Annemi sevmiyorum oda beni sevmiyor

Uzuldum be.. oku kurtar kendini guzel bi hayat kur kendine ama sunu da unutma iyi de olsa kotu de olsa o ana... öldüğünde hungur hungur aglayip topragina sarilacagin anı da hesap et..

Türkiye de %95 anne özellikle kız çocuklarına yemek yapmak, ev temizlemek, becerikli olmak, misafir karşılamak, azarlamak, hakaret etmek, küfür etmek, küçük görmek liste uzar gider bunlar için doğuruyor.
Sonra o masum kız çocukları büyüyüp annelerine karşı hissislesip, uzaklaşınca nankör evlat etiketi ile herkese kötülemeye başlıyorlar.
Yemek yapmak vs vs zorunda değilsin. Ama ders çalışmak zorundasın.
Ve annenin seni küçümsemesi, yemek vs gibi yük bindirmesi, babanla mutsuzluğu seni mutsuz ediyorsa lütfen devlete sığın.
Hiç değilse kafan rahat ders çalışırsın iyi bı okul kazanırsın okulunu bitirirsin, hayatını kendi başına maddi güçlü olarak devam edersin.

Ergenlik döneminde senin anlattıklarının fazlasını yaşadım. Çalışırdı eve gelir hiç bir iş yapmaz hizmet beklerdi. Bende liseye gidiyordum o dönem. Temizlik yemek bende. Yinede beğenmezdi hanımefendi memnun olmazdı. Kardeşimle ben ilgilenirdim. Ütüleri ben yapardım. Çamaşır asarken sepetten sadece kendi çamaşırını asar bizimkileri ben asayım diye sepette bekletirdi. Babamla sürekli tartışırdı. Nihayet boşandılar. Yıllar oldu görüşmüyorum. Annemi hiç sevmiyorum, o da beni hiç sevmiyor..
Yok annedir, seni doğurdu süt verdi bilmem ne hepsi boş..

Bakın uzun uzun yazmayacağım yok her anne çocuğunu severmiş kanı canıymış yalan yok o seviyordur hissettiremiyordur da değil annemi sevmiyorum evet beni dünyaya getirdi üzerimde ćok hakkı var ama bu onu sevmek zorunda olduğumu göstermez bakın ben ergenlik cağındayım ama asilikten felan yapmıyorum annem calısıyor diye eve gelince birseye elini surumuyor yemek yapıyorum begenmiyor yemiyor yapmıyorum niye yapmıyorsun diye kızıyor sınavlardan calismayip dusuk alınca etmedigi hakareti bırakmıyor çalışmaya başlıyacağım kalk iş yap boş boš oturma diyor dengesizin teki babamlada sürekli kavga ediyorlar inadına boşanmıyorlar ben böyle bi hayat yaşamak istemiyorum hayalimdeki meslekle dalga geciyor senmi olucaksın diyor cidden bu bi anlık değil yılların birikmişliği bana keşke seni doğurmasaydım dedi gerçekten keşke doğurmasaydı ondan nefret ediyorum.
Benim annem de zamaninda bizi az falakaya yatırmazdı kardeşimle ki o zamanlar 5 ya da 6 yaşındaydık. Az demezdi keşke sizi doğuracağıma taş doğursaydım diye. Ergenlik döneminde de sevgilimden ayırmış ertesi sabah da önümde durmuş okumayacaksın sen demişti. Ben de geçtim bu yollardan. Peki ne oldu? Söyleyeyim efendim. Beni o okuttu. Meslek sahibi oldhm sayesinde. Herşey unutuldu. O benim annem canım ciğerim. Bugün parmagim kanasa en çok o üzülür net. Anne evlat söz konusu. Bu durumu tercubw eden birçok kişi var. Ha keşke böyle olmasa ama bazen oluyor işte. Geçip gidiyor. Yaşının da vermiş olduğu bir durum olabilir. Insan o dönemde kafasında olayları bire bin katarak kurabiliyor.

Çok haklısın, üzüldüm canım.. annen hasta muhtemelen.. sana kolaylıklar diliyorum, 34 yaşındayım sana şunu söyleyebilirim: zaman herşeyin ilacı canım, hepsi geçecek ve sen geriye bakınca hep en mutlu olduğun anılarınızı hatırlayacaksın.. beyin öyle ki, tutmuyor kötüleri..

