• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin beklentileri bekarlığımdan beri bitmiyor!

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba hanımlar, bazısına göre dert değil ama yine de paylaşmak istedim. Sorun öz annemle alakalı. Daha önceki konularımı okuyanlar bilir. Çok kötü davranışlara, sözlere maruz kaldım.
Daha sonra evlendim. Evliliğimin ilk zamanlarında herkesin söylediği gibi annem çok üstüme düşmeye, günde 3-4 kez aramaya başladı. Ha bire oturmaya çağırıyordu bende ağırladım evimde bir kaç kez.
Ancak sorun şu; daha önceki yaşananlardan dolayı benim içim hala buruk. Yani bir tarafım hala kırgın. Bunu ona yansıtmıyorum veya bu sebepten hala tartışmıyorum ama bilirsiniz içimde bir yerler hala kırık.
Eşim de annemin bu tarz yersiz ve utanç verici davranışlarına şahit oldu hem de bir kaç kez. Ama sağolsun bu konuda hiç kısıtlamadı beni. İster tek git, istersen beraber gideriz, canın ne zaman görmek isterse gideriz görürsün vs diyor. Yani anlayışlı.
Ama annem bu aralar benimle konuşmuyor. Sebebi de ona gitmememmiş.
Usülüyle anlatıyorum. Çalışıyorum, işten eve gelmem 8i buluyor ve o saatten sonra bir yere gitmek gelmiyor içimden yorgun oluyorum diyorum ama anlamıyor.
Kendinden örnek veriyorum. Sen işten çıktıktan sonra bir yere gezmeye gidebiliyor musun diye.
Yok diyor ama hala bana gel baskısı yapıyor. Gitmeyince de darılıyor.
Yani her türlü beni huzursuz edebiliyor.
Ben zaten yapı olarak soğuk mesafeli biriyim ilk etapta.
Anlaşabildiğim kişilerle aynı ortamda bulunduğum zaman sıcakkanlı vs davranabiliyorum. O da bunu anlamıyor.
Yaptıklarına rağmen hala gel diyor, kardeşinin okuluna para ver diyor, bizim durumumuz yok diyor, arabayı yeni aldık sıkışığız diyor (bunu söylemeden evvelde şehir dışına belirli aralıklarla 4 farklı seyahati oldu özel araçla)
YANİ HANIMLAR ÖZETLE NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP DİYOR.
YAŞATTIĞI ONCA ŞEYE RAĞMEN HALA MADDİ MANEVİ BEKLENTİ İÇERİSİNDE.
BENSE EŞİMLE GAYET MUTLU VE HUZURLUYUM.
eARADA ONUN BU TARZ BEKLENTİLERİNİ DİLE GETİRMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR.
NASIL ÇÖZEBİLİRİM FİKRİNİZ VAR MI?

maddi beklentilerini karşılayamayacağını yeni evli olduğunuzu söyle
annen ne yaptı bilmiyorum ama insan yanında olunca değerini bilmez gidince değerlenir o durum olabilir annen de
evlenince kıymete binmiş olabilirsin

annen ne yaptı bilmiyorum ama insan yanında olunca değerini bilmez gidince değerlenir o durum olabilir annen de
öyle olduğu için de yapmacık geliyor bana. bilmeyen biri olsam diyeceğim iyi niyetinden ama konuşunca dilinden neler akıttığını bildiğim için yavan geliyor

Çok sıkışıksa araba almasaymış Size güvenerek mi doğurmuş kardeşinizi
Kimseye yardım etmek zorunda değilsiniz Sizin de artık kendi eviniz aileniz var onları düşünün
Sözlerini umursamayın geçiştirin ama sonuçta anneniz iletişiminizi kesemezsiniz

annenizin size neyaptığını bilmesemde şaunki konunuz üzerine diceğim şu ki arada gönlünüzden geçerse para verirsiniz bunu zorunlu hissetmeyin maddi durumı ıyı diyorsunuz gezmesinden geri kalmıyo neticede..Kendinizi iyi hissetiğiniz zaman ise gider görür gelirsiniz.Kırmadan anne kız gibi üzerinize düşen görevi yaparsınız olur biter....

