annemi sevmiyorum..daha da ötesi

figan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
527
4
96
Sivas
nereden nasıl başlıcağımı bilmiyorum gerçekten..1 yıl önce eşimden ayrıldım 3 yaşında bir kızım var.ailem maddi durumu kötü olduğu halde o kadar savurgan ki.aldıım bütün maaşımı ellerine kuruş almadan sayıyorum.evin işlerini ben yaparım.yemeklerini ben yaparım.onlar kızıma bakar.ama nasıl bakmak.evi bugün temizlesem ertesi gün pislikten geçilmiyor.annem afedersiniz iç çamaşırlarını olduğu yerde çıkarıp kaldırmaz.tuvalet banyo asla temizlenmez.havlular pislikten kokar.bi süre ellemesem evimiz resmen pislikten kokuyor.kızımın tırnakları pislikten geçilmiyor.üstü başı deseniz rezalet.aldığım güzel kıyafetleri evde giydirip batıtıırır.rezil eder.saçlarını bile taramazlar.bağırıyo diye ayda bi yıkayabiliyorum anca yıkatmıyolar.Herşeye ama herşeye kaşı çıkıyolar.en ufak sözüm geçmiyor..her gün kavga etmekten bıktım.bende mi sorun var bilmiyorum.evimiz minnacık ve rurubetli zaten.birde karı koca oturup sigara içerler saatlerce.bütün eşyalarım sigara kokusundan geç,ilmiyor.cam bile yok nerdeyse içtikleri yerde.evin yarısı karanlık oda zaten.Bütün bunlar yetmiyormuş gibi h sonu erkek arkadaşımla belli saatlerde 3-4 saat görüşmeye giderim annem 10 dakkada bi arayıp sen nerdesin baban kanser olcak benim tansiyonum çıktı kolum uyuştu seni allah kahretmesinlerle taciz eder.beni oradan kaldırıncaya kadar arar.arkadaşımın yanında rezil kepaze olurum hesap verirken.Ki bunu alışverişe bile çıksam yapıyor.eve gelince surat..babamıda doldurmuş üstüme salar.34 yaşımda remsen babamdan küfür yiyorum.senin bilmem neni bilmem naparım..üstüme yürür..dövmek için.eve en geç 9 da girmişimdir.o da 5 te çıkarsam.istanbulda zaten yol en az 1 saat biliyosunuz ki.derdim anlatmakla bitmiyor.söz dinletemiyorum..kızımda onların huylarını aldı.şımarıklıktan gece 5 lerde uyuyor.sürekli dediğii yaptırmak için bağırıyor.artık ondanda soğudum.çünlü ben dediklerini yapmıyorum diye beni sevmiyor..e haklı neden sevsin..kim dediğini yaparsa onu seviyo.ben kötü anne.zaten 7 de işten çıkıyorum 8 i buluyor eve gitmek..benim elimden ne kadar ne gelirki..

bugün sabah gene kavga ettik.kavgada ben ses yükseltince suç onlar edince bişey yok..babam küfür etti..kızdım kapıya vurdum camı kırıldı.bedduaların bini bi para..bu kafayla işe geldim..

kaçıp gitmek istiyorum ama nereye..bıktım arkadaşlar bıktım..bendemi sorun anlamadım.

Öncelikle sabırlar, kolaylıklar diliyorum sana.. Başkalarına göre belki '' vicdansızca '' yaklaşacağım olaya ama.. Aileni anlattığın kadarı ile söylüyorum.. Çalışan bir kadınmışsın, yani kendine ve kızına bakabilecek kadar kazanıyorsundur umarım.. Kızınla birlikte ayrı bir eve çıksan.. Off gerçi o zaman da kızına kim bakacak değil mi? :( Bilmiyorum ne diyeceğimi bilemedim :/ Yani ailen artık belli bir yaşa gelmiş insanlardır, bu saatten sonra karakterleri değişmez, onları değiştiremezsin..

Eski eşin hiç mi aramıyor? Onunla hiç mi görüşmüyorsunuz? Kızına bakma konusunda hiç mi yardımcı olamaz sana?

Allah yardımcın olsun ... kızını krese vermeyı denesen , belkı ayrı bır eve cıksan hallolacak gıbı

benim paramla geçiniyolar.kendi maaşları borca gidiyo.savurdular savurdular tabi nolcak..yakamı bırakırlarmı sanıyosunuz..:50:

çocuğu gezmek için götürdükleri yere sölesem gülermisiniz ağlarmısınız..
dedeee hadi markete ggidelim.çocuğa her gün en az 20 tl harcıyolar saçma salak şeylerle..e figan kazanıyo eşşek gibi..ya anlatmakla bitmiyor ki..ben üstüme bişey alsam annem denen kadın resmen günlerce işkence ediyor.oysa onların sigara parası kadar bile tutmaz aldığım..ki ben kazanıyorum:((

Ayyyy gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza.Ama bencede tek oda bile olsa ayrı bir eve geçin.Sanırım maaşınızın dışında eşinizdende nafaka alıyorsunuzdur.Arkadaşların dediği gibi kızınızıda kreşe verin,babasıda bu konuda yardımcı olur sanırım.Sonuçta şu an yaşadığınız yer hem sizin hemde kızınız için psikolojik olarakta sağlıklı değil.Allah yardımcınız olsun...

