Annemin Uzun Süren Misafirliği ve İçsel Sorgulamalarım

benden 15 yas küçük bir cocuk benim kırmızı kuşağimi baglayacakmis. gelmis bunu bana anlatiyor. yani beni azicik taniyan kk insanlari bile böyle bir saçmalığı asla yapmayacağımi bilir, bu annem beni hic mi tanımıyor da geliyor benim yanima mujde verir gibi "Ali, ablamin kuşağini ben baglayacagim dedi" diye bana hevesle anlatiyor.
yani ne diyeyim, seni anliyorum :)

Kırmızı kuşak mı 🤦‍♀️ ya valla sırf el alem görsün bilsin diye yapıyorlar böyle şeyleri.
Ne kuşakmış, ne davul zurna merakıymış arkadaş😵‍💫
Çoğunuz biliyorsunuz 8 ay kadar evvel kızımı evlendirdim, yapana saygı duyarım ama evlilik geleneklerini hiç sevmem, o yüzden baştan konuşuldu her şey, davul zurna yok dedim, her şey sade olacak, gelin konvoyu, biz evleniyoruz diye bağırır gibi korna basma istemedi kızım, gelinlik giymem dedi kına istemem dedi, şık bir nikah elbisesi aldı, çocuk da damatlık giymedi, kırmızı kuşak zaten mümkün değil taktırtmam, ona rağmen nikahın olduğu gün biri fırlayıp kırmızı kuşak takılsın deyince kızım hediye paketi değil, yok bizde öyle şeyler deyip savuşturdum.

Annene soldan soldan üfleyen birileri olabilir bu kuşak konusunu, o kimse asıl onu bulup ağzını büzmek lazım.

Bence annenizin eşine bilenmeyin, hem annesi hem babası hastalanıp hastaneye yatırılmış, anne ölmüş baba hastanede, kaç yaşında olursanız olun anne baba vefatı insanı sarsıyor, biri henüz ölmüşken diğerini hasta yatağında bırakıp dönme fikri vicdanen rahatsız ediyor, illa ölümcül hastalığı olmak zorunda değil, annesinin ölüm acısı tazeyken babası turp gibi de olsa bırakıp gelmeye gönlü elvermez.

Kayınvalidesi vefat eden anneniz niye eşinin yanına gitmedi, kayınvalide kayınpederle veya aileyle sorun mu vardı?
Çünkü bana göre normali, kızının evinde kalmak yerine annesi vefat eden eşin yanında olmaktır.

Annenizi bu saatten sonra değiştiremezsiniz, sizi doğrudan sıkıntıya sokmayacak konularda bırakın canı nasıl istiyorsa öyle yapsın, emekli olası yoksa olmasın, siz de para konusunda asla taviz vermeyin, Allah göstermesin ama ciddi bir hastalık olur o zaman maddi destekte bulunursunuz, hastalık dışında hiçbir sebeple para vermeyin, koca koca insanlar kendi yağlarıyla kavrulmayı bilsinler.

Size gelip dert yanarsa da vaktiyle düşünseydin dersiniz, ki anneniz bile olsa kendisinin düşünüp pozisyon alması gereken şeyleri sizin düşünüp el uzatmanız beklenemez, annem dediğiniz kadın sonuçta 80’inde değil, emeklilik yaşının inmesini bekliyor dediğinize göre 45-55 yaş arası bir kadın, yaşlı kategorisinde değil.

53 yaşında bir kadın, evli kızı olan bir anne olarak yazmam gerekirse, ciddi bir hastalığı, bakıma ihtiyaç bir durumu yoksa 45-55 yaş arası insanlar işlerine gelince kendilerini yaşlı kategorisine sokup evlatlarına baktırtmasınlar bir zahmet.
Yemeye içmeye gezmeye tozmaya gelince keklik gibi sekiyorlar, teyze amca diyenlere yaşlı mıyım ben edepsiz diyorlar ama iş damada geline yüklenmek yaslanmak olunca yaşlıyım 😂
Valla son paragrafına çok katılıyorum Mune abla, hakikaten de öyle.