Çok sıkışıksa araba almasaymış Size güvenerek mi doğurmuş kardeşinizi
Kimseye yardım etmek zorunda değilsiniz Sizin de artık kendi eviniz aileniz var onları düşünün
Sözlerini umursamayın geçiştirin ama sonuçta anneniz iletişiminizi kesemezsiniz
keşke imkanım olsa da kessem ama malesef olmuyor. mesafe koymaya çalışınca da küsüyor.

annenizin size neyaptığını bilmesemde şaunki konunuz üzerine diceğim şu ki arada gönlünüzden geçerse para verirsiniz bunu zorunlu hissetmeyin maddi durumı ıyı diyorsunuz gezmesinden geri kalmıyo neticede..Kendinizi iyi hissetiğiniz zaman ise gider görür gelirsiniz.Kırmadan anne kız gibi üzerinize düşen görevi yaparsınız olur biter....
borcu harcı nasıl geçindiğimizi sormuyor ama para istiyor ona da takılıyorum. işte kendimi iyi hissedebilmem için menfaat beklemeden ondan gelecek ilgiye ihtiyacım var sanırım. oda zor görünüyor

borcu harcı nasıl geçindiğimizi sormuyor ama para istiyor ona da takılıyorum. işte kendimi iyi hissedebilmem için menfaat beklemeden ondan gelecek ilgiye ihtiyacım var sanırım. oda zor görünüyor[/QUOT
Nasıl ananeler var bazen anlamıyorum gerçekten !!!Size aman kızım borçlarını öde biz senden bişey istemiyoruz demesi lazım yani bir anne böyle olur .Belki siz o söylemeden belli başlı yardımlarda bulunacaksınız ...

Kardeşime zaten elimden geleni yapıyorum. Durup dururken bi tişört beğendiysem alıyorum para veriyoyorum ya da yeni heves ettiği saç spreyi jöle parfüm gibi kozmetiklerini kasrşılıyorum söylenmez böyle şeyler ama annemin benden beklediği buı tarz küçük şeyler değil. kardeşimiz yurdunu ödemem servis parasını ödemem gibi bişeyler bekliyor

Ailede olsa bazen dur demek gerek bence
Aile var aile var çünkü
Kimisi evladı kadar bile olgunlaşamıyor..

Kardeşime zaten elimden geleni yapıyorum. Durup dururken bi tişört beğendiysem alıyorum para veriyoyorum ya da yeni heves ettiği saç spreyi jöle parfüm gibi kozmetiklerini kasrşılıyorum söylenmez böyle şeyler ama annemin benden beklediği buı tarz küçük şeyler değil. kardeşimiz yurdunu ödemem servis parasını ödemem gibi bişeyler bekliyor

anne ben darphane miyim diye bir hatırlatı ver:KK53: bir zahmet para basmadığını dile getir.Anlamıyorsa olduğu kadar verin canınızı sıkmayın beni sevecek ve sayacak ise annem dahi olsa yettiğim kadar sevsin okadar:KK12::KK47:

Küserse kümese kadar. Eski konularına bakınca çoook tuhaf bir ailen var.

Ne kadar uzak, o kadar iyi. Sanırım böyle bir aile yüzünden yanlış bir evlilik yapmışsın zaten, ikinci kez yuvanın huzurunu kaçırma.

Hayır demeyi öğren, sana ne yapmışlar ki ne bekliyorlar? Yorganını ayağına göre uzatsın annen olduğunu söyleyen kişi.

anne ben darphane miyim diye bir hatırlatı ver:KK53: bir zahmet para basmadığını dile getir.Anlamıyorsa olduğu kadar verin canınızı sıkmayın beni sevecek ve sayacak ise annem dahi olsa yettiğim kadar sevsin okadar:KK12::KK47:
:) haklısınız yeni evlendiğimiz için gömü bulduk sanıyor galiba yada 6 yıldır benden gelen maaş bi anda kesildiği için onun şaşkınlığı da olabilir :)

Küserse kümese kadar. Eski konularına bakınca çoook tuhaf bir ailen var.

