Annemin sözü..

ltnbng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
148
25
98
Kızlar merhaba.Buraya çok uzun zamandır yazmiyordum. Şimdi fikirlerinize ihtiyacım var.
Geçende bebeğimin doğum günü oldu.Dogum gününde esim anneme slm vermemiş.Giderken de annemle babama iyi akşamlar dememiş.Annemler de buna bozuldu.Ben de eşime söyledim bunu.Işte biseyler söyledi. Annengil de dediki evlendiginiz günden beri hep bi bahanelerle geliyor slm vermemek için.Karekteri bu fln dedi annem.Ben de dedim ki anne o zmn gorusmeyin ne diyeyim yani.Annem de dedi ki madem slm vermiyor adam yerine koymuyor oğluna da bakıcı tutsun o baksın.Baktırmaya bana getirmeyin o zmn dedi.Çok zoruma gitti.Torunuyla ilgili böyle bir laf etmesi.Bir kez de kaynanam hastaneye goturulmesi gerekti.Esim goturecekti.Normalde o gun esim izinli oldugu icin bebege o bakacakti.Ama hastane isi cikinca olmadi tabi.Bu arada annem ve kaynanam nisanliyken biz kavga etmişlerdi ve birbirlerini sevmiyorlar.Ben de anne bakarmisin dedim bebeğe.Annem de ben o kadın için bakmam dedi.Çocuk ortada kaldı bi anda.Ben de tmm ben izin alayım dedim.Bana izin alma dedi annem.Ben de anne napayım cocuk ortada mi kalsin dedim.babam getir ben bakarım dedi.Babam öyle demeseydi çocuk kaldi oyle.Annemin torununu konu etmesi cok zoruma gidiyor.Napayim sizce kizlar?Bebegim 1 yasinda bu arada.

Anneniz haklı. Kayınvalideyi kayınpederi selam verecek kadar tınlamayan damat bir zahmet çocuğuna bakıcı tutacak. Ya eve bakıcı gelse günaydın, nasılsın der insan sonra çıkar. Allah’ın selamını esirgediği kayınvalidesine bebeğini emanet ettiğine göre eşinizin tek saygı duyduğu şey para.

Kızlar merhaba.Buraya çok uzun zamandır yazmiyordum. Şimdi fikirlerinize ihtiyacım var.
Geçende bebeğimin doğum günü oldu.Dogum gününde esim anneme slm vermemiş.Giderken de annemle babama iyi akşamlar dememiş.Annemler de buna bozuldu.Ben de eşime söyledim bunu.Işte biseyler söyledi. Annengil de dediki evlendiginiz günden beri hep bi bahanelerle geliyor slm vermemek için.Karekteri bu fln dedi annem.Ben de dedim ki anne o zmn gorusmeyin ne diyeyim yani.Annem de dedi ki madem slm vermiyor adam yerine koymuyor oğluna da bakıcı tutsun o baksın.Baktırmaya bana getirmeyin o zmn dedi.Çok zoruma gitti.Torunuyla ilgili böyle bir laf etmesi.Bir kez de kaynanam hastaneye goturulmesi gerekti.Esim goturecekti.Normalde o gun esim izinli oldugu icin bebege o bakacakti.Ama hastane isi cikinca olmadi tabi.Bu arada annem ve kaynanam nisanliyken biz kavga etmişlerdi ve birbirlerini sevmiyorlar.Ben de anne bakarmisin dedim bebeğe.Annem de ben o kadın için bakmam dedi.Çocuk ortada kaldı bi anda.Ben de tmm ben izin alayım dedim.Bana izin alma dedi annem.Ben de anne napayım cocuk ortada mi kalsin dedim.babam getir ben bakarım dedi.Babam öyle demeseydi çocuk kaldi oyle.Annemin torununu konu etmesi cok zoruma gidiyor.Napayim sizce kizlar?Bebegim 1 yasinda bu arada.
ya sımdı bırsey soylıcem yanlıs anlamayın
cocuk yapmayı dusunuyorsanız once ortamı ona gore hazırlamanız gerek
benım cocuguma ya bakıcı baksın ya oturup ben bakarım anneme kayınvalıdeme guvenıp cocuk dogurmam en basta cunku kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl
cocugunun cocugu bıle olsa bır cocugun sorumlulugu gercekten cok agır cocuk buyutmek gercekten zor. ustelık cocuguna bakıyor damadı adam yerıne koyup selam bıle vermıyor maddı manevı zor cocuga bakmak gercekten sız sabah ıse gıdıp aksam gelıyorsunuz ama o kadının hışı cıkıyor
torun sevme zamanı gelmıs hala cocuk buyutuyor zor yanı

onun dısında esınızın yaptıgı cok ayıp ne olursa olsun evıne gelen bırı esının annesı yolda tanımadıgına bıle verılır selam ya cok ayıp yaptıgı ben sızın yerınızde olsam annem bana esın selam vermedı dese mahcup olurdum onun adına ozur dılerdım dalgınlık olmustur bırdaha olmaz der esıme de hareketlerıne dıkkkat etmesını soylerdım

sız cocuk konusuna takılmıssınız ama en basta esım annemı ezerken ustune al bırde cocugumuza bak demezdım yanı yuzum olmazdı
halletmenız gereken daha buyuk sorunlar var oncelıkle
kadın nıye kendını ezdırsın kı haklı sıtemınde