Evet annemin kayın ailesiyle arası iyi değil, annemi çok yordular uzduler kullanmaya çalıştılar hep. Ama ben anneme ne olursa olsun kocasının yanında olması gerektiğini söyledim, ben gidemem çok uzak deyip geçiştirdi hep.

Annemin eşi konusunda da, o konuda da sorguluyorum kendimi evet, annesi vefat etmiş bi adama bu kadar yüklenmek doğru mu diye. Ama empati yapmaya çalışıyorum, benim başıma böyle bişey gelse ve Allah korusun eşimin haberini alsam, duramaz eşimin yanına giderdim heralde. O konuda bi ikileme düşüyorum o yüzden.

Bu kadar şey yaşamışken neden ısrarla aynı şehire getirttiniz ?
Küçükken aklım olayları kavramaya ermiyordu, araya yıllar girince de hafızamda silikleşti sanırım. Bir de yıllar boyu annemle beraber çok şey atlattigimiz için, insan o yaşlarda annesine de kondurmak istemiyor olumsuz şeyleri

Valla son paragrafına çok katılıyorum Mune abla, hakikaten de öyle.

Evet annemin kayın ailesiyle arası iyi değil, annemi çok yordular uzduler kullanmaya çalıştılar hep. Ama ben anneme ne olursa olsun kocasının yanında olması gerektiğini söyledim, ben gidemem çok uzak deyip geçiştirdi hep.

Annemin eşi konusunda da, o konuda da sorguluyorum kendimi evet, annesi vefat etmiş bi adama bu kadar yüklenmek doğru mu diye. Ama empati yapmaya çalışıyorum, benim başıma böyle bişey gelse ve Allah korusun eşimin haberini alsam, duramaz eşimin yanına giderdim heralde. O konuda bi ikileme düşüyorum o yüzden.
Ablacım annenizin şu an size yaptığının kayınvalidesinin ona yaptığından ne farkı var?
Tabii kimse kayınvalidesinden çekmesin üzmesinler ama insan yaşadıklarından ders alıp tecrübe edinmek zorunda, ki yaşadıklarını hem bir daha yaşamasın hem de başkasına yaşatmasın.

Annenizin çok uzak deyip gitmemesi bir bahane değil, çok büyük sorunlar olsaydı bana çok çektirdiler ne ölüme ne ölüne dedim o yüzden ölülerini bile görmek istemiyorum derdi, anneniz bence yaşadıkları için herkese bir suç yükleyip kendisini aradan sıyıranlardan, ben ne yaptım demiyor, şu durumda pekala oraya gidebilirdi, kötü kalpli gibi düşünüyor olabilirim, lakin yol parası gider kocasına maddi yük olur diye gitmemiş, evde yalnız kalınca sizin onu çağıracağınızı düşünmüş olabilir mi? Bazı insanlar bunun bile hesabını yapar, mutfak masrafı olmayacak, fatura giderleri evde olmadıklarından neredeyse sıfırlanacak, yemeği çayı önüne gelecek, çok fesatım biliyorum ama olmayacak bir şey de değil maalesef.

Annenizin eşinin karakterini, aralarındaki ilişkiyi, evliliklerinin nasıl olduğunu bilemem ama adam belki nasılsa eşim kızının yanında, onlar güzel bakıyordur deyip sizin varlığınıza güveniyordur, babası yaşlı ve hasta, bir tercih yapmak zorunda kalınca, kızının yanında iyi bakılan eşi yerine hastanede yatan babasını tercih etmiş olabilir.

Kırmızı kuşak mı 🤦‍♀️ ya valla sırf el alem görsün bilsin diye yapıyorlar böyle şeyleri.
Çoğunuz biliyorsunuz 8 ay kadar evvel kızımı evlendirdim, yapana saygı duyarım ama evlilik geleneklerini hiç sevmem, o yüzden baştan konuşuldu her şey, davul zurna yok dedim, her şey sade olacak, gelin konvoyu, biz evleniyoruz diye bağırır gibi korna basma istemedi kızım, gelinlik giymem dedi kına istemem dedi, şık bir nikah elbisesi aldı, çocuk da damatlık giymedi, kırmızı kuşak zaten mümkün değil taktırtmam, ona rağmen nikahın olduğu gün biri fırlayıp kırmızı kuşak takılsın deyince kızım hediye paketi değil, yok bizde öyle şeyler deyip savuşturdum.

