Annemin söyledikleri...Abartıyor muyum?

kararsizkiz

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
87
1
6
Tekirdağ
Merhaba.Ben 18 yaşında bir genç kızım.Sorunumsa annemin bana sürekli söyledikleri.
"Mıymıy konuşuyorsun kimse söylediklerini anlamıyor"
"Çok özgüvensizsin kendine azcık inan"
"Güler yüzlü ol hep somurtuyorsun."
"Çok kararsızsın artık kendi kendine karar ver"
Ve beni en çok kıran cümlesi(nişan vardı,nişan evi üst katımızda annemi bekleyip çıkayım dedim)
"Şey gibi beni bekliyorsun kendi başına git bekleme"

Ben ne zaman bu sözlerin beni kırdığını niye böyle dediğini söylesem senin iyiliğin için diyor ama ben bu sözlerin beni çok yaraladığını ve kişiliğimi etkilediğini fark ettim.Ortaokuldaan aynen annemin anlattigi beni elestirdigi sekilde bir kızdım.Ancak lisede yatılı bir okula gitmeye basladim ve kisiligim tamamen değişti sınıfta sürekli konuşurum,şakalar yaparım hatta annem ilk zamanlar gördüğünde şaşırdı sen nasıl bi kadar çok insanla konuşuyorsun diye.
Fikirleriniz dogrultusunda annemle cok ciddi bir konusma yapacagim.
Ama lütfen söyleyin bir anne kizina bu sozleri iyiligi icin soyler mi yoksa gercekten beni kırmak,ezmek için mi söylüyor?

anne herşeyi söyler ki bu sözler iyilik için söylenmiş sözler ben kaç yaşındayım bana bile annem şunu yap yada yapma der yaşın kaç olursa olsun anneler en iyi dost ve en acımasız eleştirmendir.

ve anneler hep doğruyu derler.

Bunu annenize okutun, siz gerçekten onun söylediği gibiyseniz kendinde suç bulmalı...

..ÇOCUK YAŞADIĞINI ÖĞRENİR..

Eğer bir çocuk sürekli eleştirilirse,kınama ve ayıplamayı öğrenir,

Eğer bir çocuk kin ortamında büyürse,kavga etmeyi öğrenir,

Eğer bir çocuk alay edip aşağılanmışsa,çekingenliği öğrenir,

Eğer bir çocuk devamlı ayıplanarak eğitilmişse,kendini suçlamayı öğrenir,

Eğer bir çocuk her davranışında övülmüşse ,onaylanmışsa,bencil olmayı öğrenir,

Eğer bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse,taktir etmeyi öğrenir,

Eğer bir çocuk emek vermeden elde ederek büyütülmüşse,tembel olmayı öğrenir,

Eğer bir çocuk kendisinin ve başkalarının hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse,adil olmayı öğrenir,

Eğer bir çocuk iyi davranışlarında kabul ve onay görmüşse,kendine güvenmeyi öğrenir,

Eğer bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse,bu dünyada mutlu olmayı öğrenir...

ÇOCUĞUNUZLA 7 YAŞINA KADAR OYNAYIN,15YAŞINA KADAR ARKADAŞ OLUN,15 YAŞINDAN SONRA ONA DANIŞIN..

Uslup ve konuşma biçimi bir cocuğun gelişimi için cok önemlidr.Size hiç katılmıyorum.Anne iyiliği için söyler klişesini gecelim bence artık, böyle kafaya vurarak söylemeyle cocuk yetiştirilmez,her anne de iyi bir eğitimci değildir.İyiliğini elbet ister ama yanlış yollarla yaparsa özgüvensiz cocuklar yetişiyor işte.

uslup tabiki önemli döver gibi söylüyorsa sorun var ama gerçekten konu sahibi annenin dediği gibiyse biraz güler yüzlü olmasını istiyebilir

bunu her annede der kızım azıcık gülümse somurtma diye ha dediğim gibi söyleyiş tarzı önemli

Bilinçli bir anne çocugunun iyiliği için bile olsa asagılayıcı tarzda soylemeli çocugunun yapması gerekenleri... Anneye gore bişey yok, o olması gerekeni yapıyor kendince ama bunu bir de cocuga sormak lazım... Ne dusunur, nasıl hisseder, kırılır mı bunlar o kadar onemli ki... Cocugun tum hayatını etkiler.. Kas yapayım derken itina ile goz cıkarılmış olur boylece..

Annenin amacı iyi ama yolu yöntemi yanlış. Şimdi bir şeyi temizlemek isterken suyla sabunla silmek var sıvı diye asit dökmek var. Bunu bu şekilde söylediğinde böyle hissediyorum, bu halde söylesen daha iyi diyebilirsin.
Annen ne gördüyse, ne biliyorsa o kadarıyla sana iyi bir şey yapmaya çalışıyor. İnsanların konuşmasını birer yabancı dil olarak düşün, bildiği kelime ne kadarsa o kadarıyla derdini anlatıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…