Annemin aldığım kararlara hiç saygısı yok.Benim ne istediğim umrunda değil.Bıktım artık

okaryot

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2017
81
13
3
Ben 24 yaşındayım. üniversitede sağlıkla ilgili bölüm okudum,bitirdim.Bugün devletin sağlık personeli alımı için yerler açıklandı.Benim puanım ancak Doğuya veya İstanbul'a yeter.İzmir gibi bir şehirde doğdum büyüdüm.Doğuda yaşamak benim için imkansız gibi.Kendi eğitimimle ilgili farklı planlarım da var ve isteğim hep İzmir'de kalmaktı isteğim ama İzmir'de kadro bile açılmamış bi kişi dahi olsa.İstersem İzmir'de bir üniversite hastanesinde çalışabilirim ama Annem surat yapıyor,gitmek istemediğim için.Burda devam eden güzel bir ilişkim de var.Doğuya gidersem hem ben mutsuz olacağım,hem ilişkim bitecek,hayatımı kaydıracak yani annem ama umrunda değil.Benim kararıma asla saygısı yok.İlla onun dediği olacak.Üniversitede de böyle yaptı ve onun yüzünden sevmediğim bi bölümü okudum.Artık dayanamıyorum.Kafayı yemek üzereyim ben.Ne önerirsiniz bana?

Evlı degılsınız evlenecegınız kesın de degıl
Eger sevgınız gucluyse dunyanın bı ucunda da olsa sonu mutluluk olur

Bence once kendı hayatınızla ılgılı dogru karar verın sevgılınıze gore karar vermeyın
Istanbul veya doğuya gıtmek ılerısı ıcın dogru olacaksa gıdın

bence annen ilişkinin bitmesini istiyor

Dört dörtlük bi insan beraber olduğum insan.Başında gezdirsin erkek arkadaşım gibi bi insanı bulursa annem.Ama annem Bunu istiyor olabilir haklısınız.Benim kurduğum tüm arkadaşlıkları da bozmaya çalıştı vaktinde.Her arkadaşımın arkasından ağza alınmayacak şeyler söylerdi.Ki hiçbirinin bana verdiği bir zarar da yoktu.Artık her şeyi bekliyorum.

Evlı degılsınız evlenecegınız kesın de degıl
Eger sevgınız gucluyse dunyanın bı ucunda da olsa sonu mutluluk olur

Bence once kendı hayatınızla ılgılı dogru karar verın sevgılınıze gore karar vermeyın
Istanbul veya doğuya gıtmek ılerısı ıcın dogru olacaksa gıdın

Evli değiliz ama yine de ayrılmak istemiyorum.Uzaktan ilişki yürütülmez böyle.Ben buna inanmıyorum şahsen.
İstanbul'a da annem istedi diye gidip iş dışındaki vaktimde dilencilik yaparım,Doğuda da muhtemelen Kafayı yemekle meşgul olurum.İzmir'de doğmuş büyümüş bi insanın doğudaki zihniyetle yaşaması mümkün değil.Burda Doğuyu kötülüyormuşum gibi anlaşılmasın.Oranın zihniyeti,kültürü başka İzmirinki bambaşka.Ben uyum sağlayamam.Gençliğimi mahvedecek resmen.

Evli değiliz ama yine de ayrılmak istemiyorum.Uzaktan ilişki yürütülmez böyle.Ben buna inanmıyorum şahsen.
İstanbul'a da annem istedi diye gidip iş dışındaki vaktimde dilencilik yaparım,Doğuda da muhtemelen Kafayı yemekle meşgul olurum.İzmir'de doğmuş büyümüş bi insanın doğudaki zihniyetle yaşaması mümkün değil.Burda Doğuyu kötülüyormuşum gibi anlaşılmasın.Oranın zihniyeti,kültürü başka İzmirinki bambaşka.Ben uyum sağlayamam.Gençliğimi mahvedecek resmen.
İstanbul neden olmasın ızmır de hıc kadro acılmamıs bıle
Hem ıstanbulda kendınızı daha cok yetıstırebılırsınız ızmırde de yıne iş arayısınız devam eder .
Suan ızmırde gırebılecegınız beklemeyecegınız ıs varsa ızmır en mantıklısı tabı