Annene soldan soldan üfleyen birileri olabilir bu kuşak konusunu, o kimse asıl onu bulup ağzını büzmek lazım.
hayatim ben zaten mahallede davul sesi duysam "insanlara saygisi olmayan iki kıronun yaptigi evlilikten ne olacak" diye kınıyorum.
annem böyle şeyleri asla sevmediğimi gayet iyi biliyor ama çabuk gaza geliyor.
bir de aslında kendi de böyle tantana sevmedigi icin duz nikahla evlenmis. hani babasi zengin adam istese en guzelinden nisan kina vs yapabilecekken evde basit bir tören yapmis gecmis. oynamayi vs hic sevmez, hatta oynayan insan gormeyi de sevmez. babam desen zamaninda ilk evliliğinde evlendigini bile ailesine soylemeye gerek duymamis, boşanınca duymuslar. annemle evliliğinde birkac yakini gelmis o kadar. hiiic umrunda olmaz yani nişan düğün vs. nikaha gitmeyi bile sevmeyiz ailecek.
ama nedense söz konusu biz olunca cooook gereksiz beklentileri var. Sacma sapan seylerde nasıl israrci oldugunu bildigim icin anlastim ve ona 1 düğün hakki verdim.
memlekette köy evimizin bahcesinde bir organizasyon yapacak. ister yemek versin, ister davul caldirsin, ister kinayi da yaptirsin akbaba gibi dönsünler etrafimda yüksek yuksek tepelere diye. ben de gideyim katilayim ve döneyim.
çünkü bunu yapmazsam hem söze bin kisi cagiracak eve, hem ablama tuttugu gibi nişan salonu tutacak, hem kına diye tutturacak, hem memleketten gelenler olur onca saat insanlar yarim saatlik nikah icin gelmesin diye zorla düğün diye basimi yer - bir dr kapidan davul ile cikartmak ister falan diye anlastim. bu köy düğünü annemin olsun, baska hicbir tantana olmasın diye:)
sehir disinda cekirdek aileyle denize yakın bir airbnb evinde küçük bir haftasonu kacamaginda abiyesiz, yazlik elbiselerle basit bir yüzük kesme merasimi, mangal falan filan - sonra da iki kisilik tandem bisiklet ve tatliş beyaz elbiseyle dümdüz nikah evet evet ve kapaniş:)
boyle bir anlasma yaptik. o yüzden cok fazla hayir demek istemiyorum bu tören kadinin istedigi gibi olsun diye ama yani o kadar sacma sapan seylere heves ediyor ki yani delirmeden duramiyorum.
ama simdiden pisman oldum. cevreden gereksiz gereksiz yok kapiyi tutar yuz euro almadan birakmam , yok bilmemnaaparim ikiyuz euro almadan birakmam muhabbetleri falan.
"iyi, verirse alirsiniz" dedim, sevgilim zaten anlamaz bahsisten falan onlarin kültüründe yok. tembihleyecegim yanina para almasin, anlamazliktan gelsin😂