Anne sevilmez mi her anne evladına bağırır çağırır ama bir evlat ne olursa olsun annesini arkasında durur oda bir insan onun da acısı derdi var
Ergen olabilirsin ama akıllı bir evlat ol

Bence de doğru ama eksik.
Ekşide kadın gömmeyi sevdikleri için sadece anne demişler ama Türk babalarının da eksiği yok, hatta fazlası var.
O Türk kadınları kendi kendilerine delirmiyor. Ekşi sözlük delirtene değil de delirene odaklanıyor. 🤷‍♀️

Yaşını bilmiyorum ama annenle karşılıklı oturup dertleşmeyi denediniz mi?
Bazen iletişimsizlik yüzünden insanlar birbirini anlamıyor yada yanlış anlıyor.
Büyük ihtimalle anneninde zor bir hayatı var.
Onunla konuşmak istediğini söyle ve bırak o konuşsun...döksün içini kah bağırsın kah ağlasın. Siz onun canından parçasınız..bu kadar üzüldüğünü farketmemis ama siz bunu farkettirdiginizde sımsıkı sarılıp belkide seni incittiği için pişman olduğunu da söyleyecektir.
Konuşmaya çalış annenle. Kizarsa da kizsin zaten kiziyor herşeye yaa..sen pes etme.bir şekilde ulaş annene..
İnşallah iyi bir ana kız ilişkisi kurarsiniz..

Kendi çok mu üst düzeyde çalışıyor acaba sen de onun her şeyini eleştir

Bunu sen mi yapıcaksın, senden birşey olmaz diye diye içine kapanık, özgüveni sıfır çocuklar yetişiyor. Nasılsa yapamam deyip belki de yapacakları işlere bulaşıp karışmıyorlar. Allah yardımcın olsun. Hedefin, hayalin ne ise ona odaklan herkes küçümsesin sen küçümseme. O iş basit bile olsa sen büyütüp farkındalık yaratabilirsin.

boşver ya yemek yapma bence zaten yapsanda yaranamıyorsun anladığım kadarıyla.sen kendini derslerine ver.kimse kendi isteğiyle gelmedi bu dünyaya sende bunu söylersin bana mı sordun doğurmasaydın de.herşeyide kafana takma yani benim annem de kızınca ne laflar söyler.yeri gelir seninde ağzından yanlış laflar çıkar.insanlık hali olur çok abartmayın.

Bende sevmiyorum annemi babamı..
Evlerine gitmem bir kap yemeklerini dahi yemem gerek yok.
İnsan ne çektiğini ancak kendisi bilir.
Yargılamak kimsenin haddi de değil.

Herkes ailesiyle sorunlar yaşar kimi daha az kimi daha fazla.Kimilerinin sorun yaşayabileceği bir ailesi bile yok.
Bence şu an biraz sinirlisin ve mantıklı düşünemiyorsun.
Ben de ailemle sorunlarım var ben de 19 yaşındayım ergen sayılırım ama annemi sevmemek gibi bir durum söz konusu bile olamaz.Biraz sakinleş sadece anneni çok takmamaya çalış.

Çok klasik olucak ama, oku bebeğim. Bırak beğenmesin yaptığın yemekleri sen yemek yapmak zorunda değilsin, ama o zorunda. Bir evlat kararı almışsa, şayet kaza sonucu gebe kalan annelerimiz de mevcut, ama bu ona hizmetçilik yapacağın anlamına gelmez. Senin ona yaptığın hürmeti o aşağılayıp, hor görüyorsa açık net kendisine hizmetçi arıyordur. Birşey mi söylüyor, tak kulaklığını. Duymamazlıktan, görmemezlikten gel. Derslerine iyi çalış istedikten sonra herşeyi başarabilirsin. Şehir dışında bir üniversite kazan, yurtta arkadaşlarınla kalırsın.. Belki kendi paranı kazanırsın hem çalışır hem okursun, arkadaşlarınla aynı eve çıkarsın.. Kendi hayatın olur. Evde kız arkadaşların olur, dostun olur. Alırsınız çekirdek kolanızı, film izlersiniz. Beraber ders çalışırsınız, sonra çok güzel yerlere gelirsin, güzel bir işin olur. Asgari ücrete çalışmazsın, kafan rahat olur her istediğini alırsın. Avmlere gidersin, arkadaşlarınla eğlencelere gidersin, sonra biri girer hayatına. Aşkı, sevgiyi öğrenirsin.. Herşey vaktinde güzeldir. Şuan için ne yapabilirim diyorsan, günlük tut. Çok güzel bir defter al kendine, her gece hissettiklerini yaz. Kendine sözler ver, sonra aç oku onları. Neler yaşadığını kendine hatırlat, azim sahibi ol, hırslan...

Back
X