzun dayanamadım.
Annem 9 ay bıraktı, sonra o da geri başladı... Çünkü hiçbirimiz bırakmaya çok da meraklı değildik malesef. Öncelikle anneni ikna etmeye çalış derim...

önce annenin bırakmayı istemesini sağla.daha sonra destek alırsınız

benim annemdede var kronik astım bronşit ve hala sigara içiyo ve bırakmayıda hiç düşünmüyo..
yapcak pek bişe yok kendisi istemedikden sonra..
kendisi istemeli sağlıklarının kıymetini bilmiyolar..
üzülüyorum bende ama elimden gelen pek bişe yok

Anneni önce bi psikoloğa falan götürün... en azından antidepresan ilaçlar kullanarak öfkesi yatışır... sonra ince ince sigarayı bıraktırın, ikna edin... kendi kafasında karar vermedikten sonra öldürseniz yine bırakmaaaaaaaazzzz.....

kesinlikle annenin istemesi gerekiyor,biz annem bıraksın diye neler yaptık,resimler astık duvarlara sigara öldürür filan diyee,kaç kere ağladık kardeşimle anne sana bişey olursa biz naparız diye,ilk bi gün bile dayanamıyor,ağlamaya başlııyor.ama en azından içinde zehirleyen maddesi daha az olanı kullandırtmak en azından bi çözüm,mesela camel çok ağırmış,yani sigara kullanmadığım için tam bilmiyorum ama light sigara filan diğerlerine göre daha iyi,bide ağızlık kullandırtmak lazım. o duyguyu biliyorum canım çok kötü bişey.sanki sevdiğin gözünün önünde kendini öldürmye çalışıyor gibi hissediyosun :(

kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim...kaç defa konuştuk neler yaptık ikna olmadı:( kendine hiç güveni yok bırakamam diyo:( şuan zaten 1 tane ilaç kullanıyo sinir hastalığı için..netten araştırıyım biraz,bide 171 i arıyım,sağolun tekrar:5:

Allen Carr yöntemini araştır derim. 6 saatte kesin bıraktırıyor o mereti. İstanbulda bi merkezi var. Biraz pahalı olabilir ama.

selam herkese;
benim çok kafama taktığım ciddi bi sorunum var;annem...deli gibi sigara içiyo,kendisi sinir hastası,10 senedir tedavi görüyo epey iyileşti..ama gelin görün ki bu sigara illetinden bir türlü kurtulamıyo..sinir hastası olduğu için hiç sabır,irade yok kendi kendine hayatta bırakamaz..doktora götürdük kronik bronşit çıktı...çok öksürüyo,3 kişilik koltuğun bi başında ben,bi başında o oturduğu zaman nefes alıp vermesini duyabiliyorum düşünün yani:( yaşı daha 43,14-15 yaşında başlamış:( nasıl bıraktırabiliriz? sigara bıraktırma merkezlerine falan yatırsak işe yarar mı? yararsa nereye yatırabiliriz,kesin bıraktırırlar mı? bir de bu sigara bıraktırma merkezlerinde ne yapıyorlar,nasıl bir tedavi uyguluyorlar? buarada kendisinin hiç bırakma gibi bi gayreti yok,anca böle tedaviyle falan bırakabilir,nolur yardım edin:(

ben de sigarayı yeni bıraktım canım.3 ay oldu.ama bir arkadaşımla beraber karar verdik bırakmaya o bırakamadı.çünkü istemiyordu.yani annen istemediği sürece ne yapsan boş.sigarayı bırakma hattıdır merkezidir bunlar gerçekten bırakmak isteyen insanlar için faydalı.

ya bırakmıyorlar ki benim babam kaç kere denedi ama bırakamadı:ssz::ssz:

aynı sorun bizdede var canım. biz kardeşimle çok uğraştık ama bıraktıramadık anneme. çözüm bulursan mutlaka yaz emi

Back
X