Annemin dudağını arı soktu :-(

Capanin Gururu Teyom

Nirvana
Pro Üye
26 Mart 2018
28.485
128.072
598
Sabah bahçede kahvaltı yaparken annemin dudağının iç kısmını arı (eşek arısı) soktu arkadaşlar. Normalde alerjisi olmadığı için ısrarıma rağmen hemen acile gitmedik. Şişmeye başlayınca 1 saat sonra acile gittik serum taktılar ve doktor ödem oluşmadı dediği için çıktık. Ben işe geçtim. Annem evde kendini kötü hissetmeye, nefesi kesilmeye başlayınca eşimi çağırmış eşim tekrar başka hastaneye götürmüş. Orada da serum ve oksijen vermişler. Hastaneye yatış istedik ama gerek görmediler. Annemi bahçeye bıraktık babamı da sıkı sıkı tembihledim gece dikkatli ol diye. Annem 52 yaşında. Eve geldim ama aşırı paniğim. Annem boğazim tıkanıyor diyor ama iki doktor da psikolojik dedi. Böyle bir durum yaşayan var mı?

Tam bilemiyorum ama alerjik reaksiyonlar sabahtan akşama uzamaz, birşey olsa olurdu diye düşünüyorum.
Yani vücudu tepki verse de artık ciddi bir tepki olmaz bu.
Oğlumdan biliyorum alerjik bebekti.
Ama siz yine de tedbiri elden bırakmayın, geçmiş olsun.

Bence dikkat edin

Hoş olmayan arı anılarım var onu paylaşmayacağım ama babaannemin küçük dilini sokmuş arı

Onun Boğaz'ı şişmiş ve ama sonra iyileşmiş

Bir yakınımızın da kolunu sokmuştu bir ay geçmedi kolunun şişi

Tedavi etmişler çok sıkıntı olmayabilir ama tedirginlik de annenizi gerer

Babanız da uyanamazsa saat kurup kontrol etsin annenizi gece

Bence dikkat edin

Hoş olmayan arı anılarım var onu paylaşmayacağım ama babaannemin küçük dilini sokmuş arı

Onun Boğaz'ı şişmiş ve ama sonra iyileşmiş

Bir yakınımızın da kolunu sokmuştu bir ay geçmedi kolunun şişi

Tedavi etmişler çok sıkıntı olmayabilir ama tedirginlik de annenizi gerer

Babanız da uyanamazsa saat kurup kontrol etsin annenizi gece
Babamın uykusu hafif. O da bayağı korktu zaten. Anneme dedim kötü hissedersen ara muhakkak diye. Ona hissettirmedim ama bu gece benim için zor geçecek.

Çok teşekkür ederim. Yapı gereği evhamlıyım. Bayağı korktum.
Haklısınız tabi ki, mesela oğlumda ateş düşürücü iğne vurulmuştu, ilk yarım saatte reaksiyon verirse verir yoksa birşey olmaz demişlerdi.
Ciddi reaksiyonlar uzun saatler beklemez, korkmayın.
Haberleşirsiniz içiniz rahat eder..

Haklısınız tabi ki, mesela oğlumda ateş düşürücü iğne vurulmuştu, ilk yarım saatte reaksiyon verirse verir yoksa birşey olmaz demişlerdi.
Ciddi reaksiyonlar uzun saatler beklemez, korkmayın.
Haberleşirsiniz içiniz rahat eder..
Desteğiniz için cok sağolun. Içim rahatliyor bunları okuyunca

Büyük ihtimalle anneniz korkmus biraz panik atak geciriyor nefesim kesiliyor diyerek yani psikolojik biraz derin nefes almasini burnundan kendini sakinlestirmeye calismasi gerek en fazl iki uc dakikada öyle olmadigini kendi de anlar panik atakli oldugum icin biliyorum bu tarz olaylarda tetiklerde artik bisey olmaz tedavisini olmus ama psikolojik olarak kendini kötü hisseder sadece geçmis olsun

sizlere bir tavsiyem var hazır konu açılmışken .... ağız içi dil gıbı soluk alma bolgelerını arı ısırdığı an ağız dolusu buz almalı ve eridikçe yenisini almalısınız... diliniz ya da ağız içiniz şişip nefes alışını etkileyebılır... özellikle kırsal kesımde oldukça fazla gorulur bu tur boğulmalar....

sizlere bir tavsiyem var hazır konu açılmışken .... ağız içi dil gıbı soluk alma bolgelerını arı ısırdığı an ağız dolusu buz almalı ve eridikçe yenisini almalısınız... diliniz ya da ağız içiniz şişip nefes alışını etkileyebılır... özellikle kırsal kesımde oldukça fazla gorulur bu tur boğulmalar....
Sağolun.Aklımızda bulunsun.Önemli gerçekten.

Back
X