Son düzenleme:
hayatim ben zaten mahallede davul sesi duysam "insanlara saygisi olmayan iki kıronun yaptigi evlilikten ne olacak" diye kınıyorum.
annem böyle şeyleri asla sevmediğimi gayet iyi biliyor ama çabuk gaza geliyor.
bir de aslında kendi de böyle tantana sevmedigi icin duz nikahla evlenmis. hani babasi zengin adam istese en guzelinden nisan kina vs yapabilecekken evde basit bir tören yapmis gecmis. oynamayi vs hic sevmez, hatta oynayan insan gormeyi de sevmez. babam desen zamaninda ilk evliliğinde evlendigini bile ailesine soylemeye gerek duymamis, boşanınca duymuslar. annemle evliliğinde birkac yakini gelmis o kadar. hiiic umrunda olmaz yani nişan düğün vs. nikaha gitmeyi bile sevmeyiz ailecek.
ama nedense söz konusu biz olunca cooook gereksiz beklentileri var. Sacma sapan seylerde nasıl israrci oldugunu bildigim icin anlastim ve ona 1 düğün hakki verdim.
memlekette köy evimizin bahcesinde bir organizasyon yapacak. ister yemek versin, ister davul caldirsin, ister kinayi da yaptirsin akbaba gibi dönsünler etrafimda yüksek yuksek tepelere diye. ben de gideyim katilayim ve döneyim.
çünkü bunu yapmazsam hem söze bin kisi cagiracak eve, hem ablama tuttugu gibi nişan salonu tutacak, hem kına diye tutturacak, hem memleketten gelenler olur onca saat insanlar yarim saatlik nikah icin gelmesin diye zorla düğün diye basimi yer diye anlastim. bu köy düğünü annemin olsun, baska hicbir tantana olmasın diye:)
sehir disinda cekirdek aileyle denize yakın bir airbnb evinde küçük bir tatil, abiyesiz, yazlik elbiselerle tatli bir yüzük kesme merasimi, mangal falan filan - sonra da iki kisilik tandem bisiklet ve tatliş beyaz elbiseyle dümdüz nikah evet evet ve kapaniş:)
boyle bir anlasma yaptik. o yüzden cok fazla hayir demek istemiyorum bu tören kadinin istedigi gibi olsun diye ama yani o kadar sacma sapan seylere heves ediyor ki yani delirmeden duramiyorum.
ama simdiden pisman oldum. cevreden gereksiz gereksiz yok kapiyi tutar yuz euro almadan birakmam , yok bilmemnaaparim ikiyuz euro almadan birakmam muhabbetleri falan.
"iyi, verirse alirsiniz" dedim, sevgilim zaten anlamaz bahsisten falan onlarin kültüründe yok. tembihleyecegim yanina para almasin, anlamazliktan gelsin😂
Şimdiden mutluluklar diliyorum, çoooook mutlu olun ve aynı zamanda sabır diliyorum🙏
İnsanı çileden çıkarıyorlar, kuşak, davul zurna, kapı tutma 😵‍💫 Allah vere de müstakbel eşinin damat traşı için de gençler ayarlamasa, bizim köyde vardı bu adet, traş sırasında kes kesme ve bahşişle traş yapma, damat nikah kıyafetini giyene kadar giydiği her şeyi üzerinde parçalama🙄

Çocuk korkar valla, köyünüzün adetleri varsa baştan söyle kaçsın yakasına yapışanlardan :)))

Şimdiden mutluluklar diliyorum, çoooook mutlu olun ve aynı zamanda sabır diliyorum🙏
İnsanı çileden çıkarıyorlar, kuşak, davul zurna, kapı tutma 😵‍💫 Allah vere de müstakbel eşinin damat traşı için de gençler ayarlamasa, bizim köyde vardı bu adet, traş sırasında kes kesme ve bahşişle traş yapma, damat nikah kıyafetini giyene kadar giydiği her şeyi üzerinde parçalama🙄

Çocuk korkar valla, köyünüzün adetleri varsa baştan söyle kaçsın yakasına yapışanlardan :)))
valla ya
neyse ki almanlar cimri olur. kimseye fişsiz faturasiz bir kurus vermez 😂😂
ya ben istedim bunu çünkü hem beni salsin diye hem de çok akrabamiz burada. e insanlarin bana gelmesi şart- annem herkesin herseyine gider. bosu bosuna onca yol cekecekler bir hiç için, onca işin gucun arasında. e geleceklerse otobus ayarlamak gerekir dünya masraf. insanlar 15 saatlik yoldan gelecek düz nikah olmaz diye yemek vermek , ilgilenmek gerekir falaaan filan. tonla ugras, masraf.
yazik yani insanlara da zahmet
o yüzden isteyen koye gelsin isteyen sehirdeki düz nikaha millete de zahmet vermeyelim diye düşündüm.
hem de annem her hevesini alacak baska da bir seyime karismayacak (insallah)
teşekkür ederim iyi dileklerin için