benim paramla geçiniyolar.kendi maaşları borca gidiyo.savurdular savurdular tabi nolcak..yakamı bırakırlarmı sanıyosunuz..:50:

çocuğu gezmek için götürdükleri yere sölesem gülermisiniz ağlarmısınız..
dedeee hadi markete ggidelim.çocuğa her gün en az 20 tl harcıyolar saçma salak şeylerle..e figan kazanıyo eşşek gibi..ya anlatmakla bitmiyor ki..ben üstüme bişey alsam annem denen kadın resmen günlerce işkence ediyor.oysa onların sigara parası kadar bile tutmaz aldığım..ki ben kazanıyorum:((
annen babanda olsa hayatın sana zından edıyorlarsa ne hallerı varsa gorsunler demekten baska caren yok suan kızın daha fazla etkılenmeden senın daha fazla psıkolojın bozulmadan en ıyısı ayrı ev

Bencede evini ayir. Kizin da anne ve babanin huyunu almis diyorsun hem sagligida tehlikede sigara iciyorlarmis evde.. senin icin en iyisi ayri eve cikmak

ona göre sadece ana baba hakkı var..çocuğun kalbi kırılmazzz..ben insanmıyım ki..ya arkadaşlar bi insan anne babasına temiz olun temiz dursun şurası dedi diye kötümü olur..yazarken bile sinirlerim nasıl bozuluyor anlatamıyorum..Annem yazları çay bahçesinden 12 de gelir.Neden ben dakkada aranıp o.. muamelesi yapılıyorum nedennnn..benim bir hayatım olmasın mı? Benim kocam yok elinden tutup gezmeye hakkım yokmu bi insanın? Ağlamak istiyorum çok.ama iş yerindeyim onu bile yapamıyorum.Kimse 8 de işten gelince sorumuyo.neden çünkü para veriyorum ya bu sayede.onlardan harçlık istiyorum güç bela.ama görmüyolar hakkımı yediklerini.görmeyecekler..

Bencede evini ayir. Kizin da anne ve babanin huyunu almis diyorsun hem sagligida tehlikede sigara iciyorlarmis evde.. senin icin en iyisi ayri eve cikmak

sağlıkmı kaldı arkadaşım..böyle bencillikmi olur ben bilmiyorum ki..çocukluğumdan beri genizlerimin yanmasından bıktım bu insanlarla dumanlar içinde yaşamaktan bıktım..:43:

sağlıkmı kaldı arkadaşım..böyle bencillikmi olur ben bilmiyorum ki..çocukluğumdan beri genizlerimin yanmasından bıktım bu insanlarla dumanlar içinde yaşamaktan bıktım..:43:
anliyorum seni benim annemde sigara kullanir fakat cok sükür disarda icer yaz kis. Madem dayanamiyorsun kendine ve kizina bir ev tut 2 oda bile olsa. En azindan bukadar yük olmaz üzerinde.. bisey sorcaktim az önce unuttum: neden maasinin hepsini annene babana veriyorsun? Harclik ver onlara kadar. Madem parayi oraya buraya savuruyorlar fazlasini haketmiyorlar benim gözümde.

anliyorum seni benim annemde sigara kullanir fakat cok sükür disarda icer yaz kis. Madem dayanamiyorsun kendine ve kizina bir ev tut 2 oda bile olsa. En azindan bukadar yük olmaz üzerinde.. bisey sorcaktim az önce unuttum: neden maasinin hepsini annene babana veriyorsun? Harclik ver onlara kadar. Madem parayi oraya buraya savuruyorlar fazlasini haketmiyorlar benim gözümde.

yapta gör dünya kaç bucak canım benim..çok fenalar çokkk bildiğin gibi değil..dili yılan gibi kadının.ve her dakika konuşur.saldırır..babam desen para diye kendimi satsam görmezden gelecek..bazı derin gerçekler vardır ya..bu da onlardan bir işte.maaşı verdim.20 tl sini istedim diye surat yapıyo,napcan 20 lirayı diyo..ooo figan nasıl para harcarrrrrrrrrr!

34 yaşında çalışan bir bayansınız kimseye hesap vermek zorunda da değilsiniz , ayr eve çıkabilir kızınızı kreşe verebilir mutlu huzurlu bir şekilde hayatınıza devam edebilirsiniz :31::31:

yapta gör dünya kaç bucak canım benim..çok fenalar çokkk bildiğin gibi değil..dili yılan gibi kadının.ve her dakika konuşur.saldırır..babam desen para diye kendimi satsam görmezden gelecek..bazı derin gerçekler vardır ya..bu da onlardan bir işte.maaşı verdim.20 tl sini istedim diye surat yapıyo,napcan 20 lirayı diyo..ooo figan nasıl para harcarrrrrrrrrr!
Allah sabir ve kolaylik versin. Isin zor. Sana bir fikirde bulunmak isterdim ama aklima baska bisey gelmiyor dedigimden haric. Tekrar evlenmeyi düsünüyormusun? Sanirim en gec ozaman o evden ayrilabilirsin..anladigima göre