Peki anneniz neden böyle diyor

Devlet işi olsun diye mi

Örneğin İstanbul da size maddi destem olacak mı

Sevgiliniz İzmir de sabit mi

İstanbul olsa gelemez mi

Ayrıca da İzmir de o kadar kolay iş bulabilecek misiniz arkadaşlarınız vs buldu mu

İstanbul neden olmasın ızmır de hıc kadro acılmamıs bıle
Hem ıstanbulda kendınızı daha cok yetıstırebılırsınız ızmırde de yıne iş arayısınız devam eder .
Suan ızmırde gırebılecegınız beklemeyecegınız ıs varsa ızmır en mantıklısı tabı
İzmir'de de istediğim üniversite alım yapıyor şu an.Orda çalışabilirim ama devlet değil üniversite hastanesi.Maaşları devletle aynı,sadece tayin hakkın yok o kadar.

Peki anneniz neden böyle diyor

Devlet işi olsun diye mi

Örneğin İstanbul da size maddi destem olacak mı

Sevgiliniz İzmir de sabit mi

İstanbul olsa gelemez mi

Ayrıca da İzmir de o kadar kolay iş bulabilecek misiniz arkadaşlarınız vs buldu mu

İzmir'de iş bulurum.İstediğim üniversite ilan verdi Zaten.İstanbul'da maddi destek falan vermez annem.Sevgilim şu an öğrenci.O nerde olacak çok belirsiz ama isteği İzmir veya İstanbul.Bi senesi daha var onun.Benim eğitimimle ilgili farklı düşüncelerim de var ve gerçekleştirmek için İzmir'de kalmam daha iyi.Annem Doğuyu da devlet işi olsun diye istiyor ama çok bi farkı da yok.Benim gençliğim çürüyecek onu düşünen yok

Kendi hedefin planların için İzmirde kalman daha iyiyse İzmirde kal.

Kendi ayakları üzerinde durmak, kendi kararlarını verebilen bağımsız bir yetişkin olmak için okumuyor musun? O halde annen bile olsa geri dursun, planına göre seçimini yap.

İzmir'de iş bulurum.İstediğim üniversite ilan verdi Zaten.İstanbul'da maddi destek falan vermez annem.Sevgilim şu an öğrenci.O nerde olacak çok belirsiz ama isteği İzmir veya İstanbul.Bi senesi daha var onun.Benim eğitimimle ilgili farklı düşüncelerim de var ve gerçekleştirmek için İzmir'de kalmam daha iyi.Annem Doğuyu da devlet işi olsun diye istiyor ama çok bi farkı da yok.Benim gençliğim çürüyecek onu düşünen yok
Mesela doguya gıtsenız kac yıl gorev yapmak zorundasınız
İstedıgıniz yere tayın ısteme hakkınuz var mı varsa kac yıl sonra var ve evlılık olsa tayın ısteme kolaylasır mı ?
Mesela ızmırde ozelde baslar tayın hakkınızı red edersenız tekrar ıstesenız de ele gecmez buyuzden ıyı dusunmek gerek

Mesela doguya gıtsenız kac yıl gorev yapmak zorundasınız
İstedıgıniz yere tayın ısteme hakkınuz var mı varsa kac yıl sonra var ve evlılık olsa tayın ısteme kolaylasır mı ?
Mesela ızmırde ozelde baslar tayın hakkınızı red edersenız tekrar ıstesenız de ele gecmez buyuzden ıyı dusunmek gerek

Devlete atanırsanız atandığınız yerde 6 yıl çalıştıktan Sonra tayin isteyebiliyorsunuz.Evlilik vs bilmiyorum ama öyle bi durum olmazsa 6 yıl hapsoldum demektir.İstifa edersem İşsiz gezmek zorunda kalacağım bi süreç olacak.İzmir'de çalışacağım hastane üniversite hastanesi olduğu için tayin hakkı yok.İstifa edip başka bi üniversite hastanesinde veya devlet ataması olursa yine o zaman devlette çalışabilirim.

