• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi Ameliyata İkna etmek..

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Merhaba;

21 yaşındayım. Göğüs dokum nerdeyse hiç olmadığından meme protezi ameliyatı olmak istiyorum. Çalışıyorum, ameliyat paramı kendim karşılayacağım. Doktorum da belli, her şey güzel. Annem hariç..

Bir gün olumlu bir gün olumsuz bakıyor. Olumsuz verdiği tepkiler de çok sert. Anneme böyle kendimi iyi hissetmediğimi söylüyorum ama o bana ısrarla ''ben sana destekli sütyen alırım, memeyi ne yapacaksın (?), onun için ameliyat mı olunur, doğum yapınca büyür'' gibi şeyler söylüyor. Ben henüz 21 yaşındayım, kendimi iyi hissetmek için evlenmek, doğum yapmak istemiyorum. Destekli sütyen konusuna gelince, dışarıdan nasıl gözüktüğünü fazla umursamıyorum, kendimi bu şekilde iyi hissetmiyorum diyorum ama yok..

Anne bu tübüler meme, gelişim bozukluğu dediğimde biraz yumuşamıştı. Bana yardımcı olur musunuz, annemi nasıl ikna edebilirim?

Reşit bir insansın bunun için annenden niye izin alıyorsun anlamadım. Git ameliyatını ol annene de haber ver gelirse ne ala gelmezse kendi bilir.

Annenin korkulari vardir muhtemelen. Haberlerde ölümle sonuclanan vakalari duyuyoruz. Ablam burunundan ameliyat oldu. Annem aglayip durdu. Ilk korkudan,sonra kanamalari görünce. Annenizin sizi desteklemeyi istiyorsaniz yaniniza alip doktora götürün. Daha net bir fikri olur. Annelerimiz canimizin yanmasini istemez. Onlarin gözünde en güzeller zaten bizis. :)

Merhaba;

21 yaşındayım. Göğüs dokum nerdeyse hiç olmadığından meme protezi ameliyatı olmak istiyorum. Çalışıyorum, ameliyat paramı kendim karşılayacağım. Doktorum da belli, her şey güzel. Annem hariç..

Bir gün olumlu bir gün olumsuz bakıyor. Olumsuz verdiği tepkiler de çok sert. Anneme böyle kendimi iyi hissetmediğimi söylüyorum ama o bana ısrarla ''ben sana destekli sütyen alırım, memeyi ne yapacaksın (?), onun için ameliyat mı olunur, doğum yapınca büyür'' gibi şeyler söylüyor. Ben henüz 21 yaşındayım, kendimi iyi hissetmek için evlenmek, doğum yapmak istemiyorum. Destekli sütyen konusuna gelince, dışarıdan nasıl gözüktüğünü fazla umursamıyorum, kendimi bu şekilde iyi hissetmiyorum diyorum ama yok..

Anne bu tübüler meme, gelişim bozukluğu dediğimde biraz yumuşamıştı. Bana yardımcı olur musunuz, annemi nasıl ikna edebilirim?

kendi gelirin var ve reşitsin anneni ikna etmek zorunda değilsin bence.
ben de göğüsten yana şikayetçiyim çok küçük çünkü ve çoğunlukla kafaya takmasam da nadiren biraz daha büyük olsa mutlu olurdum diyorum.
evlenince de çocuk olunca da büyümüyor tecrübe ile sabit. süt dolduğunda büyümüş gibi görünüyor ama geri iniyor.
ben de ilerde büyütmeyi düşünüyorum ama çocuk defterini tamamen kapattıktan sonra. çünkü kişisel olarak bebek doğurduktan sonra vücuda kimyasal sokmak daha mantıklı geliyor.

Senin kararın sonucta. Annene kararlı olduğunu kendini mutsuz hissettiğini söyle sana destek olması gerektiğini söyle

Annene "serçe parmağın olmasa ama bir gün bir doktor sana serçe parmağı verebilirim dese ne derdin anne?" diye sorun.Anneniz ameliyat olacağınız bölge insanlarda cinsel kimlik ten çok seksin ta kendisini çağrıştırdığı için bu tepkiyi veriyor.Sanirim toplum olarak ne gözle filan bakılır bunu takıyor.Gogus de kitle ameliyatı olduğunuzu söylersiniz millete sadece anneniz bilir

Korkuyordur anneciğin yoksa neden izin vermesin. Onun gözünde en güzel memeli kadın sensin :)
Anneni alıp doktora beraber git doktor ikna eder. (ben öyle yapmıştım)
Ayrıca reşitte olsan tabi kii annenin desteğini alacaksın öyle kafana göre habersiz yaptırma

Evet reşitim, maddi olarak da bağımsızım fakat onun rızasını almak benim için önemli yine de. Onu üzmek istemiyorum ama o böyle yaptıkça beni çok üzdüğünün farkında değil. Korkuyor olabilir ama bende sağlık çalışanıyım, insanlar en basit şeylerden bile hayatlarını kaybedebiliyorlar. Her şeyde risk var.

Sanırım onunla beraber doktora gitmek en mantıklısı olacak. Buna da ikna edebilirsem tabii ki..

Merhaba;

İlla slikon şart değil. Kendi bedeninden alınan yağlardan memeye enjekte ediyorlar. buna izin verir sanırım.

Yaşınız küçük olduğu için fikir değiştirme ihtimaliniz de var, bunu da değerlendirin.

Sonrasında eminseniz, aynen arkadaşların dediği gibi, ya ben merak ediyorum naısl oluyor, en azından doktora gidip bir danışalım, ne önerecek, belki ameliyatsız da yeni yöntemler vardır falan diyerek ilk iş doktora gitmeye ikna edin, sonrasında da yavaş yavaş fikre alışacaktır.

Benim annem çok sabit görüşlüdür, mesela ben böyle bir konuda iknaya çalışmazdım, artık ikna etsem bile bir 5 10 yıla anca ikna olur çünkü.

Yaşınız küçük olduğu için fikir değiştirme ihtimaliniz de var, bunu da değerlendirin.

Sonrasında eminseniz, aynen arkadaşların dediği gibi, ya ben merak ediyorum naısl oluyor, en azından doktora gidip bir danışalım, ne önerecek, belki ameliyatsız da yeni yöntemler vardır falan diyerek ilk iş doktora gitmeye ikna edin, sonrasında da yavaş yavaş fikre alışacaktır.

Benim annem çok sabit görüşlüdür, mesela ben böyle bir konuda iknaya çalışmazdım, artık ikna etsem bile bir 5 10 yıla anca ikna olur çünkü.

Kendiliğinden büyüseler fikrim değişir ama öyle bir şey imkansız gibi :KK51:
Benim annem de olumsuz konuştuğunda o kadar sabit görüşlü oluyor ki.. Hayır diye kestirip atıyor beni dinlemiyor bile. Sadece gelişim bozukluğu dediğimde durup düşünmüştü

Back
X