Durumunuza çok üzüldüm fakat şöyle de bir gerçek var. Bütün maaşınızı ellerine verseniz bile yaranamıyorsunuz.
Söyleyeceklerini yine söylüyorlar. O yüzden sizin yerinizde olsam bütün paramı onlara vermezdim.
Ayrıca 34 yaşındasınız. İnsanlara hayır demeyi öğrenmeniz gerekli. Hatta psikolojik destek alsanız hem sizin hemde çocuğunuzun
açısından daha yararlı olur. Şimdiden çıkarları doğrulusunda hareket etmeyi öğrenen çocuğunuz ileride daha büyük sorunlar yaşayabilir ve yaşatabilir. Allah yardımcınız olsun
.

herkes aynı şeyi söylemiş bende söyliyim
34 yaşında bi bayansın çocuk değil
evin alışverişini yap
sigaraya yetecek kadar harçlık bırak onlara
başka da para verme
öyle de laf duyuyosun böyle de nasıl olsa
tabi en güzeli evini ayırmak
ama ayrılamam dediğin için bu öneriyi sundum
seni geçtim çocuğuna yazık...
bi de başka kardeşin yok mu??

Durumunuza çok üzüldüm fakat şöyle de bir gerçek var. Bütün maaşınızı ellerine verseniz bile yaranamıyorsunuz.
Söyleyeceklerini yine söylüyorlar. O yüzden sizin yerinizde olsam bütün paramı onlara vermezdim.
Ayrıca 34 yaşındasınız. İnsanlara hayır demeyi öğrenmeniz gerekli. Hatta psikolojik destek alsanız hem sizin hemde çocuğunuzun
açısından daha yararlı olur. Şimdiden çıkarları doğrulusunda hareket etmeyi öğrenen çocuğunuz ileride daha büyük sorunlar yaşayabilir ve yaşatabilir. Allah yardımcınız olsun
.

HAYIR DİYEMEMEK Mİ? size; sizin hiç çirkef bir anneniz oldumu demek istiyorum güzel arkadaşım..mağazada elbise bakarken kadın satıcıyı bile kavgaya sürükleyen bi kadın.vay neymiş beni kandırıyomuş kadın.borçlar ödenmezse kapıya haciz gelecek..hain evlat olmaklamı suçlanayım? Kızıma bakıyolar diye zaten onlar haklı ya her konuda..(!) benim gibi insanın yakasına yapışan bir annesi olmayan beni zor anlayabilir.:((.işte bütün sorun bu..kim ister parasını alıp düzenli harcama yapmayı.ama bazen öyle kısır döngülerde olursunuz ki..eliniz mecbur olur ayaklarınız ne yapsın..durum o durum.zaten konumun ana teması çirkeflikleri ve dirençli olmaları..

dertleşmek için açtım konuyu canlarım..biliyorum ki düşünüp öneri yazıyosunuz.allah razı olsun hepinizden..

İnsan ailesini seçemez. Annesini, babasını, kardeşlerini..
İnsan onlar yüzünden çekeceği acıları da seçemez. Aslına bakarsanız insan hiçbir şeyi seçemez.
ama seçemedikleri arasında en çok bunlar üzer onu.
Bu durumda bazen bencil olmak gerekir.
Kızınızı da alın çıkın o evden eğer bunu yapamıyorsanız çocuğu babasına vermek gibi bir imkanınız varsa babasının ortamı daha iyiyse ve bakabilecek durumdaysa ona verin en azından çocuk sağlıklı bir ortamda yetişmiş olur. Gerçi bunları sizde düşünmüşsünüzdür muhakkak ama galiba tek çözüm yolu bu.

düşünüyorum tabiki..ama o defada kendi keyfini düşünen vicdansız anne modu yakanızı bırakmıyor..babaya vereceğim ama bu defada anane dede izin vermiyor..canlarını verirlermiş onu vermezlermiş..bende üzülürüm tabiki ama bilmiyorum ki..
en başta yazdıkların da haklısın..bi çok şeyi seçemiyorum..

yaşadıklarına çok üzüldüm RABBİM sabır versin.
ayrı eve çıkma imkanınız yok mu ,kızınızı da kreşe verseniz

düşünüyorum tabiki..ama o defada kendi keyfini düşünen vicdansız anne modu yakanızı bırakmıyor..babaya vereceğim ama bu defada anane dede izin vermiyor..canlarını verirlermiş onu vermezlermiş..bende üzülürüm tabiki ama bilmiyorum ki..
en başta yazdıkların da haklısın..bi çok şeyi seçemiyorum..

ama o sizin kadar onunda evladı çocuğunuz ile ilgili bir kararı şu durumda siz ve babası verebilir.
Bu ortamda çocuğunuzun büyümesindense onu babasına vermeniz bencillik olarak düşünülemez.
Babasıyla barışma gibi bir ihtimaliniz ya da erkek arkadaşınız var sanırım onunla evlilik gibi bir düşünceniz var mı?
Üzülmeyin kimse seçemiyor :D

Back
X