valla ya
neyse ki almanlar cimri olur. kimseye fişsiz faturasiz bir kurus vermez 😂😂
ya ben istedim bunu çünkü hem beni salsin diye hem de çok akrabamiz burada. e insanlarin bana gelmesi şart- annem herkesin herseyine gider. bosu bosuna onca yol cekecekler bir hiç için, onca işin gucun arasında. e geleceklerse otobus ayarlamak gerekir dünya masraf. insanlar 15 saatlik yoldan gelecek düz nikah olmaz diye yemek vermek , ilgilenmek gerekir falaaan filan. tonla ugras, masraf.
yazik yani insanlara da zahmet
o yüzden isteyen koye gelsin isteyen sehirdeki düz nikaha millete de zahmet vermeyelim diye düşündüm.
hem de annem her hevesini alacak baska da bir seyime karismayacak (insallah)
teşekkür ederim iyi dileklerin için
Anladım, nikah olunca evet saatlerce yol zorlar insanları, eşim kimseyi zora sokmayalım bu ekonomide insanlar anca kendini döndürürken kızı evlendiriyoruz deyince altın takmaya çağırır gibi oluyor sanki dedi, o yüzden bizimki çekirdek aile arası nikah gibi bir şey oldu 20 kişi ya vardık ya yoktuk.

Kimse yanlış anlamasın bu bizim görüşümüz, herkes kendi istediği gibi yapar ama biz sana zamanında altın taktık şimdi kızı evlendiriyorum hadi karşılığını getir der gibi olmayı sevmiyoruz veya falancanın kızına giderken eli boş gidemem deyip maddiyatı yetmezken bize bir şeyler yapmaya çalışmasını istemiyoruz.

Nikah sebebiyle istemeden kalbini kırdığım arkadaşlarım da oldu, burası küçük yer başvuru sonrası aylarca beklemiyorsunuz, mevsim de sonbahar olunca başvuru sonrası hemen tarih verildi, insanları maddi manevi sıkıntıya sokmayalım derken kırdık da bilmeden.

Neyse, yine de görebileceğiniz en şatafatsız, en sessiz evden çıkma, nikah salonuna gitme ve 20 kişiyi geçmeyen sade bir nikahla bitti :))

Senin de inşallah her şey gönlünce olsun, yüz yüze tanışmak nasip olmadı ama evlat gibi görüyorum seni ve 15-35 yaş arası kadınları, o yüzden evlilik arefesindeki kadınlara çok dua ediyorum bahtları güzel olsun diye.

Bu stresli günler geçince güzel anılar kalıyor, ben kendi nikahımda bu kadar heyecanlı değildim, kızımın nikahında mutluluk ve hüzün, ağlarken gülmeye çalışan halim 😄 güzel şeyler, isteyen herkese nasip olsun inşallah🙏

Son düzenleme:
Kadın senden maddi beklenti içinde değil,eşi de iyi anlaşılan.Siz niye illa çalış diyorsunuz,kadının hayatına bu kadar müdahale ediyorsunuz.

Mesleği olmayan kadının bir yaştan sonra yapacağı işler belli,bulaşık yıkayıp temizlik yapacak.Kolay mı sizce?Ne bileyim ben dayanamam anama,o girse ben çıkarırım işten.Şimdiki nesil cidden bir hoş.

Ayağı kırılmış zorunluluktan sizdeki süreç uzamış belli ki.Bir ay da kocanla baş başa kalma ,sonu ölüm mü?
Cidden aşırı bencil bir millet olduk.İnsana evladı ,anası ,babası yük olmuş,bu kulüpten öğrendiğim.
Konu sahibinden borç istiyormuş o nedenle sorun. Kadının isteği art niyetli değilim. Kocası iyi biri olabilir ama eloğlu. Gün gelir boşanırlarsa kadın güvencesiz kalacak o yaştan sonra çalışıp tamamlamak daha zor olacak. Bu kadar gün doldurmuşsun emeklilik hakkını yapmamasını istiyor

ben bilmiyordum Allah mutlu mesut etsin inşallah Mune abla :)
çok da iyi yapmışsın

Kadın senden maddi beklenti içinde değil,eşi de iyi anlaşılan.Siz niye illa çalış diyorsunuz,kadının hayatına bu kadar müdahale ediyorsunuz.

