Annemin sözü..

Merhaba hanm efendi peki sizin anneniz evinize gelse kocaniz gorup selam bile vermese onlar yokmus gibi davransa sonea iyi geceler bile demese ayni seyi soylermiydiniz ? Yada anneniz kocanizi savunurmuydu. Eger bu kisinin kocasida esinin annesine saygi duysaydi eminim kisinin annesi de dagmadini sever korurdu . Ama bana selam bile vermeyen dagmadi ne yapayim ben . Bi dusunun bir anne icin kizinin evine gitmesi ve dagmadinin selam bile vermemesi onalri yok saymasi nekadar kotu bir durum benm kocam oyle bisey yapacak . Insan esinin anesine degil evine gelen hic tanimadigi biri olsa bilee selam vermeli misafirle ilgilenmeli ben anlamiyorum sizi gercekten .
Şu durumda anne kızına senin kocan bize selam vermedi ben de senin çocuğuna bakmam dediğinde konu sahibinin ne yapmasını beklersiniz eşine tepkisini koymasını ve özür dilemesini değil mi konu sahibi bunu yapmış ama ortalık daha kötü karışmış şimdi o eşinden boşandı cocuguyla annesinin yanına gelse anne oh iyi oldu kızımı da boşadim mı diyecek. Ben annenin yerinde olsam torunuma bakmaya devam ederim ve aramada mesafe koyarım.
 
Eşiniz büyük ayıp etmiş. Eve gelen herhangibirine bile hoşgeldin, güle güle denir. Bunlar misafirperlik kurumlarıdır. En basit görgü kurallaridir.
 
Annen kesinlikle haklı. Eşin çok terbiyesiz biri. Sonuçta tüm gün bebeğine bakıyor. Ama o utanmadan selam vermiyor bir de üzerine annesinin işi için tekrar annene çocuğu bırakıyor. Anneni eşine karşı savunman bu konuda net olman ve eşinin saygılı davranmasını saglaman gerekiyor. Iyi anne sen bilirsin modundan çıkıp kadının gönlünü almalisin
 
B biyoist arkadaşım en çok sen anlamissin benim ne anlatmak istedigimi.burdaki arkadaşlar annen haklı kocanı savunuyorsun diye aynı cümleleri söylüyor.sanki ben kocam haklı ben onun yanındayım demişim.Ben ztn o konuda fikir almiyorum yapacagimi yapiyorum.Annem de bunu bildiği halde ndn torunu ortaya atıyor diyorum.bakmak zorunda olup olmadığını da tartışmıyoruz ztn.kabul etmiş ki bakıyor annem.ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi bakıcı parasından sonra saygı duyacaksa bakıma ihtiyaç bittikten sonra göstereceği tavır daha kötü olur.o daha kabul edilemez bence

Siz şunu anlamak istemiyorsunuz; burada takılmanız gereken ilk şey eşinizin annenize-babanıza yaptığı saygısızlık olmalıydı. Bu saygısızlığı gayet olağan bir ayrıntı gibi yazmışsınız, bozulduğunuz şey de annenizin çocuğa bakmayacağım demesi olmuş. Annem yerden göğe kadar haklı diye düşünüp üzüleceğinize, neden torununu bu işe karıştırıyor diye kızıyorsunuz. Ne umuyordunuz gerçekten hayret bir şey ya. Üstelik yaşlı başlı insanların çocuk bakma gibi bi zorunluluğu da yok ama maşallah Türkiyede çiftler öyle bir davranıyor ki sanki onların görevi.
 
Siz şunu anlamak istemiyorsunuz; burada takılmanız gereken ilk şey eşinizin annenize-babanıza yaptığı saygısızlık olmalıydı. Bu saygısızlığı gayet olağan bir ayrıntı gibi yazmışsınız, bozulduğunuz şey de annenizin çocuğa bakmayacağım demesi olmuş. Annem yerden göğe kadar haklı diye düşünüp üzüleceğinize, neden torununu bu işe karıştırıyor diye kızıyorsunuz. Ne umuyordunuz gerçekten hayret bir şey ya. Üstelik yaşlı başlı insanların çocuk bakma gibi bi zorunluluğu da yok ama maşallah Türkiyede çiftler öyle bir davranıyor ki sanki onların görevi.
Aynen katılıyorum çok haklısınız benim annem va kv de biz sizi büyüttük artık dinlenme zamanı torun bakacak gücümüz yok dedi paşa paşa bakıcımızı bulduk el kadar çocuklarımızı bakıcıya bırakmak zorunda kaldık buna rağmen saygıda asla kusur etmedik belki biraz kırıldık ama tatlı bir kırgınlık nihayetinde bakmak zorunda değiller saygı duymak gerek. İnsanlar çocuğuna bakan anneye babaya büyük saygısızlık yapıyor ve bunu gayet olağanmış gibi bahsedip annenin tavrına takılıyor konu açıyor bende çok şaşırdm konu sahibine :KK57:
 
valla burdaki yorum yapanları da ben anlamıyorum.Millet saldırmak için pusuda beklemiş. Ben zaten HİÇBİRİNİZE EŞİMİN YAPTIĞININ DOĞRU OLUP OLMADIĞINI SORMUYORUM YADA FİKRİNİZİ ALMIYORUM. Zaten ben yapacağımı yaptım ona ve annem bunu biliyor. Kimseye de yani sizlere de bunun doğruluğunu ispatlama zorunda hiç değilim.Hatta ben yüksek tepki verdiğim için annem uyardı bile beni fazla yüz göz olma diye kocanla. Tepki vermenin bir tık ötesi zaten ayrılmaktır. Başka yapabileceğim ne var?Ayrıcı toruna bakmak zorunda olup olmadığı konusu da yoruma açık değil.Annem istemiş ki bakıyor kimse bakmak zorunda değil yani. Aynı basma kalıp cümlelerden uzaklaşıp ne yazdığımı okursanız ona göre yorum yaparsanız sevinirim.
 
Back
X