• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin hakkının yenilmemesi için aklınıza ihtiyacım var.

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.098
222
123
34
3 kardeşiz.Annemin ömrü sorumsuz babam yüzünden harap oldu.Boşandılar.65 yaşında, kirada yaşıyor ve çalışıyor.Biz büyükşehirde yaşıyoruz.
Annemler 3 kardeş.Annem hariç diğerlerinin durumu iyi.Dedem ve anneannem vefat etti.Taş ev, 10 civarı tarla, arsalar, dükkan kaldı.Burası Egenin bir ili.Teyzem genç yaşta boşandı.Hep dedemlerle yaşadı.3 katlı ev var.Ancak 2 katın tapusu yok.50 yıl önce yapıldığı için tapu çıkmamış.Tapusu olan kısmı teyzem aldı.Dogalgaz yaptırdığını söyledi.Dayım kendine düşen evi depo gibi kiraya verdi.Annemin katında doğalgaz yok.Dogalgaz olmadan bu evi kimsenin tutamayacağını söylediler.Dogalgaz yaptıralım dedik.Evinizi mahvederler deyip kiraya vermemizi istemiyorlar.Sebebi teyzemin tek kadın yaşaması.Annem buraya gelip yaşamak istemiyor.Konuşmalarındn anladığım kadarıyla bizim kesinlikle buraya gelmemizi istemiyorlar.Ben buraya atanırım ben otururum dedim.Annenizi bırakmayın diyorlar.
Annem hakkını savunamayan biri.Anneannemler ölmeden yengem ve teyzem annem dükkandan hak almasın imza versin diye kıyameti kopardı.6 ay anneannem yatalak kaldı.İlgilendiler diye.
Bize dedikleri şey.Annen kalsın bölünsün herşey.Annemin diğer mal varlıklarından haberi yok.Arsa ve tarlaları satarsa yaşadığımız şehirde ev alabilir.Ama mirasın adaletli bölünmesi gerek.Ben hiçbirine güvenmiyorum.Anneannemden ne kaldığını sorduğumuzda bilmediklerini söylüyorlar.Annem imzaladığı şeyide okuyan insan değil.Hakkını savunmamız için ne yapmamız gerekiyor.Onlarla şuan aynı şehirdeyiz.Bugün dönüyoruz.Akrabalik bağımız sağlam değil.Tek istediğim annem bu yaşta çalışmasın.

Ne yapabilirler ki? Öbür türlü sizin kaç yaşında anneniz ise gidip geliyor yazık değil mi kadına hala başkalarının cirfkeflesecegini düşünüyorsunuz?
Çirkefleşti derken sözlü münakaşa olur.Ben diyorumki bunlar normal paylaşsada annemin bu eve gelip yaşamaması icin ve kiraya vermemesi için herşeyi yapacaklar.Ev değerinde başka bir mal almak daha mantikli.En azından satarız.Bize verdikleri evin tapusu yok.Zaten ipler koptu artık.Peki onları yoklayalım mi ne kaldı ne var.Ne önerirsiniz.Gitmeden nasil konuşma yapalım.Onlar bu kadar yüklü miras kaldığını bildiğimizi bilmiyorlar.

Annen güvenmesin ortaya mal para girince kardeş kardeşi tanımıyor. Aile ve miras hukukunda uzman avukatlar var tutacaksınız. Teyzeniz tapulu yeri üzerine sizlere sormadan aldıysa da tapu iptal ve tescil davası açacaksınız. Artık Herşey çok basit. Kardeşler kendi arasında mirası çözemezse hukuk devreye girer önce kardeşler için satın alınma durumu çıkar kimse alamazsa. İhaleye çıkar. Azıcık gözlerini korkutmanız bile hakkınızı almaya yeter gibi.

Çirkefleşti derken sözlü münakaşa olur.Ben diyorumki bunlar normal paylaşsada annemin bu eve gelip yaşamaması icin ve kiraya vermemesi için herşeyi yapacaklar.Ev değerinde başka bir mal almak daha mantikli.En azından satarız.Bize verdikleri evin tapusu yok.Zaten ipler koptu artık.Peki onları yoklayalım mi ne kaldı ne var.Ne önerirsiniz.Gitmeden nasil konuşma yapalım.Onlar bu kadar yüklü miras kaldığını bildiğimizi bilmiyorlar.
Ya oturup eşit böleceğiz yasa hukukla çözeceğiz. Hukuk yolu hepimizi yorar. Teyzecim senin tapun da gider bu durumda deyip gözünü korkut. Herkes hak almaya baksın.

Annen güvenmesin ortaya mal para girince kardeş kardeşi tanımıyor. Aile ve miras hukukunda uzman avukatlar var tutacaksınız. Teyzeniz tapulu yeri üzerine sizlere sormadan aldıysa da tapu iptal ve tescil davası açacaksınız. Artık Herşey çok basit. Kardeşler kendi arasında mirası çözemezse hukuk devreye girer önce kardeşler için satın alınma durumu çıkar kimse alamazsa. İhaleye çıkar. Azıcık gözlerini korkutmanız bile hakkınızı almaya yeter gibi.
Tapulu yeri üzerine almadı.3 katlı ev var.1.ci katın tapusu var.2 ve 3.katın tapusu yok.2.katı dayım aldı.3 ü bize verdiler.Bize verdikleri katın dogalgazı yok.Burası kasaba gibi biryer.Teyzem 1.katta yaşıyor.1.katta herkesin hissesi var.2.katı dayım depo gibi kiraya verdi.Biz kiraya vermek istediğimiz zaman evinizi mahvedeler diye bağırmaya başlıyorlar.Ve kira için soran insanlara hep olumsuz şeyler söyleyip engellemişler.Annem burada yaşamak istemiyor.Peki malları bunlar satılırsa ucuza alabilir mi? Dediğiniz gibi satılmasından korkuyorlar.Dedem yaşarken satılan arsalar var.Ama teyzem parayı aldı.Bunu kanıtlayamayız.Dedem yaşarken dayıma dükkan falan vermiş.Bunları alabilir miyiz peki?