Mesleği olmayan kadının bir yaştan sonra yapacağı işler belli,bulaşık yıkayıp temizlik yapacak.Kolay mı sizce?Ne bileyim ben dayanamam anama,o girse ben çıkarırım işten.Şimdiki nesil cidden bir hoş.

Ayağı kırılmış zorunluluktan sizdeki süreç uzamış belli ki.Bir ay da kocanla baş başa kalma ,sonu ölüm mü?
Cidden aşırı bencil bir millet olduk.İnsana evladı ,anası ,babası yük olmuş,bu kulüpten öğrendiğim.
bu annenin maddi bir beklenti içinde olmayacağını size ne düşündürttü merak ettim

zira bağırıyor yani kızından damadından beklentili olacağı- öyle olmayacak anne kıza/damada kendi evinde misafir gibi hissettirir mi yahu? kadının heryeri ayrı ayrı "bana bakın" diye bağırıyor resmen. ayağını kırana kadar melek miymiş ki bu kadın?

kadın daha emekliyi hak bile etmemiş
ve eşi de zengin değil ki kirada oturuyorlar

yarın bigün ayrılsalar kadının mesleği yok, maaşı yok, emeklisi yok
ki bu kadın genç yaşta boşanmış. konu sahibi 13-14 yaşındaymış kadın 35 filandır gayet de meslek edinebilirdi. edinseymiş, mesela? ne güzel ya evliyen çocuğu bahne et çalışma, boşan, meslek edinme, çalışma, sonra 50 yaşına geldim de çalışama. ohh. nasılsa biri bakar. bi koca bi çocuk. bi bu kadınlar akıllı.

ayrılsalar bile adam emekli olsa alacakları para kiraya yetmez, ayrıca bu kadar olgunlaşmamış çalışayım günüm dolsun dememiş bir kadın sizce bütçe yönetmeyi biliyor mudur? çünkü genelde bilmiyorlar. evde ekmek var mı demiyorlar tatil peşinde geziyorlar, temel ihtiyaç dururken gösteriş olsun diye saçma sapan şeyler alıyorlar.

konu sahibi bencil filan değil, siz aşırı "kutsal anammm, oyyy fedakar anammmm, ayyy çilekeş anamm" cısınız.

bu annenin maddi bir beklenti içinde olmayacağını size ne düşündürttü merak ettim

zira bağırıyor yani kızından damadından beklentili olacağı- öyle olmayacak anne kıza/damada kendi evinde misafir gibi hissettirir mi yahu? kadının heryeri ayrı ayrı "bana bakın" diye bağırıyor resmen. ayağını kırana kadar melek miymiş ki bu kadın?

kadın daha emekliyi hak bile etmemiş
ve eşi de zengin değil ki kirada oturuyorlar

yarın bigün ayrılsalar kadının mesleği yok, maaşı yok, emeklisi yok
ki bu kadın genç yaşta boşanmış. konu sahibi 13-14 yaşındaymış kadın 35 filandır gayet de meslek edinebilirdi. edinseymiş, mesela? ne güzel ya evliyen çocuğu bahne et çalışma, boşan, meslek edinme, çalışma, sonra 50 yaşına geldim de çalışama. ohh. nasılsa biri bakar. bi koca bi çocuk. bi bu kadınlar akıllı.

ayrılsalar bile adam emekli olsa alacakları para kiraya yetmez, ayrıca bu kadar olgunlaşmamış çalışayım günüm dolsun dememiş bir kadın sizce bütçe yönetmeyi biliyor mudur? çünkü genelde bilmiyorlar. evde ekmek var mı demiyorlar tatil peşinde geziyorlar, temel ihtiyaç dururken gösteriş olsun diye saçma sapan şeyler alıyorlar.

