• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Baskın Karakteri Ve Benim Rahatsızlığım...

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhabalar. Annem çok baskın karakterli bir kadın. Lider yönü güçlü. Bu iyi bir şey gibi gözükse de aslında hiç iyi değil. Annemin hakkında böyle konuşmak beni üzüyor ama ne yazık ki annem bilmiş bir kadın. Apartmanda bir şey yapılacak tamir edilecek olur,annem karışır. Her işe karışmasından bıktım artık. Herkesin işine karışıyor. Ha kötü bir niyeti yok belki, ama bu insanlarda itici bir etki uyandırıyor. Özellikle apartman yönetim işlerine vs. çok karışıyor. Babamla ben uyarıyoruz, asla dinlemiyor. Size dert gibi gelmeyebilir ama ben çok üzülüyorum. Bu karışmaları yüzünden zamanında komşularla çok kavga ettik ( biz değil annem) İnsanlar annemi sevmiyorlar gibi hissediyorum. Annemin sevilmeyecek bir tarafı yok tabii, sadece bu kötü huyları insanları ondan uzaklaştırıyor. Mesela diğer komşu teyzelere bakıyorum, arkadaşlarımın annelerine filan. Geziyorlar,eğleniyorlar. Annem varsa yoksa yönetim işleri, tamirat işleri vs. Kendini çürütüyor. Bir de lafını tutmayı da bilmiyor, o zaman insanlara hedef oluyor. 18 yaşındayım bu arada. Annemin bu huylarına çok üzülüyorum :( Bana ne önerirsiniz?

Merhabalar. Annem çok baskın karakterli bir kadın. Lider yönü güçlü. Bu iyi bir şey gibi gözükse de aslında hiç iyi değil. Annemin hakkında böyle konuşmak beni üzüyor ama ne yazık ki annem bilmiş bir kadın. Apartmanda bir şey yapılacak tamir edilecek olur,annem karışır. Her işe karışmasından bıktım artık. Herkesin işine karışıyor. Ha kötü bir niyeti yok belki, ama bu insanlarda itici bir etki uyandırıyor. Özellikle apartman yönetim işlerine vs. çok karışıyor. Babamla ben uyarıyoruz, asla dinlemiyor. Size dert gibi gelmeyebilir ama ben çok üzülüyorum. Bu karışmaları yüzünden zamanında komşularla çok kavga ettik ( biz değil annem) İnsanlar annemi sevmiyorlar gibi hissediyorum. Annemin sevilmeyecek bir tarafı yok tabii, sadece bu kötü huyları insanları ondan uzaklaştırıyor. Mesela diğer komşu teyzelere bakıyorum, arkadaşlarımın annelerine filan. Geziyorlar,eğleniyorlar. Annem varsa yoksa yönetim işleri, tamirat işleri vs. Kendini çürütüyor. Bir de lafını tutmayı da bilmiyor, o zaman insanlara hedef oluyor. 18 yaşındayım bu arada. Annemin bu huylarına çok üzülüyorum :KK43: Bana ne önerirsiniz?

Baban annene " elinin hamuruyla erkek işine karışma " desin :KK70:

Valla bizim bina da da var bi kadın bu tarz da herkesle nerdeyse kavgalı pek seven yok
Annenin yapacak işi yok galiba bu işlere sardı
Annen netice de Yaoacak birşey yok

Valla bizim bina da da var bi kadın bu tarz da herkesle nerdeyse kavgalı pek seven yok
Annenin yapacak işi yok galiba bu işlere sardı
Annen netice de Yaoacak birşey yok
Valla çok zor bir durum. Tamam lider olmak yerine göre iyidir de fazlası çok zarar. Çok rahatsızım bu durumdan.

Derneklere falan katılsın. Orda bu özelliğini daha olumlu ve verimli bir şekilde kullanabilir

Ya çocuk bakmak için gelip senin tüm işlerine müdahale etse.benim durum bu.Bir an önce evine dönse diye bekliyorum

Hiç karışma baban yada sözünü dinleyeceğiz bir büyüğün uyarsın.Ev işleri yormuyor galiba anneciğini.Sana dönerse ilgisi yandın.İlgisini çekmemeye çalış

Insanın fıtratına uygun işlerle meşgul olması bu yüzden çok gerekli ve önemli. Anneniz bir iş bulsa çok verimli olur. Ev hanımı olarak gereğinden fazla enerjisi ve isteği var bahsettiğiniz işlere. Ona bir iş mi bulsanız veya uğraş?

Siz ona uygun sorumluluklar verebilirsiniz. Kilim örme, kırlent dikme, saksı yapma, masa yenileme, çerçeve oluşturma kısacası evi yenileme gibi... Onlarla uğraşırken diğerlerine vakit kalmaz :) ya da "bıktırma" yöntemini uygulayın, bütün işleri onun üzerine yıkın, elbet bıkıp bırakacaktır uğraşmayı. :KK48:

Afadersiniz ama bunca yıllık kadın gutunu değiştirecek değil. Huyundan memnun olmayabilirsiniz ama bunu değiştirmesini isteme hakkınız yok. Anneniz sizin istediğiniz gibi olmak zorunda değil. Annenizin yerine koyuyorum kendimi de eşim ve kızım huyumdan şikayet etse (ki bence öhle kötü huyları da yok) çok kızarım.

Insanın fıtratına uygun işlerle meşgul olması bu yüzden çok gerekli ve önemli. Anneniz bir iş bulsa çok verimli olur. Ev hanımı olarak gereğinden fazla enerjisi ve isteği var bahsettiğiniz işlere. Ona bir iş mi bulsanız veya uğraş?
Emekli annem. Ben de ona bir uğraş bulmayı çok istiyorum ama ne bulacağımı bilemiyorum.

Afadersiniz ama bunca yıllık kadın gutunu değiştirecek değil. Huyundan memnun olmayabilirsiniz ama bunu değiştirmesini isteme hakkınız yok. Anneniz sizin istediğiniz gibi olmak zorunda değil. Annenizin yerine koyuyorum kendimi de eşim ve kızım huyumdan şikayet etse (ki bence öhle kötü huyları da yok) çok kızarım.
Haklısınız ama bu huyu etrafındaki bıktırıyor ve ben annemin sevilmeyen bir insan olmasını istemiyorum.

Back
X