Ya oturup eşit böleceğiz yasa hukukla çözeceğiz. Hukuk yolu hepimizi yorar. Teyzecim senin tapun da gider bu durumda deyip gözünü korkut. Herkes hak almaya baksın.
Haklısın.Bugün söyle bir konuşma yapacağım.Olan tüm arsalar, evler, dükkanlar piyasa değeri üzerinden paylaşılacak.Annemden vekalet alıp birimiz süreci yöneteceğiz.Madem bu evi de kiraya veremiyoruz.Bu ev size kalir.Biz aynı değerde başka mal alırız.Tapu kadastro gelir ölçer biçer.Onlar bizi saf sanıyor.Onlar annen kalsın bölüşsunler diyor.Ama annem nerede tarla olduğunu bile bilmiyor.

Tapulu yeri üzerine almadı.3 katlı ev var.1.ci katın tapusu var.2 ve 3.katın tapusu yok.2.katı dayım aldı.3 ü bize verdiler.Bize verdikleri katın dogalgazı yok.Burası kasaba gibi biryer.Teyzem 1.katta yaşıyor.1.katta herkesin hissesi var.2.katı dayım depo gibi kiraya verdi.Biz kiraya vermek istediğimiz zaman evinizi mahvedeler diye bağırmaya başlıyorlar.Ve kira için soran insanlara hep olumsuz şeyler söyleyip engellemişler.Annem burada yaşamak istemiyor.Peki malları bunlar satılırsa ucuza alabilir mi? Dediğiniz gibi satılmasından korkuyorlar.Dedem yaşarken satılan arsalar var.Ama teyzem parayı aldı.Bunu kanıtlayamayız.Dedem yaşarken dayıma dükkan falan vermiş.Bunları alabilir miyiz peki?
Deden sağ iken dükkan tapusu dayına geçti ise. Tapu iptal davası açılır, miras kaçırma olur.
Madem malların satılmasından korkuyorlar gözlerini korkut. Tek tapusu olan daireden o durumda teyzen de çıkar sonuçta müşterek tapu 3 kardeşe kalmış. O yüzden alanında uzman avukat ile devam et yorulmazsın hem.

Deden sağ iken dükkan tapusu dayına geçti ise. Tapu iptal davası açılır, miras kaçırma olur.
Madem malların satılmasından korkuyorlar gözlerini korkut. Tek tapusu olan daireden o durumda teyzen de çıkar sonuçta müşterek tapu 3 kardeşe kalmış. O yüzden alanında uzman avukat ile devam et yorulmazsın hem.
Zaten normal bölüşülse de benim annemin evi damı olmayacak.Olan evden faydalanamayacak.O zaman herkesin huzuru kaçsın.Bugün güzel bir konuşma yapıcam.Saf olmadığımızı anlasınlar.Ve ev yerine kesinlikle başka mal istiyorum.Benim anneme yaramadıktan sonra napayim evi.Teyze kızının plani hissemizi satin almak ileride

Bu arada dayıma dükkan verdiklerini biliyoruz.Ama teyzem çok paracı.Eminim kendi üzerine de birşeyler geçirdi.

Kesinlikle avukata verin. Anneniz yalnız kadın o baş edemez onlarla. Düzenli şekilde mallar bölünsün diye avukata verdik deyin geçin. Anneniz de hiçbir şeye imza atmasın. Yalnız şöyle bir şey var. Yatalak anneannenize yengenizle teyzeniz mi baktı? Anneniz hiç bakmadı mi. Eğer öyleyse onların fazla istemesini anlarım. Bu konuda da sizin anlayışlı olmanız gerekiyor.

Kesinlikle avukata verin. Anneniz yalnız kadın o baş edemez onlarla. Düzenli şekilde mallar bölünsün diye avukata verdik deyin geçin. Anneniz de hiçbir şeye imza atmasın. Yalnız şöyle bir şey var. Yatalak anneannenize yengenizle teyzeniz mi baktı? Anneniz hiç bakmadı mi. Eğer öyleyse onların fazla istemesini anlarım. Bu konuda da sizin anlayışlı olmanız gerekiyor.
Yok edemez.Annem veraset ilamı bile çıktığı zaman okumamiş.Teyzem ama herşeyi tapudan çıkartmış.Dosya yapmış.Teyze kızına ne var ne yok dedik.Ben bilmiyorum dedi.Buralar pek birşey etmiyor dedi.Yatalak anneanneme annemde baktı.Tabi annem arada gelip gitti.Teyzem fazla istemiyor ona kalsa hepsini istiyor.Zaten teyzem fazla alıyor.Çünkü şuan dükkan ev kiralarını o alıyor.Kaç yıldır tarlaları icara vermiş.Anneannemin bir sürü altını falan vardı.Bunlardan biz birşey almadık.Birde teyzem hayatında çalışmadan emekli oldu.

Back
X