Arkadaşlar annemle ayrı dünyaların insanıyız. Çoğunlukla susuyorum ama bazen dayanamıyorum ve kırıcı olabiliyorum. Sürekli din baskısı var namaz kıl şöyle yap . Tırnakların iğrenç elbisen çok kısa vs. Bugünde yaz tatilinde yurtdışına gidicem dedim. Para nerden dedi. Hazır param dedim. Gidipte kazancını gavurlara mı vericeksin günah diyor. Bu düşünce de biri. Ben de şok oldum açtım ağzımı yumdum gözümü. Yani ne yapılır arkadaşlar bilemiyorum çok sıkıldım
He diyip geçeceksin. Onlar öyle büyümüşler öyle yetişmişler ve alışmışlar. Maalesef belli bir yaştan sonra değişim çok zor oluyor. Yine de kırma derim.
Arkadaşlar annemle ayrı dünyaların insanıyız. Çoğunlukla susuyorum ama bazen dayanamıyorum ve kırıcı olabiliyorum. Sürekli din baskısı var namaz kıl şöyle yap . Tırnakların iğrenç elbisen çok kısa vs. Bugünde yaz tatilinde yurtdışına gidicem dedim. Para nerden dedi. Hazır param dedim. Gidipte kazancını gavurlara mı vericeksin günah diyor. Bu düşünce de biri. Ben de şok oldum açtım ağzımı yumdum gözümü. Yani ne yapılır arkadaşlar bilemiyorum çok sıkıldım
Dünya gelip geçici ölüm her an bize gelebilir yada sevdiklerinize birbirimizi kırmaya değmez. Namaz kılmak huzur veriyor farz bir ibadet bunları biliyorsunuzdur. Anneniz biraz daha yumuşak davransa belki sizde dediklerini yaparsınız bilmiyorum ki. Bende insanları namaza tesettüre yönlendirmek istiyorum ama ısrarcı olamam çünkü direk sanane karışma vs tepkiler verirler diye. Benim fikrim uyarmak gerekiyor
Hiç tartışmaya bile girmeyin bence sadece net olduğunuzu bilsin. Yurt dışına bence sadece tatil için gitmeyin tamamen yerleşmeye çalışın yoksa annenizle yaşamanız aynı şehir, ülkede zor gibi.
Ayrı bir hayata geçin. Annenizin değişmesi imkansıza yakın he diyip geçeceksiniz. Maalesef onun doğrusu bu ve değişmeyecek. Siz umursamadan, kırmadan bir hayat kurun kendinize.
İki 25 yaşını geçmiş kadın( iki kardeş, kv gelin, anne kız vs vs) zorunluluk halleri( sağlık, yeni boşanma vs) dışında aynı evde yaşamamalı.Sozde anlasanlar dahil birbirini kötü etkiliyor. Profildeki yaşın doğru mu? 33 mu?
Anladigim kadariyla sizin aranizda sadece fikir ayrilgii yok.sizin sevgi baginiz da kopmus..anneniz size, siz de annenize tahammul edemiyorsunuz.birbirinizi kirmaktansa ayri evlere gecin.
Yaşınız kaç ? Yurt dışına tatile gidecek paranız varsa demek ki yaşınız küçük değil ve ekonomik olarak özgürsünüz. Ayrı eve çıkarsanız rahat edersiniz, çıkmayacaksanız da görmezden gelin he diyin geçin dedikleri gibi.
Anneniz sizin kafa yapınızdan bambaşka bir kültürde doğup büyümüş, benim de annem bu şekildedir aynen hatta belki daha katıdır ama yapacak bir şey yok değişmeleri imkansız. En fazla alışabilirler. Onun için de sancılı bir süreç geçirmeniz gerekebilir tartışmalar küslükler kavgalar olabilir.