konu sahibi bencil filan değil, siz aşırı "kutsal anammm, oyyy fedakar anammmm, ayyy çilekeş anamm" cısınız.
Evet tam öyleyim,sizinkileri bilemem ama benim anam kutsal. Ayaklarının altında cennet olan kadınlardan.
Çok emekle,zorlukla okuttu bizleri.25 sene önce kız çocuğu büyükşehire okumaya mı gider diyen onca akrabaları susturup benim arkamda dağ gibi duran anam.Büyük ailenin neredeyse okuyan ilk kızıyım.
Gel de bu anaya vefasızlık et,değil çalıştırmak saçının teline kıyamam.

Teferruatlar bir yana, alçısı çıkınca kendine bakabilir duruma gelince gönderirsiniz evine. Annedir,üç aşağı beş yukarı biliyordunuz böyle olduğunu,sizin şahsi sıkıntılarınız olmuştur o yüzden tahammül eşiğiniz düşmüştür olabilir insanlık hali. Kendinizi üzmeyin,Allah sağlık versin de kocasıyla mutlu mesut otursunlar ne güzel. Çok üstünde durulacak şeyler değil bence. Size de sürpriz olmamıştır.

Evet tam öyleyim,sizinkileri bilemem ama benim anam kutsal. Ayaklarının altında cennet olan kadınlardan.
Çok emekle,zorlukla okuttu bizleri.25 sene önce kız çocuğu büyükşehire okumaya mı gider diyen onca akrabaları susturup benim arkamda dağ gibi duran anam.Büyük ailenin neredeyse okuyan ilk kızıyım.
Gel de bu anaya vefasızlık et,değil çalıştırmak saçının teline kıyamam.
bildiğim kadarıyla konu sahibiyle aynı anneden doğmadınız ama? kardeşi olduğundan bahsetmemiş?

sizinki öyle olabilir de her anne kutsal bir meryem filan deil.

Hanımlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim, gerçekten büyük bi coğunluğunuz içimi soğuttu, iyi geldi bana. Annemin alçısı çıktı, ayağının üstüne tam basamasa da evin içinde kendi işlerini halledecek kadar yuruyebiliyor. Bunu görünce ben de hafta başında "anne iyi hissediyorsan seni artık evine bırakalım" dedim. "Tamam tamam ben de zaten onu diyecektim" dedi. Aslında demeyecekti de, bakalım daha ne kadar kalabilirim diye şansını deniyordu sadece, sonuna geldiğini anlayınca mecburen pes etti. Allah'tan öyle "bi ananızı sigdiramadiniz eveee" falan yapacak bi kadın değildir.

Evinin alışverişini hallettik, bikac günlük yemeğini yaptım, sabah akşam arayıp iki günde bir de ziyaretine gidiyorum böyle kafam daha rahat. Telefonda falan soran eden olduğunda da "kızımla damadım çok iyi baktılar bana sagolsunlar" diyor herkese.

Bu arada annemin eşi hala memleketten gelmedi. Annem de buna baya sinirlenmis durumda. Ayağım iyileşsin işe girip calisicam diye hırs yaptı. İnşallah ayağı iyileşince de aynı hırsla devam eder.

Bu problem de böyle çözülmüş oldu🤦🏿

Annen gibi karaktere sahip olan insanlatı, herhangi bir konuda asla ikna edemezsin. Hele ki belli bir yaştan sonra asla mümkün değil. Saçma sapan komik absürt argümanlarla muhatabını manüple etmeye çalışırlar.
Sana tavsiyem Onu asla bir konuda ikna etmeye veya düzeltmeye çalışma sen yıpranır ve boşuna yorulursun. Aklı başında koskoca kadın maddi veya manevi ne yaparsa yapsın.sonuçlarına kendi katlanmış ve katlanacak. Senin yapman gereken sınır çizmen mesafe koyman.
Eşin sana sormadan bir hata yapmış. Ama O da anneni az çok tanıdı. Bir daha çağırmaz zaten.
Kırmadan dökmeden annen evine dönsün. Bir daha da uzun kalacak ortamı oluşturmazsınız

Back
X