Doğuya giderseniz bitecek ilişkinin sağlam bir ilişki olduğunu sanmıyorum. Annenizi kırmaya değmez. Üniversite hastanesinde sürünmeye hiç değmez.

İstediğiniz zaman göremeyeceksiniz,ihtiyacı olduğunda yanında olamayacaksınız.Çoğu ilişki biter.Sağlamlıkla ilgisi yok bunun.İlişkim burda kalmak istemem için bi sebep.Eğitim hayatımla ilgili düşüncelerim,Doğunun yaşayabileceğim bir yer olmaması da gitmek istemiyor oluşumun diğer sebepleri.

Kendi hedefin planların için İzmirde kalman daha iyiyse İzmirde kal.

Kendi ayakları üzerinde durmak, kendi kararlarını verebilen bağımsız bir yetişkin olmak için okumuyor musun? O halde annen bile olsa geri dursun, planına göre seçimini yap.

Onun İçin okuyorum sözde ama hayatımın her alanında annemin kararları geçiyor.Ayrı eve çıkmayı düşünüyorum İzmir'de de kalırsam.Bu baskıdan kurtulmak İçin ama annem ayrı eve geçtiğin an bu eve adımını atamazsın diyor.Düşünün üstümdeki baskıyı ve kapana kısılmışlığımı

sadece maaşa bakma. özel hastanede insanın canını çıkarırlar neden herkes kpss ye hazırlanıyor sanıyorsun?
Ayrıca işten çıkarma durumu vb de var özelde. hiç göründüğü gibi değil. özelin güzelliği müşterisine. Yoksa çalışanının canını çıkarır.
Emeksiz yemek olmaz.

İstanbul'da çalış biraz sonra tayin istersin. 24 yaşındasın artık. Eline ekmeğini al.

belki erkek arkadaşın da istanbulda iş bulur. 1 sene sıkı dişinizi. erkek arkadaşına göre belirleme hayatını.
Ayrıca ben de izmirde okudum. izmirli olup izmirde kalacağız diye direnen tüm arkadaşlarım tıpış tıpış istanbul'a geldi çalışmak için.

sadece maaşa bakma. özel hastanede insanın canını çıkarırlar neden herkes kpss ye hazırlanıyor sanıyorsun?
Ayrıca işten çıkarma durumu vb de var özelde. hiç göründüğü gibi değil. özelin güzelliği müşterisine. Yoksa çalışanının canını çıkarır.
Emeksiz yemek olmaz.

İstanbul'da çalış biraz sonra tayin istersin. 24 yaşındasın artık. Eline ekmeğini al.

Özel değil üniversite hastanesinden bahsediyorum.Devlet memuru gibi çalışma saatleri ve maaşı var.Devlet'e göre biraz daha yoğun o kadar.İstanbuldan çıkabileceğim yaş 30 olur.Ayrıca İstanbul hastaneleri de yoğun.

belki erkek arkadaşın da istanbulda iş bulur. 1 sene sıkı dişinizi. erkek arkadaşına göre belirleme hayatını.
Ayrıca ben de izmirde okudum. izmirli olup izmirde kalacağız diye direnen tüm arkadaşlarım tıpış tıpış istanbul'a geldi çalışmak için.
İstanbul da yoğun ki.Orda bi maaşla geçinmek zor,iş yoğun.Sağlık sektörüyle sizin sektörünüz ayrı demek ki

İzmir'de de istediğim üniversite alım yapıyor şu an.Orda çalışabilirim ama devlet değil üniversite hastanesi.Maaşları devletle aynı,sadece tayin hakkın yok o kadar.
başınızda kavak yelleri esiyor resmen
hiçbir resmiyetiniz olmayan bir adam için devleti itiyorsunuz
hadi doğuyu anlarım da neden istanbulu istemiyorsunuz mesela

görürsünüz erkek arkadaşınız bir kazansın istanbulu gider

Back
X