• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin ve kardeşimin bencilliği

Kardeşiniz ablalığınızı sorguluyor ne bu merhamet
Çok iyi kardeş değil ama ben ablalığımı yapmam gerektiğini öğrendiğim için başka ihtimali düşünmek zor benim gibi yetişen biri için. Bu yüzden burada sordum ki daha rasyonel yaklaşayım olaya dedim

Dogumunuzda anneniz niye zamanında gelmedi yanınıza.Kardesiniz için birşey diyemem bunları akıl edebilecek yaşta değilmiş.
18 yaşında evlenmek bence aptallik ama madem olacak ben olsam gitmeye çalışırdım.

Kardeşiniz evi neden terketmişti? Siz yine de gidin bence ya böyle şeyler hayatta 1 kere oluyor
Annem maddi sıkıntıdan gelemedi işten izin alamam dedi. Kardeşim de evleneceği çocuk başka şehirde diye onun yanına gitmeyi tercih etmişti

gitmelisin onun evleneceği aileyi görmüş olursun ve onun görmediği eksik yanlarını ona iletirsin belki de vazgeçirirsin
hormonları tavan yapmış bu yaşta evlilik yanlıştır

Brn olsam gitmem minicik bebekle o kadar saat yolun sonu hastalık olur

Uçak biletini ailen alsın . Sizde kendinize kıyafet ayarlayın gidin. Ama eğer almıyorlarsa gitmeyin. Kardeşiniz 18 yalında evliliği bir şey sanıyor heralde , ne diyim bu devirde bu kafa 🙃 inanın hiç bir şey kendinizi strese sokmaya değmiyor aile ilişkilerinde. Ben de kardeşime çok ablalık yaptım da ne oldu aman …

E
gitmelisin onun evleneceği aileyi görmüş olursun ve onun görmediği eksik yanlarını ona iletirsin belki de vazgeçirirsin
hormonları tavan yapmış bu yaşta evlilik yanlıştır
Evet anlattım ama anlamadı

Uçak biletini ailen alsın . Sizde kendinize kıyafet ayarlayın gidin. Ama eğer almıyorlarsa gitmeyin. Kardeşiniz 18 yalında evliliği bir şey sanıyor heralde , ne diyim bu devirde bu kafa 🙃 inanın hiç bir şey kendinizi strese sokmaya değmiyor aile ilişkilerinde. Ben de kardeşime çok ablalık yaptım da ne oldu aman …
Bu benim de aklıma gelmişti evet yapılabilir aslında

İçimde bu konuda anneme karşı büyük kırgınlığım var. Ama kardeşimi yalnız bırakmak da içime sinmiyor
Bırakmayın zaten. Yarin ne olacağı belli olmaz, kardeşlik baginiza ne olursa olsun zarar gelmesin. Siz kardeşinize tam destek olun hep. İlerde büyüyüp olgunlasacak, o zaman inanın şimdi olduğundan çok daha fazla yanınızda olacak ve belki yeri gelecek o size ablalık yapacak. Şimdi siz böyle ayrı telden çalarsanız hem kardeşinize hem size hem de aile bağlarına büyük zarar vermiş olursunuz. Para bulunur, yerine konur, bir şekilde gidin ve ailenizin yanında olun.

Kardeşiniz kaçmış resmen 18 yaşında alev mi almış da evleniyor? Yaşı küçük ilerde pişman olmaz umarım.

Sonuç olarak 1.5 yaşındaki bebeği 20 saatlik yola çıkarmayın.

Merhaba gerçekten bir derdim var sabahtan beri düşünmekten kendimi yedim bitirdim. Ben doğu Karadeniz'de de ailem batı da oturuyor. Kardeşim henüz 18 yaşında ve evlenmeye karar verdi. Bu kararı biz duyduktan 2 hafta sonra ailemle tanışmaya geldiler dün aldıkları kararla da 2 hafta sonra söz nişan hepsini bir arada yapacaklarmış. Sorun şu ki benim de orda olmamı istiyorlar. Ben de gitmek istiyorum ama maddi olarak sıkıntı yaşadığımız bir aydayız. Zaten annemlerin yanından geleli 2 ay oluyor. ( ki ben eşim ve çocuğumla ordayken, evlenecek olan kız kardeşim evi terketti) ben de gelmemin zor olacağını söyledim. Annem de her zamanki gibi uzağa evlenirsen böyle olur dedi. Benim doğumumda hiç kimse yoktu yanımda. Kardeşim 1 hafta sonra annem 3 hafta sonra geldi. Sizce giitmeli miyim biraz karışık anlattım kusura bakmayın
Caniniz istiyorsa gidin istemiyorsa gitmeyin. Ruhunuzun istedigini yapin. Sonucta anneniz de kendini kasip doguma yaniniza gelmemis. Siz niye kendinizi kasasiniz. Normalde tabi ki kardesin ozel gununde gidilmesi gerekir-di, eskiden, simdi herkes kafasina gore takiliyor. Siz de kafaniza gore takilin zira zaten aileniz oyle yapiyor.

Kimse bencillik yapmamış ki. Siz daha iki ay önce geldiniz diye, minik bebeğiniz var diye, paranız yok kardeşiniz kactigi adamla nişanini mi ertelesin?
Bir de annenler biletini alsın diyenlere hak vermişsin, yok artik. Senin kardeşine takabilecegin en düzgün şeyi takman, nişan yapacak masrafa girecek ailene destek olman gerekirken sana bilet alacaklar öyle mi?
Çok mantıksız kesinlikle
Gitmeyeceksen düğüne gelirim de , kardeşine takisini yolla.
Tabii ki masraf olacak. Kız kardeş , erkek kardeş, yakın akraba dugunlerinde herkes masraf yapar. Senin düğününde Allah bilir teyzen dayin kaynanan neler taktı. Hangisinin durumu çok musaitti? Hangisi içinden gelerek taktı? Tabii ki hiç biri. Hatta belki de bazıları o ay sıkıntıya girmiş bile olabilir senin altının için, düğününe şehir dışından gelebilmek icin, kuaför abiye masrafı için.
Bu ülke böyle angaryalarin olduğu bir ülke.
Kardeşin evleniyorken cebinden bir kuruş çıkmayacagi, hiç rahatını bozulmayacagi bir seçenek yok malesef

Ben 1.5 yaşındaki çocuğumla otobüsle gitmezdim. Bunun bir de dönüşü var.
Uçakla gitmek için şartlarımı zorlardım.
Doğumunuza kardeşinizin gelmemesi kriter değil daha yaşı çok küçük. Bu tarz şeyleri anlamaz. Ama evlenmek için de çok çok küçük tabi ki.

Maddi sebepler halledilir çünkü hepimiz hep dardayiz .gitmemek için engel olamaz kardeş icjn illa bir yol bulunur. Ama kardeşiniz size destek olması gereken zamanda yokmuş. Abla kardeş ilişkilerinde genelde ablasin sen buyukluk yap denir ama o da küçük ve küçüklük yapacak o zaman .size saygısı noktasında sıkıntı var gibi anladım yazdiklarinizdan ve sırf bu sebeple gitmeyin derim. Kardeşlik bile bir yere kadar benim için hayatta belki de o yüzden böyle diyorum bilmiyorum. Kardeşlik bağına inancı kalmayan biriyim bunu da bilin tabi yorumunu degerlendirirken

Back
X