• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Annemin Ayak agrısı

HavvAsi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
1.457
329
173
Merhaba arkadaşlar.ben bugün üye oldum bura.daha yeniyim.bu yüzden konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.:34:
çok güzel bir forum öncelikle onu söyleyeyim.

şimdi gelelim benim sorunuma.daha doğrusu annemin.

annemin kaç zamandır ayağında agrı var.tam olarak resimle anlatayım.

20131151599412.jpg

tamda resimde işaretlediğim yer.

bir kaç doktora gitti.bir sürü ilaç uyguladı ama kar etmiyor aksine alerji veriyor derisine.gerçi röntgen çektirmedi daha.
merdivenlerden inip kalkarken bu agrı dahada şiddetleniyor.yürürken falan.

biraz internette araştırdık.aşil tendonu deniliyormuş buna onun ağrısıymış.

acaba bu ne rahatsızlığı bir bilgisi olan var mı yada bu rahatsızlığı yaşayan?​

Son düzenleme:
kk kadınları doktor da oldu ya daha gözüm açık gitmez :)) sölemeden geçemicem..

Topuk dikeni olabilir mi? Benim annemde de var da benzettim

cevabın için teşekkürler.topuk dikeni yazdım araştırdım internette ama annemdeki rahatsızlığa benzemiyor.
aslında aşil tendonu"na daha çok benziyor rahatsızlığı.büyük ihtimal sorun o.
acaba aşil tendonu rahatsızlığı yaşayan var mı veya daha önce oldu mu kimsede?

cevabın için teşekkürler.topuk dikeni yazdım araştırdım internette ama annemdeki rahatsızlığa benzemiyor.
aslında aşil tendonu"na daha çok benziyor rahatsızlığı.büyük ihtimal sorun o.
acaba aşil tendonu rahatsızlığı yaşayan var mı veya daha önce oldu mu kimsede?

Annenin ihmal etmeden bir doktora görünmesi şart.Aşil tendon ağrısı küçümsenecek bir ağrı değil maalesef.Esnediği için ağrıyor olabilir.Esnekliğe bağlı kopma olabilir buda bir kaç ay yürüyememesi demek :34::34::34:

İnternette araştırıp teşhis koymakta ayrı bir ilginçlik, tıp denen üniversiteyi okumaya ne gerek var di mi? Internetten biraz araştırmayla doğru teşhisi koyabiliriz...

Doktorunuzdan memnun kalmadıysanız özel ayak sağlığı merkezleri var, oralara başvursanız ya da daha iyi bir fakülte doktoru bulsanız da burada kesin emin olmadığınız bir sonucu aramasanız ne güzel olur.

ben aşil tendonundan ameliyat oldum. bi nevi kas gerilmesi yada kas kısalıgı. tabi teşhis aynı ise bir bucuk ay alçıda kalıyo ayak. ileri derecede değil ise fizik tedavi ile halledilebilecek bi durum. muhatemelen annenizin dinlenip kalktıkdan sonra daha çok ağrıyodur basınça üzerine. iyi bir ortopedi doktoruna gitmenizi tavsiye ederim.

ben aşil tendonundan ameliyat oldum. bi nevi kas gerilmesi yada kas kısalıgı. tabi teşhis aynı ise bir bucuk ay alçıda kalıyo ayak. ileri derecede değil ise fizik tedavi ile halledilebilecek bi durum. muhatemelen annenizin dinlenip kalktıkdan sonra daha çok ağrıyodur basınça üzerine. iyi bir ortopedi doktoruna gitmenizi tavsiye ederim.

cevaplar için öncelikle teşekkür ederim.

forever78 benim merak ettiğim sizin ayağınız alçıya alındıktan sonra yürümeye izin verdi mi doktor? yoksa bir süre dinlenmizi mi istedi?

alçıda iken hiç bi şekilde basmadm üzerine. alçı ciktiktan sonrada yaklaşık iki üç hafta koltuk degnekleri ile bastım yada ağırlığı vermeden yürüdüm. toplamda 3 aya yakın sürdü tamamen iyilismem. iç anadolu bolgesindeyseniz doktor tavsiyesinde bulunabilirim. çünkü çok arastirmistik.

forever78 cevabınız için çok çok teşekkürler.ben yurtdışında yaşıyorum ve malesef burda fazla ilerlemedi ortopedi bölümü.
bakıcaz artık.herhalde bir doktor falan buluruz.:34:

Back
X