Ne kadar uzak, o kadar iyi. Sanırım böyle bir aile yüzünden yanlış bir evlilik yapmışsın zaten, ikinci kez yuvanın huzurunu kaçırma.

Hayır demeyi öğren, sana ne yapmışlar ki ne bekliyorlar? Yorganını ayağına göre uzatsın annen olduğunu söyleyen kişi.
Hayır demeyi öğreniyorum işte yavaş yavaş ama onun küsmesiyle sonuçlanıyor bu tarz muhabbetler. Hayırlısı artık. Huzurumu daha fazla bozmasına müsaade etmeyeceğim tabii ki

Katiliyorum :) ama sonucta annedir o candir be, cennet ayaklarinin altindadir... nasil biz yanlislar yapmamiza ragmen annemiz hep affeder hep yol gosterir ya, bence sende annenle yasadiklarini unutmaya calismalisin bir sekilde, annene durumundan bahset gerekirse biraz da abart ama asla uzak kalma ondan, sevilen kaybedilince bilinirmis kiymeti :)

O nekadae maaş alıyor..Senin maaşın dolgun mu?Giderleei nasıl.Kendi evleri mi.Sizin kendi eviniz mi. Başka kardeş var mı evli bekar çalışan.Bunları bilmeden yorum yapmak zor.

O nekadae maaş alıyor..Senin maaşın dolgun mu?Giderleei nasıl.Kendi evleri mi.Sizin kendi eviniz mi. Başka kardeş var mı evli bekar çalışan.Bunları bilmeden yorum yapmak zor.
1.000 tl maaş alıyor babamsa 1,800 civarı alıyor ikimizinde evleri kira okuyan 16 yaşında bir kardeşim daha var. ben yeni evlendim kredi borcum var. onlarınsa araba borcu.

bu şartlarda hiç bir yardımda bulunmak zorunda değilsin. kasmaya gerek yok. istemiyorsan görüşme. önce senin mutluluğun unutma!

1.000 tl maaş alıyor babamsa 1,800 civarı alıyor ikimizinde evleri kira okuyan 16 yaşında bir kardeşim daha var. ben yeni evlendim kredi borcum var. onlarınsa araba borcu.

allah bereket versin, çok iyi gelirleri var yaşlarına göre. 1 çocuk da okutabilirler.
Annen, ya senin yumuşak huyunu kullanıp, sana nazlanıyor, ya da seni maddi/manevi sömürmeye çalışıyor, ki bence 1. yazdığım. diğerini düşünmek istemem.
Sen artık bir ailesin, kendi huzurun ve -gerekirse- çıkarların için duracağın yeri bilmelisin. Annen alışmış, bu tavrın değişeceğini sanmıyorum. Sen bildiğin gibi yapmaya devam et.

benim aileminde durumu iyi çok şükür. borçları var ama mülkleri de var. Ama ben herzaman onlara giderken elim boş gitmem, çok ufak şeyler bunlar. meyve sebze vs. bazen anneme bşyler sipariş edip, parasını fazlasıyla veririm. eşim de bilir. bence şu anki durumda bunlar yetiyor, fazlasına gerek görmüyorum.

(ama geçen eşimle de konuştuk, bizim fazla imkanımız olsa da ailelerimize daha güzel şeyler yapsak diye..)işte maddi duruma göre değişir.

2800 maaş araba borcu lisede okuyan yurtta kalan kız sizin de iki maaş kredi borcu ..ikinizin de evi yok.Daha ev alacaksınız ..Yani çk bir fark yok.Kendi yaptıkları çocukları ,kendileri bakıversinler bir zahmet.Aç değiller açıkta değiller ki düzenli para bağlayasın.Ufak tefeğini alırsın.Benim ablamlar okadarını da almazlardı ..Böyle küçüğünü büyüğüne atanlara sinir oluyorum..

..Böyle diyorum da ben de heray düzenli para vermek zorundayım ama aynı evde kalıyorum ben..

Son düzenleme:
Back
X