Ben annene degilde esine takildim. Selam vermek iyi aksamlar demek iki gonul almak bu kadar mi zor ? Onlar anne baba, esinin arkadaslari degil. Sevse de sevmese de senin icin saygi duymak zorunda. Ayrica annen bakmak zorunda degil sonucta sizin cocugunuz. O da hakli olarak bir guleryuz bekliyor. Bence annene degil esine kirilmalisin. Benim esim Allah korusun oyle yapsa gercekten cok kizarim. Kimse kimseyi sevmek zorunda degildir ama saygi duymak zorundadir ki anneniz o yasinda size destek olmak icin cocugunuza bakiyormus. Maddi bir beklentisi de yok sadece guleryuz bekliyor. Esinizin annenizi el ustunde tutmasi lazim. Bence esiniz tamamen haksiz. Anneniz ise su konuda haksiz torunun gunahi yok onu magdur etmek haksizlik olur.

Annen haklı...

Damadim bana terbiyesizlik yapsa, selam vermese arada kızım dahi olsa torunuma bakmaz, ona haddini bildirirdim...

Elin oğlu annenize hata yapıyor annenizde tepki veriyor diye sizde annenize kızmaya utanmıyor musunuz...sizi büyüten kadına atar yapmak yerine eşinize ayar verin....

eşin niye annenle babanı adam yerine koymuyor sordun mu?
nişanda kendi annesi ile kavga ettikleri için mi?
o zaman sende onun annesine selam verme.
annenin adresi yanlışta eşinin ki çok mu doğru?
eşinden önce annem niye böyle yapıyor diye dertlenmen çok ilginç.

Annen haklı...

Damadim bana terbiyesizlik yapsa, selam vermese arada kızım dahi olsa torunuma bakmaz, ona haddini bildirirdim...

Elin oğlu annenize hata yapıyor annenizde tepki veriyor diye sizde annenize kızmaya utanmıyor musunuz...sizi büyüten kadına atar yapmak yerine eşinize ayar verin....
Ayar vermediğimi kizmadigimi çok büyük kavgalar etmedigimi nerden biliyorsunuz?Ama olan oldu artık.Tepki versen de geçmişi silemiyorsun.Annemi de haklı buldum.Anne muhatap olma sen de bundan sonra dedim.Ama iki de bir torunu ağzına dolamasi çok zoruma gidiyor.

Ztn ben de onun annesiyle çok gorusmuyorum.Mesafeliyiz.Ben faturayı toruna kesmesine kirildim.Sadece onun oğlu mu benim hiç mi hatrim yok yani?Damatla gorusmezsin adam yerine koymazsin olur biter Ama bebegin suçu ne?

Anneniz eşiniz için değil sizin için torununa bakacak bunu hak görüyorsunuz tamam , eşiniz de anneniz için değil çocuğunun ve sizin hatırınız için ailenize saygı duymayı öğrenecek. Öncelikle kolaysa eşinize bunu yaptırın anneyi yargılamak Kolay .

Ztn ben de onun annesiyle çok gorusmuyorum.Mesafeliyiz.Ben faturayı toruna kesmesine kirildim.Sadece onun oğlu mu benim hiç mi hatrim yok yani?Damatla gorusmezsin adam yerine koymazsin olur biter Ama bebegin suçu ne?
Anneniz kızının hatırı için torununa bakıyor.Damatta çocuğu için elini taşın altına koysun madem öyle annenize bir merhaba desin. Ben sizin yerinizde olsam alırım çocuğumu annemden kv me veririm. Bakmıyor mu ? Kreşe veririm ödesin kocam ayda 1200 tl ozaman annemin kıymetini anlar.

Anne haklı..
Eşinin bir tarafları havalanmış. Erkenden indirmek farzdır.
Muhtemelen kindar biri ya da kv dolduruyor. Doğumgününde anneciği de o ortamdaysa çekinmiştir..

Eşine "madem bir selamı bile çok görecek kadar saygın yok bakıcı bakmaya başlıyoruz. Veya kreşe veriyoruz" seçeneklerini sunmalısın..

Back
X