• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin internet korkusu...

Noir_Desir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
1
0
86
İstanbul
Günaydın, merhaba!

Üniversite öğrencisiyim ve interneti branşımla ilgili bir forumu ve gazeteleri okumak dışında pek sık kullanmam. Yani günde çok çok bir saat zaman öldürürüm (öldürürüm diyorum zira bilgisayar başında amaçsızca oturmanın, modern tabirle sörf yapmanın ne kadar verimli olduğu tartışılır)

Fakat ne zaman bilgisayarı açacak olsam anneme bir haller oluyor. Sık sık odaya (bilgisayar masaüstü ve çalışma odasında) giriyor, ekrana bakmaya çalışıyor, birlikte dışarı çıkmayı teklif ediyor, neler neler...

Cahil, basit mahalle kızları gibi sohbet odalarında fink atıp koca aradığımı mı düşünüyor anlamadım... Bu arada malum sitelere ya da sohbet odalarına ömrümde girmiş değilim, yani zamanında böyle yerlere girdiğimi görüp içine kurt düşmüş olması imkanı da yok. Messenger dahi kullanmıyorum.

Ona anlattım internette nereleri takip ettiğimi, yanıma oturttum, birlikte baktık.
Bana güvendiğini söylüyor ancak belli etmemeye çalışsa da tedirgin. Sık sık internette erkeklere kanan saf kızlar (!) üzerine vahim senaryolar yazıyor ya da sohbet odasında tanışıp evlenenlerin ne kadar mutsuz ve pişman olduğundan ve kısa sürede boşandıklarından bahsediyor. Sanırım birilerinin beni kandırmasından korkuyor.

Açıkçası hem üzülüyor, hem de eğitimli bir kadın olan annemin interneti öcü zannetmesine, uzak kalmasına ve beni de uzak tutmaya çalışmasına sinirleniyorum. Anneme internetin öcü olmadığını nasıl anlatabilirim ? :1rolleyes: Tavsiyelerinizi bekliyorum.

anneni KK ya üye yapkaydirigubbakcemile3

Zaten topu topu 1 saat geçiriyorsanız bu meseleyi bu kadar sorun haline getirmesi gercekten can sıkıcı . . . Anlatmışsınız gerçi farkındalığınızı ama ikna olmamış demek ki . . .
Acaba bahsettiğiniz zaman diliminden fazla mı vakit harcıyorsunuz ?
Dışarı falan çıkmayı teklif ediyormş çünkü . . . CADIARZU

Allah Allah ya 75 yaşındaki anneannem bile internetin iyi bişey olduğunu anladı vallahi :)
Bilemedim ki nasıl ikna edebilirsiniz :/
Burada bizi kandırmak için pusu kurmuş kötü insanlar yok :)

Annelik paranoyaklıktan ibarettir. Naparsanız yapın anneniz sizin için endişelenmeye devam edicek. Benim annemde Adliye de çalışıyordu. Banyo yaptıktan sonra kollarımızı açar bakardı. Bi bahaneyle tabi "kızımın/oğulumun kollarını bi seveyim, öpeyim vs diyerek :) yada gece uyurken gelir gizlice bakardı. Defalarca anlattık anne saçmalama yapma etme biz asla böyle bişey yapmayız diye ama yaşadıkları duydukları onu endişelendiriyordu.
Bence değiştirmeye çalışmayın. Siz değiştirmeye çalıştıkça iyice şüpheleri artacaktır.

basit,mahalle kızı tabirin hiç hoş değil...
bende mahallede büyüdüm.işe girdiğimde tanıştım pcyle..

Annenize yeterince güven verememişsiniz benim tavsiyem internetin başına oturduğunuz zaman onuda yanınıza alın mesela örgü örmeyi seviyorsa örgü sitelerine girin birlikte anne kız olmak çok özeldir keyfini çıkarın .
Mesela biz annemle pc başına çoğu zaman birlikte otururuz ikimizinde hoşlandığı şeyleri bulup eğleniriz.Hanımefendiye en sonunda internet kullanmayı da öğrettim bilgisayarı bozarım diye korktu falan ama çatır çatır çözdü işi

Annenize internetin güzel yanlarını göstermek sizin elinizde.Ayrıca ona güzel bir dille her anlatılan her yazılanın doğru olmadığını söyleyin

annene de bu şekilde anlatıyorsanız size güvenmemesi ve inanmaması gayet normal

buraya girip bunları yazman da bir nevi sörf

bu siteye ne ararken ulaştığın kendi adıma merak konusu:kahve:

bence kadınada hakver son zamanlarda ınternetle ılgılı oyle haberler cıkıyokı bu kadar tedırgın olmasını normal karsılıyorum bı anne olarak...
pek fazla gozunun onunda gırmemeye calıs gunde bı kere ıkı kere gırıyosan 1 kere 1 saat gır yada yanına oturt beraber gırın...
ama ne olursa olsun annenın bu konudakı tedırgınlıgını ustunden atabılecegını sanmıyorum...

basit,mahalle kızı tabirin hiç hoş değil...
bende mahallede büyüdüm.işe girdiğimde tanıştım pcyle..

valla canım arkadaşın tabiri bencede hoş değil ama
herkes bir mahallede büyüyor
sende bulunduğun semtin ilçenin bir mahallesindesin bende bunu yazan arkadaşta
yani teorik olarak herkesin bir mahallesi var ne yazık ki kaydirigubbakcemile3
arkadaş kenar mahalle demek istemiş sanırım
ama insanları böyle sıfatlarla etiketlemeyin bence
kenar mahallede olupta eşiyle chatta tanışmış insanlarında başına felaketler gelmiyor
bunlar hayatın bir gerçeği
anneniz fazlaca paronoya yapıyor olabilir
bunu konuşarak çözebilirsiniz
her araç kullandığı amaç doğrultusunda işlev görür
bir bıçak doktorun elinde hayat kurtarırken katilin elinde hayata kasteder
annenize bunu yeterince anlatmanız gerekiyor

kullandığınız bazı tabirler öyle yanlışki.. annenizin internetten öcü gibi korkması çok doğal..analı kızlı önyargılarınızı yıkmalısınız mutlu olmak için..

bir kere internette tanışıp evlenen ve mutlu olan sürüyle insan var.kendimden bir örnek; sevgilim değil ama 5 senedir her şeyimi paylaştığım,kankam dediğim,çok şey öğrendim dediğim insanla net ortamında tanıştım. o londrada yasadıgı için reel manada tanışma imkanımız yoktu. internetin reel ortamdan farkı yoktur. her nasıl ki reel ortamda iyiler ve kötüler varsa, sanal ortamda da iyler ve kötüler vardır..
ayrıca ... kızlar gibi koca aramıyorum demişsiniz.. çok kırıcı olmuşş.. onca insan aradaığı mutluluğu netten bulmuşken.. bence o insanlara bir özür borçlusunuz..
bir de üniversite öğrencisi olmana ragmen gunde bir saat nasıl yetiyor anlamadım çünkü çoğu bölüm yoğun araştırmaya dayanır.. mesela benımkı öyleydi.. saatlerce döküman toplamam hatta tartışmalı bakış açılardan yararlanmam gerekirdi.. çok sayısal bir ölüm bile okusan.. yok.. gene de anlamadım.
bu önyargılarını yıkabilirsen eminim annende yıkacaktır..
diğer bir tavsiyem eğitimli olduğunu düşündüğün anneni pc ile tanıştırman.. eğitim düzeyleri elvermeyen insanlar hariç, bu devride internete içinde ne oldugunu bile bilmeyecek kadar cahil olmak büyük bir sorun gibi geldi bana..
acı